Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken - Pagina 20
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 20/22 EersteEerste ... 10192021 ... LaatsteLaatste
  Resultaten 191 tot 200 van de 213

  Onderwerp: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

  1. #191
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.759
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   "According to the French government, the bill is designed to “protect the Republic” against Islamist extremism, bolstering France’s secular system."

   Wel een beetje laat. De regering loopt hopeloos achter de feiten aan. Het is de vraag of maatregelen die 40 jaar te laat komen überhaupt nog enig effect hebben. Dit is onoplosbaar vrees ik. De orthodoxe islam heeft definitief wortel geschoten in Frankrijk. Eigen schuld dikke bult. Naïef volk die Fransen.


   .

  2. #192
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.601
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Frankrijk: nieuwe wet tegen ‘separatisme’ houdt moslims in het vizier

   In achtergronden door Ellen van de Bovenkamp op 04-08-2021 | 10:57

   De afgelopen dagen was er in de media aandacht voor de demonstraties tegen het verplichte vaccineren dat Macron voor ogen heeft. Een andere belangrijke inbreuk op gelijke rechten in Frankrijk heeft minder aandacht gekregen: de wet tegen ‘het separatisme’ is afgelopen week aangenomen. Deze wet, voluit de wet voor het respect van de principes van de Republiek en de strijd tegen het separatisme, is gepresenteerd als een nieuw middel om Frankrijk te beschermen tegen islamistische machtsinvloeden. Critici vragen zich echter af of de wet gericht is tegen islamisten in het bijzonder of tegen moslims in het algemeen. En gaat een wet die tegen een specifieke religie is gericht niet in tegen het Franse devies van vrijheid-gelijkheid-broederschap? Ellen van de Bovenkamp gaat in dit artikel nader op de nieuwe wetgeving in.

   Wat houdt de wet precies in? Allereerst wordt het verbod op het dragen van een hoofddoek uitgebreid. Voortaan is het mensen die werkzaam zijn bij semi-overheidsinstellingen, bij onderaannemingen van de overheid of bij bedrijven die door de overheid zijn ingehuurd ook verboden om een hoofddoek te dragen (dit gold al voor ambtenaren). Naast een aantal nuttige maatregelen om online uitingen van haat tegen te gaan, gaat de wet specifiek in op het verstrekken van maagdelijkheidscertificaten, wat strafbaar wordt. Er komt een jaar gevangenisstraf en een boete van 15.000 euro op te staan.

   Er zijn verscheidene nieuwe regels ten aanzien van stichtingen en verenigingen. Zo krijgen prefecten het recht om lokale verenigingen die ‘de neutraliteit’ niet respecteren te ontbinden. Deze neutraliteit vloeit voort uit de Franse scheiding tussen religie en staat. Verenigingen die een subsidie aan willen vragen moeten een contract van engagement républicain tekenen: een contract waarmee ze zich verplichten zich te houden aan ‘een gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen, menselijke waardigheid, broederschap’. Als dit contract niet wordt nageleefd zal de subsidie terugbetaald moeten worden. Sportclubs komen onder verscherpte controle te staan en dienen dit contract ook te tekenen. Bovendien is de lijst met redenen om een club of vereniging te ontbinden uitgebreid. Zo kunnen verenigingen nu verantwoordelijk worden gehouden voor uitspraken van hun leden, als die zijn gedaan in de hoedanigheid van verenigingslid.

   Ook zijn er nieuwe voorwaarden voor het oprichten en managen van een religieuze stichting. Een zogenaamde anti-putschclausule moet voorkomen dat radicale groepen een stichting overnemen. Religieuze stichtingen moeten zich vanaf nu elke vijf jaar bij de prefect melden. Buitenlandse giften van meer dan 10.000 euro moeten gerapporteerd worden en kunnen door de prefect afgewezen worden.

   De straf die staat op het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld in een gebedshuis wordt verhoogd naar zeven jaar gevangenisstraf. Het houden van politieke bijeenkomsten in gebedshuizen wordt strenger bestraft. De rechter kan iemand die zich aan een van deze twee zaken schuldig heeft gemaakt verbieden om naar een gebedshuis te gaan. De prefect kan een gebedshuis waarin wordt aangezet tot haat of tot geweld sluiten, zonder tussenkomst van een rechter.

   Dat zijn in grote lijnen de belangrijkste maatregelen van deze wet, die duidelijk specifiek gericht is op het controleren van moslims. Is dat een probleem? Als je niets te verbergen hebt, is er toch niets aan de hand?, zou je kunnen denken. Wie wil er nou dat radicale moslims op eigen houtje een moskeebestuur overnemen? En aanzetten tot haat – daar is elk weldenkend mens per definitie op tegen. Dat is natuurlijk ook zo. De vraag is echter hoe deze wetgeving in de praktijk uit gaat pakken. Want hoe bepaal je wat neutraliteit precies inhoudt? Of menselijke waardigheid? Daar zijn geen éénduidige definities voor. Sterker nog: daar kunnen zeer uiteenlopende opvattingen over bestaan.

   Er is een groot gevaar dat deze concepten, waarvan het lijkt dat ze bewust vaag zijn gehouden, door bestuurders te pas en te onpas gebruikt zullen kunnen worden om kritische burgers in toom te houden. Stel: je speelt in een voetbalclub, je hebt een Twitteraccount waarop je staat afgebeeld in het shirt van je club, en je retweet een oproep van de BDS-beweging om een bepaald product niet te kopen. Kan de prefect jouw sportclub dan laten opdoeken? Ander voorbeeld: de imam spreekt op vrijdag zijn medeleven uit aan mensen in de moskee van wie een familielid in Marokko achter de tralies is gezet vanwege zijn deelname aan demonstraties tegen het Marokkaanse regime. Kan dat gezien worden als het (indirect) aanzetten tot haat of geweld?

   Maar fictieve casussen zijn niet eens nodig, want de eerste voorbeelden van de impact van deze nieuwe wet zijn er al. Enkele dagen geleden werd een imam uit zijn functie ontheven op bevel van de prefect. In zijn toespraak in de moskee had hij vrouwen opgeroepen zich zedig te gedragen. Hij was tekeer gegaan over zusters die op Instagram laten zien hoe je je moet opmaken en hoe je ‘je vormen’ kunt laten zien. Daarmee was hij ingegaan tegen het laïciteitsprincipe, dat de gelijke behandeling van mannen en vrouwen waarborgt, aldus de minister van Binnenlandse Zaken, die de prefect opdracht gaf de imam weg te sturen. De imam in kwestie heeft de minister echter aangeklaagd voor machtsmisbruik. Had hij het in zijn speech immers niet ook over mannen die veel te korte broeken dragen?[1]Het was een algemene oproep tot zedelijk gedrag.

   Op sociale media werd onmiddellijk de toespraak gedeeld van een katholieke priester, die in één zin ongetrouwd samenwonen, anticonceptie, abortus, homoseksualiteit, IVF, euthanasie en werken op zondag veroordeelt, waarna hij ook nog eens afgeeft op mensen die zich ’s zomers niet zedig kleden.[2] Mag de priester dit zeggen omdat hij niet specifiek ingaat op het gedrag van mannen en van vrouwen? Of is er meer ruimte voor katholieken om orthodoxe uitspraken te doen?

   De discussie hierover is nog lang niet beslecht, maar veel moslims houden hun hart vast. De invoering van de wet vindt plaats in een context van sterk toegenomen islamofobie. Het aantal gevallen van discriminatie van moslims is sterk toegenomen.[3] In plaat van dit te veroordelen en vierkant achter hun burgers te gaan staan, dragen veel Franse bestuurders juist bij aan het creëren van een negatief beeld van moslims. Minister van Binnenlandse Zaken Darmanin, die het initiatief voor de wet tegen separatisme nam, zei bijvoorbeeld dat hij het shockerend vindt dat supermarkten speciale schappen hebben voor levensmiddelen uit bepaalde culturen. En een burgemeester in Zuid-Frankrijk weigert huwelijken te sluiten als daarbij youyous worden geslaakt: de langgerekte vreugdekreten die Noord-Afrikaanse vrouwen soms maken.

   Internationale mensenrechtenorganisaties houden de ontwikkelingen in Frankrijk dan ook nauwlettend in de gaten. Eerder dit jaar waarschuwde Amnesty International al dat deze nieuwe wet een ernstige bedreiging vormt voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van samenscholing in Frankrijk.

   [1] De speech is hier terug te zien
   [2] De toespraak is hier terug te zien
   [3] Commission Nationale Consultative des Droits de l’Homme, Rapport sur la lutte contre le racisme, l’antisémitisme et la xénophobie 2020   https://www.republiekallochtonie.nl/...-in-het-vizier
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #193
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.601
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   French Interior Minister Targets Muslim Publishing House in Latest Anti-Islamic Move

   Anti-Islamophobia activists in France have protested the country’s increasing drift toward islamophobic tendencies.

   Shaquile Goff
   Sep. 27, 2021 10:01 p.m.

   Many French Muslims and their left-leaning fellow citizens worry their country is now headed towards a radically anti-Islamic political future. Photo Credit: Anadolu Agency

   Denver - The French government continues to escalate its barrage of attacks on Islamism, with increasingly frequent moves to close pro-Islamic organizations.

   On Friday, French Interior Minister Gerald Darmanin posted a tweet confirming and supporting the closure of two prominent French-Islamic organizations. Darmanin stated one of France’s highest judicial bodies, the Council of State, supported the motions to close Muslim NGO Baraka City and the anti-islamophobia group Collective Against Islamophobia in France (CCIF).

   “The fight against Islamist ideology is reaching a decisive stage,” Darmanin concluded in his social media post.

   The news follows French authorities’ decision earlier this month to also close Nawa Editions publishing house, a top Islamic literary publishing company. On Twitter, the French Interior Minister alleged Nawa was involved in the “distribution of several works legitimizing the jihad,” while failing to provide substantial evidence to support his claim.

   Arguing that the decision was purely political, Nawa has accused the French government of taking an anti-Islamic direction to win support among right-leaning populations in France.

   While the company’s catalog includes literature on Islamic historical figures and religious customs, there is very little evidence suggesting it contains literature that sympathizes with or celebrates jihadist sentiments. In addition to closing the publishing house decision, French authorities have frozen the assets of Nawa and lead writers Aissam Ait Yahya and Abu Souleiman Al Kaabi.

   Baraka City and CCIF were among the first Muslim groups to experience the growing “anti-Islamist” wrath of the French government. CCIF was among the only advocacy groups in France that were actively tracking the sharp rise in anti-Islamic attacks and Islamophobic discourse throughout the country.

   French shut down both CCIF and Baraka City last year after the murder of a French school teacher, with authorities accusing the two organizations of spreading Islamist ideology. Both organizations were forced to suspend activities in the country, and Darmanin even labeled CCIF an “enemy of the republic.”

   The French government’s recent actions continue to concern both ordinary Muslims and anti-Islamophobia advocates, with many accusing the French political establishment of increasing their anti-Islamic sentiment ahead of the 2022 presidential elections.

   French right-wing extremist and Islamophobe Marine Le Pen currently leads the 2022 presidential poll by a substantial margin, while Eric Zemmour, a controversial political journalist whose entire political project is to “save France and French values from an Islamist invasion,” has been announced as one of the most promising candidates.

   Zemmour has not yet confirmed his electoral ambitions, but he has repeatedly claimed that the majority of French are alarmed by the increasing “defrancization of France” and have “asked me to run for president to save the country.”

   With President Emmanuel Macron’s disapproval ratings on the rise, many French Muslims and their left-leaning fellow citizens worry their country is now headed towards a radically anti-Islamic political future.   https://www.moroccoworldnews.com/NaN...i-islamic-move
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  4. #194
   Enduring Endurance mrz's Avatar
   Ingeschreven
   Oct 2002
   Locatie
   Leiden
   Berichten
   10.390
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   48991

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Huh? Frankrijk ageert tegen moslims, terwijl ze met hun kernproeven met oosters uranium de woestijn verneukten in Afrika??? 911, de kern van kapitalistische idiote maatschappij wordt aangevallen door moslims, dus we gaan moslims van meer uranium en lithium beroven onder mom van oorlog op terrorisme? Dat lithium is wel iets onschuldiger maar toch ..
   Ik ben voor scheiding van kerk en staat Frankrijk en het westen moet minder hypocriet zijn door moslims af te vallen terwijl we hun landen leegroven om onze dure parasitaire maatschappij vol te kunnen houden en moslims moeten minder verlekkerd zijn op westerse vleesparadijsje en op zijn minst eens proberen flexitarier te zijn . Westen stoppen met parasiteren, oosten iets minder vlees consumeren.... en nergens staat geschreven dat Fransen een heilige kerk hebben die uranium heet die elke Fransman moet aanbidden . Ja, je hebt de Eifeltoren maar grote kans dat de verlichting daarvan inmiddels op zonneenergie draait . Tot zover mijn preek voor de kerk genaamd zonneenergie! tot zover, tot morgen!

  5. #195
   Very Important Prikker Samir75017's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2011
   Locatie
   Lille
   Berichten
   3.954
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   10199466

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Franse ‘bijna-presidentskandidaat’: ban ‘on-Franse’ namen als Mohammed

   Nog steeds heeft Eric Zemmour zich niet officieel kandidaat gesteld voor de Franse presidentsverkiezingen van volgend jaar, maar de pionnen op het schaakbord zijn volop in beweging. Vandaag presenteert de radicaal-rechtse polemist zijn nieuwste boek, waarin hij onder meer pleit voor een verbod op ‘buitenlandse’ voornamen.

   Er staan uitgesproken rechtse ideeën in La France n’a pas dit son dernier mot (‘Frankrijk heeft zijn laatste woord nog niet gezegd’): stop migratie, dwing bestaande migranten te assimileren, pak bemoeizuchtige rechters aan, verlaat de Europese Unie, verplicht moslimouders om hun kinderen Jacques of Emile te noemen in plaats van Mohammed of Farida.

   Het boek, dat in eigen beheer is uitgegeven, staat nu al bovenaan in de Franse bestsellerlijst en Franse en internationale besteden veel aandacht hieraan, omdat het goed mogelijk is dat Zemmour zich zal gaan kandideren voor de Franse presidentsverkiezingen. Zemmour heeft zich nog niet officieel gekandideerd, maar wel zijn plek als vaste gast op het CNews-kabelnetwerk op moeten geven, zijn column bij de rechtse krant le Figaro opgezegd en een website gelanceerd.

   Politico noemt Zemmour de ‘zilvertongige apostel van poëtisch defaitisme en elegant racisme’. We leven volgens Zemmour in ‘de slechtste van alle mogelijke werelden’, vanwege immigratie, de zogenaamde buitensporige macht van vrouwen, homo’s, Brussel, het internationale financiële systeem en het verraad van een corrupte, ijdele en domme politieke elite. Zemmour waarschuwt voor de ‘zelfmoord’ van Frankrijk en Europa, vanwege de islam en de migranten die voor een ‘grote omvolking’ zullen zorgen.

  6. #196
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.208
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Samir75017 Bekijk Berichten
   Franse ‘bijna-presidentskandidaat’: ban ‘on-Franse’ namen als Mohammed

   Nog steeds heeft Eric Zemmour zich niet officieel kandidaat gesteld voor de Franse presidentsverkiezingen van volgend jaar, maar de pionnen op het schaakbord zijn volop in beweging. Vandaag presenteert de radicaal-rechtse polemist zijn nieuwste boek, waarin hij onder meer pleit voor een verbod op ‘buitenlandse’ voornamen.

   Er staan uitgesproken rechtse ideeën in La France n’a pas dit son dernier mot (‘Frankrijk heeft zijn laatste woord nog niet gezegd’): stop migratie, dwing bestaande migranten te assimileren, pak bemoeizuchtige rechters aan, verlaat de Europese Unie, verplicht moslimouders om hun kinderen Jacques of Emile te noemen in plaats van Mohammed of Farida.

   Het boek, dat in eigen beheer is uitgegeven, staat nu al bovenaan in de Franse bestsellerlijst en Franse en internationale besteden veel aandacht hieraan, omdat het goed mogelijk is dat Zemmour zich zal gaan kandideren voor de Franse presidentsverkiezingen. Zemmour heeft zich nog niet officieel gekandideerd, maar wel zijn plek als vaste gast op het CNews-kabelnetwerk op moeten geven, zijn column bij de rechtse krant le Figaro opgezegd en een website gelanceerd.

   Politico noemt Zemmour de ‘zilvertongige apostel van poëtisch defaitisme en elegant racisme’. We leven volgens Zemmour in ‘de slechtste van alle mogelijke werelden’, vanwege immigratie, de zogenaamde buitensporige macht van vrouwen, homo’s, Brussel, het internationale financiële systeem en het verraad van een corrupte, ijdele en domme politieke elite. Zemmour waarschuwt voor de ‘zelfmoord’ van Frankrijk en Europa, vanwege de islam en de migranten die voor een ‘grote omvolking’ zullen zorgen.
   Echt veel kans op het presidentschap wordt hem niet voorspeld. De vraag blijft voorlopig dus of hij zich wel kandidaat zal stellen. Wel wordt er voorspeld dat hij door zijn populariteit andere rechtse partijen nog meer naar rechts zal drijven.

   Mocht hij toch meedoen, dan zal dat een grotere versnippering op rechts geven.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)

  7. #197
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.601
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   France Raids Several Mosques, Islamic Institutions

   French authorities are intensifying efforts to eradicate Islamic “separatism” in the country.

   Issam Toutate Oct. 01, 2021 12:47 p.m.

   France Raids Several Mosques, Islamic Institutions

   Rabat - France’s Minister of Interior, Gerald Dermanin, announced the ministry will shut down six mosques and a variety of Islamic associations in France accused of promoting "separatism."

   Darmanin revealed that a third of the 89 places of worship in France have been under investigation since November 2020 on the grounds of being "suspected of being radical."

   Six places of worship in France will close as a result of this crackdown.

   French authorities are intensifying efforts to eradicate Islamic “separatism” in the country.

   France’s Minister of the Interior, Gerald Darmanin, expressed his intent earlier this week to dissolve several Islamic NGOs in the country.

   On September 24, he confirmed the dissolution of Baraka City and the Collective Against Islamophobia in France (CCIF), an NGO dedicated to combat discrimination towards Muslims in France, stating that "the fight against Islamist ideology is reaching a decisive stage."

   French authorities have also considered disbanding the Black African Defence League (LDNA), a revolutionary movement for the defense of the rights of Afro-descendants and Africans.

   In June, the LDNA held a demonstration outside the US Embassy in Paris against police brutality.

   Nawa Islamist publishing company, based in Ariege, southern France, has also been affected by the crackdown.

   Minister Darmanin announced the closure of the Muslim-owned publishing house Nawa on September 17, describing it as "anti-Western and separatist."

   The interior Minister stated that Nawa "incites the extermination of Jews and legitimizes the stoning of homosexuals."

   Darmanin tweeted on September 17: "I have started the termination process due to some of the works of the Islamist publishing house Nawa, in particular, legitimizing jihad.”

   The French government has launched an unprecedented monitoring campaign aimed at targeting mosques, Islmaic schools, and civil society organizations. The crackdown is set to combat what Darmanin refers to as "religious extremism."


   https://www.moroccoworldnews.com/NaN...c-institutions
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  8. #198
   Very Important Prikker Samir75017's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2011
   Locatie
   Lille
   Berichten
   3.954
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   10199466

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten
   Echt veel kans op het presidentschap wordt hem niet voorspeld. De vraag blijft voorlopig dus of hij zich wel kandidaat zal stellen. Wel wordt er voorspeld dat hij door zijn populariteit andere rechtse partijen nog meer naar rechts zal drijven.

   Mocht hij toch meedoen, dan zal dat een grotere versnippering op rechts geven.
   What strikes me is that such an extremist person that has been condemned for incitement to racial hatred many times gets so much attention and the polls place him at the 3rd place behind Macron and Lepen.

   He has no economic & social program but yet people would for him.

  9. #199
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.208
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Samir75017 Bekijk Berichten
   What strikes me is that such an extremist person that has been condemned for incitement to racial hatred many times gets so much attention and the polls place him at the 3rd place behind Macron and Lepen.

   He has no economic & social program but yet people would for him.
   Ja, helaas hebben dergelijke figuren veel teveel aantrekkingskracht op hele massa's mensen. Dat is niet van vandaag of gisteren, en ook niet alleen in Frankrijk, maar wereldwijd.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat Israël Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook Israël, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het Israëlische parlement.)

  10. #200
   Very Important Prikker Samir75017's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2011
   Locatie
   Lille
   Berichten
   3.954
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   10199466

   Standaard Re: Frankrijk gaat georganiseerde moslims nog harder aanpakken

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten
   Ja, helaas hebben dergelijke figuren veel teveel aantrekkingskracht op hele massa's mensen. Dat is niet van vandaag of gisteren, en ook niet alleen in Frankrijk, maar wereldwijd.
   #Breaking News.

   French poll puts far-right «*pied-noir*» Zemmour ahead of Le Pen.

   Survey suggests Zemmour is now the most popular opponent of President Emmanuel Macron before the 2022 election.

   The guy has no programme whatsoever. Apart from banning Muslim names and his obsession with the Great Replacement.

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •