Countercurrents - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/2 EersteEerste 12
  Resultaten 11 tot 18 van de 18

  Onderwerp: Countercurrents

  1. #11
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   25.048
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011805

   Standaard Re: Countercurrents


   Roger Waters. © ANP / EPA

   Roger Waters in Ziggo Dome: ‘Als je mijn politiek niet kan uitstaan, fuck off naar de bar’

   Roger Waters (79) heeft dinsdagavond tijdens zijn uitverkochte concert in de Ziggo Dome hard uitgehaald naar de fans die niets van zijn politieke statements moeten hebben. ,,Als je een van die ‘ik hou van Pink Floyd, maar ik kan Rogers politiek niet uitstaan’-mensen bent, fuck off naar de bar dan’’, vertelde hij in een vooraf opgenomen mededeling.


   Showredactie 04-04-23, 20:17

   Roger Waters staat dinsdag, donderdag en vrijdag in een uitverkochte Ziggo Dome in het kader van zijn This Is Not A Drill-tour. Het zijn waarschijnlijk de laatste concerten die Waters op Nederlandse bodem gaat geven. Zijn weinig verhullende boodschap voorafgaand aan het concert was te verwachten. Ook bij eerdere concerten deze tour liet Rogers het publiek vast weten dat ze harde politieke uitspraken kunnen verwachten.

   ‘Walgelijke man’


   Waters ligt al enige tijd onder vuur vanwege zijn omstreden uitspraken over de oorlog in Oekraïne en zijn anti-Israëlische houding. Polen en Duitsland hebben zijn concerten om deze reden verboden. Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (Cidi) in Nederland vroeg organisator Mojo om de concerten ‘nauwlettend in de gaten te houden’. Het gaat Cidi-directeur Naomi Mestrum te ver om de concerten van Waters te boycotten, al noemt zij de zanger een ‘walgelijke man die werkelijk krankzinnige dingen roept over Joden en Israël. Deze man is de afgelopen jaren volledig doorgeslagen’.

   Mojo heeft niet overwogen de optredens op 4, 6 en 7 april te schrappen. Wel kwamen er de afgelopen weken ‘een paar klachten binnen’.

   Eeuwige tegendraadsheid

   Roger Waters - de schrijver van zo’n beetje iedere hit die Pink Floyd schreef - is op muzikaal vlak een legende. Het meesterbrein achter een van de meest iconische albums die ooit is verschenen. Maar zijn eeuwige tegendraadsheid lijkt zich nu tegen hem te keren. De voorman van Pink Floyd laat zich vaak kritisch uit over het Israëlische beleid in de Palestijnse gebieden. Zo heeft hij gezegd dat Israël een ‘apartheidsstaat’ is die aan ‘etnische zuivering’ doet.

   In Polen verklaarde de burgemeester van Krakau hem zelfs ‘persona non grata’. Waters schreef eind september vorig jaar een open brief aan Olena Zelenska, de Oekraïense first lady, waarin hij geen spaan heel laat van haar echtgenoot. Zo schrijft hij dat ‘extreme nationalisten’ in Oekraïne ‘jouw land een desastreuze oorlog instuurden’.

   Leave Them Kids Alone!

   Bovendien beschuldigt hij Zelensky ervan dat hij zijn verkiezingsbelofte niet nakwam en de spanningen in Oost-Oekraïne oppookte. Elke verwijzing naar Rusland als verantwoordelijke voor de oorlog ontbrak in de brief. Het vlammende betoog leidde tot een golf van verontwaardiging in Polen. Het land vangt meer dan een miljoen Oekraïense vluchtelingen op en is ook op militair vlak één van de grootste Europese bondgenoten van Oekraïne.

   Organisator Live Nation annuleerde daarop twee van Waters’ shows in Polen die voor april dit jaar gepland stonden. De burgemeester van Krakau, Lukasz Wantuch, zei dat Waters ‘maar in Moskou moet gaan spelen’. Krakau verklaarde hem officieel niet langer welkom. Waters reageerde daarop op geheel eigen wijze: ‘Hey! Lukasz Wantuch! ‘Leave Them Kids Alone!’, een zinsnede uit zijn bekende single ‘Another brick in the wall’.

   Letterlijk naar Moskou gaan deed hij niet, maar het scheelde niet veel. Het Kremlin liet hem in februari opdraven in de VN-veiligheidsraad waarin hij suggereerde dat Oekraïne de oorlog zelf uitlokte. In een interview met een Duitse krant voegde hij nog toe dat Oekraïne bestuurd wordt door ‘nazi’s’.

   Kritiek op Israël

   Waters’ échte paradepaardje is zijn bikkelharde kritiek op Israël. Meermaals vergeleek hij het beleid van de staat Israël met dat van nazi-Duitsland en tijdens sommige van zijn concerten laat hij een opblaasvarken over het publiek zweven met een Davidster erop. ,,Maar ook het logo van McDonalds, Shell en een hamer en sikkel staan daarop’’, probeerde Waters zich nog te redden in ‘The Guardian’. De gemeentebesturen van Frankfurt, Hamburg en Keulen voeren momenteel een harde juridische strijd tegen Waters om zijn concerten te verbieden. Elke vorm van antisemitisme ligt bijzonder gevoelig in Duitsland.

   Dat Waters in Frankfurt zou optreden in ‘Festhalle’ maakt het extra pijnlijk. In die zaal werden in 1938 Joden - opgepakt tijdens tijdens Kristalnacht - opgesloten om hen later naar de concentratiekampen te sturen. Waters heeft altijd ontkend dat hij antisemitisch is. Hij zou juist het beleid van Israël tegenover de Palestijnen aan de kaak willen stellen. Waters is aanhanger van de BDS-beweging, een Palestijnse organisatie die pleit voor een boycot van Israël. BDS roept op om geen Israëlische producten te kopen en wil sancties tegen Israël, net zoals die bestaan tegen Rusland.

   Antisemitisch?

   Is Waters nu antisemitisch of niet? ,,BDS wil gelijke rechten voor de Palestijnen’’, zegt Willem Staes, Midden-Oosten-expert. ,,Kritiek op Israël is niet hetzelfde als antisemitisme, op deze manier verliezen we de strijd tegen echte Jodenhaat uit het oog’’, klinkt het. André Gantman, een belangrijke joodse stem in België, is het daar niet mee eens. ,,Israël nazistisch noemen is overduidelijk antisemitisch. Waters probeert zijn rauwe antisemitisme te camoufleren met kritiek op Israël. De BDS-beweging heeft een verbeten focus op Israël’’, klinkt het.


   https://www.ad.nl/show/roger-waters-...-bar~a827f921/


   Goed artikel van de Showredactie!
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #12
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Why is musician Roger Waters being witch-hunted in Germany?

   Peter Schwarz | WSWS 3 juni 2023


   Waarom is er een heksenjacht op muzikant Roger Waters gaande in Duitsland?


   Is dát vrijheid van meningsuiting? Is dat dan misschien democratie?
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  3. #13
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow WSWS

   .
   Roger Waters faces attacks by Zionists, Labour and Tory politicians as tour hits UK

   Paul Bond | WSWS 4 juni 2023


   Roger Waters krijgt te maken met aanvallen van zionisten, Labour- en Tory-politici nu zijn tournee Engeland bereikt

   Pogingen om Roger Waters, de veelgeprezen 79-jarige musicus en mede-oprichter van Pink Floyd, te censureren, zijn voortgezet bij het Britse deel van zijn afscheidstournee This Is Not A Drill.

   (...)

   Voor de Duitse en Britse heersende klasse zijn Waters’ “misdaden” dat hij herhaaldelijk zijn verzet heeft geuit tegen de door de VS en NAVO geïnitieerde oorlog tegen Rusland in Oekraïne – waarvoor hij is besmeurd als propagandist voor Poetin – en zijn vocale steun aan het Palestijnse volk in het licht van criminele aanvallen op hen door de staat Israël, waarvoor hij wordt aangeklaagd als antisemiet.

   (...)

   Afgezien van de politieke bendevorming van Labour, Tory en zionistische schurken, heeft de lastercampagne tegen Waters weinig invloed. Zijn tournee heeft in plaats daarvan zijn enorme aanhang en brede sympathie en steun voor zijn principiële standpunt getoond.
  4. #14
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Countercurrents

   .   Check bijvoorbeeld vanaf 56:00 : beelden uit Irak

   57:30 : Free Julian Assange

   Zulke onderdelen van de show zijn waarom ze hem proberen te censuren.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  5. #15
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   U.S. troops must leave Germany, says German MP from the Left Party

   Countercurrents Collective 2 april 2023

   VS troepen moeten Duitsland verlaten, zegt Duits parlementslid van de Linkse Partij


   “Na 78 jaar is het nu tijd voor VS soldaten om naar huis te gaan. Alle andere bondgenoten hebben Duitsland lang geleden verlaten”, zei Die Linke-parlementslid Sevim Dağdelen toen zij het woord had in het Duitse parlement, de Bondsdag.

   "De VS kernwapens moeten verdwijnen", voegde ze eraan toe tijdens een parlementaire sessie op 31 maart ter gelegenheid van de 75e verjaardag van het Marshallplan.

   Berlijn moet breken met de bestaande "relatie van extreme ondergeschiktheid" aan de VS en zijn buitenlandse politiek "gekenmerkt door schendingen van het internationaal recht", zei Sevim Dağdelen, het plaatsvervangend hoofd van de fractie van de Linkse Partij in de Bondsdag, vrijdag [31 maart 2023].

   “(…) een relatie die wordt gekenmerkt door oorlog, schendingen van het internationaal recht en steun aan staatsgrepen".

   De Duitse wetgevers hebben al in 2010 een besluit genomen over de terugtrekking van de VS kernwapens van het grondgebied van de natie, maar deze wapens zijn nog steeds aanwezig, zei Dağdelen. "We blijven bij ons standpunt: de VS kernwapens moeten verdwijnen", voegde ze eraan toe.

   Dağdelen merkte op dat "er een tijd was dat de Bondsdag meer moed had", eraan herinnerend dat het Duitse parlement in 2010 met een overweldigende meerderheid stemde om de VS kernwapens terug te trekken. Maar ze betreurde dat die resolutie niet werd uitgevoerd.

   De VS militaire bases gedragen zich "als buitenaardse zones waar de Duitse grondwet niet van toepassing is", zei het parlementslid, dat ook lid is van de commissie Buitenlandse Zaken van het parlement.

   Washington gebruikt zijn bases op Duitse bodem om oorlogen in het buitenland te voeren en "dodelijke drone-aanvallen" uit te voeren, zei Dağdelen, eraan toevoegend dat sommige van deze acties "in strijd zijn met het internationale recht".

   Ze bekritiseerde ook de regelmatige NAVO-bijeenkomsten op de VS Ramstein-basis in Duitsland, waar militaire hulp aan Kiev wordt besproken. Washington organiseert deze conferenties "alsof het bezettingsstatuut nog steeds van kracht is", zei het parlementslid, eraan toevoegend dat Berlijn de VS ook toestond om Duitsland "in de vuurlinie" te plaatsen met de door Duitsland gemaakte Leopard-tankleveringen aan Oekraïne.

   “Nu laat de Duitse federale regering zich rechtstreeks in de vuurlinie duwen door de VS, met voorraden Leopard-gevechtstanks”, vervolgde ze, verwijzend naar de NAVO-oorlog bij volmacht tegen Rusland in Oekraïne.

   “Nu weigert de federale regering een internationale onderzoekscommissie naar de terreuraanslagen op de Nord Stream-pijpleidingen te steunen”, voegde Dağdelen eraan toe. "Ik zeg, terreuraanslagen onder vrienden kunnen gewoon niet worden getolereerd".

   Ze riep Berlijn op om haar "democratische soevereiniteit" te verdedigen en vroeg: "Waarom weigert de federale regering, zelfs na 20 jaar, de VS aanvalsoorlog in Irak te veroordelen als een schending van het internationaal recht?"

   Ze sprak ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken toe: “Waarom lobbyt u, mevrouw Baerbock, niet voor de vrijlating van Julian Assange, die in de VS 175 jaar gevangenisstraf riskeert omdat hij VS oorlogsmisdaden openbaar heeft gemaakt? Waarom heeft u de dissident Edward Snowden geen asiel aangeboden?”

   Dağdelen bedankte de Verenigde Staten wel voor hun steun in de strijd tegen het naziregime, maar ze merkte op dat “de grootste last in de strijd tegen het Duitse fascisme werd gedragen door de Sovjet-Unie”, die meer dan 26 miljoen mensen verloor in de Tweede Wereldoorlog. , vergeleken met 400.000 Noord-Amerikanen.

   "De VS regering wekt de indruk dat ze geen bondgenoten willen, maar alleen loyale vazallen", zei het parlementslid, wijzend op Amerika's nalatigheid ten opzichte van de belangen en eisen van zijn partners.

   Volgens Dağdelen zijn “steeds minder landen in de wereld bereid dit te accepteren. En dat is goed nieuws”.

   Een echte "vriendschap" zou gebaseerd moeten zijn op wederzijds respect voor de mensenrechten en het internationale recht, voegde het parlementslid eraan toe.

   Duitsland herbergt verreweg het grootste aantal VS militairen van alle Europese landen. Vanaf 2022 waren er meer dan 35.000 VS troepen op zijn grondgebied gestationeerd. Italië, dat het op een na grootste aantal VS soldaten herbergt, loopt ver achter, aangezien daar tegelijkertijd zo'n 12.000 VS militairen waren gestationeerd.

   In een interview met Geopolitical Economy Report in februari veroordeelde Dağdelen het conflict in Oekraïne als een proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland, waarbij ze betreurde dat EU-lidstaten hebben gehandeld als VS "vazallen" en hun eigen economische belangen hebben opgeofferd ten bate van VS bedrijven.   vanaf 3:26:49

   Luister hier naar Sevim Daǧdelen.

   zie ook

   German leftist lawmaker says US soldiers and nukes must leave her country

   Ben Norton | Geopolitical Economy 31 maart 2023

  6. #16
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Ousted Niger president calls for U.S. intervention in own country

   Countercurrents Collective 5 augustus 2023


   Afgezette president van Niger roept op tot VS interventie in eigen land


   De afgezette Nigerese president Mohamed Bazoum heeft de VS om hulp gevraagd bij het verslaan van de militaire junta die vorige week de macht greep. De Washington Post publiceerde donderdagavond een opiniestuk, naar verluuid geschreven door Mohamed Bazoum, waarin de afgezette president opriep tot VS interventie.

   “Ik schrijf dit als gijzelaar. Niger wordt aangevallen door een militaire junta die onze democratie omver wil werpen”, zei Bazoum.

   De staatsgreep "heeft geen enkele rechtvaardiging" en is een "cynische poging om de opmerkelijke vooruitgang die Niger onder democratie heeft geboekt te ondermijnen", benadrukte hij.

   De afgezette president schreef: “Ik roep de VS regering en de hele internationale gemeenschap op om ons te helpen onze constitutionele orde te herstellen. Vechten voor onze gedeelde waarden, waaronder democratisch pluralisme en respect voor de rechtsstaat, is de enige manier om duurzame vooruitgang te boeken in de strijd tegen armoede en terrorisme.”

   Als belangrijk argument bracht Bazoum naar voren dat eerder dit jaar de VS minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken Niger "een model van veerkracht, een model van democratie, een model van samenwerking" noemde.

   Bazoum voerde aan dat zijn regering grote vooruitgang had geboekt op economisch en sociaal gebied, door samen te werken met de VS Indiana National Guard om terroristische dreigingen te verminderen, terwijl USAID zijn focus verlegde van humanitair werk naar "het opbouwen van duurzame energie, het verbeteren van de landbouwproductiviteit en het opleiden van de volgende generatie Nigerese leiders.”

   (…)

   Militaire banden van Niger met Frankrijk zijn verbroken

   (...)

   Uranium, goud, slaven

   Zondag kondigde de nieuwe militaire regering van Niger aan de export van uranium en goud naar Frankrijk op te schorten, tot groot applaus van een deel van de lokale bevolking.

   “We hebben uranium, diamanten, goud, olie, en we leven als slaven? We hebben de Fransen niet nodig om ons veilig te houden”, vertelde een regeringsgezinde demonstrant aan het lokale nieuwsportaal Wazobia Reporters.

   Het door land omgeven Niger is 's werelds zevende grootste producent van uranium, goed voor 4% van de wereldwijde output. Een Frans bedrijf controleert ongeveer tweederde van de productie van het land.

   (...)

   Niger, een geheel door land omgeven land in West-Afrika, is een van de armste landen ter wereld en ontvangt jaarlijks bijna 2 miljard dollar aan ontwikkelingshulp.

   Niger heeft ook een kritieke voorraad natuurlijke hulpbronnen, waaronder uranium, steenkool, goud, ijzererts, aardolie, molybdeen en zout. Het is 's werelds zevende grootste producent van uranium.

   (...)

   Interventie in Niger zou een oorlogsverklaring betekenen, zeggen Burkina Faso en Mali

   De militaire regeringen in buurlanden Mali en Burkina Faso hebben het Westen en andere Afrikaanse landen gewaarschuwd niet in te grijpen in Niger.

   (...)

   Het gezamenlijke communiqué luidde: Een militaire interventie tegen Niger "zou de hele regio kunnen destabiliseren, net als de eenzijdige NAVO-interventie in Libië, die aan de basis lag van de uitbreiding van het terrorisme in de Sahel en West-Afrika."

   (...)

   Franse en VS bases in Niger

   Frankrijk heeft momenteel 1500 troepen en een dronebasis in Niger, terwijl de VS volgens de Financial Times 1100 troepen en twee dronebases heeft.

   (...)

  7. #17
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .


   Nigeria’s Senate refuses to support ECOWAS plan for West-backed military intervention

   Pavan Kulkarni | Peoples Dispatch 5 augustus 2023


   Nigeria's Senaat weigert het ECOWAS-plan voor door het Westen gesteunde militaire interventie te steunen


   Een dag nadat stafchefs van ECOWAS de plannen voor een militaire interventie hadden afgerond, weigerde de Nigeriaanse Senaat het voorstel van president Bola Tinubu om soldaten in te zetten te steunen. Tinubu is de huidige voorzitter van ECOWAS.

   (...)

   Volksbewegingen in West-Afrika en andere delen van het continent hebben zich verzet tegen militaire interventie en hebben opgeroepen tot de terugtrekking van alle buitenlandse bases in Niger en andere landen in de regio.

   In een verklaring op 4 augustus drukte de Arbeiders Democratische Weg-partij in Marokko haar “sterke afwijzing en veroordeling uit van de imperialistische dreigementen, vooral van de Fransen, van directe militaire interventie of via haar marionettenregimes in de regio tegen Niger”, eraan toevoegend dat “een oorlog de hele regio in brand zou kunnen steken, vernietiging, verlies van levens en gruwelijke tragedies achterlatend”. De partij bevestigde verder "het recht van het Nigerese volk op zelfbeschikking, weg van buitenlandse inmenging."

   (...)

   Niger, mensen verzamelen zich voor het parlement

  8. #18
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   25.048
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011805

   Standaard Re: Countercurrents

   Algerije is ook tegenstander van militair ingrijpen.

   Victoria Nuland heeft vandaag Niger bezocht en met de coupplegers gesproken.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •