Die haat tegen het moslimbroederschap - Pagina 16
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 16/16 EersteEerste ... 61516
  Resultaten 151 tot 159 van de 159

  Onderwerp: Die haat tegen het moslimbroederschap

  1. #151
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Hoe ministers wapendeal met repressief Egypte goedpraten

   Egypte schendt wapenembargo tegen LibiŽ en doet mee aan oorlog in Jemen. Carolien Roelants ziet dat dat geen bezwaar is voor een wapenleverantie.

   Egypte. Daar zetelt een Ďstabiele autocraatí, een categorie leiders op wie wij in het Westen zo gesteld zijn, omdat ze migranten binnen- en de straat veilig houden voor toeristen en voor onze exporteurs. In dit verband viel mijn oog vorige week op een verklaring van een aantal speciale rapporteurs van de Verenigde Naties op verschillend gebied van de mensenrechten, zoals vrijheid van meningsuiting, buitengerechtelijke executies, onafhankelijkheid van rechters en willekeurige detentie. Het ging hun om de antiterrorismerechtbanken in Egypte die worden gebruikt om critici tot zwijgen te brengen.

   Vrije meningsuiting en inzet voor mensenrechten worden behandeld als terrorisme, aldus de rapporteurs. Maar Ąondanks het excuus van de nationale veiligheid, ondermijnt deze praktijk zowel veiligheid als mensenrechten eerder dan dat ze die bevorderenĒ. De rapporteurs signaleerden een Ązeer ontmoedigend effect op de maatschappijĒ. Ze wezen er ook op dat mensenrechtenactivisten worden vastgezet tijdens de coronapandemie Ąals een de facto strafĒ met kans op de dood ten gevolge.

   Ik kan eraan toevoegen dat antiterreurwetten heel wat stabiele autocraten goed van pas komen (waarvoor ze de echte terroristen wel dankbaar mogen zijn). Turkije, Saoedi-ArabiŽ, JordaniŽ, Bahrein, ik kan nog wel even doorgaan: kritiek op de leider ondergraaft de stabiliteit, is dus terrorisme en moet in elkaar worden gestampt. Maar terug naar Egypte voor een voorbeeld. Vorige maand protesteerden daar, vooral in arme gebieden, duizenden mensen tegen de sloop van niet-geregistreerde huizen. Omdat je als stabiele autocraat nooit weet wat daarvan komt, werd de politie op de betogers afgestuurd en bestookte hen met wapenstok, traangas, hagel en scherpe munitie. Op 2 oktober zaten volgens Amnesty International nog zeker 496 mensen vast die rond 20 september waren opgepakt. Volgens hun advocaten worden ze beschuldigd van onder andere lidmaatschap en financiering van een terreurgroep.

   Goed. Ik las de antwoorden van onze minister van Buitenlandse Handel, Sigrid Kaag, en de minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, op vragen van Bram van Ojik over de levering van militair materieel ter waarde van 114 miljoen euro aan Egypte. Van Ojiks vragen (bezwaren eigenlijk) gingen over Egyptische schendingen van het VN-wapenembargo tegen LibiŽ, over de mensenrechten in Egypte en de Egyptische rol in de oorlog in Jemen.

   De antwoorden dateren al van 17 augustus (op rijksoverheid.nl), maar ze zijn fascinerende lectuur, namelijk hoe de ministers een wapendeal met een uitermate repressief regime goedpraten. Ja, Egypte schendt het VN-wapenembargo tegen LibiŽ, maar er is geen risico dat dit materieel naar dat buurland zal worden omgeleid, aldus de ministers. Ja, in Egypte worden de mensenrechten geschonden, maar er zijn geen aanwijzingen dat de Egyptische marine daarbij wordt ingezet. En de rol van de Egyptische marine binnen de Jemencoalitie is zeer beperkt en eigenlijk alleen maar goed. Die levering Ė radarapparatuur voor een nieuw Egyptisch fregat Ė gaat gewoon door. Ik lees ook dat het kabinet zich toenemend zorgen maakt over de mensenrechten in Egypte. De Nederlandse ambassadeur brengt deze zorgen regelmatig over. Ook voor de risicoís die gevangenen in Egypte lopen door het coronavirus is recent aandacht gevraagd. Vraagje: al eens resultaat gezien, ministers?


   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/12...raten-a4015543
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #152
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   ...
   ‘In deze wereld verwachten de Egyptenaren geen rechtvaardigheid meer’, zo verklaart zij, decennia later, de golf van islamisme. ‘Ze hebben hun hoop op het hiernamaals gevestigd.’
   ...

   https://www.trouw.nl/religie-filosof...erkt~bc91f669/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #153
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Veel kritiek op Macrons handjeklap met de Egyptische leider Sisi

   Mensenrechten Voor de Franse president mogen schendingen van de mensenrechten de wapenleveranties aan Egypte niet in de weg staan.

   Gert Van Langendonck 7 december 2020

   De Egyptische president Sisi en zijn Franse collega Macron tijdens een gezamenlijke persconferentie in Parijs, op maandag. Foto Michel Euler/ Pool

   Al op de eerste dag van zijn driedaagse bezoek aan Frankrijk heeft de Egyptische leider Abdel Fattah al-Sisi maandag precies te horen gekregen wat hij wilde: een belofte van Emmanuel Macron dat de schendingen van de mensenrechten in Egypte geen obstakel zijn voor verdere wapenleveringen.

   „Ik ga zaken van defensie en economische samenwerking niet afhankelijk maken van deze meningsverschillen”, antwoordde Macron op een vraag over de mensenrechten tijdens een gezamenlijke persconferentie op het Elysťe.
   Voorafgaand aan Sisi’s bezoek hadden zeventien Franse en internationale mensenrechtenorganisaties een oproep gedaan aan Macron om strenge eisen te stellen aan de Egyptische president om de mensenrechtenschendingen in zijn land te beteugelen in ruil voor verdere samenwerking met Frankrijk. Meer dan vijfhonderd prominenten deden hetzelfde in een open brief in Le Monde.

   Egypte is voor Frankrijk een belangrijke afnemer van wapentuig: het heeft sinds 2014 24 Rafale-gevechtsvliegtuigen gekocht. Maar CaÔro is niet eens een heel trouwe klant: het zag dit jaar af van een bestelling van twaalf bijkomende Rafales ten voordele van de Italiaanse Typhoon. Frankrijk ziet in Egypte echter ook een bondgenoot in de strijd tegen de Moslimbroederschap, met name in LibiŽ, en tegen de Turkse invloed in de regio.

   Zestigduizend gevangenen


   Mensenrechtenorganisaties wijzen op het bestaan van zestigduizend politieke gevangenen in Egypte, wijdverspreid folteren en arrestatiecampagnes tegen de lhbti-gemeenschap, mensenrechtenactivisten en onafhankelijke journalisten.


   Lees ook: Dit is waarom mensenrechtenschendingen in Egypte een blinde vlek worden voor het buitenland


   Vorige maand nog werden drie leden van de voornaamste mensenrechtenorganisatie in Egypte, het Egyptian Initiative for Personal Rights, opgepakt en beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Zij werden vlak voor Sisi’s bezoek aan Frankrijk vrijgelaten, en Macron maakte zich maandag sterk dat dat gebeurd was onder Franse druk. Hij zou Sisi ook een lijst hebben bezorgd van andere vrij te laten gevangenen, waaronder de Egyptisch-Palestijnse Ramy Shaath, die met een FranÁaise is getrouwd.

   „Een beleid van veeleisende dialoog is efficiŽnter dan een boycot die alleen de slagkracht zou schaden van een van onze partners in de strijd tegen het terrorisme”, aldus Macron.

   Het argument dat democratie en mensenrechten ondergeschikt zijn aan de strijd tegen het terrorisme gaat al een tijdje mee. Voorafgaand aan de Arabische revoluties van 2011 was het al de reden waarom westerse landen dictators in het Midden-Oosten steunden. Doorgaans bewezen westerse leiders toen in het openbaar wel lippendienst aan de mensenrechten.

   Macron lijkt maandag eerder het omgekeerde te hebben gedaan: hij sloot Sisi in het openbaar in de armen om vervolgens te beloven dat hij de mensenrechten achter gesloten deuren ter sprake zou brengen. Critici merken ook op dat Macron vandaag zijn eigen posities verraadt die hij tijdens zijn bezoek aan Cairo in 2019 had verwoord. Toen zei hij nog dat „stabiliteit en mensenrechten hand in hand gaan”.

   Macron, aldus de Frankrijk-directeur van Human Rights Watch, Bťnťdicte Jeannerod, „heeft de facto een blanco cheque uitgeschreven voor de brutale repressie die Sisi voert tegen het maatschappelijk middenveld, en keert zo zijn eigen engagement de rug toe”.


   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/07...eider-a4022934
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  4. #154
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Egyptische dictator krijgt hoogste Franse onderscheiding

   Pyt van der GaliŽn 10 december 2020   De Franse president Macron bewijst (weer eens) dat het geleuter over ‘democratie’ en ‘mensenrechten’ uitsluitend bedoeld is voor de publieke tribune. Vanwege zijn vele verdiensten als lakei van het Westen krijgt de Egyptische militaire dictator Sisi het lťgion d’honneur, de hoogste Franse onderscheiding:

   Deze maand bereikte de mensenrechtensituatie in Egypte een dieptepunt:

   Tienduizenden politieke gevangenen
   Een ongekende executiegolf
   Structurele martelingen in gevangenissen

   De reactie van Frankrijk?

   De hoogste Franse onderscheiding voor president Sisi.#Schandalig https://t.co/5fhN6bDcZa
   — Amnesty NL (@amnestynl) December 10, 2020

   Human Rights Watch schrijft over de mensenrechten in Egypte het volgende:

   Onder de regering van president Abdel Fattah al-Sisi maakt Egypte de ergste mensenrechtencrisis in vele decennia mee. De autoriteiten hebben tienduizenden vreedzame critici gevangengezet, waaronder meer dan 4.000 personen die zijn gearresteerd in de nasleep van de vreedzame protesten in september 2019. Ernstige mensenrechtenschendingen – waaronder marteling, verdwijningen en buitengerechtelijke executies – door beveiligingsfunctionarissen vinden routinematige en in vrijwel absolute straffeloosheid plaats. De omstandigheden in de gevangenissen zijn erbarmelijk en honderden gevangenen, waaronder politieke gevangenen, zijn tijdens hun detentie om het leven gekomen door onvoldoende medische zorg, onder hen voormalig president Mohamed Morsy. Grondwetswijzigingen die in 2019 zijn aangenomen te midden van massa-arrestaties en onderdrukking van fundamentele vrijheden, hebben een autoritair bewind in de wet verankerd en het leger in staat gesteld openlijk in de politiek in te grijpen.

   Iemand die nog iets wil zeggen over de superieure Westerse normen en waarden?

   https://www.krapuul.nl/politiek-blog...nderscheiding/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  5. #155
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Frankrijk verzwijgt onderscheiding Sisi

   Ze blijven weliswaar op afstand, maar toch een officiŽle ontmoeting tussen de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi (l) en Emmanuel Macron (tweede van l) en zijn vrouw Brigitte in Paris. Later zou hij de lťgion d’honneur hebben gekregen, Frankrijks hoogste onderscheiding. Beeld AFP

   Redactie Trouw 11 december 2020, 1:00

   Het bezoek van de Egyptische president Abdel Fattah al Sisi aan de Franse president Emmanuel Macron, begin deze week, blijft maar voor rumoer zorgen. Macron lag al onder vuur na zijn controversiŽle uitspraak dat Frankrijk geen verband wil leggen tussen Egyptes mensenrechtensituatie en de wapenleveringen van Frankrijk aan het autocratische land.

   Nu moet de Franse president het nogmaals ontgelden wegens het uitreiken van de lťgion d’honneur, Frankrijks hoogste onderscheiding, aan de Egyptische president. Hoewel het gebruikelijk is belangrijke buitenlandse gasten de medaille op te spelden - als diplomatiek gebaar - beschuldigt de Franse pers het Elysťe ervan dat die het het eerbetoon aan Sisi geheim had willen houden.

   Volgens het nieuwsprogramma Le Quotidien mochten de Franse media de ceremonie niet bijwonen, en was alleen de Egyptische pers uitgenodigd. Ook werd op de website van het Elysťe niets over de uitreiking vermeld. De Franse journalisten deden hun ontdekking nadat er beelden van de uitreiking waren gepubliceerd op de officiŽle website en het Youtube-kanaal van het Egyptische regime. Het Elysťe heeft nog niet gereageerd.


   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/07...eider-a4022934
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  6. #156
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.457
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Analyse

   ‘Business as usual primeert op mensenrechten’

   Egypte sluit jonge activisten op zonder eerlijk proces. ‘En Europa kiest opnieuw voor steun aan een bloedige, wrede dictator’

   Emma van der Zalm . 12 maart 2020 Updated: 24 juni 2021   De Italiaanse student in Cambridge Giulio Regeni, mensenrechtenactivist Patrick George Zaki en begin 2021 ook de Egyptische student in Oostenrijk Ahmed Samir… Het rijtje jonge activisten dat in Egypte opgesloten wordt zonder enig proces, groeit aan. Zaki werd in februari 2020 aangehouden bij een bezoek aan zijn geboorteland. Daar kwam toen internationaal reactie op, maar de Europese Unie en ItaliŽ bleven ook zakendoen als tevoren. Migratie, stabiliteit en veiligheid primeren op mensenrechten.

   Update 24 juni 2021

   De Egyptische student Ahmed Samir werd deze week veroordeeld tot vier jaar cel, voor het ‘publiceren van nepnieuws’. Samir heeft een Belgische vriendin en woont en studeert in Wenen. Hij werd in januari 2021 gearresteerd toen hij zijn geboorteland bezocht. Zijn arrestatie is de zoveelste in een lange rij, voor beschuldigingen zoals ‘betrokkenheid bij terrorisme’ en ‘het verspreiden van valse informatie’.

   Op 7 februari arriveert activist en onderzoeker Patrick George Zaki in CaÔro, Egypte. Hij komt er zijn vakantie doorbrengen met vrienden en familie die daar wonen. Maar daar zal niets van in huis komen. Bij zijn aankomst in de luchthaven wordt hij meteen gearresteerd.

   Hij wordt twintig uur lang in een politiebureau op het vliegveld vastgehouden en illegaal ondervraagd. Hij zou geslagen, gemarteld en geŽlektrocuteerd zijn en beroofd zijn geweest van zijn wettelijke rechten, zoals het recht op een advocaat.

   Urenlang weet niemand waar de 28-jarige Zaki zich bevindt, tot hij een dag later voor het Openbaar Ministerie verschijnt in zijn geboortestad Mansoura. Daar wordt hij wel bijgestaan door een advocaat. Een rechter beslist om hem vijftien dagen in voorlopige hechtenis te houden, een beslissing die op 22 februari en 9 maart nog eens wordt verlengd. In Egypte is dat een veel voorkomende manier om politieke gevangenen zonder proces gevangen te houden.

   Patrick Zaki studeert Gender en Vrouwenstudies aan de universiteit van Bologna. Hij werkte eerder voor de mensenrechtenorganisatie Egyptian Initiative for Personal Rights (EIPR). Bij zijn aanhouding wordt hij beschuldigd van het aanzetten tot geweld en terroristische misdrijven, het publiceren van geruchten op sociale media, het beheer van een socialemedia-account dat als doel heeft de sociale orde en de openbare veiligheid te ondermijnen, het oproepen tot het omverwerpen van de staat en het aanzetten tot protest zonder toestemming.

   Het politierapport over zijn arrestatie is vervalst, zo blijkt ook die achtste februari in Mansoura. Zaki zou volgens dat rapport diezelfde dag zijn opgepakt in zijn ouderlijk huis in Mansoura (niet op de luchthaven, dus) en de arrestatie zou gebaseerd zijn op een arrestatiebevel uit 2019.

   De arrestatie van Patrick Zaki zorgde voor verschillende protestacties in ItaliŽ. Maar ook elders in Europa gingen mensen de straat op voor Zaki: onder andere in Brussel, Amsterdam, Utrecht, Berlijn, Boedapest en Granada. Een petitie in Egypte werd tot nu toe ruim 200.000 keer ondertekend. De Facebook-campagne ‘Freedom for Patrick George’ wordt door bijna 16.000 mensen gevolgd.

   Bij de hoorzittingen van Zaki waren Italiaanse en Europese vertegenwoordigers aanwezig. De president van het Europees Parlement, David Sassoli, riep op 12 februari op tot de onmiddellijke vrijlating van Zaki en zijn veilige terugkeer naar zijn familie en studie. De Italiaanse Democratische Partij vraagt om de ‘maximale inzet van de overheid’ voor zijn vrijlating. Maar op die woorden na gebeurt er weinig.

   Zoals Giulio Regeni


   De zaak van Patrick Zaki doet denken aan die van Giulio Regeni, een Italiaanse student aan de universiteit van Cambridge. die in CaÔro onderzoek deed. Op 25 januari 2016, op de vijfde verjaardag van de Egyptische Revolutie, raakte hij vermist. Negen dagen later werd zijn naakte en bebloede lichaam gevonden aan de kant van een weg. In ItaliŽ werd een autopsie uitgevoerd, waaruit blijkt dat hij zwaar gemarteld werd en stierf door een gebroken nek.

   De Egyptische overheid ontkent elke betrokkenheid, maar de Italiaanse autoriteiten zeggen bewijs te hebben dat Giulio Regeni werd gemarteld en uiteindelijk vermoord.

   Na de vondst van Giulio Regeni’s lichaam gingen in Egypte allerlei geruchten rond. Hij zou een spion geweest zijn, lid van de Moslimbroederschap, een drugsverslaafde. Hij zou zijn omgekomen bij een auto-ongeluk.

   De Egyptische overheid ontkent elke betrokkenheid, maar de Italiaanse autoriteiten zeggen bewijs te hebben dat Giulio Regeni werd gemarteld en uiteindelijk vermoord door leden van de Egyptische veiligheidsdienst. Vijf leden zijn officieel aangeduid als verdachten in een onderzoek. Er kwam veel kritiek op de Egyptische medewerking aan het onderzoek.

   Ruim 3000 mensen woonden de begrafenis van Giulio Regeni bij. Gele posters met de slogan ‘Waarheid voor Giulio Regeni’ doken overal in ItaliŽ op.

   Er werden demonstraties en stille tochten georganiseerd. Italiaanse parlementsleden en ook toenmalig premier Matteo Renzi vroegen om waarheid en gerechtigheid. Regeni’s ouders publiceerden een boek.

   Volgens de Britse krant The Guardian had de dood van Regeni en de daaropvolgende campagne ‘verregaande gevolgen voor de relatie tussen Egypte en ItaliŽ, dat zijn ambassadeur terugtrok uit CaÔro, uit frustratie over het gebrek aan medewerking bij het onderzoek’.

   Ook Mohamed Lotfy deelt die conclusie. Lotfy is uitvoerend directeur bij de Egyptian Commission for Rights and Freedoms, de organisatie die in Egypte de familie van Giulio Regeni wettelijk vertegenwoordigt. Volgens hem verzuurde de relatie tussen Egypte en ItaliŽ door de dood van Regeni.

   Mensenrechten geen prioriteit?


   Na de arrestatie van Patrick Zaki reageerde ook de familie van Giulio Regeni. Ze vragen de Italiaanse en Europese instellingen om ‘per direct alle concrete stappen te nemen die nooit zijn genomen om Giulio’s leven te redden of de waarheid over zijn moord te eisen’.

   ‘ItaliŽ oefent wel druk uit als het over economische of politieke kwesties gaat, maar niet als het over mensenrechten gaat.’

   Ondanks de internationale aandacht voor beiden zaken lijkt er verder weinig te gebeuren, klinkt het bij sceptici. ‘De Italiaanse overheid doet niet genoeg’, zegt Lobna Darwish, een collega van Patrick Zaki bij mensenrechtenorganisatie EIPR. ‘Ze kunnen de Egyptische overheid onder druk zetten, maar daar passen ze voor. Ze oefenen wel druk uit als het over economische of politieke kwesties gaat, maar niet als het over mensenrechten gaat.’

   Europese landen, waaronder ItaliŽ, en de Europese Unie hebben grote belangen in Egypte. Die gaan niet altijd samen met het tegengaan van mensenrechtenschendingen, merkt Mohamed Lotfy op. ‘Het is triest om te zien hoe mensenrechten al vaker aan de kant zijn geschoven — in de zaak van Giulio Regeni bijvoorbeeld — ten behoeve van winst, investeringen en kwesties als migratie.’

   Zakelijke belangen spelen een grote rol, zegt ook Amr Magdi, een Egyptische onderzoeker voor mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Waarom ItaliŽ niet genoeg politieke druk uitoefent op Egypte in de zaak van Giulio Regeni? Dat heeft volgens hem te maken met ‘enorme zakendeals’ tussen beide landen. In februari raakte bijvoorbeeld bekend dat Egypte en ItaliŽ op het punt staan een wapendeal van 1,3 miljard dollar te sluiten, die deel uitmaakt van een mogelijk nog grotere deal van 9,8 miljard dollar.

   ‘Bedrijven spelen een rol in het afzwakken van kritiek op schendingen van de mensenrechten door de Egyptische overheid, want de Italiaanse en Europese overheden willen blijven zakendoen met Egypte’, zegt Magdi.

   Het recept voor een instabiele regio


   Daarnaast zijn migratie, stabiliteit en veiligheid belangrijke factoren, laat Magdi weten. ‘De Egyptische overheid biedt hulp aan Europa om terrorisme en de migratie vanuit de regio tegen te gaan. Dat zijn enorm gepolitiseerde onderwerpen.’

   ‘Door jaren ervaring weet de regering van president al-Sisi heel goed hoe ze dat kan uitspelen om kritiek af te houden. Dit was ook het favoriete spelletje van Moebarak, en de huidige regering speelt het spelletje erg goed. Ze leerde jammer genoeg niks van de Arabische lente en de politieke onrust in de regio de afgelopen jaren. Het is back to business. as usual.’

   ‘De Europese landen kozen opnieuw voor steun aan een bloedige, wrede dictator zoals al-Sisi’, zegt Magdi, ‘met weinig kritiek of nadruk op de mensenrechten. Ze denken dat dit de goede aanpak is, dat dit leidt tot stabiliteit. Maar ze vergeten dat dit juist het recept is voor instabiliteit in de hele regio.’

   ‘De Europese steun aan een nieuwe wrede dictator als Sisi, is het recept voor instabiliteit in de hele regio.’

   ‘Om die reden leg ik al mijn vertrouwen in mensen en niet in overheden’, zegt Lobna Darwish van EIPR. ‘Het zijn mensen die druk kunnen uitoefenen op de overheid om het juiste te doen. In het geval van Patrick Zaki maakt dit een verschil in de manier waarop hij wordt behandeld.’

   ‘Natuurlijk wordt de wet overtreden. In de gevangenis in Mansoura mocht hij bijvoorbeeld geen boeken en tijdschriften hebben en mocht hij maar ťťn keer per dag naar het toilet. Maar dat is al beter dan de situatie van andere gevangenen, die bijvoorbeeld in eenzame opsluiting zitten en nooit hun cel uit mogen.’

   De Italiaanse ambassade in CaÔro wilde niet reageren op vragen over de arrestatie van Patrick Zaki en de zaak van Giulio Regeni.


   https://www.mo.be/analyse/wat-de-zaa...al-primeert-op
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  7. #157
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.188
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Blijkt maar weer eens dat ook al die moslimdictators - met hun onderdrukken van de eigen bevolking - eigenlijk ethisch gezien, nog veel grotere schurken zijn, dan degenen die hen daarvoor de wapens verkopen.

   Zijn er nog moslimlanden zonder dictator?
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat IsraŽl Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook IsraŽl, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het IsraŽlische parlement.)
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  8. #158
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   16.581
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745199

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten

   Blijkt maar weer eens dat ook al die moslimdictators - met hun onderdrukken van de eigen bevolking - eigenlijk ethisch gezien, nog veel grotere schurken zijn, dan degenen die hen daarvoor de wapens verkopen.

   Zijn er nog moslimlanden zonder dictator?
   Als jij mij een pistool geeft, en ik schiet iemand dood, ben ik het die de trekker overhaal.
   En Geld zag, dat het god was.

   Het belangrijkste economische inzicht in onze tijd is dat een kapitalistische economie geen vrije markteconomie is.
   Kapitalisme is economisch inefficiŽnt, onrechtvaardig, verwoestend en antidemocratisch.
   De paradox van kapitalisme: een kapitalistische economie maakt onnodige productie nodig.

   Kapitalismus macht frei

  9. #159
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.188
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Die haat tegen het moslimbroederschap

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   Als jij mij een pistool geeft, en ik schiet iemand dood, ben ik het die de trekker overhaal.
   Als jij dan de trekker overhaalt - ben jij de moordenares. En zo zijn ook al die moslimdictators zelfverkozen massamoordenaars - ook al hebben ze god weet waar daarvoor de wapens gekocht.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat IsraŽl Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook IsraŽl, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het IsraŽlische parlement.)

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Geestelijke Moslimbroederschap wil heilige oorlog tegen IsraŽl
   Door FANTACHAT in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 6
   Laatste Bericht: 23-11-12, 10:23
  2. haat tegen Moslims
   Door crusader girl in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 33
   Laatste Bericht: 14-11-10, 12:35
  3. Tegen racisme en haat
   Door Tafrougt in forum Wie schrijft die blijft
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 04-03-06, 17:41
  4. Protest Tegen Haat!
   Door Poesjkin in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 0
   Laatste Bericht: 12-11-04, 01:26
  5. Haat tegen AEL doet strijd tegen zionisme hier op maroc.nl vergeten
   Door 862959 in forum Het nieuws van de dag
   Reacties: 73
   Laatste Bericht: 19-06-03, 08:58

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •