Europese migratiepolitiek faciliteert genocide
  • + Plaats Nieuw Onderwerp
    Resultaten 1 tot 4 van de 4

    Onderwerp: Europese migratiepolitiek faciliteert genocide

    1. #1
      Eric de Blois Rob Gosseling's Avatar
      Ingeschreven
      Jul 2016
      Locatie
      Chili, Región Aysén
      Berichten
      5.096
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      19

      Standaard



      Column Abdelkader Benali

      Europese migratiepolitiek faciliteert genocide



      Bron : trouw.nl - 20 juni 2023

      Het schip met aan boord meer dan vijfhonderd mensen leed schipbreuk voor de Griekse kust. Er wordt gevreesd voor honderden doden. Waren dit burgers van Europa, dan zouden in de Europese hoofdsteden de vlaggen halfstok hangen, condoleanceregisters worden getekend, een dag van nationale rouw zijn afgekondigd. Maar het zijn burgers van de Verenigde Migratie, voor wie de empathie het hopeloos laat afweten. De ramp zal nieuwe overstekers niet afschrikken; terugkeren is geen optie. Daarnaast: het merendeel van de schepen haalt de overkant wel. Het oppakken van verdachten zal de mensensmokkelaars ook niet stoppen.

      Europa investeert miljarden in het tevredenstellen van Noord-Afrikaanse regimes om ze te bewegen de migratiestroom in te dammen. Minister-president Rutte trok naar Tunesië om president Kais Saied een vette worst voor te houden.

      De kuststrook is een gatenkaas

      Het probleem is alleen dat de landen van de Maghreb nauwelijks in staat zijn de grenzen effectief te controleren. De kuststrook is een gatenkaas. De mensensmokkelaar vindt altijd wel een sluiproute, lokale autoriteiten worden omgekocht. Migranten gaan nog meer geld betalen voor een overtocht. De migratiedeal is een perverse prikkel die garant staat voor nog meer tragedies, zoals we afgelopen week in Griekenland hebben gezien. Ondertussen neemt de haat jegens Afrikaanse migranten in Tunesië toe.

      De Griekse ramp is de uitkomst van desastreuze Europese migratiepolitiek. Toch worden nergens wakes gehouden of petities getekend. De schaamte zwijgt.

      In dezelfde week dat Rutte het contract met Tunesië tekende was ik in Tanger. Vanuit deze stad kun je Spanje zien liggen. De verleiding om naar de Spaanse kust te zwemmen is groot. Maar haal het niet in je hoofd, want de Straat van Gibraltar is dodelijk.

      Op een waterfiets naar de overkant; een kansloze missie

      Vroeger was de stad een geliefd vertrekpunt voor migranten. Die stapten dan op rubber bootjes. Een paar jaar geleden zag ik hoe de politie een groepje mannen betrapte; ze wilden op een waterfiets voor vier personen naar de overkant. Een kansloze missie. De aanhouding heeft levens gered. De jongens kwamen uit de bergen en zagen de zee voor het eerst van hun leven.

      In Tanger waren schrijvers uit het hele Middellandse Zee-gebied bij elkaar gekomen. Marokkanen, Grieken, Fransen, Spanjaarden, Algerijnen en Tunesiërs. We hadden het niet over migratie. Het is een oud thema geworden, geheel en al uitgekauwd. Schrijvers voelen zich ook niet meer geroepen om overheden een geweten te schoppen. De feiten zijn duidelijk: regeringen aan weerszijden van de Middellandse Zee faciliteren genocide. Wie op een bootje stapt moet begrijpen al zijn mensenrechten te verspelen. De zee verzwelgt alle aanspraak op menselijkheid.

      Europa wil dat de grenzen worden versterkt. Maar de zee kent geen grenzen, die is ongrijpbaar. De eenvoudige visser heeft meer macht over de zee dan de autocraten van Brussel. Ondertussen strijken meer en meer Europeanen neer in het zuidelijke Middellandse Zeegebied. Wie in bezit is van een Westers paspoort kan vrijelijk zijn gang gaan. Europese investeringen in de Maghreb groeien maar door. Waarom mogen wij wel vruchtgebruik hebben van de vruchtbare mediterrane wereld en de overstekers niet? Het voelt wrang.

      In Tanger dronk ik een glas met mijn collega’s. We voelden ons gepriviligeerde passagiers op een cruise. Keken we naar buiten, dan zagen we onze broeders en zusters op een krakkemikkig bootje ronddobberen.




      .

    2. #2
      Eric de Blois Rob Gosseling's Avatar
      Ingeschreven
      Jul 2016
      Locatie
      Chili, Región Aysén
      Berichten
      5.096
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      19

      Standaard

      .
      Walchelijke anti-europese haatproza van een zelfverklaarde Jodenhater

      "Europese migratiepolitiek faciliteert genocide"

      Abdelkader Benali

      Heel erg beledigend, vijandig en ook onjuist.

      "Waren dit burgers van Europa, dan zouden in de Europese hoofdsteden de vlaggen halfstok hangen, condoleanceregisters worden getekend, een dag van nationale rouw zijn afgekondigd."

      Abdelkader Benali

      Ja uiteraard. Het is wat anders als het leed betreft van directe naasten, van staatsburgers, eigen familie of vrienden. Zo rouwen mensen ook om een sterfgeval in de familie, maar niet van een sterfgeval elders in dezelfde plaats. Benali rouwt ook niet om een dode Jood in zijn buurt. Begrijpelijk. Als er in Nederland een ramp plaats vindt met veel burgerslachtoffers, dan wordt er in India of Marokko ook geen dag van nationale rouw afgekondigd.


      .

    3. #3
      antigodin Olive Yao's Avatar
      Ingeschreven
      Dec 2003
      Berichten
      18.611
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      745206

      Standaard Europese migratiepolitiek faciliteert genocide

      .
      ● Ik ben in beginsel tegen migratie, in de volgende zin: migratie is een symptoom dat het niet goed gaat in een land, en de wereld moet niet aan symptoombestrijding doen maar grondoorzaken aanpakken.

      ● Voor die grondoorzaken is het Westen voor een groot deel verantwoordelijk. Maar niet alleen het Westen. Arabische oliestaten, schatrijk door olieinkomsten, zouden veel of veel meer kunnen en moeten doen. In plaats daarvan besteden ze miljarden aan megalomane bouwwerken, aan wapens en aan het bouwen van stadions voor een voetbaltoernooi in Qatar.

      ● NAVO, onder leiding van het VS regime, met Rodham voorop, en Sarkozy van Frankrijk, hebben het machtsvacuum in Libye gecreëerd, een oorlogsmisdaad, en mede daardoor is Libye een migratieroute geworden, met de drama’s op de Middellandse Zee als gevolg. Er zijn al 21000 mensen verdronken, volgens een bericht op WSWS.

      ● Europese migratiepolitiek is overwegend dom. Abdelkader noemt de migratiedeal een perverse prikkel. Het zou veel beter aangepakt moeten worden. Grondvoorwaarde daarvoor is de wil om het op te lossen en ouderwetse, primitieve internationale politiek veranderen.





      ● Tot de grootste misdadigers in deze behoren mensensmokkelaars. Zij laden veel te veel mensen op een boot, die dan kapseist of zinkt. Ze leiden mensen naar Libye, waar die dan als slaaf of hoer gehouden worden. Dat laat zien dat ook lokale machthebbers misdadigers zijn.

      ● Met zn eerste alinea heeft Abdelkader een punt. Vergelijk deze uitspraak uit Oekraïne, februari vorig jaar, toen de oorlog net geëscaleerd was:

      “Het is heel emotioneel voor mij, want ik zie elke dag europese mensen met blond haar en blauwe ogen worden gedood met Poetins projectielen en zijn helikopters en zijn raketten” – D. Sakvarelidze, een misselijkmakende Georgiër met een functie in West-Oekraïne, in een BBC-interview.
      De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

      Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

    4. #4
      antigodin Olive Yao's Avatar
      Ingeschreven
      Dec 2003
      Berichten
      18.611
      Post Thanks / Like
      Reputatie Macht
      745206

      Standaard Europese migratiepolitiek faciliteert genocide

      .
      Wie betaalt ramptoerisme?


      When wealthy adventurers take huge risks, who should foot the bill for rescue attempts?

      AP / El País 25 juni 2023
      De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

      Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

    + Plaats Nieuw Onderwerp

    Bladwijzers

    Bladwijzers

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •