Joden in Marokko kregen van de koning het monopolie op de verkoop van tabak en marijuana - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/2 EersteEerste 12
  Resultaten 11 tot 13 van de 13

  Onderwerp: Joden in Marokko kregen van de koning het monopolie op de verkoop van tabak en marijuana

  1. #11
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.369
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Joden in Marokko kregen van de koning het monopolie op de verkoop van tabak en marijuana

   ParlementariŽr: 150 IsraŽlische bedrijven willen investeren in Riffijnse cannabis

   2021-05-09


   Marokkanen en IsraŽliŽrs bezochten deze maand Al Hoceima opzoek naar 'investeringsmogelijkheden'

   De parlementariŽr Larbi Lamharshi zei dat 150 IsraŽlische bedrijven die gespecialiseerd zijn in de farmaceutische en cosmetische industrie de wens hebben uitgesproken om te investeren in het medicinale gebruik van cannabis in de ”noordelijke regio’s”. De laatste is de term waarmee Rabat Arif aanduidt omdat de term Arif de Allawieten herinnert aan de Riffijnse Republiek en hun oorlog tegen deze Riffijnse staat.

   Lamharshi, die ook de voorzitter is van de Provinciale Raad van Ouazzane, legde tijdens zijn deelname aan een gesprek van zijn partij PAM uit dat het legaliseren van de cannabisteelt veel economische voordelen zal opleveren voor het ”Noorden”/Arif, melden verschillende regimegezinde media waaronder Achkayen.

   Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken onthulde deze week een officiŽle studie die verwacht dat de inkomsten uit de Riffijnse cannabis het totaal landbouwinkomen van het Allawitische koninkrijk zal overtreffen.


   https://arifnews.com/news/parlementa...jnse-cannabis/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #12
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.369
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Joden in Marokko kregen van de koning het monopolie op de verkoop van tabak en marijuana

   Ooit organiseerde Frankrijk nog de cannabishandel in Marokko

   10 mei 2021 - 17:40 - Marokko


   ©

   Uit de koloniale geschiedenis blijkt dat tijdens het Frans protectoraat, tussen 1912 en 1954, Marokko als uitvalsbasis diende voor Frankrijk om zijn cannabishandel te organiseren via de Rťgie des Tabacs et du Kif.


   Frankrijk heeft het gebruik en het op de markt brengen van cannabis niet altijd verboden, integendeel. Het land organiseerde zelfs de handel in cannabis in Marokko dat toen onder Frans protectoraat stond. Frankrijk richtte hiervoor de Rťgie des tabacs et du kif op, die het monopolie had op deze handel tot de onafhankelijkheid van Marokko, schrijft Franceinfo. Er kwam toen een einde aan de staatshandel in cannabis, maar de Rťgie, die in Tanger was gevestigd, bleef cannabis en tabak verwerken, die nu voor plaatselijk gebruik waren bestemd.

   "De traditionele teelt van cannabis, in Marokko bekend als kif, werd een politiek en economisch probleem ten tijde van de kolonisatie, aangezien het de tweede grootste bron van inkomsten was voor de koloniale begrotingen na de invoerrechten. De verschillende Europese mogendheden vochten dus om de controle over deze bron, zowel om economische redenen als om politieke en strategische redenen: door het cannabismonopolie te controleren, controleert men de Staat. Het is interessant om te zien dat de Europese Unie het cannabismonopolie onder controle heeft weten te houden," verklaart Yann Bisiou, docent privaatrecht en strafwetenschappen aan de Universiteit Paul-Valťry Montpellier 3, en auteur van het boek "Histoire des politiques criminelles: le cas des rťgies franÁaises des stupťfiants".

   "Het is interessant om te zien dat dit altijd werd gezien als een veiligheidskwestie," zegt Yan Bisiou, die eraan toevoegt dat "pas in 1916 en tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke verbodswet werd aangenomen". In 1925 verbood Frankrijk cannabis als verdovend middel, maar stond het de vermenging met tabak toe, die in Marokko door de Rťgie werd geproduceerd en verkocht. Het was uiteindelijk pas in 1970 dat Frankrijk een wet aannam om het gebruik van drugs, waaronder cannabis, strafbaar te stellen, na de tragische dood door overdosis van een jong meisje in een nachtclub in Bandol.


   https://www.bladna.nl/frankrijk-cann...kko,35553.html
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #13
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.369
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Joden in Marokko kregen van de koning het monopolie op de verkoop van tabak en marijuana

   IsraŽlische investeerders tonen interesse in Marokkaanse cannabisindustrie

   9 mei 2021 - 18:20 - Economie


   ©

   Hoewel het wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis in Marokko nog op parlementaire goedkeuring wacht, hebben IsraŽlische bedrijven al hun interesse in de Marokkaanse cannabisindustrie kenbaar gemaakt.

   Volgens het dagblad Assabah zijn er ongeveer 150 IsraŽlische bedrijven die enkel nog wachten met investeren totdat de legalisatiewet definitief is aangenomen. Het gaat vooral om bedrijven die gespecialiseerd zijn in farmacie en cosmetica.

   Naar verwachting zullen de regio’s waar de teelt van de medicinale cannabis plaats zal vinden er in economisch opzicht flink op vooruit gaan. Volgens een studie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, moet er op korte termijn een winst van 110.000 dirham per hectare worden gehaald. Ook zijn er regels opgesteld om de cannabisteelt duurzaam te laten verlopen.

   PAM-parlementariŽr Larbi El Mharchi, heeft tijdens een debat over de legalisatie in het parlement een wetsvoorstel ingediend voor een amnestieregeling voor 55.000 mensen die zijn veroordeeld voor het gebruik of het bezit van cannabis. Omdat het parlement nog moet gaan beslissen of de legalisatiewet wordt aangenomen is het niet zeker dat de legalisatie er gaat komen. Zo is de politieke partij PJD fel gekant tegen het wetsvoorstel om de teelt van cannabis voor medicinale doeleinden legaal te maken.


   https://www.bladna.nl/israelische-in...rie,35556.html
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •