9 februari 2009: De Duistere Zijde van de Maan
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/2 12 LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 20

  Onderwerp: 9 februari 2009: De Duistere Zijde van de Maan

  1. #1
   Joker Bart.NL's Avatar
   Ingeschreven
   Jan 2004
   Locatie
   Sneek
   Leeftijd
   51
   Berichten
   2.557
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   286223

   Standaard 9 februari 2009: De Duistere Zijde van de Maan

   Wordt Nederland getroffen door een superstorm?


   Auteur: Bart klein Ikink


   Inleiding

   Het doel van dit document is om het risico in te schatten dat op 9 februari 2009 een grote superstorm Nederland gaat treffen, waarbij aanzienlijke delen van Nederland onder water gaan lopen. Wanneer dit risico aanwezig is, moeten voorbereidingen worden getroffen voor evacuatie. Daarom ga ik een aantal gevonden aanwijzingen beschrijven. Ik heb een wetenschappelijk / analytische achtergrond, dus heb ik weinig affiniteit met UFO's, holle aarde, eindtijdvoorspellingen en hallucinaties. Mijn streven is om bizar ogende combinaties van feiten te gebruiken om waar mogelijk mensenlevens te redden.


   Reuzen, holle aarde en Nederland

   In bepaalde eindtijdvoorspellingen wordt gesproken over de reuzen van de holle aarde. Een geoefende cryptogramliefhebber (waartoe ik niet eens behoor) zal hierbij aan Nederlanders en Nederland denken. De Nederlanders zijn het langste volk in de wereld. Nederland ligt onder zeeniveau en dus ligt Nederland in een hol in de aarde. Wetenschappelijk is er geen enkel bewijs voor de holheid van de aarde, en de foto's die hiervan gemaakt zijn, kunnen trucage zijn.

   Sommige mensen beweren in de holle aarde te zijn geweest. Sommige mensen beweren UFO's te hebben gezien of zelfs te zijn meegenomen door buitenaardse wezens. Het is bekend dat mensen hallucinaties kunnen krijgen die buitengewoon realistisch overkomen. Zelf heb ik daar ook last van gehad. Als je daar aan toegeeft, kun je ten prooi vallen aan waanbeelden die irrationeel gedrag tot gevolg kunnen hebben. Het leidt bovendien tot ziekteverzuim en lagere productiviteit op het werk.

   Als de eindtijd echt nabij is, neem ik daarom aan dat de reuzen van de holle aarde de Nederlanders zijn. Dat ligt het meest voor de hand en is rationeel te onderbouwen. Als Nederland een belangrijke rol zou spelen in de eindtijd, is het ook aannemelijk dat er vreemde dingen in Nederland kunnen gaan gebeuren. Daarom moet de voorspelling over de ramp op 9 februari 2009 serieus genomen worden. Zelfs al geloof je niet in de eindtijd, dan nog is er geen reden om jezelf bloot te stellen aan onnodige risico's.


   De verzonken kerktoren van Drienerlo

   http://www.typicalmedia.com/details.php?pid=11654
   Zelf heb ik 20 jaar geleden aan de Universiteit Twente gestudeerd. Vandaar dat ik dit torentje ken. Zo op het eerste gezicht is dit een onschuldig kunstwerk.

   Afgelopen zaterdag 13 december ben ik met mijn zoon van 9 naar de film "The Day the Earth Stood Still" gegaan. Hij wilde deze film graag zien, en omdat we deze dag in Nijverdal waren, gingen we in Enschede naar de bioscoop. Ik was jaren niet in Enschede geweest en het bleek dat deze bioscoop tegenover de campus van de Universiteit Twente stond. We hadden nog tijd over. Daarom heb ik mijn zoon, behalve de studentenhuisvesting, ook dit kerktorentje laten zien. Er lag ijs in het water. Plotseling zag mijn zoon een kaart van Nederland in het ijs bij het torentje. Ik kon deze kaart niet zien. Maar nadat hij me er meerdere malen op had gewezen, zag ik het ook. Al met al is dit een subjectieve ervaring die door slechts twee personen werd gedeeld, zodat hieraan weinig waarde moet worden gehecht, als dit feit op zichzelf zou staan.


   Het lied "Lage Landen" van Boudewijn de Groot

   http://www.boudewijndegroot.nl/bdgll07.htm#ll
   In het lied "Lage Landen" wordt een dreigende zware storm voorspeld op een maandag. Aangezien Boudewijn de Groot in zijn laatste cd's nogal religieus geïnspireerd werd, wijst dit mogelijk op een goddelijke interventie. 9 februari 2009 valt op een maandag.

   Opvallend is dat het lied "Lage Landen" het elfde nummer is op de cd. Opvallend is ook dat de duur van het lied 5:55 is. 555 x 2 = 1111. Waarom dit opvallend is, leg ik verderop in dit document nog uit.


   De web bot voorspelling

   http://www.niburu.nl/index.php?articleID=19136
   "Globale kust gebeurtenis waarschijnlijk begin tot medio 2009: Het Web Bot ziet globaal een permanent verlies van laaggelegen grondgebied en voorziet dat één continent in het bijzonder een flinke klap zal krijgen, maar het zegt niet welke. Te vermijden plaatsen: alles dat op zeeniveau ligt." Wanneer sprake is van een permanent verlies aan laaggelegen gebied, moet dat gebied onder zeeniveau liggen. Het kan dus niet Bangladesh of Florida zijn, maar het moet Nederland zijn. Kennelijk is deze voorspelling zo geformuleerd, dat het mogelijk de bedoeling was dat iemand dat zou ontdekken.

   De problemen met deze voorspelling zijn:
   1. Web bot voorspellingen zijn niet betrouwbaar gebleken. In een aantal gevallen kwamen ze wel uit, maar in aantal gevallen ook niet.
   2. Er wordt gesproken van een "permanent" verlies aan kustgebied. Dit veronderstelt de afwezigheid van de vrije wil van de Nederlanders om de schade te herstellen.


   Overstromingsscenario al beschreven

   Het concrete scenario voor de ramp op 9 februari 2009 is al beschreven op de site sargasso.nl:
   http://sargasso.nl/archief/tag/overstroming

   De schrijver van het voorgaande stuk lijkt nogal onder de invloed te staan van de maan:
   http://sargasso.nl/archief/2008/12/1...maan-in-jaren/

   Ter informatie: het Engelse woord voor gek is lunatic (luna = maan).


   Nog een vage kunstuiting

   Ik werk bij een overheidsorganisatie in Leeuwarden. Onlangs heeft mijn manager een kunstwerk opgehangen in de vorm van een landkaart waarbij Leeuwarden aan zee lag.


   Maansverduistering

   Buitengewoon opmerkelijk is dat er in Nederland op 9 februari 2009 rond het middaguur een gedeeltelijke maansverduistering plaats zal vinden, terwijl op sargasso.nl ook voorspeld is dat de storm rond het middaguur zal beginnen. Misschien was de schrijver van het scenario op de hoogte van de maansverduistering. Ik heb de schrijver hiernaar gevraagd. Tot op heden heb ik nog geen antwoord gekregen.
   http://www.astronova.nl/09-02-09-ple.html
   http://hemel.waarnemen.com/moon/luna...2000-2049.html
   http://www.astro.oma.be/GENERAL/INFO...ec_2009.html#2


   Rol van de maan

   De rol van de maan is erg nadrukkelijk (maandag, maansverduistering, invloed van de maan op het getij). Ter informatie: we kennen in Nederland nog de uitdrukking "naar de maan gaan" die wijst op dood en vernietiging.


   Bizarre grappen met getallen

   11 is het getal van de maan.

   9 februari 2009 kan geschreven worden als 9-2-2009. 9 + 2 = 11. 11 is het gekkengetal. 9-2-2009 kan daarom door optelling worden herschreven als 11-11. Nu wordt op 11-11 de raad van 11 gekozen terwijl carnaval in februari is. Dit is niet mijn gevoel voor humor. Misschien dat ze hier in Lampegat om kunnen lachen, maar ik vind het walgelijk om hier grappen over te maken. Het is echter wel een mogelijke aanwijzing.


   Verband met 9-11

   Een collega wees me nog op het volgende: 9 februari 2009 kan worden herschreven als 09-02-09. Voegen we de maand en het jaar samen en tellen we deze op, dan krijgen we 9-11. Mogelijk is de bron van de planning van 9 februari 2009 dezelfde als de aanslagen van 11 september 2001. De getallogica rond 11 september 2001 is buitengewoon verontrustend:
   http://www.martinrai.com/11_september_2001.htm


   Invloed van de voorspelling op het resultaat

   Wanneer een voorspelling wordt gedaan, kan deze voorspelling de uitkomst beïnvloeden. Wanneer de achterliggende oorzaak een bewustzijn heeft, kan deze door de voorspelling worden beïnvloed. Zo kan het bewustzijn ervoor kiezen de voorspelling uit te laten komen of juist niet uit te laten komen. Het bekend maken van een voorspelling, maakt een zekere voorspelling daardoor onzeker. Dit is als volgt voor te stellen: je bent van plan rechts af te slaan, en iemand in de auto zegt dat hij voorspelt dat je rechts af zult slaan. Op dat moment word je jezelf bewust van deze keuze. Zo kan het mogelijk zijn geweest dat de web bot 11 september 2001 correct kon voorspellen, omdat de voorspellende kracht van de web bot toen nog niet bekend was.


   Conclusie

   De vraag is of er een serieus gevaar is dat op 9 februari 2009 Nederland wordt getroffen door een superstorm waarbij een belangrijk deel van het kustgebied verloren kan gaan. Het is moeilijk te zeggen of er op 9 februari 2009 iets gaat gebeuren. De aanwijzingen zijn op zich niet erg bevredigend, maar er bestaat een zeker risico dat deze ramp gaat plaatsvinden. Deze ramp kan tot tienduizenden doden leiden. Daarom moet het risico wel serieus genomen worden.

   Eigenlijk zou het volgende moeten gebeuren:
   1. Er moet meer informatie worden vergaard (liefst met meer overtuigingskracht). Misschien dat mensen op dit forum aanvullende aanwijzingen kunnen vinden die dit verhaal bevestigen of ontkrachten. Paranormaal begaafde mensen hebben een speciale opdracht om deze informatie te achterhalen.
   2. De vergaarde informatie zal onafhankelijk getoetst moeten worden. Ik denk daarbij aan een commissie van wijzen (geen vergaderclubje met leuteraars maar mensen met inzicht en doortastendheid).

   Wanneer zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, zal ik zeker proberen hier iets mee te doen.

  2. #2
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Jan 2002
   Berichten
   25.910
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   260545

   Standaard

   Maansverduisteringen zijn nooit overdag.

  3. #3
   Multi-pluralist Bofko's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Locatie
   Tilburg
   Berichten
   14.459
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   202846

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tomas Bekijk Berichten
   Maansverduisteringen zijn nooit overdag.
   Scherp opgemerkt.
   Bij een maansverduistering staat de aarde tussen zon en maan.De schaduw van de aarde verduistert de maan. Kan alleen s nachts.
   Er zijn 2 soorten mensen in deze wereld: degenen die willen weten en degenen die willen geloven.

  4. #4
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Jan 2002
   Berichten
   25.910
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   260545

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bofko Bekijk Berichten
   Scherp opgemerkt.
   Bij een maansverduistering staat de aarde tussen zon en maan.De schaduw van de aarde verduistert de maan. Kan alleen s nachts.
   Er kan echter rond die tijd wel aan de andere kant van de aardbol een maansverduistering zijn. In Australie bv. Magoed, het artikel bewijst verders alleen dat wetenschappelijke opleidingen tegenwoordig wel erg makkelijk te verkrijgen zijn via internet.

  5. #5
   Multi-pluralist Bofko's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Locatie
   Tilburg
   Berichten
   14.459
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   202846

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tomas Bekijk Berichten
   het artikel bewijst verders alleen dat wetenschappelijke opleidingen tegenwoordig wel erg makkelijk te verkrijgen zijn via internet.
   Ik hou het mbt het artikel voorlopig maar op persiflage.
   Er zijn 2 soorten mensen in deze wereld: degenen die willen weten en degenen die willen geloven.

  6. #6
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Jan 2002
   Berichten
   25.910
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   260545

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bofko Bekijk Berichten
   Ik hou het mbt het artikel voorlopig maar op persiflage.
   Volgens mij is deze bart niet zo'n humorist. Kan me heel goed vergissen hoor.

  7. #7
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2005
   Berichten
   5.248
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   32

   Standaard

   Een ding is zeker, god zal ons redden. Waarom? 9 februari 2009 kan worden herschreven als 09-02-09. Voegen we de maand en het jaar samen en tellen we deze op, dan krijgen we 9-11.

   Genesis 9:11
   Deze belofte doe ik jullie: nooit weer zal alles wat leeft door het water van een vloed worden uitgeroeid, nooit weer zal er een zondvloed komen om de aarde te vernietigen.

  8. #8
   Banned
   Ingeschreven
   Nov 2006
   Locatie
   Hengelo (Ov)
   Berichten
   12.180
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   0

   Standaard

   Er zit wel een hoop 9-11 gehalte in dit verhaal, ik maak me meer zorgen over het torentje en de mensa op de ThT.
   En als Bart helemaal van uit Friesland naar Enschede rijdt moet er toch een kern van waarheid inzitten.
   Dus als er iemand uit het westen een kamertje wilt huren, kan nu nog tegen een schappelijk prijs

  9. #9
   Joker Bart.NL's Avatar
   Ingeschreven
   Jan 2004
   Locatie
   Sneek
   Leeftijd
   51
   Berichten
   2.557
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   286223

   Standaard

   Bedankt voor jullie humoristische bijdragen. Ik kan me voorstellen dat jullie dit een volledig idote tekst vinden. Als je er om lachen wilt, ga gerust je gang. Dat zou ik ook doen als ik jullie was.

   Ik heb het ook zodanig opgeschreven dat mensen niet in paniek zouden raken want de vraag is:
   1. Komt er überhaupt wel een storm?
   2. Als die storm komt, zal die sterk genoeg zijn om dijken door te breken?
   3. Mocht dat toch het geval zijn, hoever zal het water dan komen?

   Ik heb sterke aanwijzingen dat de dreiging serieus is, maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt. Wat betreft Genesis 9:11 (ahum!) staat er slechts dat er geen zondvloed komt die de gehele aarde zal vernietigen. Er zijn daarna nog veel overstromingen en tsunami's geweest. Zeeland is in 1953 nog ondergelopen.

  10. #10
   Draaksteker H.P.Pas's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2005
   Locatie
   Turicum
   Berichten
   15.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   723392

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bart.NL Bekijk Berichten
   Ik heb sterke aanwijzingen dat de dreiging serieus is, maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt. Wat betreft Genesis 9:11 (ahum!) staat er slechts dat er geen zondvloed komt die de gehele aarde zal vernietigen. Er zijn daarna nog veel overstromingen en tsunami's geweest. Zeeland is in 1953 nog ondergelopen.
   Lezertjes, die zich wat diepgaander met deze materie vertrouwd willen maken zij het standaardwerkje 'Tom Poes en de tijwisselaar' warm aanbevolen.
   Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden der waarheid dan leugens.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •