Nutteloze idioten / Useless idiots - Pagina 5
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 5/6 EersteEerste ... 456 LaatsteLaatste
  Resultaten 41 tot 50 van de 59

  Onderwerp: Nutteloze idioten / Useless idiots

  1. #41
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .


   Marek Belka (Polen), S&D

   Panie Przewodniczący!

   Poetin was al voor 24 februari in oorlog. Niet alleen Krim, maar ook informatief. Hij viel de Unie aan. Hij legde uit dat de Oekraïners geen echte natie zijn. En zijn leger van internettrollen ontmoedigde ons en onze democratische waarden.

   Helaas zijn er mensen in Europa, soms zelfs in deze zaal, die hebben bijgedragen aan deze oorlog. De Russische aanval op Oekraïne bracht deze idioten die nuttig waren voor het Kremlin niet tot volledige nuchterheid. Marine Le Pen, die met Poetin op de foto poseert, bekritiseert de Europese Unie voor te ambitieuze sancties. Anti-Oekraïnse uitspraken van de Poolse politicus Grzegorz Braun werden gebruikt in een propagandaprogramma op de Russische televisie. Vaak organiseren radicalen marsen waarin ze prime time hebben veiliggesteld in Russische propaganda met slogans die Rusland steunen. Dit zijn slechts voorbeelden.

   Elke idiote aanval op de EU, sancties of Oekraïne moet worden behandeld als steun aan Poetin. Het wordt tijd dat de Commissie een pakket concrete oplossingen voorstelt om deze internetoorlog te winnen.

   Verwijzend naar het album van een van Poetins huidige supporters, Roger Waters van de legendarische band Pink Floyd, weet ik niet of mensen als hij, de Poolse Confederatie of Marine Le Pen zich aan de donkere kant van de maan bevinden. Ze zijn echter zeker genoteerd in de donkerste pagina's van de Europese geschiedenis.

  2. #42
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Antwoord op Marek Belka

   Zeker, de nutteloze idioten in het Europees Parlement hebben veel bijgedragen aan de oorlog in Oekraïne en doen dat nog steeds. De heer Belka heeft gelijk.

   ● De politieke organen van de EU hebben het VS regime 30 jaar lang zn gang laten gaan met zn inmenging in Oekraïne en doen dat nog.

   ● En ze hebben de Oekraïnse nazi's genegeerd. Daarmee hebben ze democratische waarden en mensenrechten verloochend. Ze verkwanselen waarden voor gewaande geopolitieke belangen.

   ● De politieke organen van de EU hebben meegedaan aan vele van de aggressies tegen Rusland in de lange jaren van de inleiding tot de invasie van februari 2022.

   Dat zijn fouten van historische proporties.

   Maar meneer Belka heeft ongelijk dat dat nuttig voor Rusland is. De oorlog is slecht voor iedereen, behalve voor het amerikaans-kapitalistische militair-industriële complex en zn fossiele brandstofindustrie. Canada houdt ook van vuile fossiele brandstoffen.


   ciąg dalszy nastąpi

  3. #43
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .


   Vanaf 2003 nam Polen deel aan de oorlogsmisdadige invasie van het VS regime in Irak, met als uiteindelijk doel Iraakse olievoorraden te verwerven, zoals minister van Buitenlandse Zaken W. Marcinkiewicz erkende. Poolse firma's tekenden overeenkomsten met Haliburton.

   Ook was Polen enkele jaren gastheer van een VS martelgevangenis, waar agenten van het VS regime elf van zn slachtoffers gruwelen aandeden. In 2002 sloot de VS president G. W. Bush er een deal met de Poolse president A. Kwasniewski over. De martelgevangenis was in een trainingscentrum van de Poolse geheime dienst in de regio Pojezierze Mazurskie in noord-oost Polen.

   Dus meneer Belka moet zijn grote mond houden en een toontje lager zingen.

  4. #44
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Myrotvorets, de Oekraïnse nazi haatwebsite

   Waarschuwing: schokkende beelden.

   Iedereen die het oekraïnse nationalistische narratief of de oorlogspropaganda bekritiseert of afwijst, zetten de oekraïnse nazi's op die website als “vijand van Oekraïne”. Als het om mensen in Oekraïne gaat, met hun personalia en adres als dat bekend is.

   Roger Waters – die van die poolse klootzak Belka niet mag zeggen wat hij zegt – staat op de lijst van Myrotvorets’ doelwitten, samen met tal van anderen, zoals John Mearsheimer.

   De oekraïnse nazi’s zetten ook kinderen op de lijst, zoals Faina Savenkova, die toen, in 2021, 12 jaar was:

   Faina Savenkova calls for Myrotvorets website to be blocked after being added

   Zie over Myrotvorets ook Donbass Insider

   hier in de topic Donbass Insider

   Niet alleen Faina Savenkova roept op tot maatregelen tegen de website, diverse mensen in de EU en de VS hebben dat ook gedaan. Hun oproepen zijn echter genegeerd. De nutteloze idioten hebben de lijst met doelwitten van Myrotvorets niet aan de kaak gesteld. Waarom niet? Omdat het hun oorlogspropaganda zou ondermijnen.

  5. #45
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .


   Valérie Hayer (France), Renew groep

   Monsieur le Président, Monsieur le Commissaire, Monsieur le Ministre, chers collègues,

   Oktober 2011, Marine Le Pen verklaart, ik citeer: "Ik bewonder Vladimir Poetin". Februari 2014, Poetin valt Krim binnen. Marine Le Pen verklaart, en ik citeer nogmaals: “Krim is altijd Russisch geweest”. September 2014, zeven maanden later, Marine Le Pen ontvangt een lening van 9 miljoen euro van een Russische bank. Ze eet uit Poetin's hand. Februari 2022, Poetin valt de rest van Oekraïne binnen, Marine Le Pen voert campagne tegen sancties.

   Ik heb het hier over Marine Le Pen, maar helaas kan ik er nog meer noemen. Matteo Salvini, Viktor Orbán, hij weer, vrouwen en mannen die leugens en propaganda verspreiden, zowel in hun toespraken als op sociale netwerken. Vrouwen en mannen die handelen in het belang van Rusland veel meer dan in het belang van hun vaderland. Kortom, laten we zeggen valse patriotten. Deze valse patriotten dragen de verantwoordelijkheid voor onze onzekerheid, een onzekerheid die ze voeden door te proberen de Europeanen te verdelen in het aangezicht van de invaller. Het is daarom onze plicht, geachte collega's, als democraten om onze waarden te verdedigen. Geen compromis met degenen die pro-Poetin zijn, geen alliantie, geen verontschuldiging.

  6. #46
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Antwoord op Valérie Hayer

   De kapitalistische raddraaier M. Friedman schreef Capitalism and freedom (1961), een ideologisch tractaatje waarin hij propageert dat vrijheid en kapitalisme onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In het voorwoord bij de uitgave van 1982 schrijft hij:

   Wat is dan de rol van boeken als deze? Tweeledig, naar mijn mening. (...)
   Ten tweede, en meer basaal, om opties open te houden totdat de omstandigheden verandering noodzakelijk maken. Er is een enorme inertie – een tirannie van de status quo – in private en vooral gouvernementele arrangementen. Alleen een crisis – feitelijk of waargenomen – brengt echte verandering teweeg. Wanneer die crisis zich voordoet, zijn de acties die worden ondernomen afhankelijk van de ideeën die voorhanden zijn. Dat is volgens mij onze basisfunctie: alternatieven voor bestaand beleid ontwikkelen, deze levend en beschikbaar houden totdat het politiek onmogelijke politiek onvermijdelijk wordt.


   Naomi Klein noemt dit de schok doctrine, en ze onderzoekt toepassing ervan in haar boek The Shock Doctrine, in diverse landen, waaronder Chili na de staatsgreep tegen Allende, Zuid-Afrika na de val van het apartsheidsregime, Rusland na de val van de Sovjet Unie, en Irak na de invasie en bezetting door het VS regime en zn handlangers, zoals Nederland, Polen en Oekraïne (sic!).   In Rusland was de schok doctrine radicaal toegepast. In de jaren 1990 lag Rusland economisch in puin. Russische oligarchen en westerse investeerders en transnationale bedrijven maakten zich voor grijpstuivers meester van het productieapparaat – waarschijnlijk een van de grotere roven uit de geschiedenis. Corruptie. De helft van de bevolking kwam onder het bestaansminimum terecht. ‘s Mensens levensverwachting daalde. Boris Yeltsin deed hiervoor als president niets goeds.

   Vervolgens werd Vladimir Poetin president van Rusland. In een redevoering in 2005 besprak hij de economische wederopbouw van Rusland.

   hier in Vladimir Poetin – Redevoeringen vanaf post #1.

   Die ging de goede kant op. Dat verdient respect.

   Het gebeurde onder Poetins leiding. Daarvoor verdient Poetin naar mijn mening respect.

   In Oekraïne werd de schok doctrine ook toepast. Ook daar oligarchen, corruptie en armoede.
   Oekraïne werd vervolgens de neoliberaal kapitalistische kant op gedrongen.

   Belarus liet toepassing van de schok doctrine niet toe.

   Resultaten:

   bruto binnenland product per capita 2013 (1992 = 100)
   Oekraïne 45
   Rusland 130
   Wit-Rusland 260

   bron The Economist, geciteerd door de econoom Renfrey Clark

  7. #47
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Valérie Hayer: “Februari 2014, Poetin valt Krim binnen. Marine Le Pen verklaart, en ik citeer nogmaals: “Krim is altijd Russisch geweest”.”


   “Altijd” hangt ervan af hoe lang we teruggaan in de tijd. Om niet te lang terug te gaan,

   het Khanaat van Krim was een staat die bestond van 1441 to 1783.

   Een ‘khanaat’ is een land met een khan aan het hoofd van de regering.
   Het Khanaat van Krim ontstond nadat de Mongolen hun macht over de regio verloren hadden.


   rond 1600

   In 1783 annexeerde het Russische Rijk het Khanaat van Krim. Sindsdien is Krim russisch.

   (Het Russische Rijk hield door de eeuwen heen wel van gebiedsuitbreiding; maar verschilde daarin niet van andere rijken).


   Moderne geschiedenis (1954 - heden)

   Tijdlijn: het referendum van Krim

   Deze tijdlijn bevat veel feiten die in de beknopte posts over Krim nog niet beschreven zijn.

   Aanrader voor iedereen die meer wil weten van moderne staatkundige geschiedenis van Krim, en die praatjes van EU- en VS-politici over “de internationaal erkende grenzen van Oekraïne” ter discussie stelt.

   Aan het einde van de tijdlijn staat een vraag die de laatste tijd populair is:

   "Dus, daar is hij, een tijdlijn van de belangrijkste gebeurtenissen die hebben geleid tot de afscheiding van Krim van en uiteindelijk hereniging met Rusland. Militaire bezetting en annexatie, of een referendum gesteund door de meerderheid van de bevolking? Jij beslist."  8. #48
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Lightbulb Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Valérie Hayer: “Het is daarom onze plicht, geachte collega's, als democraten om onze waarden te verdedigen.”

   “Democratie”, “waarden” – twee standaard propagandakreten van westerse politici.

   Er zijn genoeg redenen aan te voeren dat westerse democratieën niet goed functioneren, zoals:

   ● het gebrek aan rede en waarheid;

   ● het bewijs dat regeringen falen is de toestand in onze wereld en op planeet Aarde –
   blijkbaar slagen huidige democratieën er niet in om goede politici voort te brengen;

   ● de meeste politici aanvaarden de ideologie en praktijk van kapitalisme; maar kapitalisme is niet een political conception of justice zoals bedoeld in John Rawls’ Political liberalism (1993/2005);

   ● beknotting van vrijheid van meningsuiting – zoals over de oorlog in Oekraïne.

   Enkele waarden zijn natuur, leven, liefde en sympathie, rede en waarheid, geluk, vrede, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en solidariteit, welvaart en democratie.

   Gezien de toestand in onze wereld en op planeet Aarde, en de leidende rol van westerse politici daarbij, hebben de meeste politici hun recht verspeeld om over ‘waarden’ te praten.

   Zijn democratieën en politici elders beter? Dat hoeft niet. Maar het gaat nu om westerse politici en hun houding dat ze zichzelf en hun politiek ethisch behoorlijk hoogstaand vinden. Josep Borrell van de EU bijvoorbeeld, die Europa een 'tuin' noemt en de wereld buiten Europa een 'wildernis'.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  9. #49
   Eric de Blois Rob Gosseling's Avatar
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Locatie
   Chili, Región Aysén
   Berichten
   4.893
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   18

   Standaard

   .
   “Het is onze plicht, geachte collega's, als democraten om onze waarden te verdedigen.”

   Valérie Hayer , lid Europees Parlement
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   “Democratie”, “waarden” – twee standaard propagandakreten van westerse politici.

   Er zijn genoeg redenen aan te voeren dat westerse democratieën niet goed functioneren, zoals:

   ● het gebrek aan rede en waarheid;

   ● het bewijs dat regeringen falen is de toestand in onze wereld en op planeet Aarde –
   blijkbaar slagen huidige democratieën er niet in om goede politici voort te brengen;

   ● de meeste politici aanvaarden de ideologie en praktijk van kapitalisme; maar kapitalisme is niet een political conception of justice zoals bedoeld in John Rawls’ Political liberalism (1993/2005);

   ● beknotting van vrijheid van meningsuiting – zoals over de oorlog in Oekraïne.

   Enkele waarden zijn natuur, leven, liefde en sympathie, rede en waarheid, geluk, vrede, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en solidariteit, welvaart en democratie.

   Gezien de toestand in onze wereld en op planeet Aarde, en de leidende rol van westerse politici daarbij, hebben de meeste politici hun recht verspeeld om over ‘waarden’ te praten.

   Zijn democratieën en politici elders beter? Dat hoeft niet. Maar het gaat nu om westerse politici en hun houding dat ze zichzelf en hun politiek ethisch behoorlijk hoogstaand vinden. Josep Borrell van de EU bijvoorbeeld, die Europa een 'tuin' noemt en de wereld buiten Europa een 'wildernis'.

   Dit doet mij denken aan een topic op wsdb onder de titel "democratie is zeer gebrekkig".

   Het is wel de vraag of het buiten het westen allemaal zoveel beter gaat met waarden en democratie in de wereld. Enfin je schreef dat al.

   En ik weet ook niet of de democratie nou zoveel beter is dan een dictatuur. Je kunt in theorie ook een dictatuur hebben waar mensen heel gelukkig en in vrijheid leven. Een dictatuur hoeft namelijk niet te betekenen dat mensen geen vrijheid en rechten zouden hebben. Eenmaal in de vier jaar mogen stemmen wordt ik ook niet beter van.   .
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  10. #50
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   18.100
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745204

   Standaard Re: Nutteloze idioten / Useless idiots

   .
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Dit doet mij denken aan een topic op wsdb onder de titel "democratie is zeer gebrekkig".

   Het is wel de vraag of het buiten het westen allemaal zoveel beter gaat met waarden en democratie in de wereld. Enfin je schreef dat al.

   En ik weet ook niet of de democratie nou zoveel beter is dan een dictatuur. Je kunt in theorie ook een dictatuur hebben waar mensen heel gelukkig en in vrijheid leven. Een dictatuur hoeft namelijk niet te betekenen dat mensen geen vrijheid en rechten zouden hebben. Eenmaal in de vier jaar mogen stemmen wordt ik ook niet beter van.
   Dit is goede inspiratie om meer over democratie te filosoferen.

   Daar kunnen we dan Oiseau’s topic Democratie is zeer gebrekkig ! voor nemen,
   maar ik wilde ook nog reageren op je post in Nederland | CBS: 79% van de mensen vertrouwt politici niet.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 1 Thanks, 0 Likes, 0 Dislikes

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •