Rijkswaterstaat repareert A1 en A12

BARNEVELD - Automobilisten krijgen deze en volgende maand te maken met nachtelijke en weekendafsluitingen van de snelweg A1 (Amersfoort-Apeldoorn) en A12 (Utrecht-Arnhem), zo meldt wegbeheerder Rijkswaterstaat.

De A1 wordt gedurende drie weekends in de periode van 29 oktober tot en met 15 november voor alle verkeer afgesloten vanaf vrijdag 21.00 uur tot en met maandag 05.30 uur. Het betreft het weggedeelte tussen knooppunt Hoevelaken en de aansluiting met de A30 bij Barneveld. Rijkswaterstaat gaat groot onderhoud aan de weg plegen en start tevens met de voorbereiding van de aanleg van een spitsstrook. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die naar Apeldoorn/Hengelo willen rijden en die vanuit de richting Amsterdam komen, te rijden via de A27 vanaf knooppunt Eemnes tot aan het knooppunt Lunetten. Vervolgens kan de A12 gevolgd worden tot aan knooppunt Maanderbroek om daarna de A30 richting Barneveld te nemen. Wie vanuit de richting Amersfoort komt kan het beste de A28 tot aan knooppunt Hattemerbroek nemen, gevolgd door de A50 tot aan knooppunt Beekbergen. Automobilisten met de bestemming Zwolle kunnen vanuit de richting Amsterdam op de A1 bij knooppunt Muiderberg het beste de A6 volgen en bij knooppunt Emmeloord de N50 richting Zwolle kiezen.
De A12 richting Utrecht wordt vanaf de afslag Veenendaal (nummer 23) tot aan de afslag Maarsbergen (nummer 22) volledig afgesloten voor alle verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden. Dit gebeurt vandaag vanaf 21.00 uur tot en met dinsdag 06.00 uur.

Ook dinsdagavond wordt de weg om 21.00 uur weer afgesloten tot de volgende dag 06.00 uur. Als omleidingsroute voor verkeer vanuit de richting Arnhem wordt geadviseerd de A30 in de richting van Amersfoort te kiezen, vervolgens de A1 richting Amsterdam te nemen en daarna via de A28 naar Utrecht te rijden. Verkeer dat uit de richting Apeldoorn komt (A1) kan het beste deze weg blijven volgen in de richting Amsterdam, waarna de A28 richting Utrecht kan worden gekozen.