MintPress News en Covert Action Magazine - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/2 EersteEerste 12
  Resultaten 11 tot 18 van de 18

  Onderwerp: MintPress News en Covert Action Magazine

  1. #11
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .   ‘With us or against us’ fails in Munich and Bengaluru as U.S. tries ‘offer they can’t refuse’

   Dee Knight, Covert Action Magazine 6 march 2023


   ‘Met ons of tegen ons’ faalt in München en Bengaluru wanneer VS ‘aanbod dat ze niet kunnen afslaan’ probeert


   Je kunt niet neutraal zijn” in de proxy-oorlog van de NAVO met Rusland, zeiden de ministers van buitenlandse zaken van de VS, Duitsland en Oekraïne tegen de leiders van de Zuidelijke landen op de Veiligheidsconferentie in München op 18 februari 2023. “Neutraliteit is geen optie”, zei de Duitse minister van buitenlandse zaken Annalena Baerbock, “want dan sta je aan de kant van de agressor”. In januari zei Baerbock tegen de Raad van Europa: “We voeren oorlog tegen Rusland.”

   VS minister van buitenlandse zaken Blinken herhaalde zijn Duitse tegenhanger en benadrukte: “Je kunt echt niet neutraal zijn.”

   Waarom niet? Wat motiveert deze druk in maffiastijl?

   “Bijna 90 procent van de wereld volgt ons niet in Oekraïne”, klonk het op 15 september 2022 in een opiniestuk van Newsweek. “Terwijl de Verenigde Staten en hun nauwste bondgenoten in Europa en Azië Moskou zware economische sancties hebben opgelegd, weigert 87 procent van de wereldbevolking ons te volgen. Economische sancties hebben onze tegenstanders verenigd in gedeeld verzet. Minder voorspelbaar, het uitbreken van de Koude Oorlog II heeft er ook toe geleid dat landen die ooit partners of niet-gebonden waren, steeds meer multi-gebonden zijn geworden.”

   In 2002, voor de VS invasie van Irak, zei George Bush Junior tegen de West-Europese leiders: “Je bent met ons of tegen ons”, zelfs als ze niet geloofden dat Irak over ‘massavernietigingswapens’ beschikte.

   "My Way or No Highway" is de titel van een hoofdstuk van het Veiligheidsrapport van München. Sommige niet-gebonden leden vonden dit een waarschuwing om niet deel te nemen aan China's Belt and Road Initiative – hun favoriete ‘snelweg’. Het hoofdstuk citeert de Chinese president Xi Jinping dat “mechanismen voor het tegengaan van buitenlandse sancties, inmenging en lange arm-jurisdictie zullen worden versterkt”.

   Onmiddellijk na de conferentie in München zei VS minister van financiën Janet Yellen tijdens een top in Bengaluru, India (ook bekend als Bangalore), dat de G20-landen Rusland moeten veroordelen voor zijn invasie in Oekraïne en dat ze zich moeten houden aan sancties van de VS tegen Rusland. Maar India, de voorzitter van de G20, maakte bezwaar. Indiase functionarissen zeiden: “India wil geen aanvullende sancties tegen Rusland bespreken of steunen tijdens de G20 ... De bestaande sancties tegen Rusland hebben een negatief effect gehad op de wereld”.

   In plaats van Rusland te isoleren, isoleren de VS/NAVO-sancties het westen van de rest van de wereld.


   ‘Het vertrouwen van het Mondiale Zuiden verliezen’

   De Franse president Macron zei in München: “Het valt me op hoezeer we het vertrouwen van het Zuiden verliezen”. Macron's ‘wij’ verwijst naar de NAVO-landen, met name de G7. Hij voegde eraan toe: “Het westen is het Globale Zuiden aan het verliezen en heeft niet genoeg gedaan om te reageren op de beschuldiging van dubbele standaarden, onder meer door arme landen niet snel genoeg te helpen met Covid-vaccins.” De VS vice-president Kamala Harris merkte somber op dat “veel landen blijven aan de zijlijn staan”.

   De nieuwe vice-president van Colombia, Francia Márquez, sprak tijdens een panel in München over “de verdediging van het VN-handvest en de op regels gebaseerde internationale orde”, en zei: “We willen niet doorgaan met discussiëren over wie de winnaar of de verliezer van een oorlog zal zijn. We zijn allemaal verliezers, en uiteindelijk is het de mensheid die alles verliest.”
   “Onze focus ligt op het oplossen van het probleem … niet op het afschuiven van de schuld”, zei de premier van Namibië, Saara Kuugongelwa-Amadhila. “We bevorderen een vreedzame oplossing van dat conflict” in Oekraïne. “Het geld dat wordt gebruikt om wapens te kopen, kan beter worden gebruikt om ontwikkeling te bevorderen in Oekraïne, in Afrika, in Azië, op andere plaatsen, in Europa zelf, waar veel mensen het moeilijk hebben.”


   China’s topdiplomaat legt gewicht in de schaal

   China's topdiplomaat, staatsadviseur Wang Yi, stal de show in München. Hij vertelde de afgevaardigden “het is absoluut noodzakelijk om zo snel mogelijk terug te keren naar de Minsk II-overeenkomst”. Dat betekent een staakt-het-vuren en autonomie voor Donbas, en de NAVO uit Oekraïne halen. Wang zei dat Minsk II “een bindend instrument is waarover is onderhandeld door de betrokken partijen en dat is goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad”. Hij zei: “Rusland en de EU steunen beide Minsk II”, en beweerde dat VS minister van buitenlandse zaken Blinken de steun van de VS had betuigd “in een recent telefoongesprek”. Hij riep de betrokken partijen op om samen te gaan zitten om een routekaart en een tijdschema voor de uitvoering van de overeenkomst uit te werken.

   Wang kondigde China's 12-puntenplan voor vrede in Oekraïne aan. Het roept op tot “het loslaten van de mentaliteit van de Koude Oorlog, door te zeggen: “Alle partijen moeten … confrontaties van blokken voorkomen en samenwerken voor vrede en stabiliteit” door gesprekken voor vrede te bevorderen, en “partijen in het conflict helpen de deur te openen naar een politieke regeling zodra als mogelijk”. Het 12-puntenplan zegt: “Nucleaire proliferatie moet worden voorkomen en een nucleaire crisis moet worden vermeden” en concludeert dat “China zich verzet tegen unilaterale sancties die niet zijn goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad”.
   Blinken reageerde door van onderwerp te veranderen en te zeggen dat China “overweegt wapens [‘lethal support’] te geven” aan Rusland, “en we hebben hen heel duidelijk gemaakt dat dat een serieus probleem voor ons en in onze relatie zou veroorzaken.” Joe Biden verwierp het plan van China: “Ik heb niets in het plan gezien dat erop zou wijzen dat er iets is dat gunstig zou zijn voor iemand anders dan Rusland als het Chinese plan werd gevolgd.”

   Volgens een verslag in de Guardian van 24 februari 2023 gaf de Oekraïnse president Zelenski aan dat hij bereid was bepaalde aspecten van het Chinese voorstel in overweging te nemen. Hij zei dat hij van plan was president Xi Jinping te ontmoeten en zei dat het "nuttig" zou zijn voor beide landen en voor de wereldwijde veiligheid.

   Na de conferentie in München vloog Wang Yi naar Moskou. Hij zei tegen de Russische president Poetin "onze betrekkingen zijn altijd niet gericht op derde landen en ze staan natuurlijk niet onder druk van derden, aangezien we een zeer sterke basis hebben – vanuit de economie, politiek en cultuur."

   Op 21 februari [2023] bracht China zijn “Global Security Initiative” Concept Document uit – een brede verklaring van principes “waarin landen worden opgeroepen zich aan te passen aan het ingrijpend veranderende internationale landschap in de geest van solidariteit, en de complexe en onderling verweven veiligheidsuitdagingen aan te pakken met een win-win mentaliteit.” In het midden van het document staat: “Oorlog en sancties zijn geen fundamentele oplossing voor geschillen; alleen dialoog en overleg zijn effectief bij het oplossen van geschillen … Grote landen moeten gerechtigheid handhaven, hun verantwoordelijkheden nakomen, overleg op voet van gelijkheid ondersteunen en gesprekken voor vrede faciliteren.”

   China’s voormalige ambassadeur in de VS, Qin Gang, die nu minister van buitenlandse zaken is, introduceerde het conceptdocument en zei: “We dringen er bij de relevante landen op aan om onmiddellijk te stoppen met olie op het vuur te gooien, stoppen met China de schuld te geven en stoppen met de situatie te provoceren door referenties te gebruiken als ‘Oekraïne vandaag, Taiwan morgen’.” Mao Ning, woordvoerder van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken, zei: “China heeft zijn standpunt over de politieke oplossing van de crisis naar buiten gebracht, terwijl de VS sancties oplegde aan Chinese en andere buitenlandse bedrijven. Wie bevordert vrede en de-escalatie, en wie voedt de spanning en maakt de wereld instabieler? Het antwoord ligt voor de hand.”


   uitgebreider verslag Qin Gang gepost door Revisor in Ik hoop dat ik ongelijk heb: Het lijkt alsof we naar een grote oorlog toe gaan. post #130.

  2. #12
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   ‘Amerikaanse hegemonie en zijn gevaren’ – China trekt de handschoenen uit

   gepost in VS regime en EU verliezen geopolitiek terrein in de wereld

   Als om te verduidelijken dat het niet altijd beleefd en diplomatiek hoeft te zijn, heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken een openhartig en krachtig document uitgegeven dat een gedetailleerde aanklacht is dat “de Verenigde Staten hebben gehandeld … om zich te mengen in de interne aangelegenheden van andere landen, hegemonie na te streven, in stand te houden en te misbruiken, ondermijning en infiltratie bevorderen en moedwillig oorlogen te voeren, waarbij schade wordt toegebracht aan de internationale gemeenschap.”

   Het document traceert inmenging van de VS in andere landen vanaf de Monroe-doctrine van 1823, inclusief de 61 jaar durende blokkade van Cuba, en een opeenvolging van ‘kleurrevoluties’ in de afgelopen twee decennia, het complot om in te grijpen in Venezuela, aanvallen op VN-agentschappen voor hun steun aan Palestina, het afdwingen van een ‘Indo-Pacifische strategie’ met “exclusieve clubs zoals de Five Eyes, de Quad en AUKUS, en daarbij regionale landen dwingen partij te kiezen”.

   “De VS oordeelt willekeurig over democratie in andere landen en verzint een vals verhaal van ‘democratie versus autoritarisme’”, zegt het document. Het vermeldt de mislukte ‘Top voor Democratie’ in Washington in 2021, die “kritiek en tegenstand uit vele landen opriep omdat die de geest van democratie belachelijk maakte en de wereld verdeelde”. Nog zo'n top gepland voor maart, “blijft onwelkom en zal opnieuw geen steun vinden”.

   Het document citeert de voormalige VS president Jimmy Carter dat "de Verenigde Staten ongetwijfeld de meest oorlogszuchtige natie in de geschiedenis van de wereld zijn". Het citeert een rapport van Tufts University, "The Military Intervention Project: A new Dataset on U.S. Military Interventions, 1776-2019", waarin staat dat de Verenigde Staten in die jaren wereldwijd bijna 400 militaire interventies hebben ondernomen.

   gepost in Multipolarista   source: lewrockwell.com


   “Sinds 2001 hebben de oorlogen en militaire operaties die door de Verenigde Staten zijn gelanceerd in naam van terrorismebestrijding meer dan 900.000 levens geëist, waarvan ongeveer 335.000 burgers, miljoenen gewond en tientallen miljoenen ontheemden ... Tot nu toe hebben de Verenigde Staten ... economische sancties tegen bijna 40 landen over de hele wereld, waaronder Cuba, China, Rusland, Noord-Korea, Iran en Venezuela, waardoor bijna de helft van de wereldbevolking wordt getroffen. Zie de gedeeltelijke lijst en kaart van landen en/of functionarissen [in specifieke landen] die zijn gesanctioneerd.”   source:
   sanctionkill.org
   United States sanctions

   “De Verenigde Staten van Amerika is veranderd in 'de Verenigde Staten van Sancties' en 'lange-arm jurisdictie' is teruggebracht tot niets anders dan een instrument voor de Verenigde Staten om hun staatsmacht te gebruiken om economische concurrenten te onderdrukken."

   Het document concludeert dat “De Verenigde Staten ... kritisch moeten onderzoeken wat ze hebben gedaan, hun arrogantie en vooroordelen moeten loslaten en moeten stoppen met hun hegemonische, dominante en intimiderende praktijken.”


   Jubileumtoespraken: dappere woorden en grimmige realiteiten

   Na een dramatisch bezoek aan Kiev op 20 februari, vloog de VS president Biden naar Warschau voor zijn toespraak op 21 februari over de eerste verjaardag van het conflict in Oekraïne. Hij waarschuwde voor “zware en bittere dagen in het verschiet” nu de Russische invasie van Oekraïne de grens van een jaar nadert, maar zwoer dat de Verenigde Staten en bondgenoten hoe dan ook “niet zullen aarzelen” om Oekraïne te steunen.

   “De NAVO zal niet verdeeld zijn en we zullen niet moe worden”, verklaarde Biden moedig.

   Ishaan Tharoor, verslaggeven van ‘Today's WorldView’ van de Washington Post, zegt echter: “Er schuilt een ongemakkelijke spanning onder de steun van het Westen aan Oekraïne”. Hij schrijft dat “ondanks alle bravoure die vorige week te zien was, met Biden op reis naar Kiev en Warschau, het nog steeds onzeker is dat een verenigd Westen niet als eerste zal knipperen”.

   De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz hebben de Oekraïense president Volodymyr Zelensky eerder privé verteld ... dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland niet kan winnen en dat het dit jaar vredesbesprekingen met Moskou moet beginnen, meldde de Wall Street Journal. “De publieke retoriek maskeert de diepere privé-twijfels onder politici in het VK, Frankrijk en Duitsland dat Oekraïne de Russen uit Oost-Oekraïne en de Krim zal kunnen verdrijven... ”

   (...)

   Tijdens een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad op 21 februari over Seymour Hersh's onthulling van de vernietiging door de VS van de Nord Stream-pijpleidingen afgelopen september, zei voormalig CIA-analist Ray McGovern: "Niemand wil 20 jaar teruggaan naar [voormalige VS minister van buitenlandse zaken] Colin Powell's toespraak voor deze Veiligheidsraad. Dat weten we allemaal.” (Powell bracht zichzelf in verlegenheid door officieel tegen de VN te liegen.) McGovern merkte op dat de woordvoerders van de VS regering die Hersh besmeuren, "geen goede staat van dienst hebben wat betreft geloofwaardigheid".
   Professor Jeffrey Sachs van Columbia University sprak ook tijdens de zitting van de Veiligheidsraad: “Aangezien de vernietiging van de Nord Stream-pijpleidingen op 26 september 2022 een daad van internationaal terrorisme vormt en een bedreiging voor de vrede vormt, is het de verantwoordelijkheid van de Raad om de kwestie van wie de daad zou kunnen hebben gepleegd ter hand te nemen, te helpen de dader voor het gerecht te brengen, schadevergoeding voor de benadeelde partijen na te streven en te voorkomen dat dergelijke acties zich in de toekomst herhalen”.

   China’s VN-ambassadeur Zhang Jun getuigde: “Onlangs zijn we veel … relevante informatie tegengekomen over het Nord Stream-incident, die alarmerend is … Geconfronteerd met zulke gedetailleerde materialen en uitgebreid bewijs, is een simpele stelling van 'volkomen valse en complete fictie' duidelijk niet genoeg om de vele vragen en zorgen die over de hele wereld worden gesteld, te beantwoorden. Een manier vinden om de bijeenkomst van vandaag te ontwijken, betekent niet dat de waarheid kan worden verborgen. Wij verwachten overtuigende toelichtingen van relevante partijen. Een dergelijk verzoek is volkomen legitiem en redelijk.”
   Poetin: Het doel van de NAVO is de strategische nederlaag van Rusland

   In Moskou hield de Russische president Poetin op 22 februari een opmerkelijk filosofische - en vrolijke – toespraak. Hij zei: "Dit is een tijd van radicale, onomkeerbare verandering in de hele wereld, van cruciale historische gebeurtenissen die de toekomst zullen bepalen…"   (...)

   Escobar meldt dat de VS ambassadeur direct na de toespraak van Poetin werd ontboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov eiste een gedetailleerde uitleg van de vernietiging van de Nord Stream 1- en 2-pijpleidingen, een stopzetting van inmenging door de VS en een onafhankelijk onderzoek om de verantwoordelijke partijen te identificeren. Hij voegde eraan toe dat Washington alle strijdkrachten en uitrusting van de VS en de NAVO uit Oekraïne moet verwijderen.


   Anti-oorlogskrachten mobiliseren zich   Op 19 februari kwamen duizenden mensen samen bij het Lincoln Memorial om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne.

   Een andere grote anti-oorlogsmobilisatie is gepland in Washington DC en andere steden voor 18 maart, tijdens het 20-jarig jubileumweekend van de VS invasie van Irak, met de eisen "Vrede in Oekraïne - Zeg NEE tegen eindeloze oorlogen van de VS" en “Voorzie in de behoeftes van mensen, niet de oorlogsmachine”.

   De oproep zegt: “sinds 2003 hebben de VS sancties (economische oorlog) opgelegd aan meer dan 40 landen. Deze doelen van de VS economische oorlogsvoering omvatten de bevolking van Cuba, Zimbabwe, Venezuela, Ethiopië, Eritrea, Iran en vele andere landen. “Zelfs in de nasleep van de ergste rampen, zoals de recente dodelijke aardbeving, handhaaft Washington zijn wrede sancties tegen Syrië.”

   De oproep zegt dat de regering-Biden “vastbesloten is om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren. Het echte doel van de massale bewapening en training van Oekraïnse troepen heeft niets te maken met de belangen van het Oekraïnse, Russische of Amerikaanse volk. Het doel is in plaats daarvan om ‘Rusland te verzwakken’, zoals de VS minister van defensie zelf zei, zelfs met het risico van een catastrofale nucleaire oorlog die een einde zou kunnen maken aan het leven op aarde. Het voegt eraan toe dat "een VS generaal die het bevel voerde over 50.000 troepen in de Stille Oceaan de afgelopen dagen ook een brief aan zijn ondercommandanten heeft gestuurd waarin hij hen informeerde dat hij gelooft dat de Verenigde Staten binnen twee jaar in oorlog zullen zijn met China."

   De belangrijkste eisen zijn onder meer:

   • Vrede in Oekraïne - Geen wapens, geen geld voor de oorlog in Oekraïne
   • Schaf de NAVO af - Maak een einde aan het Amerikaanse militarisme en de sancties!
   • Financier de behoeften van mensen, niet de oorlogsmachine!
   • Geen oorlog met China!
   • Stop de VS hulp aan het racistische apartheid Israël!
   • Bestrijd racisme en onverdraagzaamheid, geen oorlog!
   • VS handen af van Haïti!
   • Beëindig AFRICOM!

   In Europa werden in februari massale protesten gehouden in Berlijn, Duitsland, over het leveren van wapens aan Oekraïne in zijn oorlog tegen Rusland. Duizenden gingen de straat op met spandoeken en posters met de woorden 'onderhandel en niet escaleren' en 'niet onze oorlog'. Demonstraties vonden ook plaats in Londen, Warschau, Parijs en andere Franse steden zoals Bordeaux, Rennes en Montpellier, en in Brussel, België.

   Dit is een teken van groeiend anti-oorlogsgevoel en minachting voor het beleid van de VS en de NAVO, dat binnenkort een aanzienlijk politiek uitdijend effect kan hebben.


  3. #13
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .

   Dare call it a coup? CIA front threatens color revolution in Georgia

   Kit Klarenberg | MintPress News 14 maart 2023


   Durf je het een staatsgreep te noemen? CIA voorgevel dreigt kleurenrevolutie in Georgië


   Achtergrondstudie

   Agenten van het VS regime – waaronder NED – orkestreren de onrust in Georgië.

   Georgië heeft gelijkenissen met Oekraïne.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  4. #14
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   Ukrainian regime led by media darling Volodymyr Zelensky kidnaps student dissidents, bans opposition parties, shuts down independent media, commits egregious war crimes and imposes regressive labor laws

   Dmitri Kovalevich | Covert Action Magazine 20 aug 2022


   Dmitri Kovalevich is een Oekraïnse journalist en was activist van de nu verboden politieke organisatie Borotba (‘Strijd’).

   Hij beschrijft ontwikkelingen vooral in de loop van vorig jaar en ook in voorafgaande jaren.

   – Een ander Oekraïns geluid.

  5. #15
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   Lu Shaye states some facts: the West trembles

   Christopher Black | New Eastern Outlook 5 mei 2023


   Artikel over de Constitutie van de Sovjet Unie en constitutioneel recht bij het uiteenvallen van de Sovjet Unie in de jaren 1989-1991.

   USSR Constitutie
   Artikel 72 Elke Republiek in de Unie zal het recht behouden om zich vrij van de USSR af te scheiden.


   Lenin stond er destijds op dat dat in de Constitutie kwam; Stalin was ertegen.

   Wet op de procedure voor het oplossen van kwesties in verband met de afscheiding van een Unierepubliek van de USSR

   Artikel 3 In een republiek van de Unie die binnen haar structuur autonome republieken, autonome oblasts of autonome okrugs omvat, wordt het referendum voor elke autonome formatie afzonderlijk gehouden. De mensen van autonome republieken en autonome formaties behouden het recht om onafhankelijk te beslissen over het blijven binnen de USSR of binnen de zich afscheidende republiek van de Unie, en ook om de kwestie van hun eigen staatsrechtelijke status aan de orde te stellen.


   Christopher Black oordeelt op grond hiervan:

   Dit is een belangrijke factor bij het bepalen of Krim al dan niet deel uitmaakt van Oekraïne, aangezien Krim een autonome oblast was en daarom de bevolking van Krim onafhankelijk stemrecht had in een apart referendum om te beslissen of ze zich wilden aansluiten bij een zich afscheidend Oekraïne, of om bij de USSR te blijven. Maar een dergelijk referendum is nooit toegestaan voor de burgers van de oblast van Krim. We kunnen begrijpen waarom Kiev het niet toestond, aangezien de meerderheid van Krim ervoor zou hebben gestemd om binnen de USSR te blijven, niet in Oekraïne, zoals het referendum van 2014 bewees.


   Aanleiding tot deze publicatie was een interview met Lu Shaye, China's ambassadeur in Frankrijk:   De ambassadeur is goed op de hoogte van bovenstaande. Dat hij dit uitsprak riep echter boze reacties op in Europa.
   (Zie ook de commentaren – de meeste vinden de ambassadeur klasse en/of de interviewer onbeschoft).


   Christopher Black is een canadese jurist in internationaal strafrecht.

   Christopher Blacks publicaties op New Eastern Outlook

  6. #16
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   Lord of the Underworld: meet the paratrooper from North Carolina who helped orchestrate the war in Ukraine

   Evan Reif | Covert Action Magazine 17 juli 2023


   (...)

   Hoe we deze operaties ook noemen, het resultaat is altijd hetzelfde: de VS creëert oorlog en chaos over de hele wereld en gebruikt dat als oefenterrein om zijn tactiek te verfijnen en personeel voor de toekomst te verzamelen. Hele generaties van de mensheid worden van de aarde weggevaagd om de vraatzuchtige machine van VS kapitaal te voeden.

   Voor de Verenigde Staten en de bedrijven die zo doorzichtig het beleid aan de regering dicteren, is het bloed en het lijden van zoveel naties omgezet in bijna eindeloze winsten voor de heersende klasse. Afgezien van de wapencontracten die de geldkisten van Lockheed en Raytheon vullen, worden hele naties economisch onderworpen door VS kapitaal. Hun hulpbronnen worden systematisch geplunderd en als een van de naties niets meer te geven heeft, worden de mensen tot slaaf gemaakt in binnenland en buitenland.

   Oekraïne is geen afwijking en het is niet uniek. Het is slechts de laatste in een lange reeks slachtoffers van de woeste "op regels gebaseerde internationale orde" van de VS die met alle mogelijke middelen aan de wereld wordt opgelegd. De bevolking van Oekraïne en de wereld verdienen beter dan dit.

   Het is onze taak om een manier te vinden om dit monsterlijke systeem – dat bloed in geld verandert – te verslaan voordat het te laat is. Daar de oorlogsstokers nu proberen een nieuwe oorlog met China aan te wakkeren, dringt onze tijd.   * * *

   Een schokkend artikel, dat verbanden tussen gebeurtenissen in de wereld laat zien.
   Lang, met veel hyperlinks en afbeeldingen, te tijdrovend om het helemaal te vertalen (vertalen doe ik als service voor lezers die niet engels lezen).
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  7. #17
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   Donbas’ drive for autonomy

   Ambrose Sylvan | Covert Action Magazine 13 juli 2023


   Donbas' streven naar autonomie

   Westerse media hebben het streven naar autonomie van Donbas ten onrechte voorgesteld als een initiatief van Moskou. In werkelijkheid was dit grotendeels het gevolg van de vernietiging door Kiev van de economie van Oost-Oekraïne onder het neoliberale economische beleid van Washington sinds de jaren negentig.

   (...)

   Uiteraard waren er uitbarstingen van volkswoede tegen de regering, omdat mensen hun middelen van bestaan verloren. Ph.D. student Vadim Borisov was bij de mijnwerkers in Donetsk toen de algemene staking van 1993 begon.

   (…)

   Regionale autonomie was vóór de algemene staking van 1993 al een project van de Regionale Raad van Donetsk geweest. Voorzitter Vadim Chuprun, verkozen op 12 november 1992, had zorgvuldig onderhandeld over overeenkomsten met de president over het recht van de Donetsk Oblast om een deel van zijn eigen economisch beleid te bepalen. In een interview in februari 1993 met de krant van Dmitry Kornilov stelde Chuprun expliciet de federalisering van Oekraïne voor. Toen de mijnwerkers op 8 juni autonomie en een vertrouwensstemming eisten, belegde Chuprun een bijeenkomst van de Donetsk-raad om brede autonomie voor Donetsk, Loehansk, Dnjepropetrovsk en Zaporizja te eisen.

   (...)

  8. #18
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Arrow MintPress News en Covert Action Magazine

   .
   Herhaling van de strategie uit de jaren 1970 van schaakmeester Brzezinski: Biden lijkt de Russische invasie van Oekraïne te hebben veroorzaakt om de Russische economie failliet te laten gaan en regimeverandering te bevorderen

   Jeremy Kuzmarov | Covert Action Magazine 1 maart 2022


   (...)

   Poetin wordt door de VS gehaat sinds hij Russische controle over de Russische economie begon terug te nemen, na een decennium van privatisering onder zijn voorganger Boris Jeltsin, die resulteerde in plunderingen door buitenlandse kapitalisten en oligarchen die banden hadden met het Westen.

   In februari 2007 hield Poetin een toespraak in München waarin hij het hypermilitarisme van de VS, de minachting voor het internationaal recht en de houding van ‘macht is recht’ aan de kaak stelde, die, zo zei hij, de rest van de wereld angst aanjoeg.

   Poetin werd eerder in de New York Times geprezen als een ‘nuchtere verwesterende leider’ en werd vervolgens publieke vijand nr. 1 van de VS – een status die nog werd versterkt toen hij de strijd aanging met door de VS gesteunde troepen in Syrië en het land redde van het lot van Libië en Irak.

   (…)

   Moeder aller sancties: het stilleggen van de Russische economie

   (…)

   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •