Flat Earth News - Pagina 4
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 4/6 EersteEerste ... 345 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 31 tot 40 van de 60

  Onderwerp: Flat Earth News

  1. #31
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.026
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745202

   Standaard Re: Flat Earth News

   .
   Goed, dat wijst erop dat het niet opzettelijke vertraging is.

   ... nog een geprobeerd, en nu was hij bij mij ook supersnel.

  2. #32
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   23.619
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011802

   Standaard Re: Flat Earth News

   Scherp zijn en gezond wantrouwen is vereist in deze wereld.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  3. #33
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.026
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745202

   Standaard Re: Flat Earth News

   .
   Washington propaganda

   Amerikaanse websites met informatie over Oekraïne laten vaak de rol van de VS corporatiestaat uit beeld.

   Freedom House bijvoorbeeld.

   Onder About Us staat:

   “Working as an independent watchdog organization dedicated to the expansion of freedom and democracy around the world, Freedom House is notable for its nonpartisan character and commitment to maintaining support for its mission among members of both major US political parties.”

   Mooi, maar onder Our issues staat:

   “Promoting U.S. Leadership

   Freedom House believes that the United States has an essential part to play in the global struggle for liberty. The US has a unique capacity and a moral obligation to cultivate alliances with free nations and lend support to democracy advocates in authoritarian or transitional settings. As the world’s most influential democracy, the US has an essential part to play in the global struggle for liberty. Doing so ultimately protects the freedom, security, and prosperity of Americans by promoting stable democratic governance, preventing armed conflicts and failed states, and ensuring an international order based on human rights and the rule of law.”


   Dit botst frontaal met de realiteit.

   Het rapport A new eurasian far right rising bevat nuttige feitelijke informatie. Maar in de twee hoofdstukken daarna verzwijgt de auteur de rol van de VS corporatiestaat – waarmee het een ideologisch geladen verhaal wordt.

   Onder ‘The invasion of Ukraine’ verspreidt Freedom House de standaard Washington propaganda hierover.

   Minstens zo erg is NewsGuard.

   Onder 'About' staat 'Why should you trust us?'

   Let op, ‘should’, niet ‘would’ – we horen ze te vertrouwen. Waarom? Bovenaan staat:

   “Because we are trained journalists who have spent our careers dedicated to the profession.”


   Wie zijn de partners van NewsGuard?

   Dat staat op de thuispagina als je een klein stukje naar beneden scrollt:

   o. a. U. S. Department of Defense en U. S. Department of State


   Vervolgens verspreidt NewsGuard de standaard Washington propaganda over Oekraïne.

  4. #34
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.026
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745202

   Standaard Re: Flat Earth News

   .


   Challenge the system

   Net deze gast ontdekt.

  5. #35
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   23.619
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011802

   Standaard Re: Flat Earth News

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Scherp zijn en gezond wantrouwen is vereist in deze wereld.
   Gezond wantrouwen is goed, maar giftig wantrouwen is een doodlopende weg

   Politieke cultuur

   Het was een uitbarsting zoals die zelden door de premier in het openbaar is vertoond. Normaal redt Mark Rutte zich uit netelige situaties met een grap of een spijtbetuiging. Vorige week tijdens het debat over ‘sms-gate’ kon hij dat niet meer opbrengen. Dat hij sms’jes van zijn Nokia verwijderde is wat hem betreft niet de hoofdzaak, vond de premier. Het échte probleem is dat de oppositie in de Tweede Kamer daar meteen iets achter zoekt, alsof hij iets probeert te verbergen. Rutte hekelde oppositiepartijen die bij „welk onderwerp ook” meteen uitkomen „bij wantrouwen, bij een absoluut fundamenteel gevoel dat de zaak wordt geflest, belazerd etcetera”, aldus de premier. „Dat gebeurt keer op keer in de debatten.”

   Wellicht is Rutte niet de meest geëigende persoon om dit punt te maken. Zijn vaak haperende geheugen. De ‘leugentjes’. De gebrekkige informatievoorziening door opeenvolgende kabinetten. De poging om luis-in-de-pels Pieter Omtzigt te neutraliseren (‘functie elders’). En nu weer het veelvuldig deleten van sms’jes die voor de democratische controle en de parlementaire geschiedschrijving van belang hadden kunnen zijn. Het wekt allemaal bij elkaar opgeteld niet het vertrouwen waar de premier om vraagt.

   Rutte schrikt er zelf ook niet voor terug om wantrouwen in te zetten als politiek wapen. In het najaar van 2009 vormde een door hemzelf ingediende motie van wantrouwen tegen het kabinet-Balkenende IV de opmaat naar zijn premierschap. Rutte gaf zelf ook jarenlang leiding aan een overheid die wantrouwen jegens burgers als uitgangspunt had. Zie de Toeslagenaffaire, waarbij duizenden ouders ten onrechte van fraude werden beschuldigd. Die affaire leidde begrijpelijk ook tot wantrouwen in tegengestelde richting, want is een overheid die etnisch profileert en streng is voor burgers maar niet voor zichzelf nog wel te vertrouwen?

   Toch heeft de premier een punt: het wantrouwen regeert. Het kabinet het voordeel van de twijfel geven geldt tegenwoordig in de Kamer als een zwaktebod. Debatten worden al jaren steeds harder, het taalgebruik in de plenaire zaal wordt steeds grover. Volgens Rutte krijgen zijn ministers de kans niet meer om „op een rustige manier” uitleg te geven. „Collega’s zeggen: we vinden de baan mooi, maar wat zijn de debatten in de Tweede Kamer ingewikkeld en soms onaangenaam en wat gáát het tekeer.” Al is hier ook best begrip op te brengen voor de oppositie. Deze premier is al heel lang aan de macht, schuwt zelf het ruwe taalgebruik niet en neemt de oppositie alleen serieus als het hem uitkomt of als hij echt niet anders kan. Tijdens de formatie gaf Rutte het ‘linkse blok’ (GroenLinks/PvdA) nooit het voordeel van de twijfel.

   Ook de journalistiek is gevoelig voor de lokroep van het wantrouwen. D66-leider Sigrid Kaag kreeg op een persconferentie over het grensoverschrijdende gedrag van een partijprominent terecht kritische vragen, maar kreeg amper kans om te antwoorden, zo vijandig was de sfeer. Daar staat tegenover dat journalistiek bedrijven steeds moeilijker wordt. Politici en bestuurders verschuilen zich achter woordvoerders, en ook steeds vaker advocaten. Wie de overheid om informatie vraagt, moet lang wachten op veel weggelakte tekst. Journalisten krijgen vaker te maken met aanvallen op hun persoonlijke integriteit wanneer hun werk niet bevalt. Tegen NRC-journalist Joep Dohmen is nu een ‘meldpunt’ geopend door een oud-deputeerde van het CDA, een gênante vertoning in de omgang van politici met de media.

   Gezond wantrouwen is de kurk waarop een gezonde, open samenleving drijft. Het zou de basishouding moeten zijn van elke burger, journalist, ambtenaar of politicus. Maar wat als het giftig wordt? Een democratie waarin iedereen elkaar fundamenteel wantrouwt is een democratie die aan het doordraaien is – en ja, dat is een zorgelijke ontwikkeling. Een uitweg vinden is niet eenvoudig. Dit is een discussie met een hoog kip-ei-gehalte. Begon het met sociale media of met de opkomst van ‘meningen-tv’? Of heeft het vooral te maken met de sterk toegenomen individualisering, tot in het stemhokje toe, en de sterke versplintering van het politieke landschap?

   Los van de vraag waar het probleem vandaan komt, zou het bij iedereen moeten leiden tot serieuze zelfreflectie. Niemand is gebaat bij destructief wantrouwen. Behalve populistische krachten: voor hen is wantrouwen het ‘verdienmodel’. Zij hoeven alleen maar achterover te leunen en te zeggen: zie je wel, zelfs het politieke of sociale midden gelooft er niet meer in. Giftig wantrouwen is een doodlopende weg. Goed dus dat Rutte deze discussie aanzwengelt, maar hij – juist hij – mag nu ook het goede voorbeeld gaan geven.

   Dit is het dagelijkse commentaar van NRC. Het bevat meningen, interpretaties en keuzes. Ze worden geschreven door een groep redacteuren, geselecteerd door de hoofdredacteur. In de commentaren laat NRC zien waar het voor staat. Commentaren bieden de lezer een handvat, een invalshoek, het is ‘eerste hulp’ bij het nieuws van de dag.


   https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/28...e-weg-a4129432
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  6. #36
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   23.619
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011802

   Standaard Re: Flat Earth News

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Scherp zijn en gezond wantrouwen is vereist in deze wereld.

   ...

   Argwaan

   De beroemde socioloog Habermas noemt dit de kolonisering van de leefwereld door de systeemwereld. Systeembouwers en systeemverantwoordelijken zouden zich hiervan voortdurend bewust moeten zijn. Of je nu systeemverantwoordelijke bent in een gezin, een bedrijf of bij de Belastingdienst. Sterker nog, een gezonde argwaan zou de natuurlijk houding van iedere systeemverantwoordelijke moeten zijn.

   En, omdat de waan van de dag snel gaat overheersen, is het organiseren van deze argwaan een belangrijke eis die aan die verantwoordelijken gesteld kan worden. Argwaan doet ertoe. Argwaan gaat namelijk over het lot van de leefwereld, van de mensen met wie, omwille van het systeem, de directe communicatie op een laag pitje is gezet. Het niet nemen van de verantwoordelijkheid om de stem uit de leefwereld te blijven horen, maakt de systeemmakers en -uitvoerders hierop aanspreekbaar.

   Het is een vorm van gekwalificeerde nalatigheid waarvoor bestuurders en managers zich voor hun cliënten, hun medewerkers en zo nodig ook voor de bestuursrechter zouden moeten verantwoorden. Daar is geen woord sociologisch jargon bij.

   ...


   https://www.volkskrant.nl/columns-op...niet~bc739590/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  7. #37
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.026
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745202

   Standaard Re: Flat Earth News

   .
   Zie posts #25 en #36

   Er is een campagne gaande om niet-mainstream media van websites en van internet te weren. Een organisatie 'NewsGuard" is daarvoor opgericht.
   Het gaat om media die vooral amerikaanse machthebbers onwelgevallig zijn omdat ze het Washington narratief tegenspreken en bestrijden.

   Op nvdd een tegenactie begonnen. Zandkorrels aandragen.
   En Geld zag, dat het god was.

   Het belangrijkste economische inzicht in onze tijd is dat een kapitalistische economie geen vrije markteconomie is.
   Kapitalisme is economisch inefficiënt, onrechtvaardig, verwoestend en antidemocratisch.
   De paradox van kapitalisme: een kapitalistische economie maakt onnodige productie nodig.

   Kapitalismus macht frei

  8. #38
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   17.026
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745202

   Standaard Re: Flat Earth News

   .
   Forumleden, wat is of zijn de beste kritische media in Maroc?

   Rob, wat vind je echt goede, betrouwbare, kritische media in Chili?

   Wil het een goed medium zijn, dan kan het haast niet anders dan een niet-mainstream, niet-corporate, onafhankeljk medium zijn.

   Zoals De Wereld Morgen bijvoorbeeld.

   Is er, zoals The Intercept Brasil ook The Intercept Chili?
   En Geld zag, dat het god was.

   Het belangrijkste economische inzicht in onze tijd is dat een kapitalistische economie geen vrije markteconomie is.
   Kapitalisme is economisch inefficiënt, onrechtvaardig, verwoestend en antidemocratisch.
   De paradox van kapitalisme: een kapitalistische economie maakt onnodige productie nodig.

   Kapitalismus macht frei

  9. #39
   Joker Bart.NL's Avatar
   Ingeschreven
   Jan 2004
   Locatie
   Sneek
   Leeftijd
   53
   Berichten
   2.896
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   286226

   Standaard Re: Flat Earth News

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   Zoals De Wereld Morgen bijvoorbeeld.
   Was dat niet die copy+paste club voor Kremlin propaganda? Dan kun je net zo goed meteen naar kremlin.ru gaan.

   Alternatieve waarheid is vaak een ander woord voor leugen. Denk maar aan Ongehoord Nederland.

  10. #40
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.471
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110982

   Standaard Re: Flat Earth News

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bart.NL Bekijk Berichten
   Alternatieve waarheid is vaak een ander woord voor leugen.
   Is altijd een leugen. Het lijkt heel knap als je het breed verkocht krijgt, maar dat kan alleen maar bij onwetende naïevelingen. Maar ook al zijn er vele miljoenen van die mensen die daarin trappen - het blijft een leugen.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •