LGBT rechten (eindelijk) in de grondwet - Pagina 5
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 5/5 EersteEerste ... 45
  Resultaten 41 tot 42 van de 42

  Onderwerp: LGBT rechten (eindelijk) in de grondwet

  1. #41
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   31.524
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110978

   Standaard Re: LGBT rechten (eindelijk) in de grondwet

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Samir75017 Bekijk Berichten
   Proof that discriminating/abusing someone on the ground of their sexual orientation is an aggravating factor when it comes to sentencing ? It’s not new. Get real please.

   In NL, or in Western Europe, you’d be far better off abusing Muslims than LGBTs. So, please ...
   Je blijft maar je bewering herhalen. Maar ik heb je al eerder gevraagd om daarvoor de bewijzen te leveren. Dat lukt je nog steeds niet.

   Ik zie het wel als je daarmee komt, Sammi.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)

  2. #42
   Very Important Prikker Marsipulami's Avatar
   Ingeschreven
   Feb 2002
   Locatie
   ....
   Berichten
   33.012
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   577372

   Standaard Re: LGBT rechten (eindelijk) in de grondwet

   VEROORDELINGEN EN STRAF UITSPRAKEN TUSSEN JANUARI EN EIND MAART 2015

   FEBRUARI 2015

   Maasmechelen - man die transgender in elkaar sloeg veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 300 euro.

   MAART 2015

   Antwerpen - Zaak Antwerpse vermoorde lesbi moslima
   De islamitische gebedsgenezer Othmane G, 32, kreeg tien jaar cel. De ouders van het slachtoffer Layla - de vader en moeder kregen 5 jaar cel met uitstel.
   De drie werden schuldig bevonden aan foltering, slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
   Homofoob karakter werd niet bewezen geacht - maar was wel aanwezig volgens de zus en vrienden van het slachtoffer.

   MAART 2015

   Brussel: twee mannen veroordeeld - 1 met homofobie als verzwarende omstandigheid - 1 met homofobisch motief niet bewezen.
   Xavier S werd veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur en een boete van 1.800 euro wegens zich schuldig maken aan homofobe agressie in 2011.
   Kompaan, El Hadi B, kreeg een werkstraf van 100 uur voor slagen en verwondingen, maar de rechtbank zag bij hem geen homofoob motief.
   El Hadi B kreeg drie messteken van een ober maar die werd vrijgesproken wegens wettelijke zelfverdediging.

   VEROORDELINGEN EN STRAF UITSPRAKEN IN 2014

   MAART 2014

   Luik - Raphael Wargnies werd in 1ste assisenzaak met homofobie als verzwarende omstandigheid veroordeeld tot 25 jaar celstraf wegens moord op Jacques. K.

   APRIL 2014

   Antwerpen: Rechter ziet geen homofobie in zaak van Antwerps homo koppel dat al sinds 2009 zwaar wordt gepest door allochtone buren. Een zeer opmerkelijke uitspraak gezien het feit dat het parket wel van mening was dat het om homofobie gaat. Maar de strafrechter ziet het als een burenruzie. De daders kwamen er vanaf met lichte straffen. Ahmed wel schuldig aan slagen en verwondingen maar kreeg opschorting van straf. Zijn vrouw Samira werd over de hele lijn vrijgesproken. Ondertussen wordt het homo koppel anno 2015 nog dagelijks gepest door hun allochtone buren.

   MEI 2014

   Antwerpen: Man van marokkaanse afkomst veroordeeld tot 6 maand cel wegens uitschelden homo en aanzetten tot homohaat.

   JUNI 2014

   Gent: Vier daders veroordeeld omdat ze verkleed als politieagent meerdere homo's overvielen en verplichten zich voor een camera te bevredigen.
   De Belgisch Turkse Aydin Cem kreeg 6 jaar waarvan 32 maand met uitstel - wat neerkwam op minder dan 3 jaar effectief waarvan hij maar de helft moet uitzitten. De Belgisch Turkse Serkan Yidzli kreeg 5 jaar cel waarvan 40 maanden effectief. De twee anderen wiens naam niet werd genoemd kregen 1 jaar.

   DECEMBER 2014

   Luik - Daders van 1ste homofobe moord in ons landje gepleegd in 2012 met als slachtoffer Ishane Jarfi werden veroordeeld met homofobie als verzwarende omstandigheid. Er waren vier daders. Jonathan Lekeu kreeg 30 jaar. Eric Parmentier, Jeremy Wintgens en Mutlu Kizilaslan kregen levenslang.

   Wet die homofobe en andere misdrijven zwaarder straft in Belgie,: 1 jaar later. Werkt de wet? oordeel zelf... | holebi.info
   www.radiomaria.be - Een katholiek geluid op de middengolf

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •