The Grayzone
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/2 12 LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 17

  Onderwerp: The Grayzone

  1. #1
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .


   The Grayzone

   About

   The Grayzone is een onafhankelijke nieuwswebsite gewijd aan oorspronkelijke onderzoeksjournalistiek en analyse van politiek en empire.
   The Grayzone is opgericht en wordt geredigeerd door de bekroonde journalist en auteur Max Blumenthal.
   Van januari 2016 tot januari 2018 sponsorde AlterNet.org het Grayzone Project. Sindsdien is The Grayzone volledig onafhankelijk.
   vertaling google translate

   Masthead

   Max Blumenthal – Founder, editor-in-chief, reporter
   Aaron Maté – Host of Pushback, reporter
   Anya Parampil – Host of Red Lines, reporter


   Reports


   Video’s op youtube


   Max Blumenthal

   De hoofdredacteur van The Grayzone, Max Blumenthal, is een bekroonde journalist en de auteur van verschillende boeken, waaronder de bestverkopende Republican Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War en The Management of Savagery. Hij heeft gedrukte artikelen geproduceerd voor een reeks publicaties, veel videoreportages en verschillende documentaires, waaronder Killing Gaza. Blumenthal richtte in 2015 The Grayzone op om een journalistiek licht te werpen op Amerika's staat van eeuwige oorlog en de gevaarlijke binnenlandse gevolgen ervan.
   vertaling google translate


   PushBack
   Red Lines

   Grayzone Project op Alternet
  2. #2
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .
   Amerikaanse wapens, Europese smekelingen blokkeren vrede in Oekraïne

   Richard Sakwa, Aaron Maté (interview)

   The Grayzone 25 april 2022

   Richard Sakwa is professor in Russische en Europese Politiek bij de Universiteit van Kent.

   Hij schreef verscheidene boeken, waaronder
   “Frontline Ukraine: Crisis in the Borderlands” (2016)
   “Deception: Russiagate and the New Cold War” (2021)

   Een overzicht van de inhoud van het interview staat in post #126 in Oekraïne, geopolitiek en het moorddadige Westen.
  3. #3
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone
   US, UK sabotaged peace deal because they ‘don’t care about Ukraine’: fmr. NATO adviser

   Jacques Baud, Aaron Maté | PushBack, The Grayzone | dinsdag 28 september 2022


   VS, VK saboteerden vredesakkoord omdat ‘Oekraïne ze niet kan schelen’

   Voormalig Zwitserse inlichtingenofficier en NAVO-adviseur Jacques Baud over de volgende fase van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en nieuwe beschuldigingen dat de VS en het VK een vredesakkoord hebben ondermijnd dat de oorlog had kunnen beëindigen.

   Het doel van het Westen "is niet de overwinning van Oekraïne, het is de nederlaag van Rusland", zegt Baud. “Het probleem is dat Oekraïne niemand iets kan schelen. We hebben Oekraïne zojuist geïnstrumentaliseerd voor de strategische belangen van de VS – niet eens voor Europese belangen.”

   Gast: Jacques Baud. Voormalig inlichtingenofficier bij de Zwitserse Strategische Inlichtingendienst die een aantal hoge veiligheids- en adviesfuncties heeft vervuld bij de NAVO, de Verenigde Naties en het Zwitserse leger.

  4. #4
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone   How Ukraine's far-right, with NATO backing, block peace

   Geleerde Nicolai Petro bespreekt de over het hoofd geziene invloed van de extreemrechtse nationalistische beweging van Oekraïne en de recente erkenning van de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel dat de akkoorden van Minsk – de internationale formule voor het beëindigen van de Donbas-burgeroorlog na 2014 – "een poging was om Oekraïne tijd te geven " om zich voor te bereiden op een conflict met Rusland, in plaats van vrede te sluiten. Petro is de auteur van het nieuwe boek 'The Tragedy of Ukraine'.

  5. #5
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .
   “Wipe out China!” US-funded Uyghur activists train as gun-toting foot soldiers for empire

   Ajit Singh | The Grayzone 31 maart 2021


   "Vernietig China!" Door VS gefinancierde Oeigoerse activisten trainen als gewapende soldaten te voet voor het imperium


   Gecultiveerd door de regering van de VS als mensenrechtenactivisten, werken leiders van de Uyghur American Association (UAA) samen met extreemrechtse leden van het VS Congress en hebben ze een wapenclub in militiestijl die traint met ex-speciale troepen van de VS

   (...)

   De UAA is het VS-filiaal van het Wereld Oeigoeren Congres (WOC), een internationaal netwerk waarvan de eerste president een doel schetste om de "val van China" te bespoedigen en een etnostaat in Xinjiang te vestigen. Als ontvanger van miljoenen dollars aan financiering van de National Endowment for Democracy (NED), een door de VS overheid gesteunde en betaalde entiteit, werkt dit netwerk nauw samen met Washington en andere westerse regeringen om de vijandelijkheden met China te laten escaleren.

   (...)

   Ondanks dat ze beweren de internationale vertegenwoordigers te zijn van Xinjiangs overwegend islamitische, Oeigoerse etnische groep, en strijden tegen religieuze vervolging, werken Altay en zijn kameraden routinematig samen met extreemrechtse, islamofobe krachten in de VS om hun separatistische campagne vooruit te helpen.

   (...)

   Vooraanstaande leden van de UAA hebben Altay Defense opgericht, dat ervoor zorgt dat kiezers van de Oeigoerse separatistische beweging wapentraining krijgen van voormalige VS Special Forces-soldaten en instructeurs. De organisatie gaat er prat op dat "[alle] beveiligingstrainingen [worden] verzorgd door voormalig Special Force Officer!"

   Een missieverklaring gepubliceerd door Shadow Hawk Defense schetst een doel om "gewapende elite-beveiligingsprofessionals op te leiden, die de hoge dreigingsbehoeften van de regering van de VS, het leger en de inlichtingendiensten dienen", inclusief "het organiseren en trainen van geclassificeerd beveiligingspersoneel". De faciliteit heeft "trainers [die] jarenlange ervaring hebben met het opleiden van aannemers voor de regering van de VS" in dienst met als doel "missiegereedheid te bereiken".

   (...)

   Murat Ataman is aangesloten bij het Uyghur Human Rights Project (UHRP), dat het National Endowment for Democracy (NED) – de financieringsmotor van het regime-change-apparaat van de regering van de VS – heeft ontwikkeld vanuit de UAA. Ataman, een veteraan van de Oeigoerse separatistische beweging, werkt voor General Dynamics, een aannemer voor militair werk en inlichtingenwerk in de VS, en bekleedde eerder functies bij het ministerie van Defensie, het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het ministerie van Veteranenzaken.

   (...)

   Hoewel Sintash misschien sarcastisch was, heeft de New York Times Radio Free Asia (RFA) in niet mis te verstane bewoordingen beschreven als onderdeel van een 'wereldwijd propagandanetwerk, opgezet door de CIA'.

   (...)

   Zoals The Grayzone in eerdere verslaggeving meldde, is het WOC een rechts, anticommunistisch en ultranationalistisch netwerk van verbannen Oeigoerse separatisten die hun intentie hebben uitgesproken om de "val van China" te bewerkstelligen en een etnostaat te stichten genaamd "Oost Turkestan” in Xinjiang. De WOC heeft nauwe banden ontwikkeld met op regime change gerichte instituten van Washington en heeft uitgebreide financiering en training van de VS overheid ontvangen.

   In de afgelopen jaren heeft het WOC nauw samengewerkt met VS en westerse regeringen, en samengewerkt met tot fraude geneigde pseudo-geleerden zoals Adrian Zenz om hun Nieuwe Koude Oorlog tegen China te intensiveren, waarbij ze pleitten voor het bestempelen van het Chinese beleid in Xinjiang als 'genocide', en voor sancties en boycots.

   Het National Endowment for Democracy (NED) staat centraal in de toenemende internationale bekendheid van de Oeigoerse separatistische beweging. In 2020 pochte de NED dat het Oeigoerse groepen sinds 2004 $ 8.758.300 heeft gegeven (inclusief $ 75.000 aan jaarlijkse financiering aan de UAA) en beweerde "de enige institutionele financier te zijn voor Oeigoerse belangenbehartiging en mensenrechtenorganisaties".

   "Als gevolg van de steun van NED zijn de Oeigoerse belangengroepen in de loop der jaren zowel institutioneel als professioneel gegroeid", zegt Akram Keram, een programmamedewerker en regionaal expert bij NED. “Deze groepen speelden een cruciale rol bij het introduceren van de Oeigoerse zaak in verschillende internationale, regionale en nationale omgevingen tegen de valse verhalen van China, waardoor de Oeigoerse stem naar de hoogste internationale niveaus werd gebracht, waaronder de Verenigde Naties, het Europees Parlement en het Witte Huis. Ze leverden uit de eerste hand feitelijke bronnen die de wreedheden in Oost-Turkistan documenteerden, gaven informatie en inspireerden de introductie van relevante resoluties, sancties en oproepen tot actie om de Chinese Communistische Partij ter verantwoording te roepen.

   "De National Endowment for Democracy heeft de UAA uitzonderlijk gesteund", echode de voormalige UAA-president, Nury Turkel, in 2006, "en gaf ons onschatbare begeleiding en hulp" en "essentiële financiering". Volgens Turkel hebben de "UAA en UHRP dankzij NED-ondersteuning een nieuw niveau van invloed en geloofwaardigheid verworven bij mediaorganisaties in de VS en andere landen."

   “Kortom, NED heeft ons geholpen om onze geloofwaardigheid in Washington en de rest van de wereld te vergroten. We zijn erg ontroerd door en dankbaar voor hun standvastige hulp”, aldus Turkel.

   Turkel bevestigde dat de UAA de steun van Washington wil gebruiken om regime change in China te bevorderen. In 2006, zei hij tegen zijn bondgenoten, "toen we getuige waren van de 'Tulpenrevolutie' en de omverwerping van de voormalige regering van Kirgizië, werd onze hoop opnieuw versterkt". Turkel benadrukte dat de door de VS gesponsorde kleurenrevolutie een "sterke boodschap" naar China zond, en herinnerde zich hoe hij onmiddellijk naar Bishkek werd geroepen om afstemming te zoeken met de nieuwe regering.

   De NED hielp de UAA bij de lancering van het Uyghur Human Rights Project (UHRP) in 2004, en diende als belangrijkste financieringsbron, met $ 1.244.698 aan steun tussen 2016 en 2019 alleen. De UHRP heeft leidende figuren van de WOC samengebracht, waaronder Turkel en Omer Kanat, en NED, met voormalig NED Vice President, Louisa Greve, die dienst doet als Director of Global Advocacy van de groep.

   De leiding van de UAA bestaat uit functionarissen van de VS nationale veiligheidsstaat, waaronder medewerkers van de VS regering, het VS propagandanetwerk Radio Free Asia en het militair-industriële complex. Eerdere leiders van de organisatie zijn onder meer:

   (…)

   * * *

   De wekelijkse stortvloed aan Amerikaanse mediaberichten over Oeigoerse onderdrukking in Xinjiang is duidelijk bedoeld om een beroep te doen op liberale gevoeligheden, door de strijd van een onderdrukte minderheid tegen een tirannieke regering te presenteren en alle stukjes context weg te laten die de David-versus-Goliath zouden kunnen verstoren. verhaal. Maar het wordt duidelijk dat een aantal diep onliberale krachten schuilgaan achter het fineer van een vreedzame campagne voor mensenrechten.

   (…) Terwijl de regering-Biden de druk op China opvoert, sluit de regering de ogen voor de extreemrechtse politiek van een van haar belangrijkste proxy-groepen.
  6. #6
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard The Grayzone

   .
   Commentaar bij vorige bericht


   De oorlogsmisdadigers, massamoordenaars en terroristen van het VS regime geven niets om mensenrechten van Oeigoeren.

   Het is hen alleen om hegemonie van het VS regime te doen.

   Psychopatisch en dwangneurotisch obsessief gewelddadig als ze zijn kunnen ze alleen conflicten zoeken, bewapenen, bombarderen en dood en vernietiging zaaien. (In hun eigen land laten ze hun eigen kinderen doodschieten ...).

   Essentieel om hun aandacht voor Oeigoeren te duiden is het idee van worthy en unworthy victims, beschreven in hoofdstuk 2 van Herman & Chomsky’s Manufacturing consent. Worthy victims dienen geopolitieke belangen van het VS regime, unworthy victims doen dat niet.

   Zie als voorbeeld daarvan ook

   Gregory Schupack – Media support ‘self-determination’ for US allies, not enemies

   FAIR 7 juli 2022

   hier in de topic Fairness and Accuracy in Reporting, FAIR post #3.

   Het is goed mogelijk dat de Chinese overheid Oeigoeren onderdrukt. Geen reden om erop te vertrouwen dat de Chinese overheid onschuldig is. Maar:
   1) informatie daarover van de kant van het VS regime is in beginsel bedrog,
   2) dient progaganda tegen China (ook als de informatie waar is),
   3) het VS regime moet zich er vooral niet mee bemoeien! want dan gaat het van kwaad tot erger, dat is altijd zo.

   Let ook op overeenkomsten en verschillen met het optreden van het VS regime in Oekraïne.

   – In beide landen organiseert, bewapent en traint het VS regime aggressieve rechtse groepen, tegen Rusland en tegen China.

   – De mensen in Oost- en Zuid-Oekraïne, die russisch georiënteerd zijn, hebben volgens het VS regime geen recht op zelfbeschikking. De Oeigoeren, die zich tegenover China opstellen, hebben dat juist wel. (vgl. Gregory Schupack)

   – Oeigoeren zijn worthy victims, Oost- en Zuid-Oekraïners zijn unworthy victims.

   Nutteloze idioten van de EU laten zich voor het karretje van het VS regime spannen.

   Rechtse milities en terroristen organiseren, bewapenen en trainen tegen andere landen is standaard praktijk van het VS regime.

   Daarover kun je lezen in William Blum, Killing Hope, en Vijay Prashad, Washington Bullets.   Hoe komt het VS regime aan de materiële middelen en het geld voor zn wereldwijde optreden?

   – Andere landen rooft het leeg – waardoor die ook minder tot geen kans krijgen om zich te ontwikkelen en zich te verzetten (daarom is China een doodsvijand van het VS regime, zowel omdat China er wel in slaagt om zich te ontwikkelen én omdat China andere landen daarbij helpt – al is dat dan allicht uit chinees eigenbelang, nee, ook van China moeten we niet aannemen dat het heilig is);

   – De eigen bevolking buit het VS regime uit. Mensen in de VS moeten veelal zeer lange werkweken maken om rond te komen. Daardoor zijn ze ook arm aan tijd – en dat betekent weer dat ze geen tijd hebben om goede informatie te verwerven over hun regime … en alleen vaag beseffen dat dat niets met ‘democratie’ te maken heeft.


   Tevreden, Rob? Ik knip en plak niet alleen.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  7. #7
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .
   Self-determination for some: The Palestinians and the Uyghurs in China’s foreign policy

   Brian Yeh | Ohio State University (2014) / University of Pennsylvania Law School (2019)


   China’s first ever white paper publicly outlining its policy toward the greater Middle East affirmed Beijing’s support for the Israeli-Palestinian peace process, as well as an independent Palestinian state based on pre-1967 borders with East Jerusalem as its capital.

   Beijing’s support for Palestinian independence stands in stark contrast and apparent tension with its oppression of its Uyghur minority, who, like the Palestinians, aspire to an independent state of their own in present-day Xinjiang.

   What explains China’s continued support for an independent, Muslim- majority Palestinian state despite its brutal crackdown of its own Muslim minority at home?

   Drawing on the literature on sovereignty and self-determination, I argue that these policy positions are not inconsistent, and can indeed by reconciled. As a doctrinal matter, international law has differentiated between permissible self-determination claims in the context of decolonization on the one hand, and impermissible secessionist claims on the other. In its foreign relations, China has consistently highlighted this distinction and characterized Xinjiang as an integral part of Chinese territory, with the necessary implication that Uyghur self-determination claims are irredentist in nature.

   Whatever the legalities, in practice, China has managed to reconcile these policies due in no small part to its significant economic and political leverage and its framing of its Uyghur policy as a security issue immune from criticism.

   By maintaining this careful balancing act, China has facilitated – or at least eliminated one possible roadblock to – the creation of a greater role for itself in the Middle East, while not abandoning its historical support for the Palestinians or emboldening secessionist movements at home.

   * * *

   Er is natuurlijk meer dat een rol speelt.

   En: ook voor Oekraïne is internationaal recht zoals het hier kort besprokene van belang. Er loopt een directe lijn van hier naar The Tragedy of Ukraine. Zie de bespreking daarvan in Oekraïne, geopolitiek en het moorddadige Westen post #167.

   Ook Alfred de Zayas heeft hierover geschreven.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  8. #8
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .
   ‘Rigorous’ Maidan massacre exposé suppressed by top academic journal

   Kit Klarenberg | The GrayZone 12 march 2023   Kit Klarenberg


   Grondige onthullende studie van bloedbad in Maidan onderdrukt door academisch toptijdschrift

   Een peer-reviewed artikel dat aanvankelijk was goedgekeurd en geprezen door een prestigieus academisch tijdschrift, werd plotseling zonder uitleg ingetrokken. De auteur, een van 's werelds beste geleerden op het gebied van Oekraïne-gerelateerde kwesties, had overweldigend bewijs verzameld om te concluderen dat Maidan-demonstranten werden gedood door pro-coup sluipschutters.

   (...)

   _ _ _ _

   Een van de verst gaande vormen van censuur die ik tot nu toe tegenkwam.

   Vertaling van het artikel volgt hopelijk binnen redelijke tijd.


   in de series

   Oekraïne, propaganda en censuur

   Oekraïne nazi’s

  9. #9
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow The Grayzone

   .
   # breaking news #

   British police detain journalist Kit Klarenberg, interrogate him about The Grayzone

   Max Blumenthal | The Grayzone 20 mei 2023


   British counter-terror police detained journalist Kit Klarenberg upon his arrival at London’s Luton airport and subjected him to an extended interrogation about his political views and reporting for The Grayzone.


   lees meer

   Is dit persvrijheid?
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  10. #10
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.264
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard The Grayzone

   .
   Oppose the detention of Kit Klarenberg! End British state intimidation of anti-NATO journalists!

   WSWS International Editorial Board 31 mei 2023


   Verzet u tegen de detentie van Kit Klarenberg! Stop de Britse staatsintimidatie van anti-NAVO-journalisten!


   De World Socialist Web Site hekelt de detentie door de politie van de Britse journalist Kit Klarenberg op Luton Airport op 17 mei [2023], nadat hij was aangekomen uit Belgrado, Servië, waar hij woont. Klarenberg, een schrijver voor The Grayzone, werd ondervraagd; er werd beslag gelegd op zijn bankpassen, elektronische apparaten en SD-kaarten; hij werd gefotografeerd en zijn vingerafdrukken en DNA werden afgenomen, onder Schedule 3 van de Counter-Terrorism and Border Security Act 2019.

   Klarenberg was het doelwit vanwege zijn journalistiek die de criminele activiteiten van het Britse imperialisme en de NAVO-machten blootlegde. The Grayzone beschreef in zijn woensdag gepubliceerde verslag van deze gebeurtenissen hoe Klarenberg het afgelopen jaar “heeft onthuld hoe een kliek van Tory-hardliners op het gebied van de nationale veiligheid de Official Secrets Act schond om de Brexit uit te buiten en Boris Johnson als premier te installeren”, “Britse plannen om de Kerch-brug te bombarderen die de Krim met de Russische Federatie verbindt” onthulde, en berichtte “over de rekrutering door de CIA van twee 9/11 kapers.”

   In juni vorig jaar gebruikte Klarenberg gelekte e-mails om gedetailleerd in te gaan op plannen van de Britse oorlogsstoker Paul Mason met invloedrijke figuren in en rond de Britse en Amerikaanse staten om The Grayzone en andere anti-NAVO-publicaties en -organisaties te sluiten. Mason gaf Klarenberg aan bij de politie.

   De volgende maand werd Klarenbergs aanwezigheid verzocht op een politiebureau om te worden ondervraagd over "beschuldigingen tegen u met betrekking tot overtredingen van intimidatie, kwaadwillige communicatie en overtredingen van de wet op computermisbruik". In september kreeg hij te horen dat de zaak was gesloten met "onvoldoende bewijs om door te gaan".

   Een kopie van het bericht van aanhouding dat aan Klarenberg is verstrekt, legt uit dat hij werd vastgehouden zodat officieren konden bepalen "of u een persoon lijkt te zijn die betrokken is of is geweest bij vijandige activiteiten". Een dergelijk onderzoek kan worden uitgevoerd bij iedereen in een Britse haven, luchthaven of grensovergang.

   De definitie van "vijandige activiteit" in de wet omvat elke handeling die "de nationale veiligheid bedreigt" of "het economische welzijn van het Verenigd Koninkrijk op een manier die relevant is voor de belangen van de nationale veiligheid" en die "wordt of kan worden uitgevoerd uit ... in het belang van een andere staat dan het Verenigd Koninkrijk”.

   De wet stelt dat het "niet van belang" is, ten eerste "of een persoon zich ervan bewust is" dat hij zich bezighoudt met "vijandige activiteiten", en ten tweede of de staat "in wiens belang een vijandige daad wordt uitgevoerd" hoe dan ook "op de hoogte is van de uitvoering van de handeling."

   Klarenbergs aanhoudingsbevel legt verder uit: “U staat niet onder strafrechtelijk onderzoek en staat niet onder arrest op verdenking van het plegen van een misdrijf. Om deze reden wordt u niet op de rechten van een verdachte gewezen en hebt u niet het recht om te zwijgen.”

   Hij kreeg de instructie dat hij "vragen moet beantwoorden", "het onderzoeksbureau alle informatie moet geven die in uw bezit is en waar de officier om vraagt" (inclusief "pincodes en toegangscodes") en "mee moet werken aan elke doorzoeken van uw persoon of eigendom", of anders te worden gearresteerd en vervolgd wegens niet-naleving. De maximale straf is 51 weken gevangenisstraf of een boete van £ 2500.

   Door de wet wordt een legaal niemandsland gecreëerd, waarin een persoon op straffe van arrestatie staat, maar zonder de fundamentele bescherming van het recht om te zwijgen. Zelfs het recht op juridische raadpleging voorafgaand aan het verhoor kan worden ontzegd als "de opsporingsambtenaar redelijkerwijs van mening is dat het uitstellen van het verhoor tot dat moment de vaststelling van de relevante zaken in het gedrang zou kunnen brengen".

   De wet is een open-en-bloot voorwendsel voor politieke intimidatie en surveillance, de Gestapo waardig, en dat is precies hoe het werd gebruikt.

   Klarenbergs artikel over de aanval op de Kerch-brug legt uit: “Bijna precies op het moment dat Londen naar verluidt vredesbesprekingen tussen Kiev en Moskou saboteerde in april van dit jaar, waren Britse militaire inlichtingenagenten bezig met het opstellen van blauwdrukken om een grote Russische brug te vernietigen waarover duizenden burgers per dag overstaken”. De staat behandelt Klarenberg als een Russische agent en probeert hem te intimideren en het zwijgen op te leggen om zulke diep compromitterende onthullingen van het Britse imperialisme te doen.

   The Grayzone meldt dat Klarenberg tijdens zijn detentie een “reeks ongegronde vragen met betrekking tot Rusland werd gesteld: heeft The Grayzone een overeenkomst van welke aard dan ook met het Russische Federale Veiligheidsbureau (FSB) om gehackt materiaal te publiceren? Heeft Klarenberg willens en wetens contact gehad met FSB-agenten? Heeft hij contact met huidig of voormalig personeel van Russische staatsmedia? Wie is de eigenaar van The Grayzone en wordt deze gesponsord door Rusland?”

   De politie vroeg ook hoeveel hij betaald werd door The Grayzone en op welke bankrekening, wie de eigenaar was van de website en hoeveel contact hij had met redacteur Max Blumenthal.

   Dat Klarenbergs detentie bedoeld was om politieke opinies te controleren, werd duidelijk door vragen, opnieuw zoals gerapporteerd door The Grayzone, zoals: “Was hij betrokken bij activistische doelen in Belgrado? Wat dacht hij van de Russische regering? Had hij een mening over de Russische arrestatie van Evan Gerskovich van de Wall Street Journal? Wat vond hij van Rishi Sunak? Een officier klaagde onophoudelijk dat Keir Starmer ‘nutteloos’ was, wat Klarenberg ertoe bracht zich af te vragen of de opmerkingen voor zijn neus gebungeld werden om hem uit te lokken.

   Bij zijn vrijlating werden Klarenbergs tablet en twee SD-kaarten een week lang ingehouden. Een van de kaarten blijft bij de politie omdat deze mogelijk ‘relevant is voor de strafrechtelijke procedure’.

   Dit is de tweede keer in minder dan twee maanden tijd dat de Britse politie antiterreurwetgeving gebruikt om de politieke oppositie te intimideren. Afgelopen april werd de Franse uitgever Ernest Moret opgepakt in het station van St Pancras op weg naar de London Book Fair en ondervraagd in verband met zijn deelname aan protesten tegen de regering-Macron – in dat geval onder Schedule 7 van de Terrorism Act 2000.

   Het precedent voor de willekeurige detentie van journalisten en uitgevers door Groot-Brittannië werd geschapen door de oppakking en gevangenzetting van WikiLeaks-oprichter Julian Assange namens de Verenigde Staten – strevend naar zijn uitlevering op grond van de Espionage Act. Journalistiek die de leugens ondermijnt die worden gebruikt om imperialistische militaire agressie en mensenrechtenschendingen te rechtvaardigen, wordt verboden. Assange zit nog steeds in de maximaal beveiligde gevangenis van Belmarsh, waarbij zijn leven op het spel staat, voor het rapporteren over gelekte VS staatsgeheimen; Klarenberg wordt lastiggevallen door de Britse politie omdat hij hetzelfde doet met Britse geheimen.

   Er worden zwaardere straffen voorbereid, waarbij deze politiestaatmaatregelen worden gerechtvaardigd door politieke tegenstanders en serieuze onderzoeksjournalisten te bestempelen als agenten van buitenlandse mogendheden.

   De National Security Bill van het VK, die in de laatste fase is voordat hij wet wordt, stelt een levenslange gevangenisstraf in voor iedereen die "beschermde informatie verkrijgt, kopieert, vastlegt of bewaart, of openbaar maakt of toegang geeft tot beschermde informatie" die wordt beschouwd als "schadelijk voor de veiligheid of belangen van het Verenigd Koninkrijk" op voorwaarde, vermeld in de toelichting, "dat de persoon zich ervan bewust is dat zijn gedrag" enige "buitenlandse mogendheid" ten goede zal komen.

   Een gevangenisstraf van veertien jaar kan worden uitgesproken tegen iedereen die "zich bezighoudt met gedrag" waarvan hij "redelijkerwijs moet weten" dat het "waarschijnlijk een buitenlandse inlichtingendienst materieel zal helpen".

   Assange werd specifiek genoemd en aan de kaak gesteld door parlementsleden van Labour en de Conservatieven tijdens de goedkeuring van het wetsvoorstel door het parlement.

   De steun van beide partijen voor hardhandig optreden tegen anti-oorlogsactiviteiten strekt zich uit tot de bedrijfsmedia, die loyaal het verhaal van de NAVO reproduceren en venijnig vijandig staan tegenover echt onafhankelijke journalistiek. Op het moment van publicatie [van dit artikel] heeft geen enkele grote nieuwssite melding gemaakt van de detentie van Klarenberg.

   In feite was het de reguliere pers die de voorwaarden schiep voor het bewaken van oppositionele journalisten, waarbij de Guardian Assange afschilderde als een Russische stroman, in artikelen die nu volledig als verzinsels zijn ontmaskerd.

   De Espionage Act 1917 die in de VS wordt gebruikt om Assange te vervolgen, werd uitgevaardigd om oppositie tegen de Eerste Wereldoorlog te onderdrukken, vooral de activiteit van socialisten die politieke uitdrukking gaven aan de revolutionaire beweging in de internationale arbeidersklasse die de kapitalistische oorlogsstokers dreigde omver te werpen. Terwijl de wereld op weg is naar een Derde Wereldoorlog, motiveren dezelfde angsten van de heersende klasse het gebruik van de "nationale veiligheid" en "antiterreur" -wetgeving die wordt ingezet tegen politieke tegenstanders.

   Een beweging in de arbeidersklasse tegen de oorlog tussen NAVO en Rusland moet de batterij van antidemocratische wetgeving die door de kapitalistische staten is opgebouwd, het hoofd bieden en vernietigen.

   De WSWS roept arbeiders en jongeren internationaal op om de onmiddellijke stopzetting van het verzonnen onderzoek tegen Klarenberg en vrijheid voor Julian Assange te eisen, als onderdeel van de strijd om een massale socialistische anti-oorlogsbeweging op te bouwen.


   google translate + aanpassingen
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •