Hoogleraar mag niet spreken over Joods kannibalisme - Pagina 14
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 14/14 EersteEerste ... 41314
  Resultaten 131 tot 138 van de 138

  Onderwerp: Hoogleraar mag niet spreken over Joods kannibalisme

  1. #131
   --- Outcast --- Qaiys's Avatar
   Ingeschreven
   Jun 2006
   Berichten
   8.861
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   134

   Standaard Re: Afscheidscollege Van der Horst / De verboden tekst

   Geplaatst door Seif

   Dit is een ingekorte versie van het niet uitgesproken deel van het afscheidscollege van Pieter van der Horst. De volledige tekst van het hele college verschijnt volgende week bij uitgeverij Aspekt in de ’CIDI-informatiereeks’ ; ISBN-5911-145-1, euro 9,95.

   De samenwerking tussen die Van der horst en het CIDI geeft te denken.
   Daarnaast een vreemde combinatie, een uitgeverij die veel rechtse boeken uitgeeft waarmee extreem rechts bedient wordt en die een zionistische CIDI-informatiereeks uitgeeft. Een vreemde samenwerking. Het CIDI heeft zelfs haar jubleumboek bij deze uitgeverij laten drukken.


   Aspekt van Pierik

   September 1998

   --------------------------------------------------------------------------------
   In 1995 schrijft Joop Glimmerveen in zijn blad Volkse Waarnemer(1) over 'de minderwaardigheid van zijn tegenstanders'. Hij windt zich nogal op over een artikel in de Haagse Courant van de historici Perry Pierik en Marcel Reijmerink. In dit artikel geven zij rechts-radicalen de schuld van de moord in Frankrijk op twee onderzoekers naar extreem-rechts. Uit rancune onthult Glimmerveen dat de in Gorinchem wonende Pierik in het verleden in Woerden en Utrecht actief was voor het fascistische Jongeren Front Nederland (JFN).
   Bolkestein

   Half oktober 1996 bereidt VVD-leider Frits Bolkestein zich voor op een bezoek naar Midden-Europa. Hiervoor heeft de Hongarije-werkgroep van de VVD een rapport met richtlijnen samengesteld waarin het gewenste Midden-Europabeleid beschreven wordt. Zo wordt onder andere gepleit voor het uitsluiten van Slowakije en Roemenië als EU-lidstaten omdat in die landen de rechten van de Hongaarse minderheden geschonden worden. Onder de leden van deze werkgroep vinden we Laszlo Maracz en Perry Pierik. De Volkskrant hierover: "Maracz is in wetenschappelijke kring omstreden. In zijn boek Hongaarse kentering, uitgegeven door zijn vriend Pierik, presenteert hij een uitgesproken visie op heden en verleden. De Hongaren, meent Maracz, zijn het slachtoffer van 'genocide'. Volgens hem voert het Westen de hele twintigste eeuw een anti-Hongaarse politiek, waardoor Hongarije een groot deel van zijn grondgebied is kwijtgeraakt aan Roemenië, Slowakije en Servië. De Hongaren zijn in Midden-Europa 'de enige loyale gesprekspartners voor de internationale gemeenschap van vrije en democratische staten'. Clingendael-medewerker Aspeslagh vindt Maracz ideeën 'behoren tot een extreem-nationalistisch gedachtegoed'. Hij noemt diens boek in een bespreking een 'bizar uit zijn voegen gegroeid nationalistisch pamflet van een Nederlander die, in zijn behoefte aan identificatie met het land van zijn voorouders, zich Hongaarser opstelt dan het overgrote deel der Hongaren". Maracz is overigens universitair docent op het Oost-Europa Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

   Bolkestein en de VVD lieten zich dus adviseren door een extreem-nationalistische Hongaar en een vermeende ex-JFN-activist. Wellicht was de Hans van Baalen-affaire dan toch geen incident.

   Pierik ontkent desgevraagd dat hij voor het JFN actief geweest is, en zegt dat hij nooit in Gorinchem gewoond heeft. Hij komt oorspronkelijk uit Nijmegen en snapt niet hoe Glimmerveen bij zijn beweringen komt. Als we navraag doen bij Glimmerveen blijkt deze zeer behulpzaam: Ik heb dat van Mordaunt gehoord, nou ik neem aan dat Mordaunt dat niet zomaar tegen mij zegt, waarom?, daar heeft hij geen belang bij. Moet U zijn telefoonnummer hebben, dan kunt U het zelf navragen. Mordaunt weigert vervolgens mededelingen te doen over ex-leden van het JFN. Pierik heeft Mordaunt een keer ontmoet op een concert, Pierik: ik vond hem een ontzettende lul, ik heb toen een keer een gesprek met hem gehad, niet een erg leuk type, kijk hij is dus iemand die eigenlijk altijd aan het scouten is naar mensen om te winnen voor zijn ideeën. Ik hoorde later pas dat dat Mordaunt was.

   Feit is dat Pierik nu niet op radicale rechtse uitspraken te betrappen is, hij schreef zelfs een boek over de vlucht van een Iraanse asielzoeker.

   Uitgeverij Aspekt

   Maar Perry Pierik (1965) doet nog meer. Samen met mr. A.E. Pierik is hij eigenaar van Uitgeverij Aspekt uit Nieuwegein. Aspekt geeft boeken over uiteenlopende onderwerpen uit. Zo lieten zij diverse onschuldige boekjes verschijnen van onder andere Martin Ros van de Arbeiderspers en van de voormalige hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer Martin van Amerongen.

   Ook kwamen er minder frisse werkjes uit de Nieuwegeinse burelen. In 1996 kwam Perry Pierik in het nieuws met zijn eigen boek 'Van Leningrad tot Berlijn, Nederlandse vrijwilligers in dienst van de Duitse Waffen-SS, 1941-1945', dat ook door Aspekt uitgegeven is. In dit boek komen Nederlandse SS'ers als avontuurlijke padvinders naar voren. Pierik hierover: 'iedereen heeft het altijd maar over de slechtheid van de SS. Ik wilde laten zien wat de Nederlandse SS'ers nou eigenlijk déden. Ik wil geschiedschrijving zonder de Lou de Jong-toon'. In Pierik's boek staat dat de Nederlandse SS'ers opvallend goed functioneerden. Hij is erg vol van deze 'vaksoldaten die regelmatig lof kregen toegezwaaid in de dagverslagen van SS-commandant Felix Steiner'. Joop Glimmerveen over dit boek: nou dat was een waardeloos boek hoor, ik heb het gekocht, maar ik heb er spijt van, het was een herhaling van wat al tien keer geschreven is, ik had dat boek ook kunnen schrijven aan de hand van de boeken die ik in mijn boekenkast heb staan. Pierik bestrijdt dit; als eerste historicus heb ik alle beschikbare documenten ingezien. Nimmer tevoren heeft een historicus ook de Praagse en Moskouse documenten meegenomen in zijn onderzoek. Ook kritiek dat hij oorlogsmisdaden van de SS'ers zou zijn vergeten te vermelden wijst hij van de hand.

   Aspekt heeft ook een roman uitgegeven van de in de eerste alinea al genoemde Marcel Reijmerink (1963). De Utrechter Reijmerink is historicus en germanist en gaf zijn baan als beleidsmedewerker bij Defensie op om zich als freelance schrijver te verzetten tegen 'jongelieden die in de jaren zestig op linkse golven boven kwamen drijven en zich nu als oude uitgebluste mannen op universiteit en ministerie vastklampen aan hun baantjes'. Reijmerink vindt dat er een afrekening moet komen met de linkse generatie die 'fout na de oorlog' is geweest. Volgens het Nederlands Dagblad staat hij model voor een tegengeneratie academici die zich tegen het linkse pluche keren. Tegen positieve discriminatie, tegen feminisme, tegen de verplichte geloofsbelijdenis van het anti-racisme, 'van hen mag je aids weer een ziekte van homo's, junks en Afrikanen noemen, van hen moeten de Nederlandse verdedigers van het Oost-Europese model alsnog aan de schandpaal'. De titel van Reijmerinks roman luidt 'Alles moet anders'. Hij laat de hoofdpersoon in een bomberjack extreem-rechtse uitspraken doen: 'Nee, laten ze maar oprotten naar hun takki-takki oerwoud. Daar kunnen ze geluid maken zo hard ze maar willen. Wij hebben er dan allen geen last meer van... Allochtonen? Bullshit! Het zijn gewoon zwarten die onze beschaving binnen twintig jaar komen uitmoorden.'. Volgens Reijmerink gaat het hier om een monster van Frankenstein dat links geschapen heeft. Aan het slot van het boek komt de hoofdpersoon tot inkeer en besluit dat zowel rechts als links geen uitkomst bieden.

   Mein Kampf   Een ander werk dat momenteel door Aspekt uitgegeven wordt is het door de Duitse professor Werner Maser geschreven 'Hitlers Mein Kampf'. Het gaat hier dus niet om het boek dat door Hitler zelf geschreven is. De boekenfolder van Aspekt noemt het 'een meesterlijke doorlichting' van Hitler's bijbel van het nationaal socialisme uit 1923. De Duitse editie van dit boek wordt uitgegeven door Buchverlage Langen Müller Herbig van de bekende rechtsconservatief Herbert Fleissner. Fleissner gaf in het verleden met zijn Verlag Langen Müller boeken uit van onder andere Franz Schönhuber (dan voorzitter van de fascistische Republikaner) en met zijn Herbig Verlag gaf hij boeken uit van holocaust-ontkenner David Irving. Professor Maser schreef medio jaren tachtig een artikel in het blad 'Report' van de Nationaldemokratischer Hochschulbund, de studentenclub van de fascistische NPD. Nu nog worden boeken van hem verkocht via het fascistische blad 'Europa Vorn' (titel: Das Dritte Reich) en de NPD uitgeverij Nation Europa Verlag (titel: Armee in Kreuzfeuer). Ook 'Der Wortbruch, Hitler, Stalin und der Zweite Weltkrieg' is van zijn hand. In dit boek tracht hij een nuancering aan te brengen in de zware oorlogsmisdaden van nazi-Duitsland tijdens de Duitse aanval op de Sovjet-Unie. Deze aanval zou een defensieve en patriottische daad zijn: 'ze was Hitlers laatste poging een bolsjewistische opmars in Europa te voorkomen'. Maser is hiermee zonder meer te plaatsen in de Nieuw Rechtse hoek. Nieuw Rechts heeft zich in Duitsland met name eind jaren tachtig geprofileerd in de zogenaamde Historikerstreit. Dit betrof een golf van publikaties die de schuldvraag over de Tweede Wereldoorlog opnieuw aan de orde stelden. De misdaden van Duitsland en het Duitse leger werden in deze publikaties gerelativeerd en gebagatelliseerd.

   Het is voor Martin Ros in de Aspekt-folder 'zonder meer een raadsel, dat het boek waarmee alles begon, het door Hitler tijdens zijn gevangenschap na de mislukte staatsgreep van 1923 geschreven Mein Kampf, niet meer te raadplegen is en zelfs in Nederland niet meer zonder commentaar mag worden herdrukt'. Dat een dergelijk boek in Nederland beschikbaar zou moeten zijn is natuurlijk al jaren een onderwerp van discussie, maar dat Aspekt het een raadsel vindt waarom dit boek zo gevoelig ligt zegt vooral iets over de uitgeverij.

   Hierom voelt Wim P.M. Zaal (1935) zich wellicht op zijn plek bij deze uitgever. Zaal was eind jaren vijftig redacteur van het blad Aristo. Dit blad verscheen al voor de Tweede Wereldoorlog en werd toen uitgegeven door het fascistische Nationaal Front. Na de oorlog werd de uitgave al snel weer opgepikt. Volgens het Voorpostblad Revolte was Aristo 'hèt blad der Nederlandse fascisten'. In 1965 stopte men met Aristo. In 1973 schrijft Zaal een boek met de titel 'De Nederlandse fascisten', een luchtig werkje waarin hij het verhaal vertelt van een stel Hollanders die achter wat ideologische fata morgana's aansjouwden. Ook recent verschenen er nog diverse boeken over uiteenlopende onderwerpen van zijn hand. Nadat een boekje over Rome in 1993 een lovende recensie in Trouw kreeg van de hand van Pierik en Reijmerink, worden zijn huidige boeken door Aspekt uitgegeven. In 'De Buitenbeentjes' verhaalt Zaal bijvoorbeeld over 36 schrijvers die hij heeft gekend, waaronder de Gemaanse-SS'er Henri Bruning.

   Wat heeft Aspekt nog meer in de aanbieding? Het Parijse dagboek van Ernst Jünger wellicht?

   Jünger (1895-1998) was een Duitse intellectueel die als kapitein die in de Tweede Wereldoorlog in Parijs gelegerd was. Aanvankelijk was hij voorstander van het nationaal-socialisme, maar keerde zich nog voor de oorlog van het nazisme af. De nazi's probeerden hem met zijn nationalistische ideeën over onder andere de 'conservatieve revolutie' voor hun zaak te winnen en de NSDAP bood hem zelfs een zetel in de Reichstag aan, die hij wijselijk afwees. Zijn hersenspinsels over de conservatieve revolutie zijn nu populair in nieuw rechtse kringen. Een citaat uit het nieuw rechtse blad TeKos: Jünger was nét geen nazi, enkel maar omdat het nationaal-socialisme voor hem niet elitair genoeg was'. In de laatste TeKos wordt een ander boek over Jünger dat Aspekt uitgeeft ook als 'een geschenk uit de hemel' besproken.

   Ten slotte mag het anti-communistische boekje 'Messianisme zonder Mededogen' van Marcel van Hamersveld en Michiel Klinkhamer ook niet onbesproken blijven. Aspekt geeft dit in februari 1998 uit en het boekje kan al snel op een lovende recensie in het OSL-blad StaVast rekenen. OSL-voorzitter Prosper Ego schrijft: 'Heel interessant is hetgeen de auteurs schrijven over "Het werkelijke communisme en zijn lakeien" en "De collaborateurs van de oorlog", waaronder gerekend worden de zogenaamde vredesbewegingen, de DDR-vriendschapsvereniging en alle fellow travellers. Ze betogen voorts dat het wereldbeeld zich nog niet heeft hersteld van de eenzijdige socialistische beïnvloeding, waardoor ten aanzien van de fellow travellers en zelfs het passieve lidmaatschap van de NSB nog steeds met twee maten wordt gemeten.' In het verhaaltje in de boekenfolder van Aspekt over dit boek wordt het communisme 'de meest ontwrichtende factor van onze eeuw' genoemd. In het blaadje van het ICTO (Interkerkelijk Comité Tweezijdige Ontwapening; jarenlang een rechtse tegenstander van de vredesbeweging in Nederland) wordt het boek ook enthousiast gerecenseerd: 'De auteurs verwijten het IKV geen naïeve dwaling, maar heuse collaboratie met de agressieve strategie van een vijandige mogendheid'.

   Uitgeverij Aspekt richt zich met een deel van de boeken die zij uitgeeft duidelijk op Nieuw Rechts, een kleine maar potentieel gevaarlijke extreem-rechtse stroming, waar ook Voorpost toe gerekend kan worden. Vooral de Ernst Jünger-boeken en de anti-communistische werken sluiten goed aan op het interessegebied in deze kringen. In het nieuw rechtse blad TeKoS, waarin ook de voorzitter van Voorpost-Nederland, Marcel Rüter af en toe een artikel schrijft, is dit opgepikt en verscheen een positieve recensie van een Aspekt-boek. Ook conservatief-rechtse clubs zoals het OSL en het ICTO reageren enthousiast. Zo ontstaat een bedenkelijk beeld van deze Nieuwegeinse uitgeverij. Pierik hierover: 'wij zijn geen rechtse uitgeverij, wij zijn een algemene uitgeverij die op bepaalde thema's wat dieper ingaat, dat zijn de grote thema's wat mij betreft; fascisme, communisme en de koude oorlog. We geven een breed pakket boeken uit, wel met wat smaakmakers. Je ziet binnen de uitgeverij elkaar bestrijdende boeken. Zo zijn Dick Verkijk en Martin van den Heuvel van wie ik 'Schuld en Boete' uitgeef, weer uiterst kritisch over Klinkhamer en Hamersveld'. Maar ook dit laatste boek zet zich weer af tegen de communisten van de CPN en draagt als ondertitel 'Bijdrage van twee anti's aan het communismedebat'. Zij verschillen dan wel van mening maar wijzen met een vergelijkbaar beschuldigend vingertje naar hun linkse tegenstanders.

   --------------------------------------------------------------------------------

   1. De naam van dit blad is een letterlijke vertaling van Völkischen Beobachter, het blad van Hitlers NSDAP

   http://kafka.antifa.net/aspekt.htm
   Forever Blue

  2. #132
   Banned tukkersterror's Avatar
   Ingeschreven
   Feb 2006
   Locatie
   Twente
   Berichten
   6.207
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   0

   Standaard Re: Afscheidscollege Van der Horst / De verboden tekst

   Geplaatst door Seif
   Afscheidscollege Van der Horst / De verboden tekst

   door Pieter van der Horst

   Bron: Trouw
   Dank je voor dit verhelderende stuk, het werp toch wel een heel ander licht op het palastina-israel probleem.

  3. #133

   Ingeschreven
   Jan 2005
   Berichten
   7.582
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   353566

   Standaard

   Geplaatst door Ron Haleber

   Ook als homo-in-de-kast en/of als hetero was hij op geen enkele manier opdringerig.
   Jammer hè?
   Geplaatst door Ron Haleber

   David en Dutguy zullen nog blozen als Maarten ons over o.m. de scholen van zijn vrome religieuze broederorden een boekje opendoet!
   Homoërotische literatuur kun je gewoon via het internet bestellen!
   Geplaatst door Ron Haleber

   Dat raakt naar Maarten mij op het hart bond - op straffe van zijn spreekwoordelijke vulkanische woede, de strenge geheimhouding waar ik en zijn vrienden verplicht toe zijn om aan vast te houden nav zijn privé- en publieke leven.

   Een strenge geheimhouding waar hij zich dus tav anderen gezien al zijn insinuaties, volstrekt niet aan gebonden voelt...
   Dit is apert onjuist.
   Maarten reageert op exhibionisten die zelf irrelevante gegevens over hun oninteressante persoontjes op het forum dumpen.
   Geplaatst door Ron Haleber

   Ook de heteroscene waar vrouwen - net als vice versa mannen - als bij een slager als aantrekkelijke lappen vlees geëxposeerd aan een haak - met boezems, billen al gelang wat jouw voorkeur heeft - worden tentoongesteld, heeft mijn diepe afschuw.
   Smaken verschillen en stemmingen kunnen wisselen.

  4. #134

   Ingeschreven
   Jan 2005
   Berichten
   7.582
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   353566

   Standaard

   Geplaatst door contradictio

   wie is nu het grotere slachtoffer in deze samenleving; de Marokkaanse overlast hangjeugd? de geminachte Jood? of de miskende homo?
   In dit rijtje kan de onderdrukte vrouw niet ontbreken.
   Antisemitisme, vrouwenhaat en homohaat onder christenen en moslims op een zo vaag mogelijk wijze met elkaar vergelijken is meestal het roemloos einde van discussies die als thema het palestijns/zionistisch conflict hebben.
   Geplaatst door contradictio

   Of is het grootste slachtoffer toch de meerderheid die wordt wordt geterroriseerd door allerlei opgefokte, gedepriveerde minderheden?
   De (vredelievende) meerderheid.

  5. #135
   --- Outcast --- Qaiys's Avatar
   Ingeschreven
   Jun 2006
   Berichten
   8.861
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   134

   Standaard

   BEYOND CHUTZPAH : ON THE MISUSE OF ANTI-SEMITISM AND THE ABUSE OF HISTORY   In this long-awaited sequel to his international bestseller The Holocaust Industry, Norman G. Finkelstein moves from an iconoclastic interrogation of the new anti-Semitism to a meticulously researched expose of the corruption of scholarship on the Israel-Palestine conflict.

   Bringing to bear the latest findings on the conflict and recasting the scholarly debate, Finkelstein points to a consensus among historians and human rights organizations on the factual record. Why, then, does so much controversy swirl around the conflict? Finkelstein's answer, copiously documented, is that apologists for Israel contrive controversy. Whenever Israel comes under international pressure, another media campaign alleging a global outbreak of anti-Semitism is mounted.

   Finkelstein also scrutinizes the proliferation of distortion masquerading as history. Recalling Joan Peters' book From Time Immemorial, published to great fanfare in 1984 but subsequently exposed as an academic hoax, he asks deeply troubling questions here about the periodic reappearance of spurious scholarship and the uncritical acclaim it receives. The most recent addition to this mendacious genre, Finkelstein argues, is Harvard Law Professor Alan Dershowitz's bestseller, The Case for Israel.

   The core analysis of Beyond Chutzpah sets Dershowitz's assertions on Israel's human rights record against the findings of the mainstream human rights community. Sifting through thousands of pages of reports from organizations such as Amnesty International, B'Tselem, and Human Rights Watch, Finkelstein demonstrates that Dershowitz has systematically misrepresented the facts.

   Thoroughly researched and tightly argued, Beyond Chutzpah lifts the veil of contrived controversy shrouding the Israel-Palestine conflict, enabling readers in search of a just and lasting peace to act on the basis of truth.


   Praise For The Book

   "A very solid, important and highly informative book. Norman Finkelstein provides extensive details and analysis, with considerable historical depth and expert research, of a very wide range of issues concerning Israel, the Palestinians, and the U.S."

   -- Noam Chomsky,
   Institute Professor,
   M.I.T.


   "The scholarship is simply superb. Finkelstein has clearly done his homework, and consulted and mastered a breathtaking range of material: primary sources and documents, scholarly works, reports old and new, correspondence with relevant individuals, and numerous other sources too. He has left no stone unturned."

   -- Mouin Rabbani,
   Contributing Editor,
   Middle East Report


   "Accurate, well-written, and devastatingly important."

   -- Daniel Boyarin,
   Professor of Talmudic Culture,
   University of California at Berkeley


   "A brave and daring challenge, meticulously researched. Must reading for anyone committed to a just and enduring peace in the Middle East."

   -- Amy Goodman,
   host of Democracy Now!

   "A vigorous, intelligent, succinct and powerfully argued analysis that is difficult if not impossible to reproach."

   -- Sara Roy,
   Senior Research Scholar,
   Center for Middle Eastern Studies,
   Harvard University
   Forever Blue

  6. #136
   Prikker
   Ingeschreven
   Apr 2006
   Berichten
   310
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   16

   Standaard

   Wanneer religieuze fascisten dergelijke denkbeelden verspreiden dan is dat bon ton -en volgens de coterie rondom Famkuh Halsema en co, zelfs grappig- maar o wee als een paar Deense dreumessen een gek prentje durven te tekenen dan moeten tientallen mensen de dood ingejaagd worden.
   Gelukkig zit zelfrelativering, humor, zelfbespotting en zelfreflectie ingebakken in de Islamitische cultuur.

   Honderd procent zeker dat het voltallige Monty Python Flying Circus team gelynched zouden zijn als ze in Nederland leefde van anno 2006.
   En Woutertje B., de agogen-maffia en de pseudowetenschappers zouden het nog schoon- en goedschijten ook.


  7. #137
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2002
   Locatie
   Amsterdam
   Berichten
   11.394
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   240

   Standaard

   Autochtonen hebben troetel-allochtonen en anti-zionisten hebben troetel-joden....beiden niet representatief en beiden geen bruggenmakers omdat ze in hun eigen werkelijkheid leven.

   Je kunt wel blijven aankomen met allerlei Finkelsteintje maar dat is zo eenzijdig en in werkelijkheid uitsluiten van de werkelijke personen op het tonaal. Maar goed, zolang dat hier gebeurt kun je op zijn minst de illusie hebben dat je een toneelrecensent bent.

  8. #138
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2002
   Locatie
   Amsterdam
   Berichten
   11.394
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   240

   Standaard

   Geplaatst door sjaen
   Kwestie van der Horst / Onhandig, onfatsoenlijk en dom
   door Arnold Heertje


   Door in de rede van professor Van der Horst te schrappen, heeft de Universiteit Utrecht academische en fatsoensnormen overschreden.
   Het is allemaal begonnen met mevrouw prof. dr. Willemien Otten, decaan van de subfaculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Zij krijgt op 30 mei een niet voor haar ogen bedoelde voorlopige tekst in handen van het afscheidscollege van prof. dr. P. W. van der Horst, in alle opzichten een zeer belezen kamergeleerde, met veel internationale publicaties op zijn naam. Zij schrikt van de goed gedocumenteerde vaststelling dat het hedendaagse moslim-antisemitisme de gebezigde beeldvorming van de haat heeft overgenomen van de nazi’s. Zij belt Van der Horst diezelfde avond op. „Piet als je dit uitspreekt en later publiceert, kunnen wij de beoogde imamopleiding op onze buik schrijven”. Willemien wil een gesprek met Piet, maar zij vangt bot.

   Zij wendt zich tot de rector magnificus, Willem Hendrik Gispen, die Van der Horst op 31 mei om 14.00 uur op zijn kantoor ontbiedt. Samen met De Gaay Fortman, die in Utrecht de rechten van de mens doceert, zet de rector Van der Horst onder druk de beschouwingen over het antisemitisme na de Middeleeuwen volledig te schrappen. De rector, uit vrees voor de goed georganiseerde moslimgroeperingen in Utrecht, staat niet in voor de veiligheid van hemzelf en van Van der Horst en dreigt met het niet toelaten van de benarde hoogleraar tot de aula,

   bron: http://www.trouw.nl/deverdieping/pod...oenlijk_en_dom

   als deze zijn tekst niet wijzigt. Alle aanwezigen moeten over het ingrijpen zwijgen...

   Zat ik toch niet zoveel naast met mijn vermoeden. Nu inhoudelijk nog.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Gelijkaardige Onderwerpen

  1. VVD: Maxima mag niet positief spreken over integratie
   Door Qaiys in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 26-09-07, 09:33
  2. Ik hoop jullie niet meer te spreken.
   Door Zomerfruitje in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 2
   Laatste Bericht: 02-11-06, 16:25
  3. Als je moeder niet met je wil spreken
   Door Niais in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 3
   Laatste Bericht: 13-07-06, 18:29
  4. Kamer niet te spreken over campagne Verdonk
   Door jochie in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 25
   Laatste Bericht: 16-12-05, 22:40
  5. Netwerk van kannibalisme-freaks in Duitsland
   Door Joesoef in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 14
   Laatste Bericht: 09-12-03, 08:12

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •