Countercurrents
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/3 12 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 23

  Onderwerp: Countercurrents

  1. #1
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .


   Countercurrents


   About Countercurrents.org

   De mensheid wordt geconfronteerd met de grootste existentiële bedreiging ooit met klimaatverandering en uitputting van hulpbronnen. Dit is geen crisis die wacht om in de toekomst te gebeuren, maar hij is er al en manifesteert zich in de vele oorlogen om hulpbronnen die in verschillende delen van de wereld gaande zijn, stijgende voedsel- en brandstofprijzen, groeiende honger, natuurrampen van gruwelijke proporties, waterschaarste, schuldencrisis, werkloosheid, sociale spanningen tussen gemeenschappen, toenemende mensenrechtenschendingen en ongekende ecologische degradatie. Tenzij we dringend actie ondernemen om onze manier van leven te veranderen, waarmee we ons enige thuis, deze prachtige planeet aarde, verwoesten, heeft deze crisis het potentieel om de hele mensheid en een meerderheid van de andere soorten van deze aarde weg te vagen.

   Het doel van Countercurrents.org is om het besef van deze crisis te verspreiden en te zoeken naar zinvolle oplossingen. We geloven dat de energie-intensieve globalisering moet stoppen en moet worden vervangen door energiezuinige, ecologisch duurzame lokale economieën. Als de mensheid wil overleven, moet het destructieve systeem van kapitalisme en consumentisme worden vervangen door een economisch systeem dat gebaseerd is op een rechtvaardige verdeling en op behoeftes gebaseerd gebruik van hulpbronnen. We streven ernaar om dit doel te bereiken met ons motto: "Onderwijs! Organiseren! Agiteren!”

   Countercurrents.org publiceert rapporten, analyses, ervaringen, academische debatten en campagnes die een kant kiezen – de Kant of the Mensen! Onze objectiviteit is het verleden, het heden en de toekomst van mensen. Gedurende de 18 jaar van zijn bestaan heeft Countercurrents.org meer dan 50.000 artikelen, feitenrapporten, onderzoekspapers en nieuwsberichten over grote maatschappelijke kwesties in de hele wereld gepubliceerd.

   Countercurrents.org brengt nieuws, standpunten en analyses over klimaatverandering, piekolie, Palestina, Irak, Syrië ... met een diepgaande en inzichtelijke analyse van alle belangrijke kwesties die het bestaan ​​van levenssystemen op onze moeder aarde bedreigen. We stellen meedogenloos vraagtekens bij de verticale en niet-inclusieve op groei gebaseerde economie die wordt aangedreven door kapitalisme dat niet alleen een waardig menselijk bestaan en het recht op leven van toekomstige generaties vernietigt, maar ook het leven van alle andere soorten op aarde. Wij staan voor een duurzame ecologische economie en een rechtvaardige verdeling van welvaart!

   We steunen de stemmen en initiatieven die proberen een wereld vorm te geven die het menswaardige bestaan van toekomstige generaties garandeert. Countercurrents.org staat voor Democracy, Peace, Justice, Liberty and Harmony!

   (…)

   Countercurrents fungeert ook als een persbureau voor honderden kranten, tijdschriften en websites over de hele wereld. Countercurrents fungeert als de stem van het globale zuiden.

   Countercurrents.org is opgericht door Binu Mathew. De site kwam online op 27 maart 2002.

   vertaling google translate
   Binu Matthew


   Editorial Team

   Founder & Editor

   Binu Mathew
   Binu Mathew is a journalist. [email protected]

   Associate Editors

   Romi Mahajan
   Romi Mahajan is a writer and activist

   K.P Sasi
   K.P Sasi is an award winning film director and a political activist .

   Satya Sagar
   Satya Sagar is a former journalist and now a public health worker

   Ajith Kumar B
   Ajith Kumar B is an award winning film editor


   Countercurrents.org

  2. #2
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Op Countercurrents zijn de laatste tijd veel interessante artikelen gepubliceerd. Sommige daarvan komen van andere media in deze lijst, zoals Common Dreams. Deze media werken vaker samen. Zo interviewde Democracy Now! recent een hoofdredacteur van Consortium News.


   overzicht van webpagina World

   overzicht van webpagina Climate Change


   Voedsel

   The future of food? Genetic engineering, value capture and dependency

   Er is geen wereldwijd tekort aan voedsel. Zelfs onder elk aannemelijk toekomstig bevolkingsscenario zal er geen tekort zijn, zoals bewezen door wetenschapper dr. Jonathan Latham in zijn opstel "The Myth of a Food Crisis" (2020).
   Er zijn nu echter nieuwe gene drive en gene editing-technieken ontwikkeld en de industrie streeft naar de ongereguleerde commerciële introductie van producten die op deze methoden zijn gebaseerd.


   Klimaat

   Greenland threatens

   Groenland stuurt signalen naar kustmetropolen over de hele wereld dat het nooit te vroeg is om zeeweringen te bouwen. Dit zijn geen gemengde signalen van het grote ijseiland. Het zijn eerder duidelijke signalen die wijzen op een snelle afbraak van een gemiddelde ijsdikte van 5000 voet, eerder dan ooit voor mogelijk werd gehouden.
   Het spreekt vanzelf dat dit vreselijk nieuws is.

   ‘Collective action or collective suicide’: UN chief pleads for real climate response

   Het meest verontrustende van alles, zei Guterres, is dat regeringen van de wereld "er niet in slagen samen te werken als een multilaterale gemeenschap".

   Europe’s “apocalypse of heat” highlights capitalism’s climate crisis

   De reactie van de Britse regering op deze hittegolf is een voorbeeld van de onverantwoordelijkheid en roekeloze onverschilligheid ten aanzien van het verlies van mensenlevens die alle Europese regeringen kenmerken. Terwijl de opwarming van de aarde duizenden levens eist, de voedselvoorziening bedreigt met verwoestende droogtes en ernstige overstromingen veroorzaakt, zei vice-premier Dominic Raab cynisch tegen het Britse volk om "van de hitte te genieten" en "veerkrachtig" te zijn.


   Oorlog in Oekraïne

   Ukraine update: West can not sustain prolonged conflict in Ukraine, says Pentagon supplier

   Het Westen heeft niet de voorraden wapens die nodig zijn om een langdurige militaire campagne in Oekraïne of elders te ondersteunen, heeft de CEO van een van de belangrijkste defensiecontractanten van het Pentagon gewaarschuwd.


   Economie, geopolitiek, handel

   Weaponising trade

   Lang gepresenteerd als een goedaardig instrument om economische groei en welvaart te bevorderen, worden vrijhandelsovereenkomsten (FTA's) nu steeds vaker gebruikt om de geopolitieke belangen van machtige landen te bevorderen. Terwijl geopolitieke overwegingen van machtige landen de keuze van contractpartners beïnvloeden, worden kleinere landen gelokt (gedwongen) tot vrijhandelsovereenkomsten met de worst (stok) van ‘opgeblazen’ economische winsten (verliezen).

   The rise of BRICS: the economic giant that is taking on the West

   De laatste top van de BRICS op 23 juni was bedoeld als een boodschap aan de G7 dat het Westen niet langer aan het stuur zit en dat Rusland, China en het Zuiden zich voorbereiden op een lange strijd tegen de westerse dominantie.

   In zijn toespraak op de BRICS-top stelde de Russische president Vladimir Poetin de oprichting voor van een "internationale reservevaluta op basis van de valutamand van onze landen". Alleen al het feit de roebel erin is geslaagd te overleven, in feite te floreren, onder recente westerse sancties, geeft hoop dat de BRICS-valuta's er samen in kunnen slagen om uiteindelijk de Amerikaanse dollar als werelddominante valuta buiten spel te zetten.

   Naar verluidt was het de Chinese president Xi Jinping die verzocht om de datum van de BRICS-top te wijzigen van 4 juli in 23 juni, zodat het geen reactie lijkt te zijn op de G7-top in Duitsland. Dit onderstreept verder hoe de BRICS zichzelf beginnen te zien als een directe concurrent van de G7. Het feit dat Argentinië en Iran het BRICS-lidmaatschap aanvragen, illustreert ook dat de economische alliantie verandert in een politieke, in feite geopolitieke entiteit.


   Vluchtelingen (en Oekraïne)

   The Kremlin seeks to exploit growing wariness over refugees in Europe


   Oorlog

   Plotting war in Iran

   Israël en zijn lobby in de VS werken eraan om de onderhandelingen met Iran om toezicht te houden op zijn nucleaire programma te stoppen. De voorbereiding op oorlog weerspiegelt de Israëlische druk op de VS om Irak binnen te vallen, een van de slechtste strategische beslissingen in de Amerikaanse geschiedenis.

   Israël heeft 1,5 miljard dollar uitgetrokken voor een mogelijke aanval op Iran en heeft in de eerste week van juni grootschalige militaire oefeningen gehouden, waaronder een boven de Middellandse Zee en in de Rode Zee, ter voorbereiding van de aanval op Iraanse nucleaire sites met tientallen gevechtsvliegtuigen , inclusief Lockheed Martin F-35 straaljagers.

   Soldiers must refuse to fight to end the war

   Historisch voorbeeld van opstanden van soldaten: De oorlog in Vietnam, 1962-1973
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  3. #3
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Going Global with NATO


   "Niets van dit alles zal veel doen om de vooruitzichten op stabiliteit te bevorderen, terwijl alle kansen voor verdere conflicten blijven."

  4. #4
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Russia’s use of force against Ukraine

   C. F. J. Doebbler | Countercurrents 1 maart 2022

   (…)

   Mogelijke rechtvaardigingen voor het gebruik van geweld

   Het internationaal recht staat een laat toe dat een staat wiens acties internationaal recht lijken te schenden, rechtvaardigingen inroept als deze kunnen worden ondersteund door passende feitelijke en juridische argumenten. Rusland heeft verschillende rechtvaardigingen naar voren gebracht die de gevolgen van zijn anders onwettige acties zouden kunnen voorkomen.

   (…)

   Om zich op deze rechtvaardiging te beroepen, zou Rusland moeten bewijzen dat de bevolking van Donetsk en Loehansk volken zijn die recht hebben op zelfbeschikking. Bovendien zouden de autoriteiten van Donetsk en Loehansk en Rusland waarschijnlijk moeten bewijzen dat deze twee nieuwe staten geen respect voor de fundamentele menselijke rechten van hun burgers hadden kunnen bereiken binnen Oekraïne. Daartoe kan Rusland wijzen op de aanhoudende vijandelijkheden die de bevolking van Donetsk en Loehansk gedurende meerdere jaren aan een feitelijk gewapend conflict hebben onderworpen. In Donetsk en Luhansk zijn meer dan 16.000 mensen omgekomen en bijna 1,5 miljoen mensen ontheemd.

   (…)

   Het grotere plaatje

   Hoewel het internationaal recht zeker veel te zeggen heeft over de huidige situatie in Oekraïne, geldt dat ook voor de internationale politiek. De wet als de politiek voorzien beiden in de regels en handhaving ervan waarmee de internationale gemeenschap functioneert. Wanneer de regels van internationaal recht die via complexe politieke processen zijn overeengekomen, worden nageleefd, worden ze daardoor versterkt en wordt het waarschijnlijk dat ze in de toekomst zullen worden toegepast. Wanneer die regels echter herhaaldelijk niet worden gerespecteerd, zal een internationale gemeenschap die gebaseerd is op de regel van het internationaal recht beginnen te desintegreren.

   (…)


   zie ook Daniel Kovalik – Why Russia’s intervention in Ukraine is legal under international law
   in A socialist in Canada in de topic MintPress News en Covert Action Magazine post #6


   Handvest van de Verenigde Naties

   Hoofdstuk I Doelstellingen en beginselen

   Artikel 1

   De doelstellingen van de Verenigde Naties zijn:

   1. De internationale vrede en veiligheid te handhaven en, met het oog daarop: doeltreffende gezamenlijke maatregelen te nemen ter voorkoming en opheffing van bedreigingen van de vrede en ter onderdrukking van daden van agressie of andere vormen van verbreking van de vrede, alsook met vreedzame middelen en in overeenstemming met de beginselen van gerechtigheid en internationaal recht, een regeling of beslechting van internationale geschillen of van situaties die tot verbreking van de vrede zouden kunnen leiden, tot stand te brengen;

   2. Tussen de naties vriendschappelijke betrekkingen tot ontwikkeling te brengen, die zijn gegrond op eerbied voor het beginsel van gelijke rechten en van zelfbeschikking voor volken, en andere passende maatregelen te nemen ter versterking van de vrede overal ter wereld;

   3. Internationale samenwerking tot stand te brengen bij het oplossen van internationale vraagstukken van economische, sociale, culturele of humanitaire aard, alsmede bij het bevorderen en stimuleren van eerbied voor de rechten van de mens en voor fundamentele vrijheden voor allen, zonder onderscheid naar ras, geslacht, taal of godsdienst; en

   4. Een centrum te zijn voor de harmonisatie van het optreden van de naties ter verwezenlijking van deze gemeenschappelijke doelstellingen.

   Artikel 2

   Bij het nastreven van de in artikel 1 genoemde doelstellingen, dienen de Organisatie en haar Leden te handelen overeenkomstig de volgende beginselen:

   lid 4 In hun internationale betrekkingen onthouden alle Leden zich van bedreiging met of het gebruik van geweld tegen de territoriale integriteit of de politieke onafhankelijkheid van een staat, en van elke andere handelwijze die onverenigbaar is met de doelstellingen van de Verenigde Naties.

   Hoofdstuk VII Optreden met betrekking tot bedreiging van de vrede

   Artikel 51

   Geen enkele bepaling van dit Handvest doet afbreuk aan het inherente recht tot individuele of collectieve zelfverdediging in geval van een gewapende aanval tegen een Lid van de Verenigde Naties, totdat de Veiligheidsraad de noodzakelijke maatregelen ter handhaving van de internationale vrede en veiligheid heeft genomen. Maatregelen die door de Leden zijn genomen bij de uitoefening van dit recht tot zelfverdediging dienen onverwijld ter kennis van de Veiligheidsraad te worden gebracht en tasten op geen enkele wijze de bevoegdheid en de verantwoordelijkheid van de Veiligheidsraad ingevolge dit Handvest aan om op enigerlei tijdstip over te gaan tot zulk optreden als hij nodig acht voor de handhaving of het herstel van de internationale vrede en veiligheid.
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 15-09-22 om 14:24.

  5. #5
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   # protesten

   Thousands of thousands join Paris protest against NATO and EU

   Countercurrents Collective | Countercurrents 10 oktober 2022


   Duizenden en duizenden sluiten zich aan bij protest in Parijs tegen NAVO en EU

   Een massaal protest van mensen marcheerde zaterdag door het centrum van Parijs en eisten dat Frankrijk zijn standpunt over de NAVO en de EU radicaal zou veranderen.

   (…)

   De demonstranten hekelden de “oorlogszucht” van de NAVO, evenals economische "verstoring" en "energie- en gezondheidsbeperkingen", in verband met de sancties die de EU aan Rusland heeft opgelegd vanwege het conflict in Oekraïne.

   Franse functionarissen hebben geen commentaar gegeven op de demonstratie en hebben geen officiële cijfers gegeven over het aantal demonstranten. Ook de Franse media negeerden de gebeurtenis grotendeels.

   (…)

   _ _ _ _

   Mijn mening:

   Deze en andere demonstraties worden uit het mainstream nieuws gehouden omdat ze
   – de proxy war van het VS regime en zijn nieuwe koude oorlog tegenwerken,
   – het risico verhogen dat de waarheid omtrent de proxy war in Oekraïne tot europeanen doordringt,
   – een risico voor het gesloten front van de EU zijn,
   – het risico verhogen dat het VS regime en zijn EU vazal hun schuld krijgen.

  6. #6
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Five characteristics of neoimperialism

   Cheng Enfu & Lu Baolin | Countercurrents 4 december 2022


   Lang opstel (20 bladzijden). Waardevolle informatie, ideeën en invalshoeken.
  7. #7
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Fables of Chinese debt trap

   Bhabani Shankar Nayak, University of Glasgow | Countercurrents 27 augustus 2022


   Fabels van de Chinese schuldenval

   De internationale schuldenval is een product van koloniale en neokoloniale plunderingen, imperialistische hegemonie en neoliberaal economisch beleid dat door ontwikkelde landen aan ontwikkelingslanden wordt opgelegd. Het Aziatische, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en zelfs het kapitalistische westen lijdt onder schulden als gevolg van de dominantie van het Westfaalse kapitalistische systeem dat de wereldeconomie en politiek beheerst.

   De reactionaire en kapitalistische ideologen, hun spreekbuis massamedia, schrijvers, journalisten, adviseurs, denktanks, leiders en hun propagandamachines voeren echter een meedogenloze campagne om de Chinese verworvenheden in diskrediet te brengen, te delegitimeren en eraan af te doen. Het kernidee van deze gebundelde anti-Chinese propaganda is het ondermijnen van het door China nagestreefde alternatieve ontwikkelingsmodel.

   De Chinese economische en politieke betrokkenheid in Azië, Afrika en Latijns-Amerika daagt het ontwikkelingsmodel van schuldafhankelijkheid uit en zet vraagtekens bij het fundament van de westerse schuldenval die is ontworpen om natuurlijke hulpbronnen uit de derde wereld te exploiteren. Schulden zijn een politiek en economisch instrument van de westerse landen om de politiek en economische systemen van de ontwikkelingslanden te beheersen en de kapitalistische hegemonie voort te zetten. China vormt een bedreiging voor zo'n wereldorde. Van Chinees autoritarisme tot Chinese schuldenvalcampagnes, het is ideologisch gedreven propaganda gebaseerd op mythen. Er is absoluut geen basis voor deze campagnes. Onwaarheid is een norm voor het voortbestaan van de westerse hegemonie over mensen en de planeet.

   De Chinese 'schuldenval'-verhalen zijn mythevormende propaganda. Het idee van schuldenvaldiplomatie is om Peking en zijn relatie met ontwikkelingslanden te ondermijnen. In werkelijkheid verstrekt China drie verschillende soorten leningen, namelijk
   i) renteloze leningen,
   ii) langetermijnleningen voor infrastructuur met minimale rente en
   iii) commerciële leningen.

   China staat zelfs toe om de voorwaarden van de bestaande leningen te herstructureren op basis van veranderende economische omstandigheden van de lenende landen. China heeft nog nooit activa afhandig gemaakt van de landen die van China hebben geleend. De overnames, investeringen en integraties zijn westerse bedrijfsstrategieën in de internationale handel, maar China volgt deze strategieën anders wanneer het gaat om zijn kredietpatronen en beleid voor de ontwikkelingslanden.

   China is een van de grootste officiële schuldeisers met een wereldwijde aanwezigheid, maar het stelt nooit voorwaarden van structurele aanpassingen, verandering van arbeidswetten of liberalisering en privatisering van hun economische systemen bij het verstrekken van leningen.

   De westerse propagandamachine laat nooit na om integratie en overnames af te schilderen als Chinese dominantie en een schuldenval. De Chinese economische betrokkenheid bij de ontwikkelingslanden vormt een fundamentele uitdaging voor de westerse hegemonie. Daarom wordt Peking gebrandmerkt als een autoritaire duivel die van plan is de wereld te koloniseren en te domineren. Er zit geen greintje waarheid in, maar westerse ideologen kijken naar zichzelf in de gevangenis van hun eigen ogen. Het koloniale verleden is een spiegel, waar de kolonisten hun slachtofferrol spelen om hun verleden te verbergen.

   De economische en politieke uitdagingen waarmee Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen tegenwoordig worden geconfronteerd, zijn producten van hun koloniale verleden en het neokoloniale heden dat wordt gedomineerd door de Verenigde Staten en West-Europa. China verstrekt leningen voor infrastructuurontwikkeling waarmee de ontwikkelingslanden kunnen herstellen van hun westerse afhankelijkheid om hun eigen natuurlijke hulpbronnen te mobiliseren.

   De Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen hebben momenteel geen schulden van betekenis aan China. In feite is het aandeel van schulden aan China in vergelijking met de totale schuld/bbp-ratio zeer minimaal.

   Het is dus tijd om de ongegronde verhalen en propaganda rond de Chinese schuldenvaldiplomatie te ontkrachten. De uitbreiding van de Chinese economische en politieke betrokkenheid bij ontwikkelingslanden helpt bij het verminderen van hun afhankelijkheid van westers kapitaal, wat maakt dat westerse mogendheden zich ongemakkelijk voelen en voortdurend leugens tegen China verspreiden. Dit is een afleidingsstrategie van de westerse leiders om hun politieke en economische mislukkingen te verbergen. Het ten onrechte toeschrijven van alle verwijten aan China zal de mislukkingen van kapitalisme en zogenaamde westerse democratie niet verbergen.

   De verbreiding van democratie hangt af van een schuldenvrije wereldeconomie. Het kan worden vergemakkelijkt door een politiek van eenheid, vrede, solidariteit en gedeelde welvaart. De Chinese economie en politiek gebaseerd op vrede, samenwerking, ontwikkeling en socialisme zijn vier pijlers van het Chinese alternatief voor de wereld om na te streven.

   Een door schuld gedreven westerse dominantie op basis van kapitalisme is geen economisch of politiek alternatief. Het heeft in verschillende stadia van de geschiedenis gefaald. De wereld heeft geen unipolaire, bipolaire en multipolaire wereldorde nodig onder leiding van de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland en India. De wereldpolitiek moet zich richten op mens, vrede en planeet op basis van egalitaire waarden van vrijheid, rechtvaardigheid, broederschap en burgerrechten. Een wereldorde waarin mens en planeet centraal staan, is de oproep van vandaag voor een duurzame toekomst.

  8. #8
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .  9. #9
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.291
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Countercurrents

   .
   Frankfurt City Council undermines human rights by canceling a concert by Roger Waters

   Vijay Prashad and Katie Halper | Countercurrents 11 maart 2023


   Gemeenteraad van Frankfurt ondermijnt mensenrechten door een concert van Roger Waters af te gelasten


   Na een veelgeprezen tour in Noord-Amerika, zal Roger Waters zijn "This is not a drill"-tour door Europa maken. De lange reis omvat optredens in Duitsland, met het laatste concert in het land oorspronkelijk gepland voor 28 mei in Frankfurt. Op 24 februari kondigden de gemeenteraad van Frankfurt en de Hessische deelstaatregering echter de annulering van het concert in Frankfurt aan, voor “ aanhoudend anti-Israëlisch gedrag”, en noemde Waters een antisemiet.

   (...)

   Als reactie op het besluit van de gemeenteraad van Frankfurt hebben artiesten en mensenrechtenleiders, waaronder Peter Gabriel, Julie Christie, Noam Chomsky, Susan Sarandon, Alia Shawkat en Glenn Greenwald, een petitie ondertekend waarin ze de Duitse regering oproepen de afgelasting van het concert ongedaan te maken.

   (...)

   De aanval op Waters door de gemeenteraad van Frankfurt maakt deel uit van een verontrustend patroon in het hedendaagse Duitsland.

   (...)

   (...) Hamburgse commissaris voor antisemitisme, Stefan Hensel.

   Hensel heeft zijn sociale media en verschillende kranten gebruikt om iedereen die de BDS-beweging steunt aan te vallen als zijnde "antisemitisch".

   (...)

   In juli 2022 zei de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor tijdens een toespraak van de Palestijnse missiehoofden in Afrika dat "het Palestijnse verhaal ervaringen oproept uit Zuid-Afrika's eigen geschiedenis van rassenscheiding en onderdrukking."

   _ _ _


   lees verder als je wilt

  10. #10
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   25.518
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011806

   Standaard Re: Countercurrents

   De Nederlandse media heeft er over bericht maar vrijwel allemaal stelden Roger Waters voor als antisemiet.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •