Wat is de kern van mijn verhaal? - Pagina 29
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 29/32 EersteEerste ... 19282930 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 281 tot 290 van de 312

  Onderwerp: Wat is de kern van mijn verhaal?

  1. #281
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Olive Yao Bekijk Berichten
   .
   @ Revisor,

   Je hebt een serie posts twee keer gepost: #214-#$216 = #219-#221
   (op zoek naar een post raakte ik in de war)

   Ja ik had het te laat door. Daarna dacht ik, het kan geen kwaad dat het dubbel erin staat. Willem Schinkels is mijn favouriete socioloog.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #282
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?


   Bevroren sperma. © Thinkstock

   Weekmakers en andere chemicaliën zorgen voor kleinere penissen en minder spermacellen

   Mannen hebben minder sperma, kleinere penissen en meer erectiestoornissen door het gebruik van chemicaliën in onder meer plastic. Ook neemt de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen hierdoor al tijden af. Dat stelt de Amerikaanse onderzoekster Shanna Swan in haar nieuwe boek ‘Count Down’.


   Anita van Rootselaar 27-03-21, 05:00 Laatste update: 06:53

   Het klinkt als een science-fictionverhaal: de vruchtbaarheid van mensen daalt in rap tempo, en als het zo doorgaat dan kunnen we onszelf op een gegeven moment nauwelijks meer voortplanten. De oorzaak: chemicaliën.

   En inderdaad, zo zegt Shanna Swan in haar boek, het scenario dat zij schetst heeft wel wat weg van The Handmaids Tale. In die bekende serie, gebaseerd op een boek van Margaret Atwood, wordt een duistere toekomst geschetst waarin nog maar heel weinig mensen kinderen kunnen krijgen.

   Vijftig procent minder sperma door onder meer PFAS

   Er is dan ook veel reden tot zorg volgens Swan. Uit onderzoek dat ze in 2017 deed bleek al dat de hoeveelheid spermacellen die mannen produceren in de afgelopen vier decennia is gehalveerd. Als die ontwikkeling in dit tempo doorgaat, dan zou de spermaproductie in 2045 op nul kunnen uitkomen.

   Hoewel over de oorzaken nog veel discussie is, staat volgens Swan een ding vast: chemicaliën in dagelijks gebruikte producten spelen een belangrijke rol. Het gaat daarbij onder meer om PFAS, een groep chemische stoffen die door mensen is gemaakt van nature niet voorkomt, en de zogenoemde ‘ftalaten'. Die laatsten worden onder meer gebruikt als weekmakers voor plastics, zoals pvc.

   Het probleem: deze stoffen verstoren de hormoonproductie. Niet alleen mannen merken daarvan de effecten. Een toenemend aantal meisjes komt vroeger in de puberteit, en volwassen vrouwen verliezen op jongere leeftijd hun goede eitjes, stelt Swan. Ook zouden ze meer miskramen hebben.

   Het verhaal beperkt zich bovendien niet tot mensen. Zo zijn er volgens Swan steeds meer dieren met afwijkende genitaliën: alligators, panters en nertsen hebben vaker ongebruikelijk kleine penissen. En het aantal vissen, kikkers, vogels en schildpadden dat zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken hebben stijgt.

   ‘Voortbestaan mensen bedreigd’

   Je zaadcellen hebben óók een kater
   Annemiek Nap

   Het klinkt allemaal zorgwekkend, maar hoe ernstig is de situatie nu echt? Volgens Swan moeten we deze ontwikkelingen niet licht opvatten. Als het zo doorgaat zou volgens haar het voortbestaan van de mens zelfs bedreigd kunnen worden. Maar: is er reden aan te nemen dát het zo doorgaat?

   Dat is nog maar de vraag, zegt Annemiek Nap, hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde aan het Radboudumc. ,,We zien wel een afname in zaadcellen. Maar hoe zich dat gaat voortzetten, dat is koffiedik kijken.” Ook is het de vraag hoe gróót de invloed van de door Swan benoemde stoffen is.

   Nap: ,,Het is complex. Er is bekend dat met name weekmakers vruchtbaarheid kunnen beďnvloeden. Maar in welke concentraties? En er zijn een heleboel factoren die invloed hebben op de kwaliteit van het zaad.” De temperatuur bijvoorbeeld: rond de 36 graden is ideaal.

   ,,Daarom zitten de ballen búiten het lichaam. Als mannen bijvoorbeeld extreem vaak op een verwarmde autostoel zitten dan kan een effect hebben op de zaadkwaliteit.” Ook alcohol speelt een rol. ,,Als je tien biertjes drinkt, dan heb je misschien een dag een kater. Maar je zaadcellen hebben óók een kater, en het kan twee maanden duren voor die hersteld zijn.”

   Niet bagatelliseren


   We willen graag langer vruchtbaar zijn
   Annemiek Nap

   ,,Ik wil het ook niet bagatelliseren”, benadrukt Nap. ,,We denken dat stoffen die de hormoonhuishouding verstoren inderdaad belangrijk zijn. Maar het is lastig inschatten groot de schade is voor de voorplanting. Ik maak me meer zorgen over hoe kankerverwekkend ze zijn.”

   Belangrijke kanttekening die Nap maakt is dat de zaadkwaliteit van een individuele man sterk kan variëren. Voor een onderzoek kan de timing van de test dus heel veel verschil uitmaken. ,,Drie keer een slecht moment of drie keer een goed moment geeft mogelijk een hele andere indruk van de aantallen.”

   Bovendien zijn iets minder zaadcellen niet meteen een probleem, legt Nap uit. ,, Als je van jezelf fantastisch zaad hebt, dan kan dat met iets minder zaadcellen nog steeds fantastisch zijn. Wat we normaal vinden, is 15 miljoen zaadcellen per milliliter. Of je er dan 30 of 100 miljoen hebt: het zijn er genoeg. En het is ook belangrijk dat ze goed beweeglijk zijn.”

   Liever op je dertigste

   Het effect van stoffen zoals weekmakers op de vrouwelijke voortplanting is minder duidelijk, zegt Nap voorts. ,,In Nederland zien we niet dat vrouwen eerder in de overgang raken. Die leeftijd ligt al jarenlang op gemiddeld 51 jaar. Alleen: we willen graag langer vruchtbaar zijn.”

   Kortom, Nap is vooralsnog ‘niet in paniek’. ,,Ik wil zeker niet de boodschap uitdragen dat we ons over een paar generaties niet meer zouden kunnen voortplanten.” Wel drukt ze met name vrouwen op het hart niet onnodig lang te wachten met kinderen. ,,Als je er aan toe bent, stel het dan niet uit. Het komt nooit écht uit, ook niet als je veertig bent. Dus doe het dan liever op je dertigste.”   https://www.ad.nl/wetenschap/weekmak...llen~ab221ab6/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #283
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Grootste probleem voor de mens is de achteruitgang van onze natuur en milieu.

   Door wat wordt dit bedreigt?

   Dit wordt bedreigd door het heersende economisch systeem.

   Dit economisch systeem beter bekend als kapitalisme en cosumptiemaatschappij. De politieke ideologie die hierbij gebruikt wordt is het (neo)Liberalisme.

   Wat voor gevolgen heeft dit voor de wereld, Nederland en ons?


   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  4. #284
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   ...

   U schreef dit voor de Maand van de Filosofie. Wat is de taak van de filosoof in problemen als de klimaatcrisis?


   „Ten eerste: begripsverheldering. Ten tweede: kritische beschouwing van de status quo. En dat ligt natuurlijk dicht tegen Marx’ opmerking aan dat de taak van de filosoof niet is om de wereld te begrijpen, maar om de wereld te veranderen. Er stond een opiniestuk in de Volkskrant van de nieuwe Denker des Vaderlands, Paul van Tongeren, dat ik echt verbijsterend vond. Hij had kritiek op Marli Huijer; zij was kritisch geweest over het coronabeleid en hij vond dat maar activistisch engagement. Als filosoof moest je vooral in de spiegel kijken. Ik vond dat zo’n ouderwetse opvatting van filosofie, die je je alleen maar kunt veroorloven als je ideeën in lijn zijn met die van de macht.

   „Dus wat kan de filosofie toevoegen? Begaanheid met de wereld. Ik bedoel niet dat iedereen per se politieke standpunten moet uitdragen, maar denken is iets griezeligs. Eigenlijk stel je de hele tijd wat vaststaat ter discussie. Maar toch is het ontzettend belangrijk om kritisch te zijn, want als je niet meer kritisch bent, dan krijg je dingen als totalitarisme, Shell en de VVD. En megastallen. Denken is niet zonder gevaar en… de wereld staat op het spel. Onze toekomst staat op het spel, dus je mag geen genoegen nemen met minder.

   ...

   https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/01...e-vvd-a4038160
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  5. #285
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.243
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Recensie Boeken

   Groei is de fatale logica van onze beschaving

   Geld In haar nieuwe boek (●●●●) geeft politiek econoom Maja Göpel een indringende analyse van een reeks problemen, van klimaatverandering tot ongelijkheid, en geeft ze adviezen voor een andere benadering. „Al onze moderne utopieën lijken te ontaarden in dystopische visioenen.”

   Een auto van Tesla.

   Addie Schulte 22 april 2021

   In november 2019 presenteerde Elon Musk de Cybertruck, het nieuwste model in zijn stal van elektrische auto’s. Deze is gemaakt van ‘ultrahard, koudgewalst, roestvast staal’ en ‘Tesla-pantserglas’. Bij Maja Göpel viel de mond open, niet uit ontzag voor het acceleratievermogen van de 1.700 kilo zware truck, maar uit afschuw. Waartoe dient zo’n enorme wagen, waarvan er toen ze haar boek schreef al tweehonderdvijftigduizend besteld waren?

   Volgens Göpel is de truck een voorbeeld van de ontwikkeling dat technologische verbeteringen en maatschappelijke vooruitgang niet meer hand in hand gaan. Technisch gezien mag de Cybertruck beter zijn dan zijn voorgangers, maar in feite is het een verslindend en overbodig Mad-Max-achtig monster. De truck lost geen problemen op, maar maakt die alleen maar groter.

   In Onze wereld nieuw denken geeft politiek econoom Göpel een indringende analyse van een reeks problemen, van klimaatverandering tot ongelijkheid, en geeft ze adviezen voor een andere benadering. ‘Al onze moderne utopieën lijken te ontaarden in dystopische visioenen’, schrijft ze. Technologie produceert Cybertrucks en dataslurpende reuzen. Liberalisme is een systeem geworden waarin bezit zonder verantwoordelijkheid de regel is. En vooruitgang houdt in: ‘veroveren en uitbuiten, expanderen en extraheren.’ Economische groei, nog zo’n fraaie belofte uit het verleden, staat nu gelijk aan klimaatverandering. ‘Dat is de fatale logica van onze beschaving.’

   Göpel was adviseur van de Duitse regering in milieukwesties en is de eerste onderzoeksdirecteur van de denktank The New Institute in Hamburg. Daar moeten vooraanstaande denkers werken aan plannen om de wereld te verbeteren. Dat gaat gepaard met grote woorden, die ze ook in haar boek gebruikt. Zo is te lezen dat de planeet ‘aan de rand van de afgrond’ staat. Toch is haar tekst niet schreeuwerig, eerder beheerst, niet boos maar ernstig verontrust.

   Superrijken


   Hoewel ze ‘nieuw denken’ belooft, zijn veel van haar inzichten niet nieuw. Het sterke aan het boek is dat ze op heldere wijze de ideeën achter de trends van klimaatverandering, groeiende ongelijkheid en ongemakken ontleedt. Zo komen Charles Darwin en Adam Smith voorbij, waarbij ze aantekent dat verwrongen versies van hun opvattingen de grootste invloed kregen. In economische modellen is de homo economicus het uitgangspunt, de mens die uitsluitend let op materieel voordeel. Dat heeft volgens Göpel weinig met de werkelijke mens te maken.

   Haar opvattingen sluiten betrekkelijk nauw aan bij het werk van de economen Kate Raworth en Mariana Mazzucato. Steeds gaat het over het veranderen van een eenzijdige economie naar een meer veelzijdige benadering, waarbij niet geld de allesbepalende waarde is. Dat is een enorme gedachtesprong, een ommekeer van het wereld- en mensbeeld.

   Gaan lezers door dit boek ‘de wereld nieuw denken’? Misschien niet direct, maar in Duitsland was het een bestseller. Dat succes is te zien als een van de tekenen dat zaken aan het veranderen zijn. Die verandering, zo schrijft Göpel, is een collectieve verantwoordelijkheid, niet alleen van politici, maar ook van individuen, consumenten, media en bedrijven.

   Een handboek voor die verandering is dit niet, het biedt vooral een ander kader. Wel staan er tal van suggesties in voor concrete stappen, van groot tot klein. Ze suggereert de 8,2 biljoen dollar die superrijken in belastingparadijzen hebben wegstopt aan te wenden voor de verbetering van de scholing, huisvesting en zorg voor de allerarmsten. En een heffing in te voeren van nog geen 3 euro voor het terugsturen van online bestelde artikelen. In Duitsland zou het veertigduizend ton CO2 per jaar schelen. Dat is net zoveel als vierduizend van de in totaal 83 miljoen Duitsers uitstoten.


   Maja Göpel: Onze wereld nieuw denken. Pluim, 192 blz. € 21,99

   https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/22...aving-a4040966
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  6. #286
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.506
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   "Jouw verhaal". Een aanfluiting gewoon. Een plakboek vol met ideeën die andere mensen hebben ontwikkeld. En nog erger is dat bij 99% van die plaksels niet eens een persoonlijk commentaar gevoegd is. Dat is geestelijke armoede en luiheid. Je beheerst wellicht heel goed de nederlandse taal, maar gedachten omzetten in tekst is nog wat anders. En hoe zou iemand jou moeten "antwoorden" in deze draad. Door een plaksel te citeren? Er gaat wel een rode draad door al die plaksels heen
   welke "jouw verhaal" definieert: aan het westen deugt niets. Maar over je persoonlijke gedachten durf je niet echt bloot. Want dat zou immers tegen je gebruikt kunnen worden. Maar ik neem wel de vrijheid daaruit een paar zaken te deduceren: je bent racistisch, een manipulator, een homohater en hebt grondig de pest aan atheďsten. Aan het leed van je palestijnse "broeders" heb jij honderd procent maling. Hun leed is alleen maar nuttig om naar het westen te kunnen wijzen, verder boeit dat niet. Zelfkritiek daar doe jij niet aan. Dát is jouw verhaal.

   .

  7. #287
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Nov 2004
   Berichten
   11.822
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   776493

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Recensie Boeken

   Groei is de fatale logica van onze beschaving

   [SIZE=4]Geld In haar nieuwe boek (●●●●) geeft politiek econoom Maja Göpel een indringende analyse van een reeks problemen, van klimaatverandering tot ongelijkheid, en geeft ze adviezen voor een andere benadering. „Al onze moderne utopieën lijken te ontaarden in dystopische visioenen.”   Maja Göpel: Onze wereld nieuw denken. Pluim, 192 blz. € 21,99
   Alleen even over die giga-truck van Elon Musk. Is dit alles ? Ja, vandaag wel .

   Ik zou hem niet zonder meer in de prullenmand willen gooien. Gebruik je fantasie en je zult merken dat er zich situaties voor kunnen doen waar die truck in zware omstandigheden mensen/dieren zou kunnen helpen. Denk bv aan die enorme bosbranden in Australië en de VS. Je zou mensen/dieren kunnen redden die ingesloten zijn terwijl de brandende takken op je sterke dak neerstorten. Of denk aan de geboorte van een nieuw mensje, ergens in een natuurgebied met nauwelijks wegen, waarbij de moeder snel met haar kindje naar een gespecialiseerd ziekenhuis moet..Op welke gronden zou je voor een helikopter kiezen die meer energie slurpt en moeilijker te bedienen is voor de meeste mensen.

   Je zou 'm ook kleiner kunnen maken en uit kunnen rusten in de toekomst met lichte accu's die bv energie uit verantwoorde bronnen aanleveren.

   Wie hoeven niet alles af te schieten als we over de toekomst nadenken, maar steeds vragen : Zien we er voordelen in ? Wat zijn de nadelen en hoe kunnen we die neutraliseren. Of kunnen we er beter mee stoppen..
   Groei is niet per definitie slecht. de vraag is : hoe verloopt die groei.

  8. #288
   Just say N3am Oiseau's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2012
   Locatie
   Om de hoek.
   Berichten
   25.611
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   3614776

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Eric heeft een zicht van 1% waardoor hij totaal voor 99% het mist is gegaan. Teveel eigen opvattingen is giftig dodelijk voor een helder kijk op zaken en mensen.

  9. #289
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.506
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Gevolgen voor de wereld:

   Voor de wereld heeft het als gevolg gehad dat de meerderheid van de wereld uitgebuit wordt. Heet kolonialisme is nooit opgehouden. De kolonisatie is gewoon van masker verandert.

   Eerst waren het westerlingen zelf met hun legers die de landen onderdrukten en leegroofden, nu hebben ze er hun mannetjes en elites voor in de plaats gezet. Zo valt de kolonisatie niet op en komt er minder massaal verzet. Als het de buitenlander is die je landt bezet dan is dat heel zichtbaar en zullen de gekoliniseerden zich eerder verzetten.

   Het westen heeft er dus nooit baat bij dat er een werkelijke democratie komt in al die landen. Immers als de democratie wordt ingevoerd dan kiezen de burgers voor hun eigen landsbelang en zullen ze het niet toelaten dat hun land wordt leeggeroofd.

   Landen die ze niet goed kunnen controleren komen op de zwarte westerse lijst en worden gecriminaliseerd.

   Het westen geeft miljarden uit aan informatievergaring, spionage en oorlogen uit in hun wingebieden. Indien nodig worden er regimechanges bewerkstelligd. Dat gaat via steunen van rebellengroepen, terroristen, massamanipulatie, mediacampagnes van de dictators etc...

   Waar ergens een oorlog wordt gevoerd in de wereld, zit er 9 van de 10 keer het westen achter. Onderzoek voor het gemak even alle oorlogen na de tweede wereld oorlog. Je schrikt je rot wat het westen voor schade de derde wereld landen heeft toegebracht.

   Het politieke westen denkt alleen aan haar belang, al doen ze zich voor dat ze werkelijk betrokken zijn. Westerse mensen kunnen wel oprecht en betrokken zijn, dat zijn er heel veel, maar de politiek die gevoerd wordt is het tegenovergestelde.
   Je kunt het gewoon turven :

   #Het_westen
   #westerlingen
   #De_westerse_mens

   En dan ook nog ontkennen...

   Eigen verantwoordelijk? Welnee. Allemaal de schuld van de (witte) westerling. Achter alle kwaad op de wereld zit Het Westen en De Westerlingen. Revisor is alleen een westerling waar het gaat over rechten. Nergens verantwoordelijk voor maar wel mee mogen doen. Want als je kunt verdienen aan de moordenaars en uitbuiters van je broeders is je geweten nog steeds zuiver.

  10. #290
   Just say N3am Oiseau's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2012
   Locatie
   Om de hoek.
   Berichten
   25.611
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   3614776

   Standaard Re: Wat is de kern van mijn verhaal?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Je kunt het gewoon turven :

   #Het_westen
   #westerlingen
   #De_westerse_mens

   En dan ook nog ontkennen...

   Eigen verantwoordelijk? Welnee. Allemaal de schuld van de (witte) westerling. Achter alle kwaad op de wereld zit Het Westen en De Westerlingen. Revisor is alleen een westerling waar het gaat over rechten. Nergens verantwoordelijk voor maar wel mee mogen doen. Want als je kunt verdienen aan de moordenaars en uitbuiters van je broeders is je geweten nog steeds zuiver.
   Volgens mij heb jij niet door welke denkfouten jij maakt door je selectief te ergeren aan het feit dat Revisor in het westen leeft en voor zichzelf zorgt en tegelijk hij zaken benoemt die een niet fraaie kant van '' mooie westen" onverbloemd laten zien.

   Je wil toch niet eisen dat hij het kwaad niet mag benoemen en hem het zwijgen opleggen? je maakt een loyaliteit kwestie van en je wil twijfels zaaien over principes van de man.

   Turven kan een kind maar waarom wil je niet inhoudelijk ingaan op de zaken die genoemd worden en die in verband met de westerlingen en het westen worden gelegd?
   Jij kan moeilijk zeggen dat hij onterecht de Indianen alles in de schoenen schuift..

   We leven nu eenmaal in een uitermate interessante tijdperk waarin veel zaken lang niet meer te verbloemen of te verbergen zijn. We kunnen zelf de geschiedenis herschrijven want de macht van leugenaars is lang niet meer magisch.. en rampzalig ontwikkelingen en gebeurtenissen vinden plaats terwijl wij live mee kijken. We hoeven niet te wachten op geschiedenisboeken over 30 jaar voor een analyse..

   ik wil je meegeven dat de man blijkbaar een beter Nederlander dan de gemiddelde Nederlander . Je kan hem moeilijk verwijten dat hij teleurgesteld zou zijn voor het feit dat hij alles wat hem geleerd over democratie , rechten onder de voet wordt gelopen door Westerlingen .. naast het feit dat Cultureel Identiteit en Achtergrond van mensen minder stelt , sterker nog met beleid bestreden wordt..

   Of alles ontkennen? iedereen terugkrabbelen in eigen grot of beter onder eigen steen leven met het idee : doe niet zo moeilijk want het kan nog erger..
   Laatst gewijzigd door Oiseau; 25-04-21 om 22:41.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •