The Rights Forum WOB-verzoek voor universiteiten beantwoord met lastercampagne - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/2 EersteEerste 12
  Resultaten 11 tot 13 van de 13

  Onderwerp: The Rights Forum WOB-verzoek voor universiteiten beantwoord met lastercampagne

  1. #11
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.241
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard The Rights Forum

   .
   De ‘IHRA-definitie van antisemitisme’ is geen definitie, maar een politiek wapen

   The Rights Forum 15 februari 2023

   De ‘IHRA-definitie van antisemitisme’ wordt vooral gebruikt om Israël-kritische geluiden de kop in te drukken, blijkt uit gegevens van de IHRA-lobby zelf. De destructieve definitie hoort op de schroothoop, is de boodschap voor politiek Den Haag.

   (...)

   Antisemitische Joden

   Niet verrassend is dat er ook Joden en Joodse organisaties op de lijst staan. De AIC en aanverwante organisaties en partijen – gezamenlijk bekend als de (pro-)Israël-lobby – hebben er nooit moeite mee Israël-kritische Joden bij de antisemitische familie in te delen. Daarin zijn Joden zelfs opvallend ruim vertegenwoordigd, getuige bijvoorbeeld de campagne waarmee het Britse Labour zich met de IHRA-definitie in de hand ontdoet van ‘antisemitische’ leden; Joodse leden worden verhoudingsgewijs vijf maal zo vaak als ‘Jodenhater’ geschorst of geroyeerd als niet-Joodse leden. In een eerder artikel over de IHRA-definitie schreven we ‘dat de door de Israël-lobby gepushte definitie minder te maken heeft met de bescherming van Joden dan met de bescherming van Israëls politiek van bezetting, kolonisering en overheersing’.

   Op de lijst van vijftig staan onder meer de bekende Amerikaanse organisatie Jewish Voice for Peace, beschuldigd vanwege kritiek op Israëls apartheidsregime, het door de Joodse Amerikaan Phil Weiss opgerichte en geleide nieuwsplatform Mondoweiss, beschuldigd vanwege de uitspraak ‘zionisme is racisme’, en de Amerikaanse journalist Max Blumenthal, beschuldigd vanwege zijn kritiek op de IHRA-definitie, die hij treffend typeert als ‘een wapen om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken’.

   (...)


   lees verder
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  2. #12
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   25.436
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011805

   Standaard Re: The Rights Forum WOB-verzoek voor universiteiten beantwoord met lastercampagne

   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #13
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.241
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Bestuur Universiteit Leiden dwarsboomt demonstratie voor Palestina

   .
   Bestuur Universiteit Leiden dwarsboomt demonstratie voor Palestina

   Op donderdag 9 november 2023 hielden studenten en docenten een bijeenkomst.

   “Ze eisten een wapenstilstand in Gaza en een einde aan het "onderdrukken van stemmen die solidair zijn met Palestina op de campus". De verzamelde studenten luisterden een uur lang naar speeches, onder meer van de academische staf.”
   bron

   Het bestuur van de universiteit wendde voor “geschokt” te zijn en stuurde agressieve beveiligers op de studenten en docenten af.

   Houding en gedrag van het bestuur passen in een patroon. Zoals blijkt in deze topic.


   Verklaring bestuur:

   Universiteit Leiden veroordeelt demonstratie op locatie Wijnhaven

   Gepubliceerd op 9 november 2023

   Het college van bestuur is geschokt door de onaangekondigde demonstratie die donderdagmiddag in de Haagse locatie Wijnhaven plaatsvond vanwege de situatie in het Midden-Oosten. Een grote groep studenten en medewerkers hield daar zonder toestemming een bijeenkomst. Bovendien gaf de aard van de demonstratie een ander deel van onze studenten en medewerkers een bijzonder onveilig gevoel.

   Het CvB keurt de demonstratie af omdat deze niet tijdig is aangemeld zoals in onze huisregels voor evenementen en demonstraties is aangegeven. De manier waarop wij in Leiden en Den Haag met elkaar om gaan is via het open debat, dialoog en gesprek, waarbij we ook luisteren naar de opvatting van de ander. Oproepen tot haat, geweld en onverdraagzaamheid worden door de universiteit in geen enkel geval getolereerd: hier kunnen we niet duidelijk genoeg over zijn. De universiteit wil een veilige plek zijn voor haar gehele gemeenschap, gericht op verbinding en kennisuitwisseling. Het is daarbij belangrijk om met elkaar een inclusief gesprek aan te gaan over kwesties die ons mogelijk verdeeld houden. Zeker in deze tijd waarin er zoveel gaande is in de wereld.

   Wij zijn geschokt door het feit dat onze studenten en medewerkers deze regels, die wij recentelijk nog met heel de gemeenschap gedeeld hebben, met voeten hebben getreden. Het college van bestuur neemt dit zeer hoog op en ziet er op toe dat er passende maatregelen worden getroffen tegen iedereen die deze regels overtreedt. Deze regels zijn er namelijk niet voor niets: zij zijn noodzakelijk om de veiligheid van ons allemaal te garanderen, en de normen en waarden van onze gemeenschap te beschermen.

   Annetje Ottow, Hester Bijl en Martijn Ridderbos,
   college van bestuur


   Je kan het bestuur e-mailen: [email protected]
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •