Zeker dertig en mogelijk vijftig vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk
  • + Plaats Nieuw Onderwerp
    Resultaten 1 tot 3 van de 3

    Onderwerp: Zeker dertig en mogelijk vijftig vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk

    1. #1
      Very Important Prikker Marsipulami's Avatar
      Ingeschreven
      Feb 2002
      Locatie
      ....
      Berichten
      33.060
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      577376

      Standaard Zeker dertig en mogelijk vijftig vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk

      Tientallen vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk



      Bewerkt door: Redactie
      27/08/15 - 13u01 Bron: ANP

      UPDATE Zeker dertig en mogelijk vijftig verstekelingen zijn dood gevonden in een vrachtwagen in Oostenrijk. Ze zijn waarschijnlijk gestikt in het laadruim. Volgens de eerste berichten stond de koelwagen al sinds woensdag met panne langs de kant van de weg. De chauffeur is verdwenen.


      De politie weet nog niet precies om hoeveel slachtoffers het gaat. Volgens het Oostenrijkse persbureau APA waren de vluchtelingen waarschijnlijk al langere tijd dood. Sommige lichamen zouden in staat van ontbinding verkeren.

      "Deze tragedie treft ons allemaal. Mensensmokkelaars zijn criminelen. En wie nu nog steeds denkt dat er edelmoedige helpers zijn, is zelf niet meer te helpen'', zei minister Johanna Mikl-Leitner van Binnenlandse Zaken op een persconferentie.

      De truck stond op de weg tussen de Hongaarse grens en de hoofdstad Wenen. Die route wordt veel gebruikt door mensensmokkelaars.
      www.radiomaria.be - Een katholiek geluid op de middengolf

    2. #2
      Very Important Prikker Marsipulami's Avatar
      Ingeschreven
      Feb 2002
      Locatie
      ....
      Berichten
      33.060
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      577376

      Standaard Re: Zeker dertig en mogelijk vijftig vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk

      Dodentol opgelopen tot 70

      Daders vluchtelingenramp Oostenrijk mogelijk gevat


      Vandaag om 10:12 door rvs | Bron: der Standard, BBC, Belga, Reuters
      . .

      Het dodentol van het vluchtelingendrama in Oostenrijk is opgelopen tot 70 en kan nog stijgen. De lichamen werden gevonden in de laadruimte van een vrachtwagen, waar ze vermoedelijk gestikt zijn. De smokkelaars zouden inmiddels gevat zijn.

      De vluchtelingen werden dood aangetroffen in de oplegger van een koelwagen die geparkeerd was op de pechstrook aan de autosnelweg A4, tussen Neusiedl en Parndorf, in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland. De weg ligt niet ver van de grenzen met Slovakije en Hongarije, waarlangs duizenden vluchtelingen de laatste dagen Europa binnen proberen te geraken.

      'Daders gevat'

      Medewerkers van de Oostenrijkse snelwegbeheerder Asfinag merkten het voertuig deze voormiddag op. Ze verwittigden de politie, die de lichamen in de oplegger ontdekte. De politie spreekt van een 'verschrikkelijke misdaad' en opende meteen een klopjacht op de bestuurder. Volgens het Oostenrijkse hoofd van de taakeenheid die mensenhandel bekampt, Gerald Tatzgern, kan het nog dagen duren voor de daders gevonden worden. Vrijdagochtend bereikten ons echter berichten dat de verantwoordelijke smokkelaars gevat zouden zijn. Dat berichtte de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung, maar werd door de politie nog niet bevestigd.

      'We kunnen ervan uitgaan dat er 20 mensen zijn omgekomen. Maar het zouden er ook 40 of zelfs 50 kunnen zijn', verklaarde de plaatselijke politiechef Hans Peter Doskozil donderdag. Maar vrijdag verklaarde het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken Alexander Marakovits vrijdagochtend aan het Oostenrijkse persagentschap APA dat het al om zeker 70 slachtoffers gaat.

      Het voertuig zou er al sinds woensdag staan. De slachtoffers waren al enige tijd dood en de lichamen verkeerden in staat van ontbinding. Dat maakt het ook moeilijk om het onderzoek te voeren. 'We kunnen op dit moment niet zeggen wanneer de dood precies is ingetreden.' De politie vermoedt echter dat de vluchtelingen al overleden waren voor de vrachtwagen de Oostenrijkse grens overstak.

      'Geur van de dood'

      Ondertussen bevestigde de stafchef van de Hongaarse premier Viktor Orban dat het voertuig een Hongaarse nummerplaat had. Die zou door een Roemeen geregistreerd zijn in de oostelijke stad Kecskemet. 'Onze politie werkt samen met de Oostenrijkers om de chauffeur te vinden.' Op de vrachtwagen staat een opschrift van een Slovaakse gevogeltehandel. Een woordvoerder van de firma laat weten dat er het voorbije jaar dertien soortgelijke vrachtwagens verkocht werden.

      Op de plaats van de ontdekking is een crisiscentrum geïnstalleerd en er is een forensisch team ter plaatse om de vrachtwagen te onderzoeken. De lichamen zitten daar nog steeds in, waardoor er volgens reporters ter plaatse een ongelofelijke 'geur van de dood' hangt.

      3 mensensmokkelaars eerder opgepakt

      Deze voormiddag had de Oostenrijkse politie nog bekendgemaakt dat ze dinsdag op de A4 drie bestuurders had opgepakt die verdacht werden van mensensmokkel. Eén van hen was met een bestelwagen met daarin 34 opeengepakte asielzoekers de grens overgestoken. In die groep bevonden zich ook tien kleine kinderen.

      Volgens getuigenissen van de vluchtelingen konden ze 'amper ademen'. De chauffeur negeerden hun smeekbeden echter en zou het hele eind van Servië tot in Oostenrijk aan één stuk doorgereden hebben.

      Migratietop in Wenen

      De minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner, sprak in een eerste reactie van een 'zwarte dag'. 'Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden.' Volgens minister van Justitie Wolfgang Brandstetter was het te verwachten dat er eens doden zouden vallen bij de smokkeltransporten. 'De georganiseerde mensenhandel is een dodelijke vorm van zware misdaad zonder scrupules, die op Europees niveau consequent aangepakt moet worden.'

      Net vandaag vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, niet ver van de plaats waar de vrachtwagen ontdekt werd, een top plaats van Europese en Balkanlanden. Daar is de asielcrisis het eerste punt op de agenda. Naast de leiders van onder andere Servië, Macedonië en Wenen is ook Duits bondskanselier Angela Merkel aanwezig. 'We zijn uiteraard allemaal geschokt door dit verschrikkelijke nieuws. Dit toont dat we snel het migratieprobleem moeten aanpakken in de Europese geest van solidariteit.'
      .
      www.radiomaria.be - Een katholiek geluid op de middengolf

    3. #3
      Very Important Prikker
      Ingeschreven
      Aug 2003
      Berichten
      5.004
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      248330

      Standaard Re: Zeker dertig en mogelijk vijftig vluchtelingen dood in vrachtwagen in Oostenrijk

      Ze lopen allemaal met dubbele petten op . Als je nu Europeaan bent of uit het midden-oosten komt het blijft en ik zeg je mensonterend...Al die grote machthebbers moeten een keer handelen maar iedereen smijt er maar luchtig op los met allerlei wapens,bommen,zelfs napalm,vaatbommen met schroot en spijkers,gifbommen, en dan hebben ze de mond vol over al die vluchtelingen die verdrinken en nu dus stikken in die vracht auto.
      Wanneer gaan ze met zijn allen dit grote vluchtelingen probleem een keer oplossen?
      En waarom kunnen al die vluchtelingen niet per vliegtuig of met veilige boot naar Europa.
      Dan krijgen ze rust.
      Laat het met die vluchtelingen alstublieft goed gaan en vooral zich veilig gaan voelen,
      fijne dag.

    + Plaats Nieuw Onderwerp

    Bladwijzers

    Bladwijzers

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •