Oekraïne, propaganda en censuur - Pagina 6
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 6/6 EersteEerste ... 56
  Resultaten 51 tot 53 van de 53

  Onderwerp: Oekraïne, propaganda en censuur

  1. #51
   Eric de Blois Rob Gosseling's Avatar
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Locatie
   Chili, Región Aysén
   Berichten
   5.071
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   19

   Standaard Oekraïne, propaganda en censuur

   .
   Het gaat met Rusland niet zo slecht als de media ons vertellen. Ze hebben militair ook vooruitgang geboekt. Oekraine staat er militair minder goed voor. Er is een chronisch tekort aan munitie. De westerse landen beloven wel steun, maar die hebben zelf ook te weinig munitie. In het begin van de oorlog kon Oekraïne nog 20.000 granaten afschieten per dag. Nu is dat nog maar 2000 per dag.

   .


   Eric P. de Blois
   Puerto Aysén
   Chile   .
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  2. #52
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.597
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745206

   Standaard Re: Oekraïne, propaganda en censuur

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Het gaat met Rusland niet zo slecht als de media ons vertellen. Ze hebben militair ook vooruitgang geboekt. Oekraine staat er militair minder goed voor. Er is een chronisch tekort aan munitie. De westerse landen beloven wel steun, maar die hebben zelf ook te weinig munitie. In het begin van de oorlog kon Oekraïne nog 20.000 granaten afschieten per dag. Nu is dat nog maar 2000 per dag..

   Tucker Carlson slayed the mainstream media dragon

   Ron Paul | Antiwar.com 13 februari 2024

   (…)

   Maar voor mij was misschien wel het meest interessante aspect van het Tucker Carlson-interview met Poetin de reactie van de VS reguliere media. Zoals Poetin zelf zei tijdens het interview: “in de wereld van propaganda is het erg moeilijk om de Verenigde Staten te verslaan”. Zelfs een oppervlakkige blik op de berichtgeving van de VS reguliere media voor en na het interview zou aantonen hoe correct hij daarin is. In de dagen en weken vóór het interview stonden de VS media vol met verhalen over hoe vreselijk het was dat Tucker Carlson de Russische president interviewde. Ze zeiden allemaal dat het gevaar bestond dat Poetin ‘desinformatie’ zou verspreiden.

   Dat Poetin iets zou zeggen om zijn land in een beter daglicht te stellen, was, zeiden ze, reden genoeg om hem niet te interviewen. Met zulke logica, waarom is er dan überhaupt journalistiek? Iedereen die door journalisten wordt geïnterviewd – zeker elke wereldleider – zal proberen een rooskleurig beeld te schetsen. De taak van een journalist in een vrije samenleving zou moeten zijn om de berichtgeving te doen en de mensen te laten beslissen. Maar op de een of andere manier is dat verloren gegaan. Tegenwoordig vertellen de reguliere media je wat je moet denken en je kunt het beter niet betwisten, anders wordt je geannuleerd!

   Waar de VS reguliere media zich echt zorgen over maakten, was dat de ‘andere kant van het verhaal’ bij het publiek waar zou kunnen gaan klinken. Dus vielen ze de boodschapper aan.

   (…)

   Uiteindelijk toont het enorme succes van het Tucker Carlson-interview met Vladimir Poetin voor eens en voor altijd aan dat het VS volk doodziek is van hun reguliere mediapropagandisten en leugenaars. Ze zijn niet op zoek naar regeringsverhalen, maar naar waarheid. Dat is het goede nieuws van dit interview.


   * * *

   1. Zo langzamerhand zijn europese politici minstens zo dom en slecht – om niet te zeggen zwakzinnig – als het VS regime.

   2. Wat Ron Paul schrijft geldt niet alleen voor VS-ers, ook voor Europeanen.

   3. Dit artikel staat op Antiwar.com. Ron Paul is libertarist. Denk nog steeds dat je libertarisme interessant vindt, Rob.
   Laatst gewijzigd door Olive Yao; 27-02-24 om 14:36.
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  3. #53
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.597
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745206

   Standaard Re: Oekraïne, propaganda en censuur   Luister naar 5:45 - 7:42

   Interviewer Alexis Papasoglu:

   “Another criticism of this approach and one that tries to point to some evidence that maybe Putin was interested in conquering Ukraine is this famous essay that Vladimir Putin published in July of 2021 called On the historical unity of Russians and Ukrainians, and some analysts have seen this as a sort of underlying motivation for why Putin invaded Ukraine and a telling sign that this was indeed intended as a war of conquest not just a sort of hit and run job as it were. So why do you think the realist framework sort of underplays dramatic declarations of ideology by political leaders like this when when trying trying to explain their behavior and how they act?”

   Professor John Mearsheimer:

   “I think that july 12 2021 article that Putin wrote says exactly the opposite of what you said it represents. It doesn't make an argument in there that Putin sees Ukraine as part of Russia and that he is bent on conquering Ukraine. In fact if you read that piece carefully it makes it clear that Putin recognizes Ukrainian nationalism. He recognizes the settlement of december 1991 when the Soviet Union fell apart, and that he believes Ukraine's future is up to Ukraine.

   What he also makes clear in that essay and in all sorts of other places is that Ukraine cannot become part of NATO because that is an existential threat to Russia and that's the basic story I tell.

   But I don't know why proponents of the argument that Putin was an imperialist and was bent on conquering Ukraine point to that july 12 2021 essay because it says the exact opposite of what they claim it says.”

   vertaling

   Interviewer Alexis Papasoglu:

   “Een andere kritiek op deze benadering, die probeert te wijzen op enig bewijs dat Poetin misschien geïnteresseerd was in verovering van Oekraïne, is dat beroemde essay dat Vladimir Poetin in juli 2021 publiceerde, genaamd Over de historische eenheid van Russen en Oekraïners, en sommige analisten hebben dat gezien als een soort onderliggende motivatie voor waarom Poetin Oekraïne binnenviel, en een veelzeggend teken dat dat inderdaad bedoeld was als een veroveringsoorlog en niet als het ware als een soort hit and run-job. Dus waarom denkt u dat het raamwerk van Realpolitik dramatische ideologische verklaringen van politieke leiders als die onderschat wanneer het probeert hun gedrag en hoe ze handelen te verklaren?”

   Professor John Mearsheimer:

   “Ik denk dat het artikel van 12 juli 2021 dat Poetin schreef precies het tegenovergestelde zegt van wat u zei dat het vertegenwoordigt. Er wordt niet beweerd dat Poetin Oekraïne als onderdeel van Rusland ziet en dat hij vastbesloten is Oekraïne te veroveren. Als je dat stuk aandachtig leest, wordt het in feite duidelijk dat Poetin het Oekraïnse nationalisme erkent. Hij erkent de regeling van december 1991, toen de Sovjet-Unie uiteenviel, en gelooft dat de toekomst van Oekraïne aan Oekraïne is.

   Wat hij in dat essay en op allerlei andere plaatsen ook duidelijk maakt, is dat Oekraïne geen onderdeel kan worden van NAVO, omdat dat een existentiële bedreiging voor Rusland is en dat is het fundamentele verhaal dat ik vertel.

   Maar ik weet niet waarom voorstanders van het argument dat Poetin een imperialist was en vastbesloten was Oekraïne te veroveren, naar dat essay van 12 juli 2021 verwijzen, omdat het precies het tegenovergestelde zegt van wat zij beweren.”


   * * *

   Lastig hoor, voor die door oorlogsprofiteurs van het VS regime gefinancierde propagandatanks, dat ze mensen met kennis tegenover zich hebben.

   Zie nader Vladimir Poetin – Over de historische eenheid van Russen en Oekraïners.

   Daarin zegt Vladimir Vladimirovich: “Russen en Oekraïners waren een volk – een geheel.”

   En weet je wat leuk is?

   Een oekraïns enquêtebureau, in het engels Ratings genaamd, hield een opinipeiling onder Oekraïners over die uitspraak. 41% van hen was het met Poetin eens, en in Oost- en Zuid-Oekraine 60%. Dat zal de oekraïnse nationalisten en westerse propagandisten niet lekker zitten.

   "Більшість опитаних (55%) не погодидися із нещодавньою заявою Президента Росії Путіна, що «росіяни та українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору», 41% – з цим згодні. На Сході, а також серед прихожан УПЦ МП з такою думкою погоджуються більше 60%. Серед мешканців Західного регіону, навпаки, більше 70% незгоді з цим. Більше 80% виборців Опозиційної платформи, партій Мураєва і Шарія погоджуються з тезою про «один народ»."

   “De meerderheid van de respondenten (55%) is het niet eens met de recente verklaring van de Russische president Poetin dat “Russen en Oekraïners één volk zijn dat tot dezelfde historische en spirituele ruimte behoort”, 41% is het hiermee eens. In het Oosten, maar ook onder de parochianen van het UOC-parlementslid, is meer dan 60% het met deze mening eens. Integendeel: ruim 70% van de inwoners van de Westelijke regio is het hier niet mee eens. Meer dan 80% van de kiezers van het Oppositieplatform, de partijen van Moerajev en de Sharia zijn het eens met de stelling van "één natie".”

   Ratings – Суспільно-політичні настрої населення (27 juli 2021)
   De meeste Westerse politici tonen zich vijanden van de mensen in de wereld.

   Most Western politicians show themselves to be enemies of the peoples of the world.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •