Politie vindt vermoorde mannen in Bagdad

BAGDAD (ANP) - De politie heeft in de Iraakse hoofdstad Bagdad de lichamen gevonden van 34 vermoorde mannen. Ze zijn schijnbaar slachtoffer geworden van het sektarische geweld in het land, aldus een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag. Volgens de functionaris werden veertien lichamen gevonden in het oosten van de stad in de wijk Shaab. Ze waren geblinddoekt en hun handen waren vastgebonden. Ze vertoonden bovendien sporen van marteling. Het betrof mannen van tussen de twintig en dertig jaar oud, aldus een zegsman van de politie. Dinsdagavond waren in verscheidene delen van de hoofdstad al twintig stoffelijke resten van vermoorde mannen gevonden.
In de beruchte wijk Al Dura van Bagdad schoten rebellen ook nog vier studenten dood. De opstandelingen hadden een controlepost op een snelweg opgezet en stopten een minibusje vol met studenten. ,,Ze haalden vier studenten uit de bus en schoten ze dood'', aldus een medewerker van het minsiterie van Binnenlandse Zaken.
Woensdag werd ook bekend dat door een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Fallujah zeker achttien mensen om het leven zijn gekomen, aldus lokale artsen. Meer dan twintig mensen raakten gewond, van wie de meesten ernstig. De dader blies zichzelf op temidden van een groep mannen die werk zocht bij de politie.
Fallujah in de opstandige provincie Anbar ligt circa 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Bagdad. Het overwegend soennitische Fallujah was in het verleden een bolwerk van opstandelingen, maar het is al langere tijd vrij rustig in de stad.