Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord - Pagina 3
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 3/4 EersteEerste ... 234 LaatsteLaatste
  Resultaten 21 tot 30 van de 37

  Onderwerp: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

  1. #21
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.459
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Begraafplaatsen

   Maar de schaal van het onrecht en de wreedheden die meer dan een eeuw lang werden gepleegd tegen de oorspronkelijke bevolking van het land, zijn pas nu, na de vondst van de stoffelijke resten van 215 kinderen in Kamloops, opeens in heel Canada doorgedrongen. „De ontdekking van de graven heeft voor het eerst in Canada een gevoel losgemaakt van: ‘potverdorie, dit is echt anders dan de ervaring van andere kinderen’”, zegt Karyn Pugliese, een professor journalistiek aan de Ryerson Universiteit in Toronto met een inheems- Italiaanse achtergrond. „Mensen zeiden vaak: ‘zo erg was het niet’. Maar nu is er onmiskenbaar fysiek bewijs. Scholen horen geen begraafplaatsen te hebben.”

   Daar komt bij dat het debat in Noord-Amerika rond Black Lives Matter van het afgelopen jaar „ruimte heeft geschapen om over inheemse kwesties in Canada te praten”, zegt ze. Mensen die vroeger onverschillig waren, zijn nu eerder bereid om te luisteren. In dat klimaat groeit het besef dat de omgang van Canada met zijn oorspronkelijke bevolking, in het bijzonder het verleden met de Indian Residential Schools, de grote zwarte vlek is op de geschiedenis van het land, zoals het slavernijverleden dat is in de Verenigde Staten.

   Voor leden van de oorspronkelijke bevolking van Canada kwam de ontdekking van de stoffelijke resten in Kamloops niet als een verrassing. „Ik was een beetje geschokt over het aantal, maar ik was niet verrast”, zegt Aguonie. „Ik voelde zelfs enige opluchting dat na vele jaren eindelijk de waarheid naar buiten komt. Er zijn meer waarheden te vertellen, dit was nog maar één school. Niemand luisterde tot nu toe naar ons.”

   Ik voelde enige opluchting dat na vele jaren eindelijk de waarheid naar buiten komt
   Angela Aguonie dochter van een oud-leerling van een kostschool

   De moeder van Aguonie zat als kind in Ontario vier jaar lang op een inheemse kostschool, vertelt ze. „Toen ze vier jaar oud was werd ze weggerukt bij mijn grootouders. Op een dag kwamen ze haar halen. Ze verloor haar identiteit, want toen ze terugkwam was ze te wit voor het reservaat, maar te inheems voor witte mensen. Dus ze hoorde nergens meer bij.”

   Lange tijd sprak haar moeder, die inmiddels is overleden, niet over de levenslange trauma’s die zij en haar broertjes en zusjes op de kostschool opliepen, zegt Aguonie. Een broertje overleed op de school, hoorde Aguonie pas jaren later. „Ze hebben hem daar begraven, maar mijn moeder wist niet precies waar. Ze hebben er over gelogen tegen mijn grootouders.”

   In heel Canada gaan inmiddels stemmen op om ook op de terreinen van andere voormalige kostscholen te zoeken naar stoffelijke resten. Dit was één van de 94 aanbevelingen in het eindrapport van de Waarheids- en Verzoeningscommissie uit 2015. Er is eerder ongeveer 30 miljoen Canadese dollar (ruim 20 miljoen euro) voor vrijgemaakt, maar het specialistische werk moet op de meeste plekken nog beginnen.

   Medeleven


   Ook wordt hard aangedrongen op excuses van de katholieke kerk, die in tegenstelling tot protestantse kerken nog geen excuses heeft gemaakt. Premier Justin Trudeau heeft paus Franciscus daar in 2017 persoonlijk om gevraagd, en pleit er nu opnieuw voor. Tot nog toe heeft de paus wel medeleven uitgesproken over de ontdekking in Kamloops, maar geen excuses aangeboden voor de rol van de katholieke kerk bij de kostscholen - mogelijk uit angst voor aansprakelijkheid.

   De katholieke kerk runde een meerderheid van de instellingen, waaronder de school in Kamloops, een van de grootste uit het netwerk. „We moesten de hele dag bidden”, herinnert Rose Miller zich. „De nonnen zeiden dat als we niet zouden bidden, de Romeinen zouden komen om ons te verkrachten en ons te verbranden en dat we naar de hel zouden gaan.”

   Stanley Paul, een 76-jarige oud-leerling van de Kamloops Indian Residential School, zit bij een gedenkplaats voor de 215 kinderen van wie stoffelijke resten zijn gevonden. Foto Cole Burston / AFP

   Miller voelde zich in de steek gelaten door haar ouders en haar grootmoeder, bij wie ze verbleef toen ze werd weggevoerd. „Later in mijn leven haatte ik mijn vader en moeder, ik was zo boos op ze, ik gaf ze de schuld van wat me was overkomen. Maar zij konden er niets aan doen, het was de wet.” Met behulp van therapie heeft ze kostschooltrauma’s leren verwerken en haar ouders vergeven, zegt ze. „Ik schaamde me ervoor en ik heb het lange tijd verdrongen.”

   Ook heeft therapie haar geholpen om haar leven op orde te krijgen. Miller en veel van haar broers en zussen raakten na hun ervaringen op de kostschool de weg kwijt. „Twee van hen leefden jarenlang op straat. Ze konden de pijn niet aan, veel van ons gingen aan de drank. Ik heb mijn eigen kinderen ook pijn gedaan en zij raakten ook aan de drank, en enkelen aan drugs. Ik heb hen om vergeving gevraagd dat ik hen niet beter heb kunnen opvoeden; ik had er de vaardigheden niet voor.”

   Miller spreekt op feitelijke toon over haar leven. Ze heeft moeten leren om er over te praten zonder emotioneel te worden, legt ze uit. Ze doet haar verhaal over haar ervaringen bij de school in Kamloops „namens alle kinderen die zijn omgekomen en het nooit hebben kunnen navertellen.” Ze hoopt dat de resten van de 215 kinderen kunnen worden teruggebracht naar hun gemeenschappen van herkomst.

   DNA-onderzoek


   Of er meer duidelijk zal worden over de identiteit van de 215 kinderen en de tijdstippen en oorzaken van hun dood, is echter nog onbekend. De gemeenschap bij Kamloops beraadt zich op vervolgstappen, waaronder eventuele opgraving en DNA-onderzoek. Dat is een moeilijk proces, waarvoor „geen routekaart” bestaat, benadrukt Rosanne Casimir, het hoofd van de Tk’emlúps te Secwépemc.

   Velen hopen bovendien dat de huidige schok zal leiden tot verbetering van het hedendaagse bestaan van inheemse volken in Canada. Pugliese pleit voor beter onderwijs voor kinderen in oorspronkelijke gemeenschappen, die daarvoor nu vaak nog steeds zijn aangewezen op scholen op honderden kilometers afstand, waarvoor ze op jonge leeftijd weg moeten bij hun ouders. „Dat is niet veel beter dan het systeem van de kostscholen”, zegt ze. „Maar ik vrees dat het bij uitingen van verdriet en medeleven blijft, dat mensen de kostscholen zien als een historische kwestie zonder zich te realiseren dat de problemen doorgaan. Inheemse kinderen worden nog steeds benadeeld.”

   Rose Miller pleit daarom voor meer zelfbestuur voor inheemse volken. „Dit was ons land en zij zijn hier naartoe gekomen en hebben ons onderdrukt in onze eigen gemeenschappen”, zegt ze gedreven. „We worden nog steeds beheerst door een koloniaal systeem.”

   Een vrouw koelt haar woede op het neergehaalde standbeeld van Egerton Ryerson, een van de bedenkers van het internatensysteem waarin inheemse kinderen gedwongen werden geassimileerd. Het beeld van Ryerson dat in Toronto op de campus van de naar hem genoemde universiteit stond, werd zondag neergehaald. Foto Olivier Monnier / AFP

   .................................................. ..............................................
   Beeldenstorm Grondleggers kostscholen vallen van voetstuk


   Betogers in Toronto hebben zondag een standbeeld neergehaald van Egerton Ryerson, een van de grondleggers van het systeem van Indian Residential Schools in Canada in de negentiende eeuw. Het standbeeld, bij een naar hem genoemde universiteit in de Canadese stad, werd beklad met leuzen, waaronder het getal ‘215’, een verwijzing naar de kinderen van wie stoffelijke resten zijn gevonden bij de voormalige inheemse kostschool in Kamloops, British Columbia.

   Het bestuur van Ryerson University heeft laten weten dat het standbeeld niet in ere zal worden hersteld. Ook beraadt het zich op verandering van de naam van de universiteit, waarop al geruime tijd wordt aangedrongen.

   Ook monumenten voor Sir John A. Macdonald, de eerste premier van Canada, zijn op meerdere plaatsen in het land het doelwit van betogers. Macdonald, een van de grondleggers van het land die ook staat afgebeeld op een bankbiljet, speelde eveneens een grote rol bij de vorming van het stelsel van de kostscholen. Vorig jaar werd in Montreal een standbeeld van hem neergehaald.
   .................................................. .................................................. ...............


   https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/10...raven-a4046914
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #22
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.729
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard Stigmatiseren is wel okay als je maar een kleurtje hebt

   Canada = Het Westen = Nederland

   één pot nat

   .

  3. #23
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.729
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard "Mooi dat een jodin assimileert aan de Islam"

   .
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   "Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord"

   "Ik vind dat echt stoer"

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Mijn neefje is getrouwd met een jodin die zich bekeerd heeft tot de islam.

   Haar broer is ondertussen ook moslim geworden en heeft een bekeerd Nederlands meisje ontmoet en is met haar getrouwd.

   Dit paartje is naar Marokko verhuisd waar ze inmiddels al minstens twee jaar wonen en werken.

   Ik vind dat echt stoer!

   Over assimileren aan "Het Westen" gesproken.

   Ook heel blij met de bekeering van Joram van Klaveren.

   Alles wat hij daar na veel plakwerk zélf over zegt:

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten


   Check zijn islamitisch baardje.


   .
   Laatst gewijzigd door Rob Gosseling; 13-06-21 om 09:19.

  4. #24
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.189
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Begraafplaatsen
   Alweer blijkt maar eens wat een smerige schurftige straathond dat je bent!

   Zelfs met dit uiterst trieste onderwerp kun je het niet laten om er met je verziekte geest mee te manipuleren.

   Nergens in het stuk van het NRC wordt er over zelfmoord gesproken, laat staan over massale zelfmoord.

   Ook de kop van het artikel in het NRC refereert er niet naar. Die kop is heel wat zuiverder dan die ranzig aangepaste kop die jij ervan maakt.

   In het stuk wordt vermeld dat er over de doodsoorzaak nog niet veel bekend is. Maar dat gedeelten heb jij in je eigen weergave maar achterwege gelaten.

   Denk jij nu echt dat de nabestaanden van de slachtoffers - eigenlijk zelf ook slachtoffers - met jouw ranzigheid geholpen zijn?
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  5. #25
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Nov 2004
   Berichten
   11.869
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   776493

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Die wonden zie je in het land nog altijd terug in de achtergestelde positie van Inuit en First Nations. In 2019 concludeerden onderzoekers dat inheemse vrouwen dertien keer zoveel kans lopen om vermoord te worden of vermist te raken dan andere Canadezen.
   Ook ligt de levensverwachting gemiddeld vijf tot zeven jaar lager, mede door een oververtegenwoordiging in het aantal zelfmoorden (!) , misbruik en drugs- en alcoholgerelateerde delicten.
   bron : https://nos.nl/artikel/2382828-massa...eemse-kinderen

   Je kunt hoog springen, je kunt laag springen, wat gebeurd is, is gebeurd. We kunnen er niets meer aan veranderen.

   Maar als we naar het verleden kijken, laten we dan wel zoeken naar de feiten. Het is een onderzoek in de tijd, dus : hoe leefden de mensen toen, wat dachten ze, (de tijdgeest) en wat waren hun uitdagingen en hoe konden ze daarop reageren.Hoe hebben ze die keuzes gemaakt.

   Die onderzoeken helpen de nazaten van de inheemsen in het reine te komen met het rampzalige leven van hun voorouders. En ze helpen de nazaten van de kolonisten om de pijnlijke keuzes van hun voorouders -enigszins- te begrijpen. "hoe konden ze zo harteloos zijn ?" Wat zat daar achter ? Angst ? Idealisme ? Godsdienst-fanatisme ?

   EN ze helpen ons , anno 2021, om in te te zien wat we NU kunnen veranderen.


   PS Zure melk bv. was geen pesterijtje naar de leerlingetjes, maar KAN heel gezond zijn. Ook leerde ik dat rauwe melk spontaan door een hoog calciumgehalte kan gaan schiften en normaal gedronken kan worden.
   Nou ja, als je geinteresseerd bent : zoek op "zure melk".
   Het is trouwens voor kinderen beneden de zes jaar gebruikelijker om zoete melk te drinken. Moedermelk is vrij zoet...maar de ins en outs daarvan heb ik niet uitgezocht. Saartje, weet jij daar iets over : zure melk/kefir/zoete melk /kinderen onder de zes --enz ?

   O ja, zure melk kan ook besmet zijn met bacterieën van buitenaf.. Beter niet drinken dan..

   En ik heb ook gelezen over een hongersnood en een groot gebrek aan voedsel in die school (1906). Dat kwam vaker voor. Er was bittere armoede. En een tochtig en vochtig, brandbaar, houten gebouw. Dit stenen schoolgebouw is pas later gebouwd.
   Laatst gewijzigd door Eke; 15-06-21 om 16:00.

  6. #26
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Nov 2004
   Berichten
   11.869
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   776493

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten
   Alweer blijkt maar eens wat een smerige schurftige straathond dat je bent!

   Zelfs met dit uiterst trieste onderwerp kun je het niet laten om er met je verziekte geest mee te manipuleren.

   Nergens in het stuk van het NRC wordt er over zelfmoord gesproken, laat staan over massale zelfmoord.

   Ook de kop van het artikel in het NRC refereert er niet naar. Die kop is heel wat zuiverder dan die ranzig aangepaste kop die jij ervan maakt.

   In het stuk wordt vermeld dat er over de doodsoorzaak nog niet veel bekend is. Maar dat gedeelten heb jij in je eigen weergave maar achterwege gelaten.

   Denk jij nu echt dat de nabestaanden van de slachtoffers - eigenlijk zelf ook slachtoffers - met jouw ranzigheid geholpen zijn?
   Knuppeltje, ik heb net een stukje rood gemaakt in posting # 25 .Het gaat over het grote aantal zelfmoorden onder de inheemsen.
   Okay, het staat mss niet in het topicartikel maar ik vind het verbijsterend dat je zo vol op het orgel gaat/ alle registers opentrekt.
   Jij weet ook wel als je veel leest dat je dan wel kennis opslaat,voor zolang dat duurt, maar dat je soms niet meer precies weet waar dat staat..

   Woorden als "ranzigheid" en "kotsen", "smerige schurftige straathond", zijn eigenlijk nog wel overdrevener dan alle registers opentrekken, want die uitdrukking valt nog onder muziek maken. Het is 100% schelden wat je doet. meer kan ik er niet van maken

   Van jou had ik verwacht dat je je excuses zou maken aan Revisor toen ik die info erbij schreef.

  7. #27
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.189
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eke Bekijk Berichten
   Van jou had ik verwacht dat je je excuses zou maken aan Revisor toen ik die info erbij schreef.
   Iemand die zo omgaat met een uiterst triest onderwerp als dit verdient wat mij betreft niet beter niet beter.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)

  8. #28
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Nov 2004
   Berichten
   11.869
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   776493

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten
   Iemand die zo omgaat met een uiterst triest onderwerp als dit verdient wat mij betreft niet beter niet beter.
   Knuppeltje, dat is show-opwinding. Ook wel aanstelleritis genoemd. Maar wie gebruikt dit woord nog ?

   Je hebt het hele topic -vermoedelijk ook in dat deel dat in 2016 is gepost- de kans gehad om jou onwelgevallige bijdrages te weerleggen. Met feiten. Dat kun je met glans doen.
   Dus dat schelden is volstrekt overbodig en verlaagt de discussie hier. Dat is heel jammer.


   Wat betreft identiteit(en)--dat is de link tussen zoals Revisor dit zelf ervaart en de indianen dáár -logisch dat dat binnenkomt bij hem.
   Laatst gewijzigd door Eke; 16-06-21 om 07:49.
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  9. #29
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.729
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   "Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord"
   The_Grand_Wazoo :

   "Jouw suggestie is dat assimilatie over het algemeen slecht is. Daar is geen enkel bewijs voor.

   Je kan met evenveel gloed beweren dat vasthouden aan de culturele identiteit van je voorouders terwijl je inmiddels al veel meer verkaasd bent dan je beseft, een vorm van jezelf voor de gek houden is en een garantie voor ontevredenheid en bitterheid."

   Het was TGW dus ook opgevallen dat Revisor het niet speciaal over de inheemse jeugd in Canada wil hebben, maar in breder opzicht het assimileren onder dwang in westerse landen aan te kaarten. Daar verwijst de titel ook expliciet naar...

   Revisor antwoord ontkennend. Het zou hem "om Canada te doen zijn", alhoewel hij in de titel expliciet refereert aan het westen en aan assimileren.

   Revisor :

   "Dit gaat over Canada. Dat assimilatiepolitiek slecht is blijkt uit dit artikel. Ze noemen het zelfs culturele genocide."

   Ook Mark61 viel het op dat Revisor het wil betrekken op het westen en met name Nederland:

   Mark61 :

   "Het is een misdaad tegen de menselijkheid.

   Maar met Marokkanen in Europa heeft het bijzonder weinig te maken. Ik weet dat je het wilt, maar nee."

   Op de ontekkening door Revisor antwoord TGW:

   The_Grand_Wazoo :

   "Nee, dat blijkt niet uit het artikel. Uit het artikel blijkt dat de Canadese overheid een schandalige politiek heeft gevoerd, maar dit geldt niet voor al het politieke beleid dat assimilatie wil stimuleren."

   Inmiddels begint Revisor zicht te ergeren aan de vragen van TGW en Mark61:

   Revisor :

   "Ik heb niet gezegd dat het geldt voor alle assimilatiepolitiek. Ik voer geen fantoomdiscussies over zaken die ik niet gezegd heb.

   De zaak is helder:

   De Canadese politiek heeft een assimilatiepolitiek gevoerd die geleidt heeft dat de inheemse Canadese jongeren enorm veel zelfmoorden plegen.

   Ik snap niet wat je allemaal aan het zeuren bent."

   Ja ja en maar ontkennen. En ondertussen nog een link plaatsen naar een boek over assimileren in het westen. Revisor zegt letterlijk : "Het boek Identiteit Paul Verhaege is een geweldig boek." Ja, en dus hebben Mark61 en TGW een punt.

   En dan komt alsnog de aap uit de mouw en geeft Revisor aan wat hem wel bezighoudt. (precies dát wat TGW en Mark61 al hadden gezegd) :

   Revisor :

   "Het zou zeer interessant zijn om te bestuderen wat de gevolgen zijn van de jarenlange etikettering, stigmatisering en criminalisering van de Marokkaanse identiteit.

   Dat is nu minstens 25 jaar structureel aan de gang. Wat doet dat met een Marokkaan? Iemand die 25 jaar is weet niets anders dat hij zijn taal, cultuur, geloofsovertuiging, etnische achtergrond etc.. niet deugt. Hij hoort niets anders. Dan hebben we het niet eens over de uitsluiting en discriminatie op velerlei vlak.

   Dat in ogenschouw nemende, kan ik wel stellen dat Marokkanen het goed doen.

   Zeker als je de aanslagen en bloedbaden in Nederland met elkaar vergelijkt. Hoeveel autochtonen hebben de afgelopen 15 jaar een aanslag en/of bloedbad in Nederland gepleegd, hoeveel Marokkanen?"

   Eerst bij hoog en laag ontkennen en dan even later er toch over beginnen!

   Hier is het om te doen :

   • Het westen

   • assimilatiepolitiek


   Dat van die inheemse bevolking van Canada interesseert hem niets, want hij heeft het alleen maar over het leed van Marokkanen. Nergens een enkel zinnetje van Revisor over het leed van de inheemse bevolking van Canada.

   Nee, het is duidelijk : Revisor wil de culturele genocide op de inheemse bevolking van Canada projecteren op de marokkaanse bevolking in Nederland.

   Daar wil ik wel wat over zeggen. In het geval van Canada moest de oorspronkelijke bevolking assimeleren aan immigranten uit Europa. Bij de Marokkanen is dit niet het geval. Dat is namelijk géén oorspronkelijke bevolking van Nederland. Je kunt daarom de Marokkanen in Nederland niet vergelijken met de oorspronkelijke bewoners van Canada. Daar komt nog bij dat Marokkanen gewoon hun geloof mogen hebben en Moskeeën bouwen in Nederland.
   Dat is dus geen assimeleren aan Nederland.

   Kennelijk was het achterbakse spelletje van Revisor ook knuppeltje opgevallen, want:

   knuppeltje :

   Alweer blijkt maar eens wat een smerige schurftige straathond dat je bent!

   Denk jij nu echt dat de nabestaanden van de slachtoffers - eigenlijk zelf ook slachtoffers - met jouw ranzigheid geholpen zijn?

   Precies Knuppeltje: het leed van die inheemse bevolking boeit Revisor geen zak. Hij gebruikt dat leed slechts om zijn ingebeelde rol van slachtoffer te etaleren.

   En wat het nog erger maakt is dat Revisor helemaal géén probleem heeft met assimileren binnen de islam. Zijn neefje is getrouwd met een Jodin die zich bekeerd heeft tot de Islam. Logisch want in Marokko is er geen sprake van Godsdienstvrijheid en Revisor juicht dat toe. Hij zegt letterlijk dat hij Marokkaanse atheïsten haat.   .
   Het individu moet vrij zijn zolang hij de vrijheid van een ander daar niet mee beperkt.

   John Stuart Mill

  10. #30
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.459
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Niet accepteren van niet-westerse identiteit en assimilatiepolitiek leidt tot massale zelfmoord


   Van het eiland La Réunion werden meer dan 2000 kinderen meegenomen. © Universal Images Group via Getty

   Tweeduizend kinderen ontvoerd van Frans eiland: ‘We zijn decennialang doodgezwegen’

   Frankrijk ‘ontvoerde’ zo’n 50 jaar geleden meer dan 2000 kinderen van het eiland La Réunion, voor de oostkust van Afrika. Nu eisen de slachtoffers excuses.

   Frank Renout 19-06-21, 17:00 Laatste update: 11:41

   ,,Ik was drie jaar oud. Ik werd samen met mijn drie zusjes en twee broertjes weggehaald bij onze ouders op La Réunion. Van de ene op de andere dag. We werden met z’n zessen op het vliegtuig naar Frankrijk gezet. Toen we aankwamen, werden we meteen van elkaar gescheiden. Ik was nog maar een peuter. In één keer was ik mijn ouders en al mijn broertjes en zusjes kwijt.’’

   Valérie Andanson stopt even. Ze slikt. En ze praat verder.

   ,,Zo ging het bij iedereen. Sociaal werkers vanuit Frankrijk struinden in die tijd heel La Réunion af, op zoek naar kinderen. De ouders werd van alles beloofd. Hun kinderen zouden in Frankrijk een mooie toekomst krijgen. Ze zouden dokter worden of advocaat. En ze zouden elk jaar terug mogen komen voor familiebezoek. Het waren allemaal leugens. Wij kinderen kregen een enkele reis naar Frankrijk. We mochten helemaal niet terug. En onze ouders hadden papieren moeten tekenen terwijl ze vaak niet eens konden lezen of schrijven. We zijn allemaal voorgelogen.’’


   Valérie Andanson als kind van 3 jaar en nu. © privé/Olivier Monge

   Valérie Andanson maakt deel uit van een groep van 2015 kinderen die tussen 1962 en 1983 werden weggehaald uit ex-kolonie La Réunion en die werden overgevlogen naar plattelandsgebieden in Frankrijk. Van de overgevlogen kinderen was ruim 30 procent jonger dan 6 jaar. Bijna 50 procent was tussen de 6 en 15 jaar.

   La Réunion is een eiland in De Indische Oceaan, op 9000 kilometer van Parijs, dat officieel deel uitmaakt van Frankrijk. Op het eiland was destijds sprake van armoede en overbevolking en op het Franse platteland waren er juist te weinig bewoners. Daarom besloten de Fransen de kinderen te ‘verhuizen’.

   Pijn en trauma's

   Volgens verschillende getuigenissen reden op La Réunion Franse ambtenaren rond in 2CV’s en werden kinderen meegelokt met snoepjes. Bij aankomst op het Franse vliegveld Orly, ten zuiden van Parijs, kregen velen officieel het stempel ‘weeskind’, ook als dat niet het geval was.

   ,,De discutabele manier waarop de kinderen werden ‘geworven’ op La Réunion, hoe ze alles moesten achterlaten en hoe ze in Frankrijk werden opgevangen, heeft bij velen voor pijn en trauma’s gezorgd’’, schreef een officiële onderzoekscommissie in 2018 onder leiding van socioloog Philippe Vitale.

   Valérie Andanson landde in 1966 als peuter op een vliegveld in het volslagen onbekende Frankrijk. ,,Ik werd ondergebracht bij een gastgezin in het departement La Creuse’’, vertelt ze. ,,Het was daar erg gewelddadig. Ik werd slecht behandeld. Toen ik zeven was werd ik geadopteerd door een ander gezin. Dat was een liefdevolle omgeving, maar ook een omgeving vol leugens. Mijn nieuwe vader en moeder zeiden: wij zijn jouw ouders. Ik herinner me dat ik als kind wel eens twijfelde. Dan zei ik: maar ik heb toch een andere huidskleur? Mijn haar is toch anders dan dat van jullie? Dan liet mijn moeder me een foto zien van mijn vader waarop hij flink gebruind was. ‘Zie je wel: jullie lijken op elkaar’, zei ze dan.’’

   Verstopte papieren


   Andanson werd verteld dat ze een Frans kind was met Franse ouders. Dat het anders zat, ontdekte ze per toeval. ,,Toen ik 16 was, vroeg mijn moeder me eens om iets uit een kast te pakken. Daar zag ik wat papieren liggen. Ik las ze. En op die papieren stond dat ik geadopteerd was. Dat ik eigenlijk een heel andere naam had, dat ik heel ergens anders was geboren. Ik bleek een heel andere identiteit te hebben. Mijn Franse geboorteakte was gewoon vervalst. Ik hoorde toen ook pas dat ik broers en zussen had, wat ik helemaal niet meer wist. Ik was zó boos. Zo ontzettend boos. Het was alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen. Ik ben mijn hele jeugd voorgelogen over wie ik was.’’

   Veel van de kinderen van La Réunion kwamen in de problemen. Bij gastgezinnen kwam seksueel misbruik voor en op Franse boerderijen werden de kinderen uitgebuit als arbeidskrachten, bleek uit onderzoek van psychologe Marion Feldman. Vaak belandden ze als enig niet-wit kind in plattelandsdorpen: racisme was volop aanwezig. ,,Er zijn er die probeerden zelfmoord te plegen, anderen werden in psychiatrische inrichtingen opgenomen’’, scheef de onderzoekster.

   De kinderen waren jong en hadden niemand waar ze op terug konden vallen, behalve hun Franse gastgezinnen. De Kinderbescherming en andere instanties controleerden nauwelijks.

   Het eiland La Réunion © Getty Images/iStockphoto

   Decennialang doodgezwegen


   Valérie Andanson zegt dat Frankrijk de ruim 2000 kinderen ‘ontvoerde’. ,,Onze jeugd werd ons afgenomen, we werden weggerukt uit onze families. We waren baby’s en peuters, we hadden helemaal geen keuze, en we werden als voorwerpen in een vliegtuig gezet.’’

   Het verhaal van ‘Les enfants de La Réunion’ is decennialang doodgezwegen in Frankrijk. Voor politici was het te pijnlijk om op te rakelen. En de kinderen zelf kwamen er vaak pas op latere leeftijd achter wat er in hun jeugd gebeurd was. En het duurde nóg langer voor ze erachter kwamen dat ze niet alleen waren.

   In 2002 spande een slachtoffer voor het eerst een proces aan. Daarna volgden juridische procedures tot een het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Steeds bleek het te laat: de feiten waren inmiddels verjaard.

   De Franse overheid maakte in 2014 voor het eerst een gebaar. In het parlement werd een resolutie aangenomen waarin ‘de verantwoordelijkheid van de Franse staat’ werd erkend. Daarna werd de commissie van socioloog Vitale ingesteld, die een lijvig en pijnlijk rapport publiceerde, maar daarna bleef het opnieuw stil.

   Excuses en schadeloosstelling


   Daar nemen de kinderen van destijds nu geen genoegen meer mee. ,,We hebben een advocaat in de hand genomen’’, vertelt Andanson die voorzitster is van de belangenvereniging van de kinderen van La Réunion. ,,Strafrechtelijk valt er niet veel meer te winnen. Maar we willen excuses van de regering voor wat ons is aangedaan. En we willen een schadeloosstelling. We zijn naar de Nationale Ombudsman gestapt.’’

   De belangenvereniging heeft inmiddels wel wat bereikt. Deze zomer zal er een gedenksteen onthuld worden, met een ceremonie waarbij ook de regering zal zijn vertegenwoordigd. Dat is een politieke doorbraak.

   In schoolboeken wordt het verhaal van de kinderen van La Réunion nu ook voor het eerst verteld. Om het stilzwijgen definitief te doorbreken.

   Terugverhuizen


   Valérie Andanson wist haar leven ‘redelijk’ en met pijn en moeite op de rails te krijgen. Ze trouwde, kreeg drie kinderen en heeft inmiddels vijf kleinkinderen. Maar haar eigen jeugd blijft aan haar knagen. ,,Ik kreeg zelf in 2016 voor het eerst te horen dat mijn biologische vader nog leefde’’, vertelt ze. ,,Vorig jaar ben ik naar La Réunion gegaan en heb ik mijn vader voor het eerst weer gezien. Voor het eerst in 58 jaar! Dat was hartverscheurend. Hij zei dat hij wist dat ik in Frankrijk woonde. Maar hij schaamde zich voor wat er was gebeurd. Hij vond het te pijnlijk om contact met me te zoeken.’’

   Weer stopt ze even. Om dan weer resoluut haar verhaal op te pakken. ,,Ik heb besloten om terug te gaan. Definitief. In september verhuis ik terug naar La Réunion. Ik ga mijn wortels zoeken, mijn oude identiteit. Ik wil weten wie ik echt ben.’’   https://www.ad.nl/buitenland/tweedui...egen~aca1b61a/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •