VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/3 12 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 27

  Onderwerp: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

  1. #1
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Exclamation VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   .
   VVD ergste klimaatbedrieger ...

   Van FvD en PVV weten we dat zij klimaatvijanden zijn, maar ze zijn tenminste niet schijnheilig, zoals VVD.

   VVD stelt in het verkiezingsprogramma het doel om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent onder het niveau van 1990 te reduceren. VVD wilde zn plannen echter niet laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving (PbL).
   Op verzoek van GroenLinks heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Kalavasta het wel doorgerekend: de VVD-plannen komen niet verder dan 41 procent.

   GroenLinks geeft het zo weer:   (Waar is de Partij voor de Dieren trouwens?)

   Kernenergie niet oplossing

   M. Rutte stelde in verkiezingsdebatten bij de NOS en RTL vervolgens: "Zonder nieuwe kerncentrales zouden we onze klimaatdoelen niet kunnen halen."
   NU.nl checkt: Die stelling is onjuist. Kernenergie kán (op lange termijn) een extra bijdrage leveren, maar is relatief duur en niet onmisbaar.


   ... maar pas op voor D66!

   D66 praat 'groen' maar doet niet groen.

   ● D66 is voorstander van supranationale economische quasi-grondwetten van het handelsdirectoraat van de EC, en heeft voor ceta gestemd. Deze verdragen zijn echter niet groen. ceta bijvoorbeeld dient mede om Canada vuile fossiele brandstoffen in de EU te laten importeren. Exploitatie hiervan is een nekslag voor het klimaat.

   (VS-president Joe Biden heeft met het oog daarop de Keystone XL pijplijn gestopt. Maar D66 wil en durft niet tegen het handelsdirectoraat in te gaan).

   ● D66 is bereid om met VVD te regeren (D66 noemt dat misplaatst 'verantwoordelijkheid nemen') en moet dan zeker concessies doen.

   Hieruit blijkt onbetrouwbaarheid van D66. Een stem op D66 kan een stem tegen groen zijn.

   Strategisch stemmen

   Stel, je vindt D66 in veel zaken best goed, en je wil D66 best zien regeren.
   Stem dan strategisch: een stem op een meer linkse partij dan D66 vergroot de kans op een regering mét D66 maar zónder VVD.


   bronnen en nadere informatie:

   https://www.nu.nl/klimaat/6121212/vv...roenlinks.html

   https://www.nu.nl/klimaat/6119174/al...aatdoelen.html

   https://www.nu.nl/klimaat/6119250/nu...n-en-duur.html
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  2. #2
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Thumbs down VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   .
   VVD-programma breekt met klimaatafspraken

   Noortje Thijssen, Wetenschappelijk Bureau GroenLinks 11 maart 2021

   De klimaatmaatregelen die de VVD voorstelt zijn bij lange na niet voldoende om de doelstelling uit de Klimaatwet te halen. Daarmee breekt de VVD met een belofte uit het eigen verkiezingsprogramma. Dat blijkt uit een doorrekening die het onafhankelijk onderzoeksbureau Kalavasta heeft gemaakt op verzoek van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. “De juiste informatie op stem-bepalende thema's is cruciaal voor een goed functionerend democratisch proces”, zegt Noortje Thijssen, directeur van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.

   De klimaatwet legt vast dat de regering moet streven naar een CO2-reductie van 49 procent in 2030. In het VVD-verkiezingsprogramma staat dat de partij de afspraken uit het Klimaatverdrag van Parijs en de nationale klimaatafspraken voor 49 procent reductie wil nakomen. Maar uit de doorrekening van het VVD-programma blijkt dat de VVD niet verder komt dan 41 procent reductie. Dat is fors minder dan alle andere partijen die hun verkiezingsprogramma hebben laten doorrekenen.

   De VVD weigerde haar programma door te laten rekenen door het PBL. Op initiatief van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks heeft het gerenommeerd onderzoeksbureau Kalavasta daarom het VVD-klimaatprogramma in detail doorgerekend. De onderzoekers deden dat op basis van het VVD-verkiezingsprogramma, de CPB-doorrekening van VVD-voorstellen en de analyse van het PBL over de programma’s van zes andere partijen.

   Doorrekeningen zijn belangrijk
   Doorrekeningen spelen een belangrijke rol in het inzichtelijk maken van voorgestelde verkiezingsbeloftes. “De juiste informatie op stem-bepalende thema's is cruciaal voor een goed functionerend democratisch proces”, zegt Noortje Thijssen, directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. “Onderzoek van I&O-research laat zien dat twee derde van de kiezers aangeeft dat klimaat belangrijk is voor hun stemkeuze. Kiezers moeten dus weten wat de klimaateffecten zijn van de partijprogramma’s.”

   Jesse Klaver, Sigrid Kaag en twaalf duurzame ondernemers en wetenschappers hebben twee weken geleden een dringende oproep gedaan op de VVD om hun verkiezingsprogramma alsnog te laten doorrekenen op klimaateffecten. Omdat de VVD daar geen gehoor aan heeft gegeven, heeft GroenLinks zelf aan Kalavasta gevraagd een doorrekening te maken van de VVD plannen. Dat de partij besloot om geen pakket ter doorrekening voor te leggen, kon al worden opgemaakt dat er wat te verbergen viel. Uit de Kalavasta-doorrekening blijkt dat ook.

   VVD zakt door het ijs
   De VVD haalt de afgesproken klimaatdoelen niet. Naar verwachting realiseert de VVD een CO2-reductie van 41 procent in 2030. Ter vergelijking: met GroenLinks daalt de CO2-uitstoot met 63 procent, aldus het Planbureau voor de Leefomgeving. Een 41 procent emissiereductie betekent een gat van ongeveer 17 Megaton CO2 ten opzichte van het klimaatakkoord met als doel 49 procent reductie. Indien we rekening houden met een verhoogde ambitie van 55 procent CO2-reductie, als gevolg van de recente-EU afspraken, zou er zelfs een gat zijn van 15 procent of 30 Megaton.

   "Het is goed dat we deze cijfers nu zwart op wit hebben. Eigenlijk is dit klimaatbedrog van de VVD. De VVD zet de toekomst van de klimaatgeneratie op het spel.”, oordeelt Jesse Klaver, lijsttrekker van GroenLinks. “De 41 procent-reductie is ver beneden de 49% die de VVD zelf in de Klimaatwet afsprak. Nog voor de verkiezingen verbreekt de VVD al een belofte uit het eigen programma. Het resultaat is mijlenver van de 55 procent waarvoor premier Rutte onlangs in Brussel tekende. Dat is niet eerlijk naar de kiezer toe.”

   Lastenverzwaring voor de industrie
   De VVD schrapt bovendien essentiële financiering voor de uitvoering van de klimaatdoelen. Ze slaat zo een enorm gat in haar eigen klimaatakkoord. Dat maakt Kalavasta op uit het pakket maatregelen dat de VVD voor heeft gelegd aan het Centraal Planbureau (CPB). In dat pakket zit onder andere een forse bezuiniging op de steun voor duurzame energie én voor technieken die de uitstoot van CO2-reduceren (de zogenaamde SDE++ regeling).

   Opmerkelijk en zelfs verrassend: de door VVD geschrapte steun betekent een forse lastenverzwaring voor de industrie. Kalavasta wijst op een aanzienlijke verplaatsing van emissies, wellicht zelfs het meest van alle doorgerekende partijen. De zogenaamde “weglek” is bij de VVD dus erg groot, terwijl ze dat net andere partijen voortdurend verwijt. Conclusie: de VVD-plannen zijn niet goed voor het klimaat, maar ook niet voor de economie.

   Het KNMI luidde recent een oorverdovend klimaatalarm: al over negen jaar kan de aarde het punt van opwarming van 1,5 graad Celsius bereiken. Een volgend kabinet moet daarom een klimaatkabinet zijn. De doorrekening van GroenLinks toont dat klimaatambitie kan samengaan met een sterke sociale zekerheid en het creëren van banen.

   Over Kalavasta: Kalavasta, opgericht in 2017, is een onafhankelijk adviesbureau dat zich specialiseert in strategieadvies onderbouwd door berekeningen. In het kort hebben Kalavasta’s werkzaamheden te maken met drie transities: de energietransitie, de grondstoffentransitie in de industrie, de landbouw, voedsel en natuurtransitie. Het bureau werkt voor de fossiele industrie, de rijksoverheid, NGO’s en de energiesector.


   Klik hier om een samenvatting van het Kalavasta-rapport te downloaden

   Klik hier om het rapport van Kalavasta te downloaden

   Begin april publiceert Wetenschappelijk Bureau GroenLinks een rapport over Groene Industriepolitiek.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  3. #3
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   .
   Urgenda wil binnen maand klimaatplan van Rutte, 'anders terug naar rechter'

   NU.nl vrijdag 7 mei 2021

   Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, vraagt demissionair premier Mark Rutte per brief om een gesprek. Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse Staat niet heeft voldaan aan het vonnis in de klimaatzaak. Is er binnen een maand geen plan om dit alsnog te realiseren "dan is de gang terug naar de rechter nabij", vertelt Minnesma aan NU.nl.

   "Alle kolencentrales staan weer aan, en het wegverkeer neemt weer toe", zegt Minnesma. "Waar we het klimaatdoel vorig jaar, ondanks de coronacrisis, niet haalden met een vermoedelijk overschot van 1 ŕ 2 miljoen ton CO2, dreigt die kloof dit jaar nog vier tot acht keer zo groot te worden - volkomen strijdig met het vonnis van onze hoogste rechter."

   Volgens het vonnis in de klimaatzaak moest de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen per 2020 ten minste 25 procent onder het niveau van 1990 liggen.

   Op basis van voorlopige uitstootcijfers van het CBS lijkt dit niet te zijn gebeurd. Bovendien stijgt de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen in 2021 weer, zodat deze zonder gericht beleid opnieuw boven de grenswaarde van 1990 uitkomt. Ook dat is strijdig met het vonnis, dat niet alleen geldt voor het jaar 2020, maar ook voor de jaren erna.

   Zelf windmolens bouwen en Tata Steel op waterstof

   Rechters zien de uitstootverlaging als de minimale inspanning die Nederland in lijn met internationale afspraken moest doen, om zijn burgers te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hittegolven, droogte en zeespiegelstijging.

   Het oorspronkelijke vonnis dateert uit 2015, en werd in 2018 en 2019 bekrachtigd door het hooggerechtshof en de Hoge Raad.

   Het is een uitzonderlijke situatie, vertelden rechtsgeleerden eerder aan NU.nl. De Staat is verplicht het vonnis uit te voeren, en kan daar met een dwangsom toe worden aangezet. Ook kan de zaak voorkomen voor het Europese Hof voor Rechten van de Mens.

   Minnesma wil dit nog afwenden, en roept het demissionaire kabinet én de onderhandelaars en formateur op om een pakket maatregelen af te spreken, waarmee de uitstoot dit jaar wel onder de bovengrens komt.

   Ook roept ze op de doelen en maatregelen voor 2030 aan te scherpen, en vorderingen te waarborgen in een aanscherping van de klimaatwet. Ze pleit onder andere voor grote investeringen in de waterstofeconomie die bijvoorbeeld steenkoolgebruik door Tata Steel overbodig zou moeten maken, en het zelf bouwen van windturbines voor de Noordzee, in een fabriek in IJmuiden. Het zou die plaats twee- tot vierduizend nieuwe banen moeten opleveren.

   Duitsland scherpt klimaatbeleid aan na uitspraak rechter

   De klimaatzaak van Urgenda was de eerste in de wereld, en krijgt internationaal veel navolging. Onder andere in Duitsland oordeelde de hoogste rechter onlangs dat het klimaatbeleid onvoldoende was.

   Minnesma ziet een groot contrast tussen Nederland en Duitsland, in hoe met de uitspraak wordt omgegaan: "Angela Merkel reageert heel constructief op de rol die rechters spelen binnen de rechtsstaat. Binnen een week nam de Duitse regering initiatief tot aanscherping van de klimaatdoelen, zowel voor de korte als de lange termijn."

   Merkel legde deze week aan Nederlandse jongeren uit dat de Duitse rechter heeft bepaald dat Duitsland met het oude klimaatdoel voor 2030 toekomstige generaties te veel zou belasten, en dat ze daarom die doelen moest aanpassen. "Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Ook Nederland heeft veel te lage doelen voor 2030, dus die moeten omhoog, als de overheid geen nieuwe rechtszaken wil. Dit hoort bovenaan te staan bij formatiebesprekingen."
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  4. #4
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Standaard CDA

   .
   CDA KLIMAATMISDADEN

   In de leprozenkolonie van de nederlandse politiek verkeert CDA in de verstgevorderde staat van ontbinding.

   Niet alleen of eerstens door de affaire met Kamerlid Omtzigt en zijn uittreden uit CDA en de turbulentie die dat teweegbrengt. Nog erger was collaborateur met oorlogsmisdadigers Jan Balkenende.

   En CDA is aanhoudend effectieve klimaatmaatregelen aan het saboteren.

   Medio 2018 gaf toenmalige CDA-fractievoorzitter S. Buma een interview aan het opinielblad Elsevier. Het verscheen in de editie van 14 augustus 2018. In het artikel staat:

   “Buma waarschuwt dat ook het klimaat beleid de gewone mensen zal miskennen. ‘Dat praten over duurzaamheid is een groot risico aan het worden. Dezelfde kleine groep aan de bovenkant die de globalisering als een kans ziet, vraagt zich bij de keuze van een nieuwe auto af: wat zullen we eens doen, een elektrische Porsche of een Tesla? Die groep bepaalt hoe de rest van Nederland moet leven, ook al zijn die mensen blij om in een tien jaar oud tweedehandsje te kunnen rijden. Dit dreigen twee gescheiden werelden te worden. De zogeheten klimaattafels stellen voor iedereen eventjes een hogere gasrekening vast, of een lening om een warmtepomp te kopen. De meeste mensen kunnen amper hun hypotheek betalen.
   Als je niet bereid bent om alles voor duurzaamheid aan de kant te zetten, doe je al niet meer mee. Veel mensen hebben die luxe niet. In dat klimaatstuk staat dat in 2030 alle auto’s elektrisch zijn. Eén ding is men vergeten: wij hebben geen auto-industrie. Dus moet de Nederlandse staat in 2029 Tesla’s subsidiëren en benzineauto’s zwaar belasten om het doel te halen.
   Ik zie een tweedeling ontstaan. Enerzijds mensen die hun vleugels uitslaan over de hele wereld en in het weekeinde op een terras in Barcelona prosecco drinken. Anderzijds mensen die zoveel op zich af zien komen dat ze geen vaste grond onder de voeten voelen en zich bezorgd afvragen of hun kinderen nog meekunnen op schoolreisje.
   Ik vrees een herhaling van 2002, de Pim Fortuyn-revolte, maar dan niet rond het thema migratie, maar rond het thema klimaat. Het is de taak van de politiek om naast gewone mensen te gaan staan. Dat is de rol van het CDA: het beseffen en in Nederland neerleggen van de grote mate van onthechting van mensen. Dat komt voort uit economische ontwikkelingen, maar het moet cultureel worden beantwoord.”

   (Heb geen toegang tot het artikel via internet).

   Zouden dit Buma’s eigen woorden zijn? Dat rechtsreactionaire blaadje Elsevier heeft zn eigen klimaathaatagenda –zijn de woorden zo gekozen dat ze de agenda van het blaadje steunen? Maar Buma is op deze text gewezen en heeft niets laten rectificeren of rechtgezet.

   - Buma geeft voorstellen voor klimaatmaatregelen misleidend en bedrieglijk weer.
   - In suggestieve, manipulatieve woorden.
   - Waarmee hij mensen opjut tegen klimaatmaatregelen.
   - Hij stelt deze bedrieglijk voor als wensen van een elite, ten koste van het gewone volk.
   - Zo schept of versterkt hij zelf een tweedeling die hij zegt te vrezen.
   - Hij spreekt zich tegen klimaatmaatregelen uit, maar bepleit geen alternatieven.
   - De urgentie van milieu- en klimaatmaatregelen is in zijn verhaal afwezig.
   - Blijkbaar tracht hij zo stemmen te winnen – ten koste van de milieu- en klimaatcatastrofes.
   - Dit is populistisch, wat hij zegt te vrezen.
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 13-02-22 om 13:19.

  5. #5
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Standaard Re: kapitalistische sluipmoord

   .
   Urgenda halen voor kabinet geen halszaak

   Trouw woensdag 7 juli 2021

   Het Urgendavonnis dit jaar nakomen is lastig, denk het kabinet. Liever kijkt het naar de langere termijn.

   Voldoen aan het Urgendavonnis is voor het kabinet dit jaar geen halszaak. Volgens demissionair staatssecretaris Dilan Yesilgöz is het van groter belang om klimaatdoelen op langere termijn te halen dan dit jaar het door de rechter opgelegde CO2-doel te halen.

   In een klimaatdebat woensdag sloot zij zich aan bij coalitiepartijen VVD en CDA. Die zien niets in een plan van D66, PvdA en GroenLinks om dit jaar nog een extra kolencentrale te sluiten. Volgens Yesilgöz (VVD) is het maar de vraag of sluiting dit jaar nog gewicht in de schaal legt voor de benodigde CO2-reductie. Yesilgöz: “Of de eigenaar van een kolencentrale besluit vrijwillig te sluiten, of we moeten hem onteigenen. Maar in een rechtsstaat is dat niet zomaar geregeld.” Er zijn nu nog vier centrales in gebruik. Met één ervan voert de overheid gesprekken over sluiting. Mocht er nog een centrale gesloten worden, dan kan het zijn dat er op momenten te weinig stroom is voor de Nederlandse energiebehoefte, vreest Yesilgöz.

   Verontwaardigd

   De progressieve partijen zijn verontwaardigd dat het kabinet overweegt het Urgendavonnis naast zich neer te leggen. Het vonnis, bekrachtigd door het gerechtshof en de Hoge Raad, verplichtte de overheid om de CO2-uitstoot in 2020 met een kwart terug te brengen ten opzichte van 1990. Dat is vorig jaar net niet gelukt, Nederland kwam op 24,5 procent, ondanks de coronacrisis en een zachte winter. Dit jaar dreigt het kabinet op een nog lager percentage uit te komen. Volgens Urgenda is zo’n 5 megaton extra CO2-reductie nodig. De actiegroep stapt naar de rechter om dwangsommen af te dwingen, omdat het kabinet nalaat om het vonnis op te volgen.

   D66, PvdA en GroenLinks willen voor het eind van de zomer een brief met maatregelen om het doel alsnog te halen. GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee: “Het is een ongelooflijk excuus dat het kabinet aanvoert dat het demissionair is om niet met nieuwe maatregelen te komen. Je moet een rechterlijke uitspraak nakomen.”

   Volgens CDA-Kamerlid Henri Bontenbal is het beter om voor maatregelen op de lange termijn te kiezen. “Klimaatverandering houdt zich niet aan één jaar. Je moet de vraag stellen of je het volgend jaar kunt inlopen en daarom kiezen voor maatregelen met een heel lang effect. De oplossing van het klimaatprobleem ligt in langjarig structureel beleid.”

   D. Yeşilgöz, VVD (beeld ANP)
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 02-09-21 om 15:00.

  6. #6
   Hugo mrz's Avatar
   Ingeschreven
   Oct 2002
   Locatie
   Leiden
   Berichten
   11.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   48994

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   Het urgente staat niet op de agenda, Urgenda.

   Het zou leuk kunnen zijn als Nederland niet grootste vleesexporteur van vlees was oerwoud foetsie en buitenland wil ook vleesparadijsje zijn. Okok, daar ga ik weer.

   Ik moet oppassen anders krijg ik te maken met Agenta. Een vrouwelijke agent ofzo.

   daarmee bedoel ik natuurlijk jou Olive...

   Ze moeten oppassen voor jou!!!!
   Yes, you can eat less meat and FISH AND save the world!!! Yes you can!!!!

   http://www.soundcloud.com/hugo32
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  7. #7
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   .
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mrz Bekijk Berichten
   Het urgente staat niet op de agenda, Urgenda.

   Het zou leuk kunnen zijn als Nederland niet grootste vleesexporteur van vlees was oerwoud foetsie en buitenland wil ook vleesparadijsje zijn. Okok, daar ga ik weer.

   Ik moet oppassen anders krijg ik te maken met Agenta. Een vrouwelijke agent ofzo.

   daarmee bedoel ik natuurlijk jou Olive...

   Ze moeten oppassen voor jou!!!!
   Ze hoeven voor niemand erg op te passen nu ... want bijna niemand voert actie. Wel met woorden, maar niet met daden. Extinction Rebellion wilde weer voor Shell gaan liggen ... waarom alweer Shell?

   GroenLinks en PvdA zijn verworpen door VVD en CDA voor de formatie.

   Onder het nieuwsbericht stond een goed commentaar:

   commentaar Heggen
   Ik ben als stemmer blij dat de PvdA en GL voet bij stuk houden. Op die manier hebben ze invloed op het beleid. Natuurlijk vinden VVD en CDA dat moeilijk, want dan moeten ze serieus aan de slag met milieubeleid en dat willen ze niet. Ze willen deze partijen er alleen maar bij om een meerderheid te behalen en verder moeten ze hun mond houden. Dat hebben de PvdA en GL natuurlijk al lang in de gaten. Ze hebben het wat mij betreft goed aangepakt. Jammer dat Rutte de enorme economische mogelijkheden van groen beleid niet ziet.
   #
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 03-09-21 om 12:50.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  8. #8
   Hugo mrz's Avatar
   Ingeschreven
   Oct 2002
   Locatie
   Leiden
   Berichten
   11.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   48994

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   Naja. Ze moeten gewoon als in "The day the earth stood still" gewoon overal stroom uit laten vallen af en toe.

   Net als de corona corfew, mensen harden in normaal kunnen leven zonder zwarte gat internet/electriciteit.

   Feit is wel dat je erg afhankelijk bent zonder het door te hebben.

   De babyboom die dan kan ontstaan is weer een ander verhaal. Maar daar heeft Bill Gates de vaccins voor bedacht.

   sorry als ik wat cynisch overkom, maar altijd maar meer meer meer kapitalisme geen oog voor mileu laat het leger plastic gaan opruimen en plasticvangers installeren in rivieren ipv dure oorlogen voeren. Dat zou ik zeggen als minister president!

   Meer liefde, meer daadkracht, minder veestapel, meer voedsel voor de wereld, meer mensen die een dag zonder electriciteit kunnen (muziek spelen, kaart of andere bordspellen spelen) gewoon lol hebben. Did I mention meditatie??? HEEL nuttig tijdverdrijf....

   Ipv autoloze zondag zou ik electriciteitsloze zondag wel leuk experiment vinden.

   Back to basics, sabbath!

   Zo... ik heb weer veeeeels teveel gezegd.

   Een trancenummertje om het weer allemaal weer wat vrolijker te maken:

   https://soundcloud.com/hugo32/hugo-t...636-01-09-2021

   PS Olive, Carbon Based Lifeforms heeft nieuwe release!!!!

   https://carbonbasedlifeforms.bandcamp.com/
   Yes, you can eat less meat and FISH AND save the world!!! Yes you can!!!!

   http://www.soundcloud.com/hugo32

  9. #9
   Eric de Blois Rob Gosseling's Avatar
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Locatie
   Chili, Región Aysén
   Berichten
   4.747
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   17

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   .
   VVD ergste klimaatbedrieger ...

   Van FvD en PVV weten we dat zij klimaatvijanden zijn, maar ze zijn tenminste niet schijnheilig, zoals VVD.

   VVD stelt in het verkiezingsprogramma het doel om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent onder het niveau van 1990 te reduceren. VVD wilde zn plannen echter niet laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving (PbL).
   Op verzoek van GroenLinks heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Kalavasta het wel doorgerekend: de VVD-plannen komen niet verder dan 41 procent.
   CO2 reductie op wereldniveau gaat het helemaal niet worden. Ondanks eerdere afspraken is er alleen maar méér CO2 uitstoot, laat staan een vermindering. Het is ook lastig met constante bevolkingsgroei in combinatie met toenemende consumptie tot een beter milieu te komen. Ook electrische auto's dragen niet bij aan minder CO2, omdat de zogenaamd groene stroom vooral wordt verkregen uit brandende biomassa is. Een prachtig woord voor het vebranden van bos. Want takjes zijn onvoldoende. Er worden voor onze biomassa-centrales gewoon bossen gekapt in Oost-Europa. Het komt definitief niet goed op deze manier.

   De uitstoot van broeikasgassen in 2019 was ongeveer 59% hoger dan in 1990 en 43% hoger dan in 2000 !

   Ik ben ook geen voorstander van lelijke windmolenparken voor onze energiebehoefte. Dat is horizonvervuiling. We kunnen Nederland niet vol bouwen met die lelijke windmolens. En ook kernenergie is niet de oplossing. Veel te gevaarlijk voor toekomstige generaties. Het duurt veel te lang voordat het afval onschadelijk is.

   We moeten weer terug naar kleinschaligheid en lokale productie. Lokale productie voorkomt dat producten van ver moeten komen per schip (of vliegtuig). Dat betekent dus minder CO2 en minder vervuiling. Sowieso ben ik voorstander van lokale economie, dat is goed voor plaatselijke werkgelegenheid. We moeten ons zoveel verplaatsen te voet en met de fiets. Niet electrisch! Auto's moeten zoveel als mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen ten gunste van voetgangers en fietsers. Dus overal voetpaden al dan niet verhard. We moeten de natuur weer helemaal omarmen in onze omgeving, want we zijn er deel van.

   Woonbuurten moeten weer groen worden met veel natuur en ruimte voor landbouw. Biologische landbouw is onze toekomst. D.w.z. geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest meer. Dat is gezonder voor de mens en beter voor de natuur.

   En plastic... dat is de ergste rotzooi die de aarde vervuild op zeer grote schaal. Dat moet worden uitgeband.   .

  10. #10
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.847
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745203

   Standaard Re: VVD ergste klimaatbedrieger; ook waarschuwing tegen D66!

   .
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten

   CO2 reductie op wereldniveau gaat het helemaal niet worden. Ondanks eerdere afspraken is er alleen maar méér CO2 uitstoot, laat staan een vermindering. Het is ook lastig met constante bevolkingsgroei in combinatie met toenemende consumptie tot een beter milieu te komen. Ook electrische auto's dragen niet bij aan minder CO2, omdat de zogenaamd groene stroom vooral wordt verkregen uit brandende biomassa is. Een prachtig woord voor het vebranden van bos. Want takjes zijn onvoldoende. Er worden voor onze biomassa-centrales gewoon bossen gekapt in Oost-Europa. Het komt definitief niet goed op deze manier.

   De uitstoot van broeikasgassen in 2019 was ongeveer 59% hoger dan in 1990 en 43% hoger dan in 2000 !

   Ik ben ook geen voorstander van lelijke windmolenparken voor onze energiebehoefte. Dat is horizonvervuiling. We kunnen Nederland niet vol bouwen met die lelijke windmolens. En ook kernenergie is niet de oplossing. Veel te gevaarlijk voor toekomstige generaties. Het duurt veel te lang voordat het afval onschadelijk is.

   We moeten weer terug naar kleinschaligheid en lokale productie. Lokale productie voorkomt dat producten van ver moeten komen per schip (of vliegtuig). Dat betekent dus minder CO2 en minder vervuiling. Sowieso ben ik voorstander van lokale economie, dat is goed voor plaatselijke werkgelegenheid. We moeten ons zoveel verplaatsen te voet en met de fiets. Niet electrisch! Auto's moeten zoveel als mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen ten gunste van voetgangers en fietsers. Dus overal voetpaden al dan niet verhard. We moeten de natuur weer helemaal omarmen in onze omgeving, want we zijn er deel van.

   Woonbuurten moeten weer groen worden met veel natuur en ruimte voor landbouw. Biologische landbouw is onze toekomst. D.w.z. geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest meer. Dat is gezonder voor de mens en beter voor de natuur.

   En plastic... dat is de ergste rotzooi die de aarde vervuild op zeer grote schaal. Dat moet worden uitgeband.
   Allemaal waar - waarbij ik je hyperbolen verdisconteer ... dat wil zeggen, je soms wat extreme en absolute oplossingen niet ver laat gaan.

   Ook electrische auto's dragen niet bij aan minder CO2, omdat de zogenaamd groene stroom vooral wordt verkregen uit brandende biomassa is. Een prachtig woord voor het vebranden van bos. Want takjes zijn onvoldoende. Er worden voor onze biomassa-centrales gewoon bossen gekapt in Oost-Europa.
   Ter info: GroenLinks is volgens zn website (klimaat- en energiepagina's) tegen biomassa.

   We moeten ons zoveel verplaatsen te voet en met de fiets. Niet electrisch! (...)
   Je vergeet zeilboten.

   Herallocatie van middelen

   We moeten weer terug naar kleinschaligheid en lokale productie. Lokale productie voorkomt dat producten van ver moeten komen (...) Sowieso ben ik voorstander van lokale economie, dat is goed voor plaatselijke werkgelegenheid.
   Betekent dit veel minder productie en dus sterke economische krimp?

   Hoe zie je de overgang naar zo'n economie voor je?

   Zo'n overgang vergt namelijk gigantische herallocatie van middelen, zoals dat economisch heet.

   Gigantisch zonder overdrijven, en herallocatie onder omstandigheden van sterke economische krimp.
   Dat zijn drie dingen. Dit is nogal wat.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •