PvdA : Politie moet huizen zomaar kunnen binnenvallen zonder huiszoekingsbevel.
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 1/5 12 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 1 tot 10 van de 45

  Onderwerp: PvdA : Politie moet huizen zomaar kunnen binnenvallen zonder huiszoekingsbevel.

  1. #1
   Very Important Prikker Zwarte Schaap's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2001
   Locatie
   Grotterdamistan
   Berichten
   16.750
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   50

   Standaard PvdA : Politie moet huizen zomaar kunnen binnenvallen zonder huiszoekingsbevel.

   'Politie moet zomaar binnen kunnen vallen'


   Door Eefje Oomen


   Rotterdam - De politie moet de mogelijkheid krijgen huizen in probleemwijken 'preventief' te doorzoeken. Dat vindt de Charloise PvdA-bestuurder D. Schrijer. Het doorzoeken moet 'snel en onverwacht' gebeuren, zonder tussenkomst van de justitie.

   Schrijer pleit voor deze opvallende maatregel, omdat de bestaande procedures volgens hem niet voldoen. Volgens hem duurt het vaak veel te lang voor misstanden in woningen worden aangepakt. ,,Tegen de tijd dat gehandeld wordt, is de vogel vaak allang gevlogen.''

   De PvdA'er bestrijdt dat onaangekondigde zoekacties te ver gaan. ,,Het klinkt misschien heftig, maar eigenlijk moet je zo'n maatregel in het verlengde zien van het preventief fouilleren. Dat geeft de politie ook de mogelijkheid binnen een bepaald 'veiligheidsrisicogebied' mensen te onderzoeken, zonder verdenking.''

   De portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting hoopt met de maatregel uiteenlopende misstanden als overbewoning, het onderbrengen van illegalen en de inrichting van wietplantages tegen te gaan. Volgens hem lijden bepaalde delen van de Tarwewijk, Oud-Charlois en Carnisse onder dit soort problemen. ,,We hebben 120 panden in kaart die we graag direct zouden aanpakken.''

   Het Openbaar Ministerie reageert afwijzend op Schrijers plan.

   Schrijer stelt voor de preventieve inspecties, net als het preventief fouilleren, te beperken tot één gebied dat vooraf wordt vastgesteld. De bewoners van dit gebied moeten van tevoren een brief krijgen dat zulke acties in hun buurt kunnen plaatsvinden.

   De bestuurder gaat er niet vanuit dat bewoners die niks op hun kerfstok hebben, de dupe worden. ,,We komen natuurlijk pas in actie als er klachten zijn, of duidelijke tekenen dat er iets mis is.'' Schrijer hoopt op 'intensieve samenwerking' tussen deelgemeente, gemeente, politie en justitie.

   De PvdA'er houdt het pleidooi na de recente toezegging van het kabinet dat Rotterdam en de andere grote steden gebruik mogen maken van speciale wetgeving of uitzonderingsbepalingen om verloedering tegen te gaan. Schrijer: ,,Nu die belofte er is, moeten we er direct mee aan de slag.''

   Eerder dit jaar kwam de bestuurder al in het nieuws met een opvallend pleidooi. Hij vroeg het college een limiet vast te stellen voor het aantal kansarme nieuwkomers. Die oproep leidde tot een langdurig debat, waar het actieprogram 'Rotterdam zet door' uit voortkwam. In het actieprogram is ook aandacht voor de aanpak van malafide huiseigenaren.

   Persofficier B. den Hartigh van het Rotterdamse Openbaar Ministerie wijst Schrijers plan in een eerste reactie af. Den Hartigh benadrukt dat het doorzoeken van woningen direct raakt 'aan de privacy' van bewoners. ,,Zulke beslissingen dienen dan ook goed getoetst te worden. Daar is de justitie voor.''

   Den Hartigh legt uit dat de wijze waarop een huiszoeking geschiedt, afhankelijk is van de ernst van het veronderstelde strafbare feit. De hoofdregel is dat de rechter-commissaris, of iemand die hem vervangt, bij de huiszoeking aanwezig is. De rechter-commissaris handelt dan op aanwijzingen van de politie die een dossier heeft aangelegd. De persofficier: ,,Als het nodig is, kan de rechter-commissaris snel handelen.''

   Als het gaat om meer of minder ernstige strafbare feiten als de aanleg van een hennepplantage, wapens of mensenhandel krijgt de politie op basis van respectievelijk de Opiumwet, de Wapenwet of een aparte voorziening in het wetboek van strafvordering 'ruimere bevoegdheden' een woning te doorzoeken. Dan hoeft de rechter-commissaris niet mee, maar moet de politie wel een zogenoemde machtiging tot binnentreden hebben. Justitie gaat er dan wel vanuit dat ze geïnformeerd wordt; al dan niet achteraf.

   Is sprake van een levensbedreigende situatie, dan hoeft de politie zich overigens nergens gelegen aan te laten liggen. Dan mogen agenten een huis direct binnenvallen 'om verder onheil te voorkomen'. Gaat het helemaal niet om een strafbaar feit - overbewoning bijvoorbeeld - dan is de gemeente aan zet. Die kan dan gebruik maken van de mogelijkheden binnen het bestuursrecht.

   Het Openbaar Ministerie is op dit moment al intensief betrokken bij de aanwijzing van de veiligheidsrisicogebieden die Schrijer als voorbeeld voor zijn inspectieplan ziet. In de veiligheidsrisicogebieden mag preventief gefouilleerd worden.

   Overdrachtsbelasting
   Naast het plan voor het plots binnenvallen komt de PvdA-bestuurder in Charlois ook met een voorstel snel 'economische kansenzones' in probleemwijken in te voeren. In die 'kansenzones', die een onderdeel zijn van het actieprogram 'Rotterdam zet door', zouden ondernemers fiscale voordelen krijgen.

   Schrijer stelt voor in bijvoorbeeld de Tarwewijk de kosten voor aankoop, verbetering en verkoop van een woning te verlagen door de overdrachtsbelasting niet te heffen. Voor woningverbetering moet dan het lage btw-tarief gelden.


   Bron: Rotterdams Dagblad 17/12/03
   Voices of the proƒit$ or the prophets?
   The services are for your personal and non-commercial use. You may not modify, copy, distribute, transmit, display, perform, reproduce, publish, license, create derivative works from, transfer, or sell any information, products or services obtained from Zwarte Schaap™ without his permission. ©opyrights by Zwarte Schaap™ 2001-2006

   www.zwarteschaap.nl

  2. #2
   Proud to be a Moslim Babyface's Avatar
   Ingeschreven
   May 2003
   Locatie
   Tussen hemel en aarde.
   Berichten
   4.125
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   25

   Standaard

   Off-line

   Is al goed hoor.


   Wasalamoe aileikoum,

   fatiha.
   Met dank aan Isch. Zij heeft hem haar geschonken






   'Er moet, vind ik, meer gescholden worden op de islam en meer gelachen om de islam. We moeten die hoofddoekjes belachelijk maken!


   Hafid Bouazza


  3. #3
   Very Important Prikker lennart's Avatar
   Ingeschreven
   Oct 2002
   Locatie
   on a road to nowhere
   Berichten
   10.606
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   37

   Standaard

   Politiestaat Nederland

   'Wie nooit twijfelt, leert niets'. -Coornhert Klik!

  4. #4
   Very Important Prikker ZbaqZbaq's Avatar
   Ingeschreven
   Sep 2003
   Berichten
   3.010
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   23

   Standaard

   goed idee....


   jullie hebben toch niets te verbergen in huis ?

   nou dan mag oom agent toch lekker je huis doorzoeken als ie daar zin in heeft.


   joepiii,........Nederland wordt echt leuk
   You need people like me. You need people like me so you can point your fucking fingers, and say "that's the bad guy." So, what dat make you? Good? You're not good; you just know how to hide. Howda lie. Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth--

   even when I lie.

  5. #5
   Very Important Prikker freya's Avatar
   Ingeschreven
   Jun 2003
   Berichten
   10.812
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   37

   Standaard

   identificatieplicht
   preventief fouilleren
   preventieve huiszoeking

   What's next?

   Permanente videobewaking?

  6. #6
   Banned Blade20's Avatar
   Ingeschreven
   Aug 2003
   Berichten
   2.407
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   0

   Standaard

   Mooi initiatief.

  7. #7
   Very Important Prikker Zwarte Schaap's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2001
   Locatie
   Grotterdamistan
   Berichten
   16.750
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   50

   Standaard

   Geplaatst door freya
   identificatieplicht
   preventief fouilleren
   preventieve huiszoeking

   What's next?

   Permanente videobewaking?
   Niet meer te ontkomen aan camera's in centrum

   Rotterdam - Op en bij de West- Kruiskade komen achttien videocamera's. Burgemeester Opstelten vindt de ontwikkelingen in dit gebied zo verontrustend dat hij tot uitbreiding van het cameratoezicht heeft besloten. De beelden zullen 24 uur per dag en zeven dagen per week door de politie worden bekeken. Ze komen er om de openbare orde te kunnen handhaven.

   Het Openbaar Ministerie had er ook camera's hangen, maar die werden alleen incidenteel bekeken als er vanuit rechercheoogpunt reden voor was. Deze camera's doen inmiddels geen dienst meer.

   Opstelten wil met de achttien camera's bereiken dat het geweld en de overlast op de West- Kruiskade worden teruggedrongen. Ook helpen ze volgens hem mee aan een groter gevoel van veiligheid. Hij noemt camera's een ,,uiterst belangrijk instrument'' om te kunnen werken aan meer veiligheid in de stad.

   De camera's komen bij de 1e Middellandstraat, de West-Kruiskade en 't Kruisplein. Enkele camera's zijn uit 'strategische overwegingen' verderop in de zijstraten geplaatst. Een camera op de hoek van het Schouwburgplein verbindt de cameragebieden West-Kruiskade, Centraal Station en Stadhuisplein met elkaar, waardoor een zogenoemde surveillanceroute ontstaat.

   De plaatsing kost 280.000 euro. De burgemeester meldt de gemeenteraad dat de opnamen na 72 uur worden vernietigd. Eerder zijn al camera's geplaatst bij het Stadhuisplein, in het Saftlevenkwartier, op de Keileweg, bij de metro Marconiplein, de Kop Mathenesserweg, Jan Kruiffstraat (metro Delfshaven) en Centraal Station. Er hangen nu 82 camera's voor de politie in de stad.


   Bron: Rotterdams Dagblad 18/12/03
   Voices of the proƒit$ or the prophets?
   The services are for your personal and non-commercial use. You may not modify, copy, distribute, transmit, display, perform, reproduce, publish, license, create derivative works from, transfer, or sell any information, products or services obtained from Zwarte Schaap™ without his permission. ©opyrights by Zwarte Schaap™ 2001-2006

   www.zwarteschaap.nl

  8. #8
   Very Important Prikker sadeeQ's Avatar
   Ingeschreven
   Aug 2002
   Locatie
   Geitenhok
   Berichten
   4.126
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   26

   Standaard

   Geplaatst door freya
   identificatieplicht
   preventief fouilleren
   preventieve huiszoeking

   What's next?


   Preventieve excuties gewoon iedereen neerknallen


   Rasechte Racist !!!!!

  9. #9
   fnuikend mark61's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Locatie
   Deba, Euskadi
   Berichten
   121.301
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   3072959

   Standaard

   Geplaatst door sadeeQ
   Preventieve excuties gewoon iedereen neerknallen
   Ja dat doen de Yanquis toch al jaren. Dat heet geloof ik met een mooi woord preemptive strike Eerst een bommentapijt en dan aan de overlevenden vragen of ze misschien een terroristje hebben zien rondsluipen.

   Ik stel maar meteen een preventieve atoombom op Den Haag voor, zijn ze tegelijk van dat internationale gerechtshof af

  10. #10
   Very Important Prikker freya's Avatar
   Ingeschreven
   Jun 2003
   Berichten
   10.812
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   37

   Standaard

   Geplaatst door Zwarte Schaap
   Niet meer te ontkomen aan camera's in centrum

   Rotterdam - Op en bij de West- Kruiskade komen achttien videocamera's. Burgemeester Opstelten vindt de ontwikkelingen in dit gebied zo verontrustend dat hij tot uitbreiding van het cameratoezicht heeft besloten. De beelden zullen 24 uur per dag en zeven dagen per week door de politie worden bekeken. Ze komen er om de openbare orde te kunnen handhaven.

   Het Openbaar Ministerie had er ook camera's hangen, maar die werden alleen incidenteel bekeken als er vanuit rechercheoogpunt reden voor was. Deze camera's doen inmiddels geen dienst meer.

   Opstelten wil met de achttien camera's bereiken dat het geweld en de overlast op de West- Kruiskade worden teruggedrongen. Ook helpen ze volgens hem mee aan een groter gevoel van veiligheid. Hij noemt camera's een ,,uiterst belangrijk instrument'' om te kunnen werken aan meer veiligheid in de stad.

   De camera's komen bij de 1e Middellandstraat, de West-Kruiskade en 't Kruisplein. Enkele camera's zijn uit 'strategische overwegingen' verderop in de zijstraten geplaatst. Een camera op de hoek van het Schouwburgplein verbindt de cameragebieden West-Kruiskade, Centraal Station en Stadhuisplein met elkaar, waardoor een zogenoemde surveillanceroute ontstaat.

   De plaatsing kost 280.000 euro. De burgemeester meldt de gemeenteraad dat de opnamen na 72 uur worden vernietigd. Eerder zijn al camera's geplaatst bij het Stadhuisplein, in het Saftlevenkwartier, op de Keileweg, bij de metro Marconiplein, de Kop Mathenesserweg, Jan Kruiffstraat (metro Delfshaven) en Centraal Station. Er hangen nu 82 camera's voor de politie in de stad.


   Bron: Rotterdams Dagblad 18/12/03
   Toe nou Schaap, 82 camera's is toch kinderspel!

   De hele stad moet vol

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Reacties: 50
   Laatste Bericht: 14-11-07, 21:48
  2. Turkije moet Irak niet binnenvallen
   Door Freesaf2 in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 13-06-07, 11:04
  3. NAVO: Turkije moet Irak niet binnenvallen
   Door Slinger in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 9
   Laatste Bericht: 12-06-07, 17:14
  4. Nigeriaanse politie vernietigt duizenden huizen voor komst Bush
   Door Marsipulami in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 7
   Laatste Bericht: 11-07-03, 23:03
  5. Waarom Amerika Irak NU moet binnenvallen!!!!
   Door Chatoloog in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 20
   Laatste Bericht: 11-11-02, 08:42

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •