Consortium News - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
  Resultaten 11 tot 20 van de 24

  Onderwerp: Consortium News

  1. #11
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .   op Consortium News staat


   Exposed: Covert pro-Western info op

   Peter Cronau | Declassified Australia 22 september 2022

   | Consortium News 23 september 2022

   over de studie van Stanford en Graphika naar anti-Rusland propaganda op sociale media.

   In de serie

   Oekraïne, propaganda en censuur

  2. #12
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .
   What worries the US most about Lula

   Steve Ellner | Consortium News 3 november 2022


   Wat de VS het meest bezorgd maakt over Lula

   (…)

   Wat Washington eigenlijk het meest bezorgd maakt over Lula, is de heropkomst van een krachtige niet-gebonden beweging en het vooruitzicht dat een progressief als Lula aan het roer zou staan. Tijdens zijn vorige twee voorzitterschappen wierp Lula zich op als woordvoerder van het Zuiden.

   De tijden zijn sindsdien veranderd. Er is een groeiend aantal ideologisch diverse regeringen, die voorheen ondergeschikt waren aan de VS en nu stoutmoedig de dictaten van Washington tarten, waardoor een vruchtbare voedingsbodem wordt gecreëerd voor de uitbreiding van een blok van niet-gebonden naties dat nieuw leven is ingeblazen door oppositie tegen het NAVO-standpunt ten aanzien van Oekraïne.

   (…)

   Een BRICS valuta

   Lula heeft erop aangedrongen, sinds zijn Arbeiderspartij de macht in 2016 verloor, dat de grootste tekortkoming van de BRICS was dat deze er niet in slaagde een nieuwe valuta te lanceren om te wedijveren met de dollar. In een interview vanuit de gevangenis herinnerde Lula zich: "Toen ik een nieuwe munt besprak ... belde Obama me op en zei: 'Probeer je een nieuwe munteenheid te creëren, een nieuwe euro?' Ik zei: 'Nee, ik probeer gewoon om van de VS dollar af te komen.'”

   (...)

  3. #13
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .
   Who determines what’s ‘disinformation’?

   Stavroula Pabst | Consortium News 5 januari 2023


   oorspronkelijk gepubliceerd als

   Guy Debord’s warning of “the role of the expert”: a philosophical perspective on the rise of fact-checking

   Propaganda in Focus 2 januari 2023


   Stavroula Pabst, de auteur baseert zich mede op Guy Debord – La Société du spectacle (1967)

   hier in het engels in The Anarchist Library, downloadbaar

   Debord is filosoof, en Pabst’s artikel is dan ook tamelijk filosofisch.

   “Als het gaat om "factchecks" en "experts", is Debord duidelijk: in een samenleving onderworpen door de economie, waar "alles wat ooit rechtstreeks werd geleefd, is vervaagd tot representatie", bestaan dergelijke professionals niet om ons de waarheid te vertellen – ze bestaan om de staat en de media te dienen door middel van leugens en verdraaiingen die zijn verweven tot wat als waar lijkt. Als de 'experts' hun invloed verliezen, komt dat doordat het publiek leert en verwoordt dat het hun taak is om systematisch te liegen.”

   “Naarmate de dominantie ervan over ons dagelijks leven volledig wordt, is het spektakel krachtig genoeg geworden om ons begrip van wat waar is op zijn kop te zetten. Omdat spektakel het echte leven vervangt door een louter gemedieerde weergave van het leven die niet direct kan worden ervaren, biedt het een raamwerk waarin massale misleidingen en leugens consequent en overtuigend als waar kunnen worden weergegeven. Spektakel is dus misschien wel een van de meest effectieve instrumenten die we hebben om uit te leggen hoe misleidingen door de elite, inclusief verzinsels en leugens over imperialistische oorlogen zoals die in Irak en Syrië, consequent onbestraft en zelfs onopgemerkt kunnen blijven. Hieruit volgt dat spektakel ons kan helpen begrijpen hoe moderne factchecks en anti-desinformatie-initiatieven consequent het tegenovergestelde kunnen doen van wat ze beweren, zoals velen hebben opgemerkt.”   In de serie

   Oekraïne, propaganda en censuur

  4. #14
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News
   George Monbiot heeft het hier ook over een idee van 'spektakel'. Spektakel vervangt inhoud. Hij brengt het concreet in beeld.

  5. #15
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   25.041
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011805

   Standaard Re: Consortium News

   Oekraïense vluchtelingen steken de grens naar Polen over. Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne/ CC BY-SA 4:0

   Scott Ritter, Consortium News, DeWereldMorgen vertaaldesk

   2023: Welke uitkomst voor Oekraïne?

   Gezien de bedrieglijke geschiedenis van de Minskakkoorden is het onwaarschijnlijk dat Rusland langs diplomatieke weg op andere gedachten kan gebracht worden en zou afzien van zijn militair offensief. 2023 lijkt dan ook een jaar van aanhoudend oorlogsgeweld te worden.


   maandag 20 februari 2023 16:19

   Na bijna een jaar van dramatisch wapengekletter, waarin indrukwekkende tegenaanvallen van Oekraïne de aanvankelijke Russische vooruitgang hebben beantwoord, zijn de frontlinies van het conflict tussen de twee landen gestabiliseerd. Beide partijen hebben een bloedige stellingenoorlog uitgevochten, elkaar vermalend in een brutale slijtageslag, wachtend op het volgende initiatief van de tegenstander.

   Dat Oekraïne het aan de vooravond van de eerste verjaardag van de Russische invasie al zover gebracht heeft, is zowel een morele als (in mindere mate) een militaire overwinning.

   Dat Oekraïne het al zover gebracht heeft, is zowel een morele als (in mindere mate) een militaire overwinning

   De meeste westerse vooraanstaande militaire en inlichtingenambtenaren, van de hoogste bevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten tot de grote baas van de C.I.A., gingen er in 2022 nog van uit dat een groot militair offensief van Rusland tegen Oekraïne zou eindigen met een snelle en beslissende Russische overwinning.

   De veerkracht en vastberadenheid van het Oekraïense leger sloegen iedereen met verstomming. Ook de Russen, van wie het aanvankelijke actieplan en ook de militairen die de taak moesten uitvoeren, niet in staat bleken de opdracht tot een goed einde te brengen. Wie denkt dat Oekraïne deze oorlog zal winnen, denkt beter twee keer na.

   Diplomatie is dood


   Nu het stof neerdaalt op het slagveld, wordt de strategische visie achter de Russische beslissing om Oekraïne binnen te vallen, zichtbaar. Terwijl het westerse mainstream verhaal de Russische inval blijft afschilderen als een overhaaste daad van niet-uitgelokte agressie, suggereert een patroon van feiten dat de Russische missie van preventieve collectieve zelfverdediging onder Artikel 51 van het Handvest van de Verenigde Naties toch enige verdienste heeft.

   Nu het stof neerdaalt op het slagveld, wordt de strategische visie achter de Russische beslissing om Oekraïne binnen te vallen, zichtbaar

   Uit recente bekentenissen van vooraanstaande figuren die verantwoordelijk waren voor de goedkeuring van de Minskakkoorden van zowel 2014 als 2015 (voormalig Oekraïens president Petro Poroshenko, voormalig Frans president François Hollande en voormalig Duits bondskanselier Angela Merkel) blijkt dat de doelstelling van de Minskakkoorden met het oog op een vredelievende oplossing voor het conflict in de Donbas van na 2014 tussen de Oekraïense regering en de pro-Russische separatisten, een leugen was.

   Wat de Minksakkoorden volgens deze trojka wel beoogde, was uitstel: Oekraïne moest de tijd krijgen om met de hulp van de NAVO een leger uit te bouwen, dat in staat zou zijn de Donbas weer in het gareel te brengen en Rusland uit de Krim te verdrijven.

   Vanuit die optiek komt de door de VS en de NAVO opgerichte permanente trainingsfaciliteit in het westen van Oekraïne — waar tussen 2015 en 2022 zowat 30.000 Oekraïense soldaten naar NAVO-maatstaven werden opgeleid voor slechts één doel: een confrontatie met Rusland in Oost-Oekraïne — in een geheel nieuw daglicht te staan.

   Frankrijk en Duitsland contrasteren het toegegeven bedrog van Oekraïne met de herhaalde vraag van Rusland voor de volledige uitvoering van de Minskakkoorden, vóór de beslissing van 24 februari om Oekraïne binnen te vallen.

   Elke inspanning van de NAVO om Oekraïne in het bondgenootschap op te nemen zou door Rusland gezien worden als een bedreiging van zijn nationale veiligheid

   In 2008 waarschuwde de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Rusland William Burns, die nu aan het hoofd van de CIA, dat elke inspanning van de NAVO om Oekraïne in het bondgenootschap op te nemen door Rusland zou gezien worden als een bedreiging van zijn nationale veiligheid, en van de kant van Rusland tot een militaire interventie zou leiden als dat werkelijkheid zou worden. Dat memo van Burns voorziet de Russische initiatieven van 17 december 2021 voor de oprichting van een nieuw Europees veiligheidskader dat Oekraïne buiten de NAVO zou houden, van de nodige context.

   Eenvoudig gezegd: de Russen wilden onderhandelen om een conflict te vermijden. Hetzelfde kan niet gezegd worden van zowel Oekraïne als zijn westerse partners: beide stevenden af op een uitbreiding van de NAVO, gekoppeld aan een oplossing van de crises in de Donbass en de Krim met militaire middelen.

   Game Changer, Not Game Winner


   In de aanvangsfase van het conflict kreeg het Russische militaire leger Oekraïne niet op de knieën. Uit de reactie van de Russische regering daarop kunnen we de doelstellingen en objectieven van de Russische leiding afleiden.

   Nadat een beslissende overwinning hun uit de handen was geglipt, leken de Russen bereid een andere uitkomst te accepteren: een beperking van de Russische territoriale bezetting tot de Donbas en de Krim, en de Oekraïense toezegging dat het geen lid zal worden van de NAVO. Rusland en Oekraïne stonden begin april 2022 op het punt zo’n overeenkomst te sluiten via onderhandelingen in Istanbul.

   Nadat een beslissende overwinning hun uit de handen was geglipt, leken de Russen bereid een andere uitkomst te accepteren

   Die onderhandelingen werden echter gekelderd door de toenmalige Britse premier Boris Johnson. Aanhoudende bevoorrading met militaire bijstand, allemaal goed en wel, maar dan moest Oekraïne wel bereid zijn om een beëindiging van het conflict op het slagveld af te dwingen in plaats van door onderhandelingen. Johnsons motief voor die tussenkomst was gebaseerd op een inschatting van de NAVO, namelijk dat de aanvankelijke mislukkingen van het Russische leger een aanwijzing waren voor zwakheid.

   In een publieke verklaring verwoordde secretaris-generaal Jens Stoltenberg de gemoedsstemming binnen de NAVO: “Als [de Russische president Vladimir] Poetin wint, zal dat niet alleen een grote nederlaag voor de Oekraïners zijn maar ook voor ons allemaal, en bovendien zal het gevaarlijk zijn.” De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin sprak in dezelfde zin: “Wij willen dat Rusland zodanig verzwakt is, dat het zoiets als in Oekraïne nooit meer kan doen.” De NAVO wilde immers het conflict tussen de twee landen gebruiken als een oorlog bij volmacht om Rusland zodanig te verzwakken dat het nooit meer zo’n militair avontuur als in Oekraïne zou aandurven. Samen met een rampzalige economische oorlog, moest het militaire conflict de Russische regering ten val brengen, zoals president Joe Biden in de lente van 2022 toegaf.

   “Wij willen dat Rusland zodanig verzwakt is, dat het zoiets als in Oekraïne nooit meer kan doen”

   Dat was het uitgangspunt voor een levering van meer dan 100 miljard dollar hulp aan Oekraïne, waaronder tientallen miljarden hoogtechnologisch militair materieel.

   Door die massale injectie van hulp sloeg de hele situatie om: Oekraïne, dat zich aanvankelijk voornamelijk defensief opstelde, beschikte nu over een nieuw samengesteld leger dat niet alleen goed getraind en bewapend maar ook georganiseerd was naar NAVO-maatstaven. Het kon grootschalige tegenaanvallen lanceren en de Russen verjagen uit grote delen van het land. Wat het niet kon was de overwinning behalen, verre van zelfs.

   Militaire berekening


   Dat Oekraïne aanvankelijk en op indrukwekkende wijze als een warm mes door de boter sneed, maakte het voor de NAVO gemakkelijk om Oekraïne met nog meer militair materieel te bevoorraden. De dodentol en het verlies van materiaal waren echter ontzettend hoog. Het exacte aantal doden en gewonden aan beide zijden is moeilijk te achterhalen maar er wordt breed aangenomen, zelfs binnen de Oekraïense regering, dat het land aanzienlijke verliezen heeft geleden.

   Momenteel zijn de oorlogslinies gestabiliseerd, maar hoe het nu verder moet hangt in feite af van een militaire berekening. Kortom: een afweging tussen het brandpercentage (hoe snel volgen de verliezen elkaar op) en het bevoorradingspercentage (hoe snel kunnen de verliezen gecompenseerd worden). Die berekening houdt niet veel goeds in voor Oekraïne.

   Hoe het nu verder moet hangt in feite af van een militaire berekening

   Noch de NAVO noch de VS blijken in staat de hoeveelheid wapens die aan Oekraïne zijn verstrekt en die het succes van de herfst van vorig jaar hebben mogelijk gemaakt, te kunnen volhouden.

   Het grootste deel van die uitrusting is overigens vernield. Hoewel Oekraïne blijft aandringen op meer tanks, pantservoertuigen, artillerie en luchtverdediging, en er nieuwe leveringen onderweg lijken te zijn, de militaire hulp zal te laat komen en niet volstaan om op het slagveld een overwinning af te dwingen.

   Ook overtreft het Oekraïense aantal doden en gewonden – dat soms oploopt tot meer dan 1.000 man per dag – in grote mate de mobiliserings- en trainingscapaciteit van het land.

   Rusland daarentegen heeft meer dan 300.000 extra manschappen gemobiliseerd, die bovendien lijken uitgerust te zijn met de modernste hoogtechnologische wapensystemen uit het Russische arsenaal.

   Als die strijdkrachten zich ten volle in de strijd werpen, naar het einde van januari toe, zal Oekraïne daar geen verhaal tegen hebben. Die harde realiteit, samen met de annexatie van meer dan 20 % van het Oekraïense grondgebied en de vernietiging van zijn infrastructuur die opgelopen is tot bijna 1 biljoen dollar, voorspelt niets goeds voor de toekomst van het land.

   Een oud Russische gezegde luidt als volgt: “Een Rus komt traag op gang, maar rijdt des te vlugger”. Dat blijkt ook het geval te zijn in het conflict met Oekraïne.

   Rusland heeft na een aarzelende start zijn leger grotendeels gehergroepeerd

   Zowel Oekraïne als zijn westerse partners hebben moeite om het conflict dat ze hebben uitgelokt door in april 2022 een mogelijk vredesverdrag af te wijzen, vol te houden. Rusland daarentegen heeft na een aarzelende start zijn leger grotendeels gehergroepeerd en lijkt nu klaar om zijn grootschalige offensief te hervatten. Noch Oekraïne noch zijn westerse partners hebben hier een passend antwoord op.

   Bovendien, gezien de bedrieglijke geschiedenis van de Minskakkoorden is het onwaarschijnlijk dat Rusland langs diplomatieke weg op andere gedachten kan worden gebracht en zou afzien van zijn militaire offensief. 2023 lijkt dan ook een jaar van aanhoudend oorlogsgeweld te worden, met aan het eind een beslissende militaire overwinning voor de Russen. Hoe Rusland die militaire overwinning zal gebruiken als hefboom voor een duurzame politieke oplossing voor regionale vrede en veiligheid, valt nog te bezien.

   Deze tekst verscheen op Consortium News. Vertaling: Marina Mommerency


   https://www.dewereldmorgen.be/artike...voor-oekraine/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  6. #16
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .
   Hearing the Russian perspective

   Gilbert Doctorow | Consortium News 2 januari 2016


   De neocons en liberale haviken die de VS buitenlandse politiek en het media-establishment domineren, duwen de wereld in de richting van een nucleaire confrontatie met Rusland, aangezien maar weinig mensen een alomvattend antwoord van de andere kant horen, een onevenwichtigheid die een nieuwe Russische documentaire behandelt.

   Zonder er doekjes om te winden, is de nieuwe Russische documentaire World Order een vernietigende kritiek op de wereldwijde hegemonie van de VS, gerechtvaardigd in naam van "democratiebevordering" en "mensenrechten" sinds de val van de Sovjet-Unie in 1992.

   (...)

   Zoals uiteengezet in World Order, ligt Poetins identificatie van de grondoorzaak van het falen om de VS weer tot rede te brengen niet bij bepaalde individuen, zoals Barack Obama of George W. Bush, maar in de mentaliteit van westerse, en in het bijzonder Amerikaanse elites. gevormd door hun straffeloosheid, hun vermogen om weg te lopen van de catastrofes die hun politiek veroorzaakt zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel, zonder ter verantwoording te worden geroepen. Hun ontduiking van verantwoordelijkheid en het feit dat ze niet leren van fouten komen voort uit het feit dat ze de rijkste en militair machtigste natie op aarde zijn.
   Censuur


   zie Antiwar.com post #13


   Gilbert Doctorow is politiek analist in Brussel en de European Coordinator, American Committee for East West Accord, Ltd.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  7. #17
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .   A sane voice amidst the madness

   Joe Lauria | Consortium News 17 maart 2023


   Paul Keating is een voormalig minister-president van Australië (1991-1996)

   Hij gaat fel in tegen de oorlogsstokers van het VS regime en hun meelopers in de australische politiek en media, die Australië tegen China opstoken.

   "It’s about one matter only: the maintenance of U.S. strategic hegemony in East Asia. This is what this is all about.”

   “Signing the country up to the foreign proclivities of another country – the United States, with the gormless Brits, in their desperate search for relevance, lunging along behind is not a pretty sight.”

  8. #18
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .

   The 150-person delegation was one of the largest from the US in recent history. Photo: Zoe Alexandra


   Members of youth delegation to Cuba detained on return to US

   Peoples Dispatch | Consortium News 4 mei 2023

   150 young leaders from the United States took part in a 10-day delegation to Cuba to exchange and learn from the Cuban people. On their return, many of them were detained at US airports and their devices were searched


   Leden van jongerendelegatie naar Cuba vastgehouden bij terugkeer naar VS

   150 jonge leiders uit de Verenigde Staten namen deel aan een 10-daagse delegatie naar Cuba om uit te wisselen en te leren van het Cubaanse volk. Bij hun terugkeer werden velen van hen vastgehouden op VS luchthavens en werden hun apparaten doorzocht

   Op woensdag 3 mei werden verscheidene leden van verschillende organisaties in de VS, die als deel van een internationale jongerendelegatie naar Cuba waren gereisd, tijdens hun terugkeer naar het land vastgehouden en lastiggevallen door de VS autoriteiten.

   Het People's Forum, een van de organisaties die deelnamen aan de 10-daagse solidariteitsbrigade georganiseerd door de International Peoples' Assembly, veroordeelde de intimidatie van delegatieleden op VS luchthavens.

   "DRINGEND! Vandaag werden meerdere leden van onze jeugddelegatie naar Cuba na terugkeer urenlang vastgehouden door de US Customs & Border Patrol. Ondanks dat we legaal hebben gereisd, zijn we lastiggevallen en vastgehouden voor ‘secundaire ondervraging’ bij aankomst op Miami International Airport en Newark Liberty International Airport”, schreef het People’s Forum.

   [Peoples Forum] zei dat de mobiele telefoons van verschillende afgevaardigden ten onrechte werden doorzocht en in beslag werden genomen door de CBP-functionarissen. “Dit buitensporige gedrag probeert ons te intimideren en ons recht op reizen en ruilen strafbaar te stellen. We eisen de vrijlating van onze overgebleven kameraden! We zullen niet van onze weg afwijken! Onze inzet om een einde te maken aan de Amerikaanse blokkade van Cuba zal alleen maar groeien”, benadrukte het Forum.

   Ook Manolo De Los Santos, co-executive director van The People's Forum en organisator van de delegatie, veroordeelde deze acties. “Meer dan 150 jongeren reizen naar Cuba om te leren en worden in de VS verwelkomd met detentie, politieke ondervraging en inbeslagname van telefoons. Welk land is de politiestaat?” vroeg De Los Santos.

   Toen de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel hoorde over de intimidatie, betuigde hij Cuba's solidariteit met de leden van de VS delegatie. “Kop op jongens, we zijn met jullie. Bedankt voor je moed, voor het steunen van Cuba en voor het onder ogen zien van de haat van degenen die het niet kunnen uitstaan dat de Cubaanse revolutie de steun heeft van de meest vooruitstrevende jeugd in de buik van het beest. We sturen je een dikke knuffel”, schreef Díaz-Canel in een tweet.

   Cubaanse organisaties en mediapersoonlijkheden spraken ook hun verontwaardiging uit over de politiek gemotiveerde detenties.

   Het Martin Luther King Jr. Memorial Centre, dat deelnam aan verschillende activiteiten van de brigade, schreef: “Als CMLK veroordelen we de intimidatie waaraan de honderd jonge mensen, 'ambassadeurs van de vrede', worden onderworpen en verwerpen we het onrecht waar op dit moment degenen onder lijden die solidariteit onder de mensen omarmen en ondersteunen als het enige alternatief voor kapitalisme. Wij veroordelen deze daden van misbruik jegens goede mensen. Jonge mensen die verlangen naar en dromen van een betere toekomst vol hoop om te transformeren wat ons wordt opgelegd als ‘onmogelijk’.”

   De Cubaanse social media influencer, El Necio, benadrukte de hypocriete aard van de detenties en schreef: "We hebben maar één vraag: waar is de vrijheid?"

   Het continentale platform van sociale bewegingen, ALBA Movimientos, sloot zich aan bij de veroordeling en verklaarde: "Ze hebben eens te meer laten zien dat ze niet kunnen tolereren dat er mensen zijn die vanuit de buik van het beest [die] de Cubaanse revolutie steunen."

   Donderdagochtend meldde De Los Santos dat “alle kameraden die naar Cuba zijn gereisd VRIJ zijn”, en veroordeelde hij opnieuw de VS autoriteiten voor het intimideren van de jonge delegatie.

   “De agressieve houding van de ambtenaren van de Customs & Border Patrol jegens de leden van onze delegatie tijdens hun terugkeer naar de Verenigde Staten is verwerpelijk. De inbeslagname van telefoons en het politieke karakter van verhoren bij ‘secundaire ondervragingen’ impliceren een niveau van intimidatie dat in jaren niet meer is voorgekomen. Het was een duidelijke poging om jonge mensen te intimideren die gebruik maakten van hun recht om te reizen en te leren. Deze poging om ons ervan te weerhouden solidair te zijn met Cuba zal mislukken”, zei Santos.

   “We bevestigen ons recht om te reizen en uitwisselingen met het Cubaanse volk te houden, en nu is het meer dan ooit onze plicht om hen bij te staan om de VS blokkade te doorbreken. Deze ongelukkige incidenten zijn een verder bewijs van de verkeerde richting van een vijandig buitenlands beleid van de VS jegens Cuba. Hun acties tonen in feite aan dat de VS verre van een bolwerk van democratie en mensenrechten is, en in plaats van ons te intimideren, motiveren ze ons om onze strijd voor echte, transformerende verandering hier in de Verenigde Staten te versterken", voegde hij eraan toe.

   Meer dan 150 jonge leiders van verschillende organisaties in de VS gingen naar Cuba om deel te nemen aan een ontmoeting met verschillende sectoren van de Cubaanse samenleving en om te leren over de impact van de VS blokkade en ervaringen bij het opbouwen van socialisme. Deze bijeenkomsten werden tussen 24 april en 3 mei in Havana gehouden.


   zie ook US puts “shameful pressure” on Italy for hiring Cuban doctors

   hier in Meerdere ngo’s onderdeel VS-pogingen tot regime change in Latijns-Amerika post #6

  9. #19
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .   Report on the Censorship-Industrial Complex: the Top 50 organizations to know

   Matt Taibbi, Susan Schmidt, Andrew Lowenthal, Tom Wyatt, Techno Fog, and 4 others | Racket News 10 mei 2023

   The citizen's starter kit to understanding the new global information cartel

   “The Top 50 List” is intended as a resource for reporters and researchers beginning their journey toward learning the scale and ambition of the “Censorship-Industrial Complex.”


   Verslag over het Censuur-Industriële Complex: de top 50 organisaties om te kennen

   Het starterspakket voor de burger om het nieuwe wereldwijde informatiekartel te begrijpen

   "The Top 50 Lijst" is bedoeld als een hulpmiddel voor verslaggevers en onderzoekers die hun reis beginnen om de schaal en ambitie van het "Censuur-Industriële Complex" te leren kennen.


   1. Information Futures Lab (IFL) at Brown University (formerly, First Draft)

   2. Meedan

   3. Harvard Shorenstein Center on Media, Politics and Public Policy (Technology and Social Change Project)

   4. The Public Good Projects

   5. Graphika

   6. Digital Forensic Research Lab (DFRLabs) of the Atlantic Council

   7. Stanford Internet Observatory

   8. Poynter Institute / International Fact-Checking Network

   9. Integrity Initiative / Institute for Statecraft

   10. National Conference on Citizenship / Algorithmic Transparency Institute

   11. Park Advisors

   12. New Knowledge AI, rebranded as Yonder AI, acquired by Primer

   13. Moonshot CVE

   14. Annenberg Public Policy Center (home of Factcheck.org)

   15. German Marshall Fund’s Alliance for Securing Democracy

   16. Ad Council

   17. Clemson University Media Forensics Hub

   18. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA)

   19. Bellingcat

   20. Center for European Policy Analysis (CEPA)

   21. Center for an Informed Public at the University of Washington

   22. Aspen Institute

   23. Trusted News Initiative

   24. Automated Controversy Detection

   25. Center for Countering Digital Hate

   26. Craig Newmark Philanthropies

   27. Omidyar Group

   28. The Knight Foundation

   29. Google Jigsaw

   30. Full Fact

   31. Media Matters For America

   32. Miburo/Digital Threat Analysis Center

   33. Credibility Coalition

   34. Factcheck.me/Botcheck.me

   35. Duke Reporters’ Lab

   36. Reveal

   37. Global Disinformation Index

   [38 ontbreekt in de lijst]

   39. Institute for Strategic Dialogue

   40. Wikipedia

   41. EU Disinfo Lab

   42. The UK 77th Brigade

   43. Claim Buster

   44. DisinfoCloud

   45. MythDetector

   46. Verified

   47. Foreign Malign Influence Center

   48. Advance Democracy Inc.

   49. DisinfoWatch

   50. Countering Disinformation


   * * *

   Commentaar Olive

   Sluit aan bij post #13 hierboven!

   Dit is een overzichtstudie van organisaties die informatie op internet controleren. Organisaties in de VS, Europa en een in Canada.
   (Hier alleen een lijst van de namen, zie de publicatie voor informatie over de organisaties).

   Net als de bekende vraag who guards the guard? kunnen we vragen: wie controleert de controleur?

   Een criticus schreef elders: Om er achter te komen wat waar is, hebben we complete wetenschappelijke kennis nodig, en daar beschikken zgn. ‘fact checking’ organisaties niet over.

   De organisaties in de lijst:
   – hebben indirecte of directe banden met overheden / staten,
   – steunen de narratieven van hun overheden / staten.

   5. Graphika

   7. Stanford Internet Observatory

   19. Bellingcat

   Voilà.

   20. Center for European Policy Analysis (CEPA)

   40. Wikipedia

   41. EU Disinfo Lab

   EUvsDisinfo heb ik op onwaarheden betrapt: zie

   Oekraïne, geopolitiek en het moorddadige Westen post #140
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 04-07-23 om 11:06.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  10. #20
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow Consortium News

   .
   The Group of Seven should finally be shut down

   Vijay Prashad | Trincontinental, 21st Newsletter, 25 mei 2023

   ook op Consortium News 27 mei 2023


   De G7 zou eindelijk gesloten moeten worden

   (...)

   Een klacht van zowel westerse regeringen als denktanks is dat Chinese leningen voor ontwikkeling 'geen Paris Club'-clausules bevatten.

   De Club van Parijs is een orgaan van officiële bilaterale schuldeisers die in 1956 is opgericht om financiering te verstrekken aan arme landen die zijn doorgelicht door IMF-processen, waarbij wordt bepaald dat zij moeten beloven een reeks politieke en economische hervormingen door te voeren om eventuele fondsen veilig te stellen. In de afgelopen jaren is het bedrag aan leningen dat via de Club van Parijs wordt verstrekt, afgenomen, hoewel de invloed van het lichaam en de waardering voor zijn strikte regels blijven bestaan.

   Veel Chinese leningen – met name via het Belt and Road Initiative – weigeren de clausules van de Club van Parijs over te nemen, omdat dat, zoals professor Huang Meibo en Niu Dongfang aanvoeren, IMF-Club-voorwaarden in overeenkomsten voor leningen zou binnensmokkelen. "Alle landen", schrijven ze, "moeten het recht van andere landen respecteren om hun eigen keuzes te maken, in plaats van de regels van de Club van Parijs als universele normen te beschouwen die door iedereen moeten worden nageleefd". (...)

   G7-leiders staan voor de camera's en doen zich voor als vertegenwoordigers van de wereld wier standpunten de standpunten van de hele mensheid zijn.

   (...)

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •