Eigenaar reisbureau verdwijnt met geld en paspoorten pelgrims
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Resultaten 1 tot 2 van de 2

  Onderwerp: Eigenaar reisbureau verdwijnt met geld en paspoorten pelgrims

  1. #1
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Jul 2002
   Locatie
   rotterdam
   Berichten
   6.393
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   32

   Standaard Eigenaar reisbureau verdwijnt met geld en paspoorten pelgrims

   Door Abdel Ilah Rubio

   Rotterdam - Reisbureau Celebrity Travel aan de Bas Jungeriusstraat in Rotterdam-Zuid heeft zo'n honderdtwintig pelgrims die op reis zouden gaan naar de Saoedische stad Mekka gedupeerd. De eigenaar blijkt er met het geld van de moslims - een paar duizend euro per persoon - vandoor te zijn gegaan. Ook zijn 21 paspoorten verdwenen.

   Een groot deel van de gedupeerden is alsnog deze week via Mekka Services, een ander in pelgrimsreizen gespecialiseerd reisbureau in Rotterdam, naar de jaarlijkse hadj vertrokken. Ook dit bedrijf blijkt te zijn gedupeerd door Celebrity Travel.

   Volgens een woordvoerder van Mekka Services had de eigenaar van de onderneming in de Tarwewijk financiële problemen en probeerde hij de reizen die hij had op het laatste moment bij hen te boeken. Hij betaalde echter slechts een deel van het bedrag. De rest heeft het reisbureau aan de Schiedamsedijk nooit meer gezien. Reizigers die langskwamen om hun tickets op te halen troffen een gesloten deur en een briefje op het raam dat ze bij Mekka Services terecht konden.

   De reis naar Mekka, voor moslims een heilige stad, is voor veel mensen de belangrijkste gebeurtenis van hun leven. De voorbereidingen worden vaak ruim een jaar van te voren getroffen. Daarom heeft het reisbureau geprobeerd alsnog een oplossing te vinden voor deze groep. Degenen die hun paspoort nog hadden, konden na betaling van een extra bedrag alsnog tegen kostprijs op reis.

   Van de 96 moslims die nog beschikten over een paspoort hebben 91 daar gebruik van gemaakt. Zij zijn inmiddels vertrokken. Eén man bleek niet in staat te zijn om het bedrag bij elkaar te krijgen en heeft van de reis afgezien. Voor de vier anderen werd gisteren nog naar een oplossing gezocht door Mekka Services. Volgens een woordvoerder, die door deze zaak al drie nachten niet heeft geslapen, ziet het er echter naar uit dat ook deze vier pelgrims binnenkort op reis kunnen.

   De hele affaire heeft Mekka Services flink wat geld gekost. ,,Wij draaien dit jaar verlies. Maar we konden die mensen niet laten zitten,'' zegt de woordvoerder. Het reisbureau gaat wel proberen de kosten te verhalen op Celebrity Travel.

   Volgens de woordvoerder van Mekka Services toont deze affaire maar weer eens aan hoe belangrijk het is om dit soort reizen te boeken bij een betrouwbare onderneming. ,,Je moet altijd boeken bij iemand die bekend is met hadj-zaken en niet blindelings de goedkoopste nemen. Je kan beter twee-, driehonderd euro meer betalen dan vlak voor je vertrek te worden geconfronteerd met dit soort problemen.''

   Probleem is volgens hem dat iedereen een reisbureau kan beginnen. Dit soort problemen kunnen zich dan ook in de toekomst vaker voordoen, vreest hij. ,,Het is jammer dat er geen instelling is die waakt over de belangen van pelgrims. Maar ik ben zeker van plan om hier werk van te maken.

   De politie bevestigt dat er problemen zijn met het reisbureau in de Tarwewijk maar niemand heeft nog aangifte gedaan. En zolang niemand aangifte doet, kan de politie niet in actie komen.
   ik neem aan dat als je niet kan door dit soort redenen het je wel gvergeven wordt?

  2. #2
   Banned
   Ingeschreven
   Nov 2002
   Locatie
   Holland
   Leeftijd
   21
   Berichten
   3.819
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   0

   Standaard

   Het is de invloed van de Amerikanen! Die hebben de zuivere zieltjes van de goede mensen elders gecorrumpeerd.

   Voordat Amerika bestond, was er immers helemaal geen geweld of misdaad op de wereld.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Marokkaans Reisbureau te Utrecht
   Door nihou in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 1
   Laatste Bericht: 04-10-05, 11:38
  2. Twee Paspoorten
   Door Spitsboef in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 11
   Laatste Bericht: 14-09-05, 19:47
  3. Marokkaans Reisbureau Utrecht
   Door nihou in forum Gevraagd
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 16-02-05, 13:21
  4. Marokkaans Reisbureau Utrecht
   Door nihou in forum Te koop
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 16-02-05, 13:14

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •