Haatprediker Steven Anderson
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/6 12 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 52

  Onderwerp: Haatprediker Steven Anderson

  1. #1
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.509
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Haatprediker Steven Anderson

   COC aan de minister: Laat de Amerikaanse haatprediker Anderson Nederland niet in

   Bron : Trouw - 23 april 2019   De Amerikaanse dominee Steven Anderson, die homo’s pedofielen en pervers noemt, komt naar Nederland. Het COC vraagt de minister om het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk te volgen. Daar is Anderson de toegang ontzegd.

   Het COC, de belangenorganisatie voor de LGBTI-gemeenschap, roept staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van justitie en veiligheid op hem als ongewenst vreemdeling te beschouwen en hem niet toe te laten tot Nederland.

   De 37-jarige Steven Anderson, oprichter en voorganger in een Baptistenkerk in Arizona, kondigt in een filmpje aan dat hij op 23 mei Amsterdam aandoet. Hij komt er om te preken en om zieltjes te winnen, zegt hij. Waar hij dat gaat doen maakt hij niet duidelijk, vermoedelijk om te voorkomen dat er ter plekke acties tegen hem worden ondernomen. Het COC heeft de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, ingelicht over zijn komst.   Het COC haalt in de brief aan staatssecretaris Harbers een aantal uitspraken aan van de christelijke haatprediker. Hij zegt dingen als ‘LGBT staat voor mij voor ‘Laat God ze verbranden’. In een reactie op de aanslag op een lhbti-club in het Amerikaanse Orlando zei hij dat ‘het goede nieuws is dat er vijftig pedofielen minder zijn, omdat homoseksuelen walgelijke perverse mensen zijn en pedofielen’.

   In een radioprogramma in Botswana riep hij op tot het vermoorden van homoseksuelen. De regering van dat Afrikaanse land zette hem vervolgens het land uit en verklaarde hem tot persona non grata. Zuid-Afrika en Groot-Brittannië weigeren hem de toegang vanwege zijn hatelijke opmerkingen over homoseksualiteit. Anderson is ook een ontkenner van de Holocaust.

   .
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 0 Likes, 3 Dislikes Gepost via m.maroc.nl   

  2. #2
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.509
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Anti-homoprediker Steven Anderson mag Nederland niet in

   Bron : Trouw - 1 mei 2019   Staatssecretaris van justitie en veiligheid Mark Harbers verbiedt de extremistische christelijke prediker Steven Anderson toegang tot Nederland. Harbers meldt aan de Tweede Kamer dat er maatregelen zijn genomen om de komst te voorkomen. Eerder schreven we dit stuk over hoe dat juridisch in zijn werk gaat.

   Kan de extremistische christelijke prediker Steven Anderson in Nederland worden geweerd? Veel hangt er vanaf of hij in een kerk gaat preken. Van lhbti-belangenorganisatie COC tot de SGP: een groot aantal politieke en maatschappelijke organisaties vindt dat de extremistische christelijke prediker Steven Anderson uit Nederland moet worden geweerd. De Amerikaan riep eerder op tot executie van homo’s, lesbiennes en transgenders. Hij kondigde eind maart aan naar Amsterdam te komen.

   De overheid bestudeert de zaak, en komt nog met een besluit. Anderson is rondreizend predikant, en oprichter en voorganger van de Faith*ful Word Baptist Church in de staat Arizona. Toen hij in 2016 in Botswana de overheid opriep homoseksuelen te vermoorden, werd hij het land uitgezet en tot persona non grata verklaard. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Jamaica is Anderson niet welkom.

   Wanneer kan een prediker een visum tot Nederland worden geweigerd?

   De minister van buitenlandse zaken kan een visum intrekken van een buitenlandse prediker. Zo is dat gebeurd bij drie voorgangers die in 2015 naar Nederland zouden komen om op een islamitisch benefietgala in Rijswijk te spreken. Dat besluit volgde op het voornemen van het toenmalige kabinet om ‘haatimams het werken moeilijk en waar het kan onmogelijk’ te maken. “Als een imam uit Syrië hier wil gaan preken en hij heeft daar geen vredelievende bedoeling mee, dan krijgt hij geen visum”, zei vicepremier Lodewijk Asscher destijds.

   Maar voor Amerikanen kan deze maatregel weinig doen. Zij hebben namelijk geen visum nodig voor het Schengengebied, waartoe Nederland behoort. Wel kan Anderson een inreisverbod krijgen – daarover gaat het ministerie van justitie en veiligheid.

   Op welke gronden kan Anderson een inreisverbod krijgen?

   Een inreisverbod kan de overheid vooraf opleggen als een prediker een gevaar wordt geacht voor de openbare orde. Of dat in het geval van Steven Anderson zo is, wordt nog onderzocht. Het gaat erom wat hij precies heeft gezegd, en hoe gevaarlijk dat is.

   Zowel de gemeente, de politie, het ministerie van veiligheid en justitie, als het Openbaar Ministerie onderzoeken dit. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam noemde de komst van Anderson al wel ‘zeer onwenselijk’. Ook als een prediker al in Nederland is, kan het inreisverbod nog worden opgelegd. Dat kan als hij hier ter plekke de openbare orde verstoort, of als hij een strafbaar feit begaat, bijvoorbeeld doordat hij zich schuldig zou maken aan de groepsbelediging van homo’s.

   Welke haatdragende uitspraken heeft de prediker gedaan?

   Hij staat bekend om zijn felle en haatdragende uitspraken. Zo zegt hij in een video op YouTube dat de afkorting ‘LGBT’ voor hem staat voor ‘Let God Burn Them’: ‘laat God hen verbranden’. Na de aanslag op een lhbti-nachtclub in het Amerikaanse Orlando zei de prediker dat ‘het goede nieuws is dat er vijftig pedofielen minder zijn, omdat homoseksuelen walgelijke perverse mensen zijn en pedofielen’. Anderson raadt homoseksuelen aan zelfmoord te plegen. Ook ontkent hij dat miljoenen Joden zijn vermoord tijdens de Holocaust.

   Wanneer verstoor je als prediker de openbare orde?

   Of een prediker de openbare orde verstoort, hangt af van de omstanders die daarbij zijn, en van de mate waarin hij een negatieve reactie oproept. Het maakt hierbij dus ook uit waar hij gaat preken. In het filmpje op YouTube waarin Anderson zijn bezoek aankondigt, zegt hij overdag wat ‘soul winning’ te gaan doen, wat klinkt alsof hij de straat op gaat. *’s Avonds wil hij ergens gaan preken. Het is niet bekend waar: hij zegt in overleg met ‘lokale bewoners’ op zoek te zijn naar een geschikte locatie voor de dienst.

   In een kerk of moskee mag een prediker meer zeggen dan daarbuiten. Een haatdragende uitspraak over homo’s die op straat strafbaar is, kan in een kerk wel toelaatbaar zijn. Zou Anderson in het Vondelpark op een zeepkist gaan staan, dan moet hij meer op zijn woorden passen.

   Heeft een buitenlandse prediker een werkvergunning nodig?

   Elke buitenlandse religieuze dienaar die een preek komt geven in een Nederlandse kerk of moskee, heeft een werkvergunning nodig. De uitnodigende instelling hoort die aan te vragen bij het UWV. Als Anderson op eigen initiatief preekt, dan geldt die plicht niet.

   .
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 0 Likes, 3 Dislikes Gepost via m.maroc.nl   

  3. #3
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.509
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Van de SGP tot COC, iedereen zegt nee tegen Steven Anderson

   Bron : Trouw - 1 mei 2019   Het weren van de Amerikaanse prediker Steven Anderson krijgt ieders steun. Vanwaar die consensus?

   Van de SGP tot belangenorganisatie COC, heel Nederland is blij met het kabinetsbesluit de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson uit Nederland te weren. Vandaag liet staatssecretaris Harbers (VVD) de Tweede Kamer weten dat er in Nederland weliswaar ruimte is voor allerlei overtuigingen, maar niet voor “discriminatie, het oproepen tot haat of onverdraagzaamheid en geweld”.

   Niemand tekende bezwaar aan tegen het besluit, ook niet de SGP. De conservatief-christelijke partij had eerder al gepleit voor een inreisverbod. De 37-jarige prediker uit Arizona, dominee van de Faithful Word Baptist Church, houdt er dan ook zeer haatdragende ideeën op na.

   Hij betoogt dat homoseksuelen, transgenders en lesbiennes geëxecuteerd mogen worden; de afkorting LGBT staat volgens Anderson voor ‘Let God Burn Them’. Ook is Anderson tegen kiesrecht voor vrouwen en ontkent hij de Holocaust.

   Geen uitnodiging

   Gelet op de uitspraken van Steven Anderson lijkt algehele steun voor het inreisverbod dus niet opmerkelijk. Dit is niet zomaar een prediker die er vreemde ideeën op nahoudt; hij verheerlijkt geweld. Tegelijk is onduidelijk of Anderson in Nederland ook expliciet zou hebben opgeroepen homoseksuelen te vermoorden.

   En omdat de reis zijn eigen voornemen was en er geen uitnodiging lag, weten we ook niet of hij zijn ideeën zou hebben geuit in beperkte kring – waar veel is toegestaan – of in het openbaar. Na de berichten over het inreisverbod verklaarde Anderson tegenover de NOS dat hij van de reis zou afzien.

   Het besluit Anderson bij voorbaat te weren is in lijn met het breed gesteunde overheidsbeleid om homohaat-verspreidende moslimpredikers uit Nederland te weren.*“Als een imam uit Syrië hier wil gaan preken en hij heeft daar geen vredelievende bedoeling mee, dan krijgt hij geen visum”, aldus toenmalig vicepremier Lodewijk Asscher in 2015.

   In dat jaar weigerde hij drie islamitische voorgangers een visum, vermoedelijk ook omdat ze haat verspreidden. En als je moslimpredikers de deur weigert, moet je christelijke haatzaaiers ook tegenhouden. Overigens hoeft Anderson als Amerikaan geen visum aan te vragen. Maar hem kan een inreisverbod worden opgelegd, als hij een gevaar dreigt te worden voor de openbare orde.

   Het kabinet had ook kunnen afwachten wát Anderson hier precies zou komen doen en verkondigen. Dan had zijn plan om Nederland op 23 mei te bezoeken minder aandacht opgeleverd en de haatprediker ook minder in de kaart gespeeld.

   Nieuwe bezoekers

   In een gesprek met NRC Handelsblad verklaarde Anderson dat elk nieuw inreisverbod zijn YouTube-kanaal en website enorm veel nieuwe bezoekers oplevert. Aan de muur van zijn kerk in Arizona hangen ingelijste inreisverboden voor het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Daar kan nu het verbod uit Nederland bij. Dit debat levert Steven Anderson dus veel gratis publiciteit op.

   Daar staat tegenover dat in Nederland grote consensus heerst over het idee dat ons land veilig moet zijn voor homoseksuelen. De acceptatie van homoseksualiteit stijgt in Nederland met het jaar,*alleen IJsland is in dit opzicht toleranter. Vorig jaar meldde het Sociaal en Cultureel Planbureau dat driekwart van de Nederlanders positief denkt over homo-en biseksualiteit, dat is twee keer zoveel als in 2006. Die trend valt ook te bespeuren bij groepen die zich vroeger het minst tolerant opstelden tegenover lhbt-ers, onder wie dorpsbewoners, religieuzen en ouderen.

   Opvallend is bovendien dat rechts-populistische en conservatief-christelijke partijen, elders vaak openlijk homofoob, in Nederland een tolerantere toon aanslaan. Nederlandse christenen die vorig jaar de weinig homo-vriendelijke Nashville-verklaring ondertekenden, onder wie SGP-voorman Kees van der Staaij, kregen van andere christenen de wind van voren.

   Het besluit de christelijke haatprediker uit Arizona te weren, versterkt in elk geval de politieke cohesie, het idee dat we als land één ding gemeen hebben: onze seksuele tolerantie. “Vandaag heeft liefde gewonnen van haat”, reageerde D’66-Kamerlid Vera Bergkamp. Aan tegenargumenten valt weinig eer te behalen.

   .
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 0 Likes, 3 Dislikes Gepost via m.maroc.nl   

  4. #4
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Hypocriete bedoening. In het hart van de het Nederlandse parlement zetelen meerdere haatpredikers. Maar die richten zich op moslims.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  5. #5
   Trust The Process Interim's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2013
   Berichten
   752
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   12376

   Standaard angstschreeuw

   In het Nederlandse taalgebruik is moslim geen eigennaam zoals christen, boeddhist enz. dat wel zijn.
   Moslim is feitelijk een angstschreeuw waarmee het niet-vertrouwde wordt ervaren. Deze angstschreeuw (moslim) is daardoor tevens de naam voor het niet-vertrouwde.
   De angstschreeuw/naam (moslim) fixeert de transcendentie van het onbekende tegenover het bekende en daarmee de huivering (voor moslim) als iets heiligs.

   In een systeem waar onder invloed van de cultuurindustrie individualiteit vervangen is door 'pseudo individualiteit' worden verblinde van hun subjectiviteit beroofde mensen als subjecten losgelaten op onheiligheid.
   Een kenmerk van onheiligheid is datgene waar de overheersten (loonslaven) stiekem naar verlangen: geld verdienen zonder ervoor te werken.

   In aanloop naar de Shoah was een stereotypering van joden dat zij goed konden leven van woekerrentes.
   In het heden is een stereotypering van moslims dat zij goed kunnen leven van uitkeringen en er gelukkig mee zijn.
   Het gevolg van deze stereotyperingen is dat men zijn verboden driften mag botvieren omdat het boven alle twijfel verheven is dat het om de uitroeiing van die driften gaat.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  6. #6
   Draaksteker H.P.Pas's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2005
   Locatie
   Turicum
   Berichten
   15.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   723393

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Hypocriete bedoening. In het hart van de het Nederlandse parlement zetelen meerdere haatpredikers. Maar die richten zich op moslims.
   De koning der dooddoeners:

   Whataboutism (also known as whataboutery) is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent's position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument.
   Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden der waarheid dan leugens.

  7. #7
   Prikker Feriel's Avatar
   Ingeschreven
   Oct 2017
   Berichten
   167
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Deze Steven Anderson is behoorlijk radicaal. Ik ga niet af op de artikelen hierboven, de homolobby vindt immers zo'n beetje alles onacceptabel wat niet over de bol aaien betreft, maar wat ik uit zijn eigen mond heb horen zeggen bij een interview op YouTube. Zo ziet hij liever geen homo's in zijn kerk binnenwandelen, want die zouden uit zijn op jonge jongens, of de gemeenschap willen infiltreren. Hij linkt daarmee homofilie aan pedofilie en hij denkt niet dat een homo te redden valt (tenzij er sprake is van trauma).

  8. #8
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door H.P.Pas Bekijk Berichten
   De bel horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Lees de definitie er maar nog eens op na.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  9. #9
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Nov 2004
   Berichten
   11.822
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   776493

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Hypocriete bedoening. In het hart van de het Nederlandse parlement zetelen meerdere haatpredikers. Maar die richten zich op moslims.
   Revisor,bekijk het eens anders : leve de bewustwording van het haatzaaien !!! Zo'n gebeurtenis als dit laat ons weer nadenken over haat verspreiden*…

   ======> OOK haat** uitspreken kent haar grenzen! Dat kan weer haar invloed hebben op haat in andere situaties, bv naar moslims.


   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   * Die man noemt zich christen. Ik ken de spreuk "not my Islam" en nu voel ik ook eens hoe dat voelt : "not my Christianity" .(zoiets als : wat heb ik nu aan m'n fiets hangen ? Getsie, iets heeeel smerigs...)
   Accepteer ik dat ? Hoe ga ik daar mee om ?   ** haat is een gevoel, dus bestaat in schakeringen.
   Je kunt iemands gevoel van buitenaf niet uitschakelen, dat kan alleen diegene zelf, maar je kunt in de Nederlandse politiek wel verwachten dat redelijkheid de leidraad is en opjutten tot haat afgekapt wordt. Zo nodig juridisch.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 0 Likes, 1 Dislikes

  10. #10
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Haatprediker Steven Anderson

   ...
   Dit land is een haatland, geleid door haatpolitici. En één van die haatpolitici laat een keertje een haatprediker het haatland niet in. Eigen haatzaaiers eerst, zoiets?
   ...

   https://www.krapuul.nl/blog/2737371/...and-geweigerd/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •