Onderzoek opgestart na discriminatie/etnisch profileren door Belastingdienst - Pagina 3
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 3/3 EersteEerste ... 23
  Resultaten 21 tot 26 van de 26

  Onderwerp: Onderzoek opgestart na discriminatie/etnisch profileren door Belastingdienst

  1. #21
   Klant Bij Tanger Interim's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2013
   Berichten
   523
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   12372

   Standaard Haatverblinding

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Zoooo negatief... Vanwaar dat gebrek aan nuance. Is het echt zo erg?

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   ...
   Dit land is een haatland, geleid door haatpolitici.
   Zwak op het zwakzinnige af.

   Ik ken de kinderen van één van de twee originele oprichters van de SP.
   Hun vader (geheten Nico Schrevel en overleden aan slokdarmkanker) koos ten tijde van de strijd tussen het kapitalistische Westen en het communistische Oosten voor het Oosten.

   Wanneer ik hen (kinderen) spreek en wij het hebben over het Westen bedoelen wij het systeem dat arme landen moorddadig uitbuit en dat ook o.a. Nederland wil omvormen tot een samenleving van meesters en slaven; een omvormen waar jij - reeds slaaf - enthousiast aan meewerkt.

   Jij hebt op dit forum geschreven dat jij geenstijl.nl niet leest en dat hoeft ook niet want op geenstijl.nl noemt men zich bijna allemaal - net zoals jij - libertair/libertijn. En als het gaat om 'buitenlanders' (1) die kritiek op Nederland leveren, vinden de geenstijl-reaguurders (2) dat het smerige parasieten zijn die leven van gratis Nederlands geld, Nederland openlijk verachten en dat ze op moeten rotten naar hun eigen zandbakland.
   1 = Revisor
   2 = Rob Gosseling

   Tijdens zijn werkzaam leven is Nico Schrevel regelmatig ontboden bij en bezocht door de BVD (voorloper AIVD).
   Nooit is Nico Schrevel, die leefde van export naar het Oostblok, door de BVD verweten dat hij parasiteerde op het Westen dat zijn koopwaar leverde. Nooit is hem gezegd dat hij maar moest emigreren naar een Oostblokland.
   Maar ja, als iemand solliciteert bij een veiligheidsdienst wordt er ook gekeken in hoeverre de sollicitant(e) weerstand kan bieden aan haatverblinding.
   En extreme haatverblinding neemt het altijd bij jou over als jij reageert op Revisor.

   Op geenstijl is gisteren een topic gestart waarin voor de zoveelste keer gebruld wordt om het aftreden van Menno Snel.
   Maar dat aftreden heeft niets te maken met wat leden van minderheidsgroepen aangedaan is door de Belastingdienst.
   Bij geenstijl is de leiding in handen van 'nieuwsgaarders' die de media als vierde macht wil transformeren tot dé macht die politici/bestuurders maakt en breekt.
   Ik vind - en hierbij terug bij het onderwerp van deze discussie - dat Menno Snel moet blijven zitten waar hij nu zit zodat hij maatregelen kan treffen tegen de racistische ambtenaren die de macht van de Belastingdienst misbruiken om hun racisme te botvieren op weerloze mensen.

  2. #22
   Klant Bij Tanger Interim's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2013
   Berichten
   523
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   12372

   Standaard Vanaf 6:29

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ibrah1234 Bekijk Berichten
   Er is helemaal geen traditionele belastingdienst meer. Software en algoritmes laten de alarmbellen afgaan. Neefje van mij studeert TU Enschede en de meeste bijbaantjes van de studenten zijn bij de belastingdienst ontwikkelen software.

   De tijd dat alles handmatig ging en elke ondernemer eens in 5 jaar werd gecontroleerd is verleden tijd. Software en algoritmes duiden misstanden.

  3. #23
   Klant Bij Tanger Interim's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2013
   Berichten
   523
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   12372

   Standaard Nico Schrevel ( 2 aanvullingen)

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Interim Bekijk Berichten
   [...] Nico Schrevel [...]
   (2 aanvullingen)
   1.) Nico Schrevel, gehuwd met een kerkse donkere (Indonesië) vrouw, brak in 1971 met Daan Monjé (Socialistiese Partij)
   2.) Nico Schrevel was niet meer politiek actief toen de SP 'Centrumpartij ging':

   Begin jaren ’80 had de SP het niet zo op met moslims. Dat blijkt onder meer uit de door het landelijk bestuur van de SP gepubliceerde brochure ‘Gastarbeid en Kapitaal’, waarin op pagina 17 staat te lezen:

   “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun discriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”.

   Met name de PVDA, PSP en CPN vonden destijds dat de SP zo bijdroeg aan vreemdelingenhaat en racisme. De partij werd zelfs op één lijn gesteld met de extreem-rechtse Centrumpartij van Hans Janmaat. Het dagblad De Waarheid kopte op 6 april 1983: “SP keert zich in brochure tegen buitenlanders” en op 28 april: “Een ‘Socialistische’ Partij op jacht naar Janmaat-stemmers”.

   https://gerard1945.wordpress.com/201...n-de-jaren-80/

  4. #24
   Very Important Prikker Ibrah1234's Avatar
   Ingeschreven
   Mar 2013
   Berichten
   5.803
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   737763

   Standaard Re: Vanaf 6:29

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Interim Bekijk Berichten
   U begeeft zich wederom in abstracte sferen. Geen touw aan vast te knopen.

  5. #25
   Klant Bij Tanger Interim's Avatar
   Ingeschreven
   Apr 2013
   Berichten
   523
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   12372

   Standaard Zelftestje

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ibrah1234 Bekijk Berichten
   U begeeft zich wederom in abstracte sferen. Geen touw aan vast te knopen.
   Met mijn post geef ik aan dat uw bijdrage irrelevant is voor deze discussie (alhoewel van 6:29 een korte onderhoudende pauze kan inlassen).

   Uw bijdrage is hooguit uw zoveelste uitnodiging om middels dialectiek af te dwalen van het onderwerp van discussie en zodoende - voor u zelf - uw onvermogen om deel te nemen aan de/een discussie te ontkennen.

   Anders gezegd: indien u predicatief (te) abstract jndiceert, indiceert dit in concreto dat u attributief het niveau van een discussie niet kunt bijbenen.

   In dit verband een goed aangeschreven zelftestje:

   https://www.bol.com/nl/f/negatieve-dialectiek/38115808/

  6. #26
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   20.052
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011792

   Standaard Re: Onderzoek opgestart na discriminatie/etnisch profileren door Belastingdienst

   De top van de Belastingdienst keurde de illegale fraudejacht goed


   Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) tijdens een debat over de Belastingdienst. Beeld ANP

   Tot op het hoogste niveau stemden ambtenaren van de Belastingdienst in met het illegaal stopzetten van toeslagen. Documenten die dat aantonen liggen inmiddels op het bureau van staatssecretaris Snel van financiën.

   Jan Kleinnijenhuis 23 september 2019, 1:00

   Hoge ambtenaren van de Belastingdienst waren direct verantwoordelijk voor het totaal ontsporen van een sinds 2014 slepende fraudejacht rond de kinderopvangtoeslag. Tot op het hoogste niveau gaf het management van de Belastingdienst ruim baan aan een speciaal fraudeteam dat zonder behoorlijk onderzoek en tegen de wet in toeslagen stopzette bij minimaal enkele honderden ouders. Dit blijkt uit onderzoek van ‘RTL Nieuws’ en Trouw.

   Verschillende bronnen melden aan Trouw en RTL Nieuws dat het zogeheten Managementteam Fraude het beleid om onwettig toeslagen stop te zetten, heeft geaccordeerd. Daarin zaten onder anderen de toenmalig algemeen directeur van de Belastingdienst, de directeur van de Fiod en de directeur van de afdeling Toeslagen. Ook de hoogste baas van de Belastingdienst, de directeur-generaal, zou hiervan op de hoogte zijn geweest. Niet duidelijk is of ook de toenmalige staatssecretaris, huidig minister van economische zaken Eric Wiebes (VVD), door zijn ambtenaren is geïnformeerd over het illegaal handelen.

   Pas later krijgt het parlement de documenten te zien

   De betrokkenheid van de topambtenaren is naar boven gekomen naar aanleiding van een verzoek van RTL Nieuws en Trouw op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (wob). Staatssecretaris Menno Snel (D66) van financiën heeft die documenten inmiddels boven tafel, zo schreef hij vrijdagavond aan de Tweede Kamer, maar hij wil de stukken nog niet delen. Eerst moeten de documenten ‘geanalyseerd’ en ‘beoordeeld’ worden, pas daarna krijgt het parlement ze eventueel te zien.

   Uit de documenten zal moeten blijken wanneer tot de ambtelijke top doordrong dat illegaal werd opgetreden door het zogeheten ‘Combiteam Aanpak Facilitators’ (CAF). Duidelijk is wel dat in 2016 het beleid werd gewijzigd, en de Belastingdienst niet langer toeslagen zomaar stopzette op basis van onvolledig onderzoek. Maar volgens staatssecretaris Snel is niet vastgelegd waarom dat is gebeurd, zo antwoordt hij op vragen van Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP).

   Toeslagen van honderden ouders

   Snel geeft in de antwoorden op Kamervragen voor het eerst toe dat toeslagen werden stopgezet terwijl onderzoek naar het recht daarop volledig ontbrak, of nog niet was afgerond. Zo werden toeslagen van honderden ouders bij een gastouderbureau uit Eindhoven direct stopgezet nadat bij slechts acht ouders ‘onvolkomenheden’ waren geconstateerd. Volgens Snel is dat een ‘gebruikelijke toezichtmethodiek’ en heeft dat in 170 andere CAF-zaken geleid tot ‘mogelijk een vergelijkbare wijze van stopzetting’.

   Hoewel in 2016 werd gestopt met het illegaal stopzetten van toeslagen procedeerde de Belastingdienst gewoon door tegen gedupeerde ouders die in de jaren ervoor onterecht waren aangepakt. Zelfs na interne klachten van medewerkers in 2015 dat eerdere stopzettingen juridisch niet vol te houden waren, een vernietigend rapport van de Nationale Ombudsman en uitspraken van de Raad van State in 2017 liepen de rechtszaken door.

   Trotse juristen binnen de belastingsdienst

   De Belastingdienst hield in rechtszaken stelselmatig stukken achter om ouders alsnog tot terugbetalen veroordeeld te krijgen. Diverse goed ingevoerde bronnen zeggen tegen Trouw en RTL Nieuws dat ambtenaren van Toeslagen op geen enkele manier rekening hielden met de rechtsbescherming van burgers.

   Alles was erop gericht eerder genomen beslissingen tot stopzetten in stand te houden. Betrokkenen spreken van ‘misselijkmakende’ praktijken, waar juristen zelfs trots op waren doordat dit intern werd aangemoedigd. Wie afwijzingen ter sprake stelde, werd juist als ‘lastig’ ervaren. Eén van de juristen die snel carrière maakte bij Toeslagen had als motto in zijn pen gegraveerd: ‘Bij twijfel, altijd afwijzen’.


   https://www.trouw.nl/economie/de-top...goed~b49f5102/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •