Yesss hij stopt er mee - Pagina 6
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 6/7 EersteEerste ... 567 LaatsteLaatste
  Resultaten 51 tot 60 van de 68

  Onderwerp: Yesss hij stopt er mee

  1. #51
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Apr 2011
   Berichten
   3.076
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   5687

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeegh. Bleeeeeeeeegh.blegh.

   Nu moet ik ook nog mijn perfecte lichaam gaan wassen van de kots.

   Blegh.gatver de getver de getverderrie.
   Some people feel the train. Others just get hurt.

  2. #52
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Apr 2011
   Berichten
   3.076
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   5687

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Pfuf. Pfuf.gektuf.kekpjuuw..kggggggggg.kggggggggggggggg. kggggggggg.pgekpetsewwwwwww. Tfoe.
   Some people feel the train. Others just get hurt.

  3. #53
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Apr 2011
   Berichten
   3.076
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   5687

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Gatverderrie.
   Some people feel the train. Others just get hurt.

  4. #54
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Apr 2011
   Berichten
   3.076
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   5687

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Anna.
   Bel.

   Het wordt niets zonder jou. (niet denken aan dat dikke varken).

   Annabel.

   Anna belle (denk aan die Sissi-meid, schneider).

   Nee, dat kutzeug heeft het verpest voor mij.

   Ik zou het niet erg vinden als dat smerig lelijke zeug doodgaat tijdens het baybywerpen.
   .
   Dat kindje, zo hoop ik, is eeuwig welkom op deze mooie wereld.
   Some people feel the train. Others just get hurt.

  5. #55
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee   Het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. © Hollandse Hoogte / ANP

   Universiteit Leiden onderzoekt mogelijk antisemitisme op afdeling FvD’er Paul Cliteur


   De Universiteit Leiden laat onderzoek doen naar beschuldigingen van antisemitisme op de afdeling van de Rechtenfaculteit, waar de net gestopte FvD-senator Paul Cliteur hoogleraar is. Dat heeft de universiteit maandag bekendgemaakt.

   David Bremmer 30-11-20, 22:08 Laatste update: 22:42

   Cliteur, die geldt als de intellectuele mentor van Forumoprichter Baudet, ligt onder vuur omdat hij onvoldoende afstand zou nemen van antisemitische geluiden binnen de partij. ,,Mijn lot is verbonden aan dat van hem”, zei hij over de verwikkelingen rond Baudet tegen het ANP.

   De beschuldigingen stralen ook negatief af op de Leidse universiteit en leiden onder wetenschappers daar tot grote onrust, zowel binnen de rechtenfaculteit als op de gehele universiteit. Het college van bestuur zegt de affaire uiterst serieus te nemen: de aantijgingen zijn ‘indien juist, overduidelijk in strijd met de waarden waar de Universiteit Leiden voor staat’. Het college laat daarom onderzoeken of deze beschuldigingen gegrond zijn.

   Externe commissie

   Het onderzoek volgt nadat rector magnificus Carel Stolker, hoofd van de universiteit, zaterdag twitterde dat het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FvD ‘uiterst zorgelijk is en daarmee ook Paul Cliteur raakt’. ,,Antisemitisme en racisme, en ook het daarvan niet-afstand nemen, zijn totaal maar dan ook totaal onaanvaardbaar. Wordt snel vervolgd.”

   Dat snelle vervolg is er nu: Stolker laat een externe onderzoekscommissie samenstellen die de beschuldigingen op korte termijn moet onderzoeken. Hoe daarmee is omgegaan binnen de afdeling wordt eveneens onderzocht. De universiteit noemt de afdeling overigens niet bij naam, maar nu de commotie Paul Cliteur betreft moet het wel om Encyclopedie van de Rechtswetenschap gaan. Cliteur leidt die afdeling en is hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap.

   Encyclopedie van het recht is het rechtsgebied waarin gefilosofeerd wordt over basisvragen van de rechtsgeleerdheid, zoals of staat en religie gescheiden moeten worden en wat mensenrechten zijn. De afdeling geldt al jaren als een conservatief bolwerk binnen de rechtenfaculteit, met naast Cliteur hoogleraren als Afshin Ellian (net als Cliteur hoogleraar Encyclopedie) en Andreas Kinneging (hoogleraar Rechtsfilosofie). Baudet promoveerde er in 2012 met zijn proefschrift ‘De Aanval op de Natiestaat’. Ook de vorige week bij Forum voor Democratie opgestapte Eva Vlaardingerbroek volgde haar master aan deze afdeling.

   Kwalijke uitspraken

   Stolker kent de rechtenfaculteit overigens op zijn duimpje: voordat hij rector-magnificus van de gehele Leidse universiteit werd, was hij er jarenlang decaan, zeg maar hoofd van de faculteit. Tot nu toe hield hij zich - het universitaire motto Praesidium Libertatis (‘bolwerk van vrijheid’) indachtig - altijd op de vlakte over de politieke beslommeringen van Cliteur. Dat kon hij nu echter niet langer volhouden.

   In afwachting van de resultaten van het onderzoek onthouden de betrokkenen zich overigens van commentaar, zegt de universiteit. Zelf liet Cliteur dit weekend in een verklaring op zijn LinkedInpagina weten iedere zweem van antisemitisme verre van zich te werpen. ,,Vanzelfsprekend onderschrijft Cliteur niet de kwalijke uitspraken in berichten die opduiken in appgroepen van (FvD-)jongeren of die sommigen menen te hebben gehoord van Baudet in private situaties”, schrijft hij in de derde persoon over zichzelf. ,,Cliteur is, zoals bekend, een voorstander van verlichtingswaarden en de democratische rechtsstaat, zoals blijkt uit zijn werk van de afgelopen 35 jaar. Daarin is geen verandering gekomen.”

   Tegelijk verdedigde Cliteur Baudet en is hij niet te spreken over de manier waarop die door anderen binnen FvD is aangepakt om ‘een paar appjes die niets van doen hebben met waar de partij voor staat’. Hij prees Baudet, die achter voorzitter Freek Jansen van JFVD bleef staan nadat de jongerentak van de partij in opspraak was geraakt door homofobe en antisemitische uitlatingen op sociale media.

   Een oudere foto van hoogleraar Paul Cliteur met Thierry Baudet wiens proefschrift hij begeleidde als promotor. © Iris Van Lunenburg

   Hoogleraar Cleveringa

   Het onderzoek volgt kort nadat een groep Leidse rechtenhoogleraren zich zaterdag in een open brief uitsprak ‘tegen elke vorm van antisemitisme, racisme en discriminatie en het bagatelliseren of normaliseren daarvan'. Dat deden ze enkele dagen na de jaarlijkse Cleveringa-rede op de Leidse universiteit. Hoogleraar Rudolph Cleveringa wordt jaarlijks op 26 november door de universiteit herdacht naar aanleiding van de bekende protestrede die hij op diezelfde datum in 1940 hield. Hij ageerde tegen het door de Duitsers verordonneerde ontslag van Joodse collega's.

   ‘De Cleveringa-rede valt dit jaar samen met het moment waarop in Nederland eens te meer zichtbaar is geworden dat antisemitisme, vreemdelingenhaat, antidemocratische en antirechtsstatelijke opvattingen in bepaalde kringen volstrekt normaal of op zijn minst acceptabel lijken te zijn geworden’, schrijven de hoogleraren, zonder overigens Forum voor Democratie te noemen. ‘De herdenking van Cleveringa’s rede, dit jaar tachtig jaar geleden, herinnert ons eraan dat we niet zwijgend mogen blijven toekijken naar het schouwspel dat aan ons voorbijtrekt’.

   Afschuw

   De hoogleraren vervolgen met de woorden hiertegen op te staan en hun afschuw hierover uit te spreken. ‘In de geest van Cleveringa doen we er niet het zwijgen toe, maar openen we het gesprek hierover, met elkaar, met onze studenten, met de samenleving. Zonder rancune, vooroordeel of superioriteitsgevoel, maar op basis van feiten en met erkenning van gelijkheid van een ieder. Zo eren wij Cleveringa en dienen we onze vrije democratische rechtsstaat’.   https://www.ad.nl/binnenland/univers...teur~a09efa28/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  6. #56
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Volgens collega’s heeft Paul Cliteur de grens van academische vrijheid overschreden

   Universiteit Leiden De crisis bij Forum voor Democratie is overslagen naar de Leidse rechtenfaculteit. „Een blamage” voor de universiteit van Cleveringa.

   Philip de Witt Wijnen 1 december 2020

   Annabel Nanninga (FVD) en Paul Cliteur (FVD) tijdens de eerste plenaire vergadering in de Ridderzaal. Foto Bart Maat/ANP

   Wie rector-magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden de laatste jaren vroeg of hij het wel kies vond was dat hoogleraar Paul Cliteur senator was van Forum voor Democratie, kreeg vaak als antwoord: „Dat wordt me nou nooit gevraagd over Ruud Koole, onze hoogleraar politicologie die voor de PvdA in de Eerste Kamer zit.” En dan benadrukte hij de lijfspreuk van de dit jaar 445 jaar oude universiteit: ‘Praesidium Libertatis’, bolwerk van vrijheid.

   Bescherming van de academische vrijheid is zo’n beetje de belangrijkste beleidslijn van rector Stolker, die in februari afscheid neemt: aan de Leidse universiteit moet alles onderzocht, gezegd, geschreven en gedoceerd kunnen worden – zolang je de wet niet overtreedt natuurlijk.

   Dus ja, Paul Cliteur, sinds 2004 hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap en sinds 2016 prominent actief voor FVD past volgens de baas van de universiteit uitstekend in het Praesidium Libertatis.

   De afdeling van Cliteur staat binnen de rechtenfaculteit al jaren bekend als het ‘conservatieve blok’ van de universiteit. Hier op de tweede etage van het statige Kamerling Onnesgebouw aan de Steenschuur leidt hij, met Afshin Ellian, de afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap. Ernaast zetelt ‘Rechtsfilosofie’ van professor Andreas Kinneging. Door collega’s wordt de gang van het drietal schertsend de ‘gesloten afdeling’ genoemd. Een bijnaam met een nare bijsmaak: de gang is extra beveiligd omdat Ellian wegens zijn islamkritiek al jaren bedreigd wordt.

   Hier wordt conservatisme onderzocht en onderwezen. Hier ontstond de conservatieve Burke Stichting, die het conservatisme wilde ontdoen van zijn negatieve connotatie. Een keur aan promovendi trok voorbij, onder wie ook Thierry Baudet die in 2012 bij Cliteur promoveerde op het EU-kritische proefschrift De aanval op de natiestaat.

   Broedplaats


   Critici noemen het wel een broedplaats voor radicaal, conservatief gedachtegoed, waar studenten niet alleen worden beoordeeld op juridische kennis of redeneringen maar ook opvattingen krijgen ingeprent. De leiding van de universiteit heeft de afdeling van Cliteur altijd z’n gang laten gaan onder de vlag van academische vrijheid.

   Dat ligt sinds dit weekend anders. Het was de rector zelf die op zaterdag liet zien dat de vlam van de interne partijtwisten bij Forum was overgeslagen naar de juridische faculteit in Leiden, de werkkring van Paul Cliteur. „Het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FVD is uiterst zorgelijk en raakt daarmee ook Paul Cliteur”, berichtte hij zaterdagmiddag op zijn Twitteraccount. Op maandag kondigde het college van bestuur een onderzoek aan naar „beschuldigingen van antisemitisme binnen een afdeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid”.

   Stolker reageerde ermee op een oproep van docent kunstgeschiedenis Lieke Smits aan dezelfde universiteit. „Ik hoop en verwacht dat mijn werkgever zich distantieert van (de ideeën van) Paul Cliteur. Racisme mag geen gemeengoed zijn aan de universiteit, ook niet onder het mom van vrijheid van meningsuiting.”

   Aanleiding van de aantijgingen waren allereerst de extremistische uitlatingen onder de jongerentak van FVD, die de bestuurscrisis in gang hadden gezet, en vervolgens die van partijleider Baudet zelf, die kort daarop in het nieuws waren gekomen. Cliteur had zich vorige week dinsdag dan wel met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit de Eerste Kamer, maar zegde zijn partijlidmaatschap niet op en bleef zijn partijleider trouw. „Ik ben solidair met Baudet en zijn ideologische lijn”, zei hij donderdag in een toelichting in Trouw. Op sociale media brandde snel de kritiek los.

   De timing van de ophef en de inhoud van de beschuldiging aan het adres van Cliteur waren voor de Universiteit Leiden buitengewoon pijnlijk. Het was 26 november. Dat is voor de Universiteit Leiden een historische dag met een bijzondere lading. In Leiden, elders in het land en in het buitenland komen medewerkers, studenten en alumni bijeen voor de Cleveringa-lezing.

   Met die jaarlijkse toespraak herdenkt de universiteit de vermaarde hoogleraar Rudolph Cleveringa, die op 26 november 1940 als decaan van de rechtenfaculteit in een moedige rede openlijk protesteerde tegen het ontslag van de joodse medewerkers van de universiteit, met name dat van zijn leermeester, professor Eduard Meijers.

   Scherpe afkeuring


   In Leiden was de reactie van hoogleraar rechtsfilosofie Wouter Veraart aan de Amsterdamse VU hard aangekomen. Hij reageerde op zijn LinkedIn-pagina met scherpe afkeuring op Cliteurs interview in „de verzetskrant Trouw”. „Wat griezelig. Wat een blamage voor een Leidse rechtenfaculteit. Wat respectloos ten opzichte van de eigen, altijd zo opzichtig beleden Leidse Cleveringa-herdenking. Wat een treurnis.”

   Vrijdag schreef een aantal Leidse hoogleraar-juristen een open protestbrief, die zondag online kwam. Zonder hun collega bij naam te noemen was het duidelijk dat de oproep tegen Cliteur gericht was. „De Cleveringa-rede valt dit jaar samen met het moment dat in Nederland eens te meer zichtbaar is geworden dat antisemitisme, vreemdelingenhaat, antidemocratische en antirechtsstatelijke opvattingen in bepaalde kringen volstrekt normaal of op zijn minst acceptabel lijken te zijn geworden.”

   Jarenlang is er weinig openlijke kritiek geuit op het feit dat de Leidse rechtsgeleerde Paul Cliteur zo’n prominent volger was van de controversiële en steeds radicaler wordende politicus Thierry Baudet. Nu lijkt de ban gebroken en wordt Cliteurs handelen – of juist níét ingrijpen op foute elementen in zijn partij – openlijk gehekeld. De grens van academische vrijheid heeft hij volgens een aantal van zijn collega’s overschreden.

   Cliteur zelf mag niet ingaan op het tegen hem ingestelde onderzoek. „Ik heb op het ogenblik een beetje zwijgplicht”, reageert hij kort per app. „Maar ik hoop weer snel vrij te kunnen spreken en schrijven. Want dat was de reden waarom ik het zo naar mijn zin heb aan de universiteit. De universiteit van Cleveringa tenslotte.”


   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/01...iteit-a4022270
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  7. #57
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark Bekijk Berichten
   wat grappig, ik heb nog les gehad van Cliteur in de jaren 90
   I know. Zeker in het kader van wetenschapsfilosofie?

   Ik heb in de jaren 90 les gehad uit een voorloper van Encyclopedie der Rechtswetenschap. Voordat de ratten Elian en Cliteur het overnamen heette het Inleiden tot de Rechtswetenschap, (prof. Franken). Dat leerboek was in mijn tijd objectiever.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  8. #58
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Leiden

   Universiteit onderzoekt beschuldiging antisemitisme

   Hoogleraar Cliteur

   Bastiaan Nagtegaal 1 december 2020

   Hoogleraar Paul Cliteur Foto Remko de Waal/ANP

   De Universiteit Leiden laat een externe onderzoekscommissie onderzoek doen naar beschuldigingen van antisemitisme binnen een afdeling van de faculteit der Rechtsgeleerdheid, waar hoogleraar en voormalig Forum voor Democratie-senator Paul Cliteur werkzaam is. Cliteur zegt op LinkedIn „de uitkomsten met heel veel vertrouwen tegemoet” te zien.

   Dit weekend sprak de Leidse rector magnificus Stolker zich via Twitter kritisch uit over Cliteur, die naast hoogleraar ook de promotor, vertrouweling en vriend van FVD-oprichter Thierry Baudet is. Stolker schreef dat „het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FVD uiterst zorgelijk is en ook Paul Cliteur raakt”, verwijzend naar de onthullingen over antisemitisme binnen de ‘jongeren’ van FVD en Baudets uitspraken.

   FVD houdt een „bindend referendum” over de vraag of Baudet partijleider kan blijven. Het is „de enige juiste stap” uit de impasse te komen, stelde het bestuur. Er komt ook een algemene ledenvergadering waarop wordt gesproken over de rol van het bestuur. Bij de Kamer van Koophandel werd Baudet door het bestuur formeel uitgeschreven als voorzitter. Baudet kan er bezwaar tegen aantekenen en uiteindelijk naar de rechter stappen. (NRC)

   https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/01...tisme-a4022089


   Men gaat dus alleen onderzoek doen naar antisemitisme binnen de rechtenfaculteit in Leiden. Ze gaan dus niets vinden. Het is dus gelukt om een schijnonderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek is meer om Cliteur een waarschuwing te geven dat hij zijn leerling in de hand moet houden nu hij antisemitisme binnen de FVD heeft laten gaan.

   Islamhaat en racisme naar moslims toe is niet belangrijk genoeg terwijl dat de corebusiness is van Afshin Elian en Cliteur binnen de rechtenfaculteit. Ookal zouden ze dat onderzoekend an nog zullen ze vrijgesproken worden. Nederland is immers al zo ver dat een keiharde moslim- en Marokkanenhater en racist als Wilders zijn gang kan gaan.

   Smerige spelletjes.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  9. #59
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   woensdag 2 december 2020

   De fout van joodse organisaties: ze vielen uiteindelijk alleen over Baudets antisemitisme   De neergang van Thierry Baudet heeft wat rumoer veroorzaakt in joods-Nederland. Dat hield men hem voor een bondgenoot, een vriend, een medestrijder tegen de de mensen die kritische dingen zeggen over Israel. Dat wás Baudet natuurlijk ook. In zijn nationalistische wereldbeeld was best plaats voor een ander volk dat te vuur en te zwaard zijn homogeniteit wil bewaren, ook al was het niet boreaal. Dat zich in zijn strijd niet al te veel gelegen liet liggen aan internationale wetten en bezwaren. Mensenrechten en internatiopnale wetten, daar was Thiery ook niet zo voor. Maar ja, toen bleek dat in zijn jeugdbeweging ook antisemitische en nazistische sympathieën de ronde deden. Vervolgens kwam uit - wie had dat nou ooit gedacht - dat Baudet zelf ook niet vies was van anti-joodse complot-theorieën en antisemitische terminologie. Dat leidde tot zijn val en het CIDI en het NIW deden vervolgen of het ze niet aanging. Beide hadden het Forum aan hun borst gekoesterd. Beide wilden ze - begrijpelijkerwijze - ook niet graag toegeven dat ze het fout hadden gehad. Het NIW schreef stukjes dat je toch maar moet uitkijken want antisemitisme is overal, ter rechterzijde, en ook vooral bij links. Later zei de redactie dat ze ook dat ze de afgelopen jaren ''tientallen'' stukken hadden geschreven om te waarschuwen tegen antisemitisme van rechts. Helaas echter was daar maar eentje kritisch van over Baudet, en dat verscheen heel recent. Baudet had bovendien ruim de gelegenheid gekregen om het weer te ontkrachten.

   De reactie van het CIDI bestond uit een stuk van directeur Hanna Luden in Trouw, dat jamer genoeg ongeveer samenviel met Baudets val. Vervolgens verscheen ook een lang betoog dat het CIDI de afgelopen zomer omstandig had geprobeerd zicht te krijgen op de antisemitische toestanden bij de jeugd van Baudet. Helaas was dat niet gelukt. Het Forum zag het niet zo zitten. Het CIDI schreef dit overigens niet zelf. Het stond op Jonet.nl dat tegenwoordig subsidie krijgt van het Centraal Joods Overleg, het - niet-democratisch gekozen college van leiders van joods Nederland en nu een soort CJO-orgaan is.

   Op Twitter onttsond intussen een soort ruzie naar aanlediing van een stuklje van Hella Rottenberg in de Volkskrant dat ongeveer in het kort het bovenstaande weergaf. Telegraaf columniste Nausicaa Marne en Paul Brill, die lid is van het Stichtingsbtuur van het NIW, verweten Hella dat ze ongefunmdeerde aangtijgingen had gelanceerd. Aantijgingen die ze niet had onderzocht, want (zie hierboven) het NIW en het CIDI hadden er wel degelijk wat aan gedaan.

   Tja, en daar gaan we dan. Massa's mensen hebben jarenlang gewaarschuwd tegen Thierry's ultra rechtse nationalistische denkbeelden die hem minstens heel dicht in de buurt brachten van fascistisch gedachtegoed. Maar die zaken lazen we dus niet bij het CIDI of het NIW. Die zagen een toespraak van Baudet bij de IJzerwake, het aanbieden van een exemplaar van zijn proefschrift aan Jean-Marie Le Pen, een dinertje van vijf uur met de racist Jared Taylor, zijn boreale Uil van Minerva-toespraak en zijn vele hondenfluitjes, en toespelingen op omvolking of een volk dat zijn zuiverheid en cultuur tegen vreemde smetten moet verdedigen, allemaal door de vingers. Zij misten zijn opvatting van de natie als een organisme dat door vreemde elementen wordt bedreigd. Die vreemde elementen waren moslims en bruine mensen, maar evengoed joden.Het NIW en het CIDI toonden zich hiervoor hartstikke blind.Waarschijnlijk naar het voorbeeld van Netanyahu. die ook vriendjes is met Orban van Hongarije, en dito autocratische en niet erg jodenvriendelijke heersers in Polen, Oostenrijk of BraziIië. Maar dat het CIDI (dat vele regelrechte sympathisantebn van Baudet telde) of het het NIW (waarvan een redactielid op hem stemde) dit allemaal niet op waarde wisten te schatten, dat is wat hen écht moet worden aangerekend.

   Het CIDI propageert nu als remedie tegen het antisemitisme van jongeren als van Baudets Forum de gebruikelijke lesprogamma's, debatten en reizen naar Auschwitz. Allemaal tot je dienst. Maar wat de het NIW en het CIDI in een jarenlang proces van verrechtsing uit het oog hebben verloren, is dat antisemitisme bestrijden en intussen racisme of islamofobie toelaten, alleen maar totaal kan mislukken. Antisemitisme is een onderdeel van de familie van racisme. Wie Marokkanen, Turken of zwarten discrimineert, discrimineert even gemakkelijk joden. Dat is een waarheid waar wat mij betreft geen speld tussen te krijgen is. En het wordt tijd dat joods Nedrland, dat vroeger een traditie van liberalisme en tolerantie kende, die waarheid weer oppakt.


   https://abu-pessoptimist.blogspot.co...saties-ze.html
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  10. #60
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   21.994
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011798

   Standaard Re: Yesss hij stopt er mee

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Ben ik nu een overgevoelige imbeciel dat ik dit zie maar de meerderheid van Nederland niet of is Nederland gewoon kwaadaardig dat ze doen alsof ze dit niet zien en/of negeren?

   Voor mij is overduidelijk dat islamofobie getolereerd wordt en over de hele politieke linie wordt toegestaan maar tegelijkertijd in hun broek schijten als het over anti-semitisme gaat.

   ...
   Hoogleraar politicologie Eric Schliesser vindt van wel. Er hadden eerdere kritische vragen kunnen worden gesteld, stelt hij. “De Universiteit Leiden valt nu expliciet over vermeend antisemitisme. Maar er waren eerder al claims dat Forum voor Democratie anti-islam en anti-buitenland is, en geweld verheerlijkt. Bij al die momenten kun je je afvragen waarom het College van Bestuur nooit zich van iets distantieert, maar wel frivool met de Cleveringa-lezing loopt te koketteren. Er is lang weggekeken, ook door de Nederlandse maatschappij, op dit gebied. Dat antisemitisme nu plots het probleem is, wringt en is bijna komisch.”
   ...

   https://www.trouw.nl/politiek/kan-ee...zijn~b5b5677c/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •