Monster van Loch Ness zoek

LONDEN - Aan Loch Ness in Schotland baart men zich zorgen. Het geheimzinnige monster 'Nessie' wordt steeds minder 'gezien'. Dit jaar is het beest pas twee keer gezien, en vorig jaar slechts driemaal, aldus The Times. Tien jaar geleden waren dat nog dubbele cijfers. Bovendien zijn er steeds minder 'monsterjagers'.

'Het is een potentiŽle crisis', zei Mikko Takala, stichtend lid van de officiŽle Loch Ness Monster Fan Club. Mogelijke oorzaken zijn de milieuvervuiling of zelfs de dood van het ondier. Wetenschapper Adrian Shine gelooft daarentegen dat de mensen sceptischer zijn en niet meer alles geloven wat ze zien.

Het 'Nessie'-toerisme brengt de Schotse highlands volgens berekeningen van de krant rond de zes miljoen pond (rond de negen miljoen euro) per jaar op. Het toerisme wordt in wezen door het mogelijk spotten van Nessie aangezwengeld. Het monster van Loch Ness zou een dier of een groep dieren zijn, die in het zoetwatermeer in Schotland leven. Het is aan te nemen dat het om een mythe gaat. mcu