China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese moslims - Pagina 8
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 8/8 EersteEerste ... 78
  Resultaten 71 tot 74 van de 74

  Onderwerp: China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese moslims

  1. #71
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   20.393
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011793

   Standaard Re: China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese mos

   Arsenal in paniek na veelbesproken Instagram-post van Mesut Özil

   Zondag, 15 december 2019 om 11:20   CCTV, de publieke omroep in China, zal de Premier League-wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City van zondag niet uitzenden. Aanvankelijk zou de kraker live in beeld worden gebracht, maar de Chinese overheid is gekrenkt door een recente, veelbesproken post van Mesut Özil op Instagram. De middenvelder uitte kritiek op de onderdrukking van de Oeigoeren door de regering van China.

   In plaats van het treffen tussen Arsenal en Manchester City krijgen televisiekijkers in China een herhaling voorgeschoteld van de wedstrijd tussen Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur, die eerder op de middag plaatsvindt. In oktober ontstond een soortgelijke rel rondom NBA-wedstrijden, nadat Daryl Morey, de algemeen directeur van basketbalteam de Houston Rockets, steun had betuigd aan de opstand in Hongkong tegen de invloed van Beijing. China weigerde toen NBA-wedstrijden uit te zenden, waarna NBA-woordvoerder Michael Bass de uitspraken van Morey 'betreurenswaardig' noemde.

   Ook Arsenal probeert het gezichtsverlies te beperken na de post van Özil. "Wat betreft de opmerkingen van Mesut Özil op sociale media wil Arsenal een duidelijk statement maken", schrijft de club op het eigen account op Weibo, een van de grootste sociale netwerken van China. "De content die werd gepubliceerd, is de persoonlijke mening van Özil. Als voetbalclub kiest Arsenal er altijd voor om zich niet te mengen in de politiek." Britse media leggen de link naar de commerciële belangen van Arsenal in China; zo is de club bezig met de lancering van een eigen restaurantketen in het meest bevolkte land ter wereld.   Velen noemen het statement des te opvallender, daar the Gunners niet aan de rem trokken toen Héctor Bellerín deze week in de aanloop naar de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk '#FuckBoris' tweette, refererend aan premier Boris Johnson. Özil toonde zich op Instagram solidair met de Oeigoeren, een van oorsprong Turks volk in China dat overwegend islamitisch is. Hij beschreef de Oeigoeren als 'strijders die zich verzetten tegen onderdrukking'. China houdt naar schatting meer dan een miljoen Oeigoeren en andere moslims uit de regio vast in gevangenenkampen, waar zij volgens rapportages van de Verenigde Naties hun eigen cultuur moeten afzweren en de communistische partij-ideologie moeten omarmen.

   "Ze verbranden korans, ze sluiten moskeeën, ze verbieden hun scholen, ze vermoorden hun geestelijken", schreef Özil. "De mannen worden opgesloten in kampen, de vrouwen worden gedwongen om met Chinese mannen te trouwen." Özil vindt dat andere moslimlanden zich nadrukkelijker moeten uitspreken tegen de onderdrukking. "Moslims zijn stil. Ze laten niets van zich horen. Ze hebben de Oeigoeren aan hun lot overgelaten. Snappen ze niet dat goedkeuring voor vervolging hetzelfde inhoudt als vervolging?" Zaterdag demonstreerden Oeigoeren in Istanbul tegen de onderdrukking en toonden ze foto's van Özil. "Bedankt dat je onze stem bent", stond bijvoorbeeld op de borden.


   https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=364439
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #72
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   20.393
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011793

   Standaard Re: China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese mos

   Ook uit het rugby komt nu kritiek op de behandeling van Oeigoeren door China

   Rugbyer Sonny Bill Williams levert kritiek op de onderdrukking van Oeigoeren door China. Hij is boos op clubs die zich vanwege financiële belangen stilhouden.

   Lisa Dupuy 23 december 2019 om 11:58


   Sonny Bill Williams tijdens de persconferentie waarin hij werd gepresenteerd als speler voor rugbyclub Toronto Wolfpack. Foto Isabel Infates/AFP

   De Nieuw-Zeelandse toprugbyer Sonny Bill Williams heeft zich geschaard bij een groep wereldberoemde sporters, zoals Mesut Özil, die zich publiekelijk uitspreken tegen het lot van de Oeigoeren, een moslimminderheid in de Chinese staat Xinjiang. Dit weekend deelde hij een weinig subtiele boodschap op zijn Twitter-profiel: een illustratie die uitbeeldt dat het Oeigoerse volk tot bloedens toe wordt mishandeld door de Chinese staat.

   „Het zijn trieste tijden als we economische winst verkiezen boven menselijkheid”, zo luidt de tekst die de rugbyer - die nu voor Toronto Wolfpack speelt - bij de illustratie plaatste. In die opmerking is kritiek te lezen op grote sportclubs die zich niet hebben willen uitspreken tegen de toestanden, uit angst fans of franchises in China te verliezen.

   De tweet van Sonny Bill Williams: de blauwe arm in de illustratie heeft de kleuren van de vlag van Oost-Turkestan, de eigen Oeigoerse staat van 1944 tot 1949:   https://twitter.com/PM_ScroMo/status...32685256609793

   Zo distantieerde de Londense voetbalclub Arsenal zich van eerdere uitspraken door aanvaller Mesut Özil. Hij uitte via Instagram kritiek op China over de behandeling van de Oeigoeren. Deze etnische minderheid, voornamelijk moslim, woont in de noordwestelijke provincie Xinjiang. De miljoenen Oeigoeren worden onderdrukt. Zo zijn volgens onderzoeken door mensenrechtenorganisaties en journalisten in de afgelopen jaren steeds meer ‘heropvoedingskampen’ verrezen, waar zij worden gedwongen afstand te nemen van hun cultuur en geloof.

   Özils kritiek kwam hem duur te staan: hij werd geschrapt uit de Chinese versie van een voetbalgame en veel Chinese fans reageerden fel op het platform Weibo. Arsenal liet daarop een verklaring uitgaan waarin het bestuur stelde „altijd neutraal” te zijn aangaande politieke zaken.

   Bekeerd

   Het Duitse 1.FC Köln noemde juist een expliciet politieke reden voor de opschorting van bouwplannen voor een trainingscomplex in China. De club wil „zo’n totalitaire en brute dictatuur” niet steunen. Met de ‘voetbalacademie’ was een contract van zo’n 1,8 miljoen euro gemoeid. Een bestuurslid van de club liet vorige week in Duitse media weten: „Ik begrijp dat Duitsland niet helemaal zonder China kan en dat er diplomatiek verkeer is tussen die twee landen. Maar we hebben China niet nodig in de sportwereld.”

   Eerder deze maand gebruikte Williams de hashtag ‘Bid voor de Oeigoeren’. Die tweet werd 7.800 keer gedeeld. De rugbyer (34) heeft zich in Nieuw-Zeeland vaker publiek geprofileerd als moslim. Hij bekeerde zich zo’n tien jaar geleden tot de islam. „Het geloof maakt me een betere speler en een beter mens”, vertelde hij eerder dit jaar daarover aan de BBC. Meer teamgenoten in de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland, bekend als de All Blacks, zijn moslim. Williams en zijn ploeggenoten bidden samen voorafgaand aan of na wedstrijden.


   https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/23...china-a3984785
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'
   Antwoord met Citaat Antwoord met Citaat 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes

  3. #73
   Very Important Prikker Samir75017's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2011
   Locatie
   Paris
   Berichten
   3.239
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   10199463

   Standaard Re: China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese mos

   Which Countries Are For or Against China’s Xinjiang Policies?

   Last week, two coalitions sent competing letters to the UN Human Rights Council criticizing or backing China’s Xinjiang policies.

   Those that signed the first letter, criticizing China, include: Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Japan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, the Netherlands, New Zealand, Norway, Spain, Sweden, Switzerland, and the UK.

   Signing the second letter, in defense of China’s policies, were: Algeria, Angola, Bahrain, Belarus, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cameroon, Comoros, Congo, Cuba, Democratic Republic of the Congo, Egypt, Eritrea, Gabon, Kuwait, Laos, Myanmar, Nigeria, North Korea, Oman, Pakistan, Philippines, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Somalia, South Sudan, Sudan, Syria, Tajikistan, Togo, Turkmenistan, United Arab Emirates, Venezuela, and Zimbabwe.

   The Diplomat

  4. #74
   losbandige extremist Joesoef's Avatar
   Ingeschreven
   Jul 2001
   Locatie
   The dark side of the moon
   Berichten
   31.074
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   173255

   Standaard Re: China gaat een stap verder: Koran, gebedskleed en islamitische spullen verboden voor chinese mos

   China heeft stemmen gekocht in ruil voor ‘ontwikkelingswerk’. De enige die er beter van is geworden is China zelf.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •