Nord Stream sabotage - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/4 EersteEerste 123 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 11 tot 20 van de 39

  Onderwerp: Nord Stream sabotage

  1. #11
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Rob 5 okt 2022

   Wat ik beschreven heb over een vlucht van een amerikaans jachtvliegtuig - zeer waarschijnlijk een F15 gestationeerd op en vertrokken van IJsland - op 25 en 26 september bevat teveel details van niet relevante zaken. Ik kan verder geen conclusie trekken over het doel van die vlucht er alleen naar gissen. Efin, ik laat het maar staan, want de feiten kloppen wel, maar zijn vermoedelijk niet relevant in relatie met de sabotage in de Baltische zee, waar het toestel over is gevlogen en op een zeker moment "van de radar verdween". Zal nog wel een afbeelding plaatsen van dat laatste deel van de vlucht welke plaatsvond boven de plaats waar een lek in nortstream ontstond. In ieder geval kan een jachtvliegtuig geen doel op de zeebodem raken. Dat is alleen mogelijk met een marine vaartuig. De reden dat die F15 daar vloog was vermoedelijk omdat er op zee een aantal verdachte schepen voeren.
   Het eilandje links boven in de afbeelding is Bornholm. Verder een deel van Polen en de Baltische zee zichtbaar. Het toestel vloog circkels over de plek waar de sabotage is gepleegd. Overigens vond die sabotage plaats nadat het toestel opsteeg in Kevlavik. De explosie van Nord Stream 2 vond plaats om 02:03 op het moment dat het toestel nog aan het bijtanken was boven Polen.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  2. #12
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .


   Rob 5 okt 2022

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   Natuurlijk laten staan! Hartstikke interessant wat je hier doet. Heb het dan ook snel opgeslagen, voor het geval dat ...
   Weet je ik zag over het hoofd, en dat is wel heel relevant voor de tijdlijn, dat de explosie van Nord Stream 2 plaatsvond om 02:03. Ik dacht aanvankelijk dat dit 02:03 utc was. Maar dat was 02:03 cest. (Local time) En dat is gelijk aan 00:03 utc. Om 00:03 zat de F15 nog op twee uur en veertig minuten vliegen af van de Baltische zee. Dus kán de F15 fysiek niet betrokken zijn geweest bij de sabotage. Mogelijk was er alarm geslagen over bepaalde bewegingen van schepen op de Baltische zee en werd die F15 daar naartoe gezonden.

   De lokale tijd in Polen is utc +2. Als je op flightrader24 kijkt dan heb je te maken met utc tijd. In het geval van Polen moet je daar dus 2 uur bij op tellen. Wil je van de Poolse lokale tijd terug naar utc trek je er 2 uur af. Dat jachtvliegtuig was dus niet boven de Baltische zee toen de eerste explosie plaatsvond van Nord Stream 2. Later diezelfde dag waren er op 19:03 (cest) nog 3 explosie's op een andere plaats waarbij Nord Stream 1 en 2 gesaboteerd werden.

   Ik had eergisteren nog gekeken op flightradar24 of er op 26 september ná 02:03 cest / 00:03 utc tot 23:00 cest / 21:00 utc ook in dat gebied boven de Baltische zee eventueel nog jachtvliegtuigen actief waren of de Boeing KC135. Dat was niet het geval. Zeker overdag zullen militaire vliegtuigen hun transponder aanhebben vanwege de veiligheid en daarmee dus zichtbaar zijn op de radar. Er was niets te zien dus was er waarschijnlijk ook niets. Honderd procent uitsluiten kun je dat natuurlijk nooit.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  3. #13
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Olive 1 okt 2022

   The timing of the pipeline attack

   Joe Lauria | Consortium News 28 september 2022


   De timing van de pijplijnaanval

   (...)

   Blijkbaar is de vrees in Washington dat de oorlog niet zo lang zal duren als Washington wil. (…)

   (…)

   Dit heeft geleid tot toenemende onrust onder de bevolking en druk op Europese regeringen om de oorlog te beëindigen, de sancties op te heffen en hun economieën te redden. Het beëindigen van de oorlog en het opheffen van de sanctie zou leiden tot de heropening van Nord Stream 2 (en de turbinereparatie van Nord Stream 1, die ook werd aangevallen).

   (…)

   Als het momentum groeit voor een vredesovereenkomst van welke aard dan ook, zou dat de langetermijnplannen van Washington om Rusland te verzwakken ruïneren. Het zou betekenen dat Nord Stream 2 zou heropenen, wat Duitsland en Rusland zou helpen, maar de doelen van de VS van regime change en europese afhankelijkheid energie uit de VS teniet zou doen.

   (...)

   Poetin zei:

   “Als ze dringend [gas] nodig hebben, als het zo slecht gaat, ga je gang en hef de sancties tegen Nord Stream 2 op, met zijn 55 miljard kubieke meter per jaar – het enige wat ze hoeven te doen is op de knop drukken en van start te gaan . Maar ze kozen ervoor om hem zelf af te sluiten; ze kunnen de ene pijpleiding repareren en hebben sancties opgelegd aan de nieuwe Nord Stream 2 en zullen deze niet openen. Zijn wij hier schuld aan? Laat ze goed nadenken over wie de schuldige is en laat niemand van hen ons de schuld geven van hun eigen fouten. Gazprom en Rusland hebben altijd alle verplichtingen volgens onze overeenkomsten en contracten nagekomen en zullen deze ook nakomen, zonder enig tekort schieten.”

   (...)

   President Joe Biden, met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aan zijn zijde, beloofde begin februari op een persconferentie in het Witte Huis dat de VS de Duits-Russische Nord Stream 2-gaspijpleiding in de Oostzee kon afsluiten als Rusland Oekraïne zou binnenvallen. Een verslaggever vroeg Biden: “Maar hoe gaat u dat precies doen, aangezien … het project in handen is van Duitsland?” Biden zei: "Ik beloof je dat we dat zullen kunnen doen."

   (...)

   "Ik beloof je, we zullen in staat zijn" om Nord Stream 2 af te sluiten, bezwoer Biden. Maar hoe zouden de VS dat doen als Duitsland klaar zou staan om Nord Stream 2 te heropenen?

   (…)

  4. #14
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .


   Rob 1 okt 2022

   Het motief van poetin is vergelding vanwege de aan rusland opgelegde sancties. De russen kunnen het gas ook wel kwijt aan china en de derde wereld die het handelen van poetin sowieso geen moer kunnen schelen. Poetin liet sinds de oorlog al minder gas door dan voorheen. Dat is een verifieerbaar gegeven. Van poetin kun je alles verwachten, tot een nucleaire aanval, want poetin is helemaal niet rationeel, maar emotioneel bezig. Hij lapt alle adviezen van zijn naasten aan zijn laars. Wat poetin doet is destructief voor rusland en voor het russische volk. Daar heeft hij evenwel volkomen maling aan. Dus een analyse op basis van mogelijke rationele motieven over zijn handelen gaan mank, want poetin is een losgeslagen gek van wie je alles kunt verwachten.
   Revisor 2 okt 2022

   Waarom zou je een infrastructuur opblazen als jij de macht hebt om die infrastructuur af te sluiten? Zou jij je datgene waar jij de macht over hebt kapot maken? Dan verlies je die macht.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  5. #15
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Olive 2 okt 2022

   Omerta in the gangster war

   Diana Johnstone | Consortium News 28 september 2022


   Omerta in de gangster oorlog

   (...)

   Het kostte miljarden dollars om de Nord Stream 2-pijpleiding door de Baltische Zee te leggen, van nabij Sint-Petersburg naar de haven van Greifsfeld in Duitsland. Het idee was om een ​​veilige aardgaslevering aan Duitsland en andere Europese partners te garanderen door om het lastige Oekraïne heen te reizen, dat bekend staat om zijn bereidheid om zijn doorvoerrechten te gebruiken om gas voor zichzelf over te hevelen of klanten te chanteren.

   Natuurlijk stond Oekraïne altijd fel vijandig tegenover het project. Zo ook de Verenigde Staten. En dat gold ook voor Polen, de drie Baltische staten, Finland en Zweden, allemaal aandachtig lettend op wat er in hun zee gebeurde.

   (...)

   De fanatiek anti-russische voormalige poolse minister van buitenlandse zaken Radek Sikorsky kon zich niet bedwingen en begroette de massale aardgaslekken uit de vernietigde pijpleiding met een vrolijke tweet: “Dank u wel, VS”. Maar Polen was zeker ook bereid, en misschien zelfs in staat. Zo waren er misschien nog enige in NAVO-land. (…)

   (...)

   De leidingen bleven klaar voor gebruik wanneer er overeenstemming kon worden bereikt. En de eerste, dramatische betekenis van de sabotage is dat er voortaan geen overeenstemming kan worden bereikt. Nord Stream 2 zou de sleutel zijn geweest tot enigerlei schikking tussen Rusland en de Europeanen. De sabotage heeft in wezen aangekondigd dat de oorlog alleen maar kan intensiveren zonder einde in zicht.

   In Duitsland, Tsjechië en enkele andere landen begonnen bewegingen te groeien die opriepen tot beëindiging van de sancties, met name om de energiecrisis op te lossen door Nord Stream 2 voor het eerst in gebruik te nemen. De sabotage heeft dus de leidende vraag van potentiële vredesbewegingen in Duitsland en Europa ontkracht.

   (...)

   Afgelopen juni, meldt Berger,

   “de jaarlijkse NAVO-manoeuvre Baltops vond plaats in de Oostzee. Onder bevel van de Amerikaanse 6e Vloot namen dit jaar 47 oorlogsschepen deel aan de oefening, waaronder de Amerikaanse vlootstrijdkrachten rond het helikopterschip USS Kearsarge. Van bijzonder belang is een bepaalde manoeuvre uitgevoerd door de 6th Fleet's Task Force 68 – een speciale eenheid voor het opruimen van explosieven en onderwateroperaties van de Amerikaanse mariniers, de eenheid die het eerste adres zou zijn voor een sabotagehandeling op een onderzeese pijpleiding.”

   (...)

   Dus, wie voerde de afgelopen weken dergelijke operaties uit in het maritieme gebied? Toevallig was vorige week precies dezelfde taskforce rond de USS Kearsarge weer in het zeegebied rond Bornholm.

   google translate + aanpassingen
   VS helicopter met electromagnetische detector, vorige week actief in gebied

  6. #16
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Olive 31 okt 2022

   US media’s intellectual no-fly-zone on US culpability in Nord Stream attack

   Bryce Green | FAIR 7 oktober 2022


   De intellectuele no fly zone van VS media over de schuld van de VS bij de Nord Stream aanval

   Welk land of welke landen hebben Nord Stream 1 + 2 gesaboteerd?
   Dit artikel beschrijft hoe mainstream media in de VS die vraag ontwijken.

   ● RAND, Extending Russia :

   "Maatregel 2: Verminder de export van aardgas en belemmer de uitbreiding van pijpleidingen" (p. 59)

   Een eerste stap zou het stoppen van Nord Stream 2 zijn.” (p. 62)

   ● A. Blinken bij zijn confirmation hearing voor de VS Senaat op 19 / 20 januari 2021:

   I’m determined to do whatever we can to prevent that completion (…) we will engage very quickly with our partners in Europe and I think we will try to convince them to stop this. But if that doesn’t succeed I think the tools we have (…) is something we have to look very seriously at. I just can’t commit right now because I haven’t had a chance to talk to the president (…) about it.”

   “Ik ben vastbesloten om alles te doen wat we kunnen om die voltooiing te voorkomen (...) we zullen heel snel samenwerken met onze partners in Europa en ik denk dat we zullen proberen hen ervan te overtuigen hiermee te stoppen. Maar als dat niet lukt, denk ik dat de instrumenten die we hebben (…) iets zijn waar we heel serieus naar moeten kijken. Ik kan me nu gewoon niet binden omdat ik niet de kans heb gehad om er met de president (...) over te praten.”

   Deze dialoog laat duidelijk zien dat het VS regime vastbesloten was om Nord Stream te stoppen.

   ● V. Nuland:

   ● “De omstandigheden zijn zelfs nog verdachter, aangezien Sikorski de echtgenoot is van de fervent anti-Russische stafschrijver bij The Atlantic Anne Applebaum, die een sleutelfiguur in de media was en is die het pro-NAVO-verhaal in het Westen naar voren heeft gebracht.

   Applebaum zit zelfs in het bestuur van de National Endowment for Democracy (een positie die ze ooit deelde met Victoria Nuland voordat Nuland in de Biden-administratie stapte)”

   ● Wat Media Lens ‘in quarantaine’ noemt, noemt FAIR ‘no fly zone’… namelijk het idee dat het VS regime hoofdverdachte is.

  7. #17
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Olive 1 nov 2022

   Wicked Leaks part 1: How the media quarantined evidence on Nord Stream sabotage

   David Edwards | Media Lens 26 oktober 2022


   Wicked Leaks deel 1: Hoe de media bewijsmateriaal over sabotage van Nord Stream in quarantaine hebben gezet

   Welk land of welke landen hebben Nord Stream 1 + 2 gesaboteerd?
   Dit artikel beschrijft hoe mainstream media in Engeland die vraag ontwijken en zich van de domme houden.

   “Vreemd genoeg konden onafhankelijke journalisten zoals Jonathan Cook, Caitlin Johnstone, Glenn Greenwald, Aaron Maté, Bryce Green en zelfs hippie Russell Brand alle bewijzen en argumenten vinden die werden weggelaten door 'reguliere' journalisten ondersteund door veel meer middelen.”

   ● Wat Media Lens ‘in quarantaine’ noemt, noemt FAIR ‘no fly zone’… namelijk het idee dat het VS regime hoofdverdachte is.

  8. #18
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Thierry en Mark 5 okt 2022


  9. #19
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .


   Revisor 4 feb 2023

   13:02

   Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag. Volgens hem hebben de Duitse onderzoekers, die onder meer met twee schepen betrokken zijn bij de internationale pogingen de sabotage op te helderen, daar niets van kunnen ontdekken.

   Ook Denemarken en Zweden doen onderzoek naar de explosies op de bodem van de Oostzee, waarbij erg veel gas vrijkwam en de leidingen zwaar beschadigd werden. Volgens Frank houden ze onderling contact over het onderzoek. Rusland heeft zelf eveneens een onderzoek ingesteld naar 'deze daad van internationaal terrorisme'.

   Moskou ontkent de beschuldigingen zelf achter de sabotage te zitten. Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden maar eens antwoord moet geven op de vraag of de Verenigde Staten hun dreigementen hebben uitgevoerd ten aanzien van het project Nord Stream. De VS waren altijd sterk gekant tegen de aanleg van die gaspijpleidingen naar Duitsland. Begin februari vorig jaar zei president Joe Biden dat het afgelopen zou zijn met Nord Stream als Rusland Oekraïne binnenvalt. Washington wijst elke betrokkenheid bij de sabotage van de hand.


   https://www.ad.nl/buitenland/live-oe...ezen~af83b900/

  10. #20
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.106
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Nord Stream sabotage

   .
   Olive 6 feb 2023

   Drie successievelijke uitspraken van A. Blinken zijn interessant.

   De eerste op zn confirmation hearing voor de US Senate op 19 / 20 januari 2021:

   January 19, 2021 | Clip Of Secretary of State Confirmation Hearing

   (Het zou moeten kunnen om de videoclip hier te posten, maar dat lukt me niet met met de 'voeg video in' functie.)

   Blinken zegt:

   “I’m determined to do whatever we can to prevent that completion (…) we will engage very quickly with our partners in Europe and I think we will try to convince them to stop this. But if that doesn’t succeed I think the tools we have (…) is something we have to look very seriously at. I just can’t commit right now because I haven’t had a chance to talk to the president (…) about it.”

   Luister aandachtig: he will try and convince us, but if that doesn’t succeed “I think the tools that we have ...”. Dus als we Nord Stream door willen laten gaan, they have tools. En ze moeten “look very seriously” at those tools ...

   Let trouwens ook op dat Ted Cruz' vragen impliceren dat - ook - Cruz veronderstelt dat het VS regime in Europa de dienst uitmaakt.

   De tweede is meteen na de sabotage op 27 september 2022:   “On the … question on energy security and Nord Stream in particular, uh, a few things. Ahh, the leaks are under investigation ahm there initial reports indicating that uh this may be the result of an attack or some kind of sabotage but these are initial reports and we haven’t confirmed that yet. But if it is confirmed that’s clearly in no one’s interests.”

   "Het is duidelijk in niemands belang".

   Op een persconferentie op 30 september 2022 framed Blinken de Nord Stream sabotage als "a tremendous opportunity" tegen Rusland:

   My own sense – and I mentioned this the other day – is, look, there’s a lot of hard work to do to make sure that countries and partners get through the winter. Europe itself has taken very significant steps to both decrease demand but also look at ways to pursue the transition to renewables at the same time. And ultimately this is also a tremendous opportunity. It’s a tremendous opportunity to once and for all remove the dependence on Russian energy and thus to take away from Vladimir Putin the weaponization of energy as a means of advancing his imperial designs. That’s very significant and that offers tremendous strategic opportunity for the years to come, but meanwhile, we’re determined to do everything we possibly can to make sure that the consequences of all of this are not borne by citizens in our countries or, for that matter, around the world.

   De Nord Stream sabotage is dus goed voor Europa ... Het is goed voor Europa om olie en gas uit de VS te importeren ...

   Secretary Antony J. Blinken And Canadian foreign minister Mélanie Joly at a joint press availability

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •