The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
  Resultaten 11 tot 20 van de 29

  Onderwerp: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

  1. #11
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eke Bekijk Berichten
   Ik ken helemaal geen extreem martelnetwerk van het Westen. Waarvan ik wel weet zijn de afschuwelijke martelpraktijken in Gitmo als reactie op de afschuwelijke gevolgen van de aanslagen van 9/11.
   Een soort oog om oog/tand om tand-reactie uit het OUDE testament.

   Dus het is niet vreemd dat veel Amerikanen daar uitgesproken tegen zijn (NIEUWE testament---vergeving). Obama, toen hij president was, heeft meteen geprobeerd het kamp op te heffen. Jullie weten allemaal wel waarom dat niet gelukt is.

   Zijn er NU trouwens voldoende landen die de 40 overgeblevenen willen opnemen ? Ook moslimlanden stonden niet te trappelen om de gevangen op te vangen, by the way. Begrijpelijk. SA heeft er een stelletje opgenomen (16 man) om te deradicaliseren en daarna vrij te laten.

   Er zitten ook mensen tussen die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren. Onschuldigen. Daar ga ik vanuit . Ik begrijp dat "De Mauretaniër", diegene waar de film overgaat, hier bij hoort.

   In de VS sterven vandaag-de-dag nog steeds mensen (hulpverleners die kanker hebben opgelopen tijdens de werkzaamheden tussen het as en het puin destijds..om restanten te verzamelen van slachtoffers) als gevolg van de agressie op Amerika.

   Ik wil het ene kwaad niet goed praten met het andere kwaad. Het is allebei k w a a d.


   Biden heeft uitgesproken dat hij hoe dan ook Gitmo zal opheffen in de komende jaren. Hopelijk lukt het nu wel. (het waren bij Obama een deel van de republikeinen die steeds tegen de opheffing stemden).


   Rendition Flights

   Follow us on Twitter: @renditionprjct


   The secret prisons in which individuals were held and tortured by the CIA and its counterterrorism allies did not exist in isolation from one another. Rather, they formed part of a global network of detention facilities, connected to one another through hundreds of ‘rendition flights’ by civilian aircraft, operated by or on behalf of the CIA. These aircraft were used to transfer prisoners, interrogators and other US officials between prisons, in flights undertaken without public acknowledgement and entailing multiple violations of international law.
   ...

   https://www.therenditionproject.org....hts/index.html


   New website reveals extent of secret CIA flight network

   ...
   The CIA’s black sites in over 54 countries have been allegedly used to detain and torture suspected terrorists, and to hold them in custody before being transported to the prison at Guantanamo Bay and other torture and detention centers worldwide.
   ...

   https://www.rt.com/news/secret-cia-f...endition--930/   CIA Global Torture Network Revealed

   Rendition Revealed: New website exposes secret CIA flight network


   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  2. #12
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.528
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   13

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Lekker betrouwbare bron van RT (Russisch). Die hemelen bijvoorbeeld ook Nicolas Maduro op. RT is een complotmedium.
   Het individu moet vrij zijn zolang hij de vrijheid van een ander daar niet mee beperkt.

   John Stuart Mill

  3. #13
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   EU-lidstaten wisten van geheime CIA-vluchten

   (Novum/AP) - Een speciale commissie van het Europese Parlement heeft dinsdag goedkeuring gegeven aan een rapport waarin Groot-Brittannië, Polen, Duitsland, Italië en andere EU-lidstaten ervan worden beschuldigd weet te hebben gehad van geheime CIA-vluchten boven Europa en de ontvoering van terreurverdachten door CIA-agenten. Nederland wordt daarvan in het rapport niet beschuldigd.

   23 januari 2007, 19:25

   In het rapport, het resultaat van ruim een jaar lang onderzoek naar omstreden CIA-activiteiten in Europa, wordt gesteld dat EU-buitenlandcoördinator Javier Solana en andere hoge functionarissen onvoldoende met het onderzoek hebben meegewerkt en informatie hebben achtergehouden. Als gevolg van een cruciaal amendement van christendemocratische commissieleden is in het rapport opgenomen dat niet valt te bewijzen dat de CIA geheime gevangenissen in Polen had. Juist die beschuldiging leidde in november 2005 ertoe dat het parlement besloot tot een onderzoek.

   Het rapport, dat is opgesteld onder leiding van de Italiaanse socialist Giovanni Fava, heeft de steun van centrumlinkse en liberale parlementsleden en wordt afgewezen door de christendemocraten. De meerderheid van de commissie meent dat sprake is van ernstige schendingen van de mensenrechten. Leden van de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) stellen evenwel dat het rapport niet genoeg is onderbouwd, te ideologisch is en voornamelijk een scheuring tussen pro- en anti-Amerikaanse parlementsleden bewerkstelligt. Het is het plan dat het rapport half februari ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het 785 leden tellende parlement.

   De commissie zegt informatie te hebben verworven uit geheime stukken, waaronder de notulen van bijeenkomsten tussen de EU, de Navo en het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken. Verder werden inlichtingen verkregen van vertrouwelijke bronnen en van informanten die zeiden te zijn ontvoerd en gedetineerd.

   Eurocontrol, het veiligheidsbureau van de Europese luchtvaart, zei dat de CIA sinds 11 september 2001 ruim 1.200 vluchten in het Europese luchtruim heeft gemaakt die niet waren aangemeld.

   De commissie roept op tot ongespecificeerde sancties tegen EU-lidstaten die de mensenrechtenverdragen hebben geschonden. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) zei eerder dat met name Polen en Roemenië hebben toegestaan dat op hun grondgebied geheime detentiecentra zijn ingericht, maar beide landen houden vol dat daar geen sprake van is geweest. De HRW-beschuldiging werd gesteund door de speciale onderzoeker van de Raad van Europa, de Zwitserse senator Dick Marty.

   De Amerikaanse president George Bush erkende in september dat de CIA terreurverdachten overzee heeft vastgehouden, maar noemde geen enkel land bij naam. Het moet onaannemelijk worden geacht dat de EU-Commissie op grond van dit rapport een lidstaat sancties zal opleggen.

   Nederland wordt in het rapport niet genoemd als een van de landen die op de hoogte waren van de CIA-vluchten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten pas inhoudelijk op het rapport te willen reageren na de definitieve stemming in het Europese parlement op 14 februari. "Volgens onze informatie is Nederland niet betrokken bij vluchten van de CIA", zegt ministeriewoordvoerder Gijs Gerlag.

   In het rapport krijgt onder anderen de Nederlandse coördinator terrorismebestrijding bij de EU Gijs de Vries kritiek op zijn slechte medewerking aan het onderzoek. Hij zou meerdere zaken voor de onderzoekscommissie hebben verzwegen en ontkend.

   In een eveneens dinsdag verschenen rapport van Human Rights Watch staat dat veel Europese landen, waaronder Nederland, de internationale afspraken om martelen tegen te gaan ondermijnen door beloften van landen als Jordanië en Libië dat mensen niet worden gemarteld te accepteren. Van terrorisme verdachte personen worden teruggestuurd naar het land, terwijl ze hier nog steeds het risico lopen te worden gemarteld, stelt de organisatie.


   https://www.trouw.nl/nieuws/eu-lidst...hten~b961fa7b/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  4. #14
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   NL werkt stiekem mee aan geheime CIA-gevangenissen en transport

   'Regeringen bewust blind voor terroristentransport'

   De Nederlandse regering eist opheldering over geheime CIA-kampen in Europa. Die kritische houding is nieuw. ,,Nederland kneep al heel lang bewust een oogje toe.''

   ROTTERDAM, 26 NOV. De Nederlandse regering zegt het naadje van de kous te willen weten. Zijn er geheime detentiekampen van de CIA in Europa waar terreurverdachten worden opgesloten en ondervraagd? Maakt de CIA bij het vervoer van gevangenen gebruik van het Nederlandse luchtruim en Nederlandse vliegvelden?

   Logische vragen na de berichten van afgelopen weken over een stelsel van geheime gevangenissen en het opduiken van een aan de CIA toegeschreven vliegtuigje op Schiphol. Minister Bot van Buitenlandse Zaken dreigde donderdag in de Tweede Kamer zelfs met consequenties voor de Nederlandse deelname aan militaire missies in Afghanistan als er clandistiene operaties zouden blijken te zijn. Ook in andere Europese landen volgt plotseling het ene na het andere onderzoek naar geheime CIA-operaties.

   Een belangrijke ,,kentering'' in de Nederlandse houding tegenover de Amerikaanse War on Terror, zeggen waarnemers. Maar vooral harde taal voor de bühne, denken anderen: Nederland knijpt al heel lang bewust een oogje toe. ,,Vluchten van de CIA komen hier al decennialang,'' zegt een oud-medewerker van inlichtingendienst AIVD die anoniem wil blijven. ,,We zeggen altijd dat we van niets weten.''

   Bekend waren al de vernederingen in de Abu Ghraib-gevangenis, het zonder vorm van proces opsluiten in het speciale gevangenkamp van het Amerikaanse leger op Guantánamo Bay op Cuba, en aanhoudingen van verdachten die verdwijnen naar landen als Egypte en Syrië. Maar begin deze maand publiceerde de Washington Post over het bestaan van een netwerk van uiterst geheime gevangenissen van de CIA, black sites, onder meer in twee landen in Oost-Europa, waarschijnlijk Roemenië en Polen. In die gevangenissen zouden zeker dertig van de belangrijkste verdachten uit het Al-Qaedanetwerk in volkomen isolement worden vastgehouden.

   Sindsdien komen er uit alle delen van Europa aanwijzingen dat de CIA gebruik maakt van Europese vliegvelden voor gevangenentransport. Vorige week bevestigden de regeringen van Denemarken, Zweden, Noorwegen en Spanje dat vliegtuigen, waarvan de registratienummers overeenkomen met CIA-toestellen, op hun luchthavens tussenlandingen hebben gemaakt. Eind vorige week dook een dergelijk toestel ook op in Nederland. Vliegtuigspotters fotografeerden op Schiphol-Oost een vliegtuig met registratienummer N505LL. Het toestel is van het Amerikaanse bedrijf Path Corporation, dat volgens diverse bronnen nauw is gelieerd aan de CIA. In 2003 werd hetzelfde vliegtuig nog gesignaleerd in Afghanistan. Het zou daar ondersteuning hebben geboden aan operaties van de Amerikaanse Special Forces.

   Het ministerie van Verkeer en Waterstaat bevestigt dat het toestel op 16 november uit Turkije is vertrokken en op 17 november op Schiphol geland. De dag daarop vertrok het vliegtuig weer voor een vlucht via IJsland met een ,,onbekende bestemming''. Het ging volgens het vluchtplan om een 'ongeregelde vlucht'. Over het doel van de landing op Schiphol heeft het ministerie naar eigen zeggen geen informatie.

   Vliegt de CIA heimelijk op Nederland, of zelfs met toestemming? Zeer wel mogelijk, zeggen deskundigen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de CIA nooit diplomatic clearance aangevraagd voor een vlucht boven Nederland. Dat kan gebeuren bij vluchten van hoge regeringsfunctionarissen of bij het vervoer van 'gevaarlijke cargo' waartoe ook wapens worden gerekend. Bij een geaccepteerde aanvraag laten Nederlandse autoriteiten zo'n vlucht ongemoeid. Theoretisch kan daar misbruik van worden gemaakt, erkent Buitenlandse Zaken. ,,Het vertrouwensbeginsel speelt in de relatie met de Verenigde Staten een grote rol.''

   Maar in dit geval zou het gaan om een heimelijke CIA-vlucht onder civiele vlag. En daarvoor zijn de mogelijkheden legio. De burgerluchtvaart tussen Nederland en de Verenigde Staten is buitengewoon liberaal, zeker sinds het 'Open Skies'-verdrag tussen beide landen van 1993. Commerciële vliegtuigen uit Amerika kunnen vrijwel ongehinderd naar Nederland vliegen en vice versa. ,,Het is natuurlijk denkbaar dat de Amerikanen dit onder de civiele luchtvaart laten vallen, onder het mom van puur personenvervoer totdat het tegendeel is bewezen'', zegt hoogleraar Pablo Mendes de Leon, van het International Institute of Air and Space Law van de Universiteit Leiden: ,,Het liberale luchtvaartverdrag heeft de controle van overheden op het gebruik van het luchtruim aanmerkelijk verkleind.'' Nederland kan commerciële vluchten wel weren, ook van Amerikanen. Dat gebeurde jaren geleden bijvoorbeeld met DC10's die een veiligheidsrisico vormden. Maar voor 'ongeregelde vluchten' als die van de N505LL is nooit een beperking opgelegd, zo zegt de Rijksluchtvaartdienst.

   Chris Yates, luchtvaartspecialist van het defensie-instituut Jane's in Londen, is er van overtuigd dat het Nederlandse luchtruim wordt gebruikt voor gevangenenvervoer door de CIA. ,,Als ik de foto zie en de registratie, gaat het hier zeer waarschijnlijk om een vlucht van de CIA die gebruik maakt van een Nederlandse luchthaven.'' Yates acht het wel ,,waarschijnlijk'' dat Nederland hiervan op een of andere manier op de hoogte is: ,,De meeste regeringen zijn bewust blind: wat er in een vliegtuig zit dat op een vliegveld landt en weer vertrekt, is voor hen geen reden tot zorg. Ze kunnen die informatie natuurlijk wel krijgen, maar ze willen het liever niet weten. Ze kunnen natuurlijk vermoeden dat mensen gearresteerd worden en in Marokko en Egypte half doodgeslagen om bekentenissen te krijgen. Maar deze houding geeft de regeringen een zekere deniability: We weten niet wat er aan de hand is, het is een civiel vliegtuig.''

   Die gesuggereerde houding van liever de andere kant opkijken, vertoont een opvallende parallel met de praktijk van de Nederlandse militairen in Irak en Afghanistan. Ook hier wil men helpen bij de bestrijding van terreur. Maar dan zonder zelf de Conventie van Genève te schenden: gevangenen in Irak werden overgedragen aan de Britten, in Afghanistan gaat een Amerikaanse arresting officer mee met de Nederlandse commando's, zo stellen diverse ingewijden. Als er verdachten worden gevonden, doet de Amerikaan de formele arrestatie. Minister Bot zei donderdag in de kamer dat er bij de operatie Enduring Freedom door de Nederlandse militairen in zeven maanden niet één arrestatie was verricht. Het bracht SP-kamerlid Harry van Bommel tot de cynische verzuchting: ,,Wij sturen daar 200 van onze beste mensen naartoe, en die pakken niet één verdachte op?''

   bron: NRC

   https://www.maroc.nl/forums/het-nieu...transport.html
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  5. #15
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Rapport Raad van Europa: ‘Veertien Europese landen werkten mee aan CIA-vluchten.’

   STRAATSBURG. Veertien Europese landen hebben direct of indirect meegewerkt aan geheime CIA-transporten van verdachten van terrorisme. Dat stelt Dick Marty, rapporteur van de Raad van Europa, in een op 7 juni gepubliceerd rapport.
   ...

   https://njcm.nl/actueel/rapport-raad...-cia-vluchten/
   Nederland medeplichtig aan geheime CIA-vluchten

   Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel is Nederland medeplichtig aan geheim vervoer van CIA-gevangenen. Van Bommel concludeert dat op basis van vluchtgegevens van het ministerie van Verkeer en Waterstaat die naar aanleiding van een WOB-procedure openbaar zijn gemaakt. Human Rights Watch heeft de bekendgemaakte vluchten geïdentificeerd als illegaal transport van terreurverdachten. “Nederland is daarmee niet alleen schuldig aan geheim vervoer van die verdachten maar tevens handlanger van de VS die handelt in strijd met het internationaal recht.”

   ...

   https://www.sp.nl/nieuws/2006/02/ned...e-cia-vluchten
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  6. #16
   Just say N3am Oiseau's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2012
   Locatie
   Om de hoek.
   Berichten
   25.615
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   3614776

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eke Bekijk Berichten
   Ik ken helemaal geen extreem martelnetwerk van het Westen. Waarvan ik wel weet zijn de afschuwelijke martelpraktijken in Gitmo als reactie op de afschuwelijke gevolgen van de aanslagen van 9/11.
   Een soort oog om oog/tand om tand-reactie uit het OUDE testament.

   Dus het is niet vreemd dat veel Amerikanen daar uitgesproken tegen zijn (NIEUWE testament---vergeving). Obama, toen hij president was, heeft meteen geprobeerd het kamp op te heffen. Jullie weten allemaal wel waarom dat niet gelukt is.

   Zijn er NU trouwens voldoende landen die de 40 overgeblevenen willen opnemen ? Ook moslimlanden stonden niet te trappelen om de gevangen op te vangen, by the way. Begrijpelijk. SA heeft er een stelletje opgenomen (16 man) om te deradicaliseren en daarna vrij te laten.

   Er zitten ook mensen tussen die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren. Onschuldigen. Daar ga ik vanuit . Ik begrijp dat "De Mauretaniër", diegene waar de film overgaat, hier bij hoort.

   In de VS sterven vandaag-de-dag nog steeds mensen (hulpverleners die kanker hebben opgelopen tijdens de werkzaamheden tussen het as en het puin destijds..om restanten te verzamelen van slachtoffers) als gevolg van de agressie op Amerika.

   Ik wil het ene kwaad niet goed praten met het andere kwaad. Het is allebei k w a a d.


   Biden heeft uitgesproken dat hij hoe dan ook Gitmo zal opheffen in de komende jaren. Hopelijk lukt het nu wel. (het waren bij Obama een deel van de republikeinen die steeds tegen de opheffing stemden).
   Eke, weet jij niet dat miljoenen mensen op de verkeerde plek waren? met als gevolg een dodelijk agressieve volkeren afslachting door america met steun van de beschaafde landen ... minstens een half miljoen mensen zijn vermoord en we hebben het niet over in de puin geschoten Irak om wat te noemen ..miljoenen mensen hebben direct als gevolg geen leven meer .. Dit zag je allemaal gebeuren met een drankje op de bank kijkend naar het journaal.

   Wat een monsterlijk barbaarse daad zeg! Eigenlijk ongekend luguber .. En daarom is het eerder een moordend amoreel netwerk ..


   T’S TIME FOR AMERICA TO RECKON WITH THE STAGGERING DEATH TOLL OF THE POST-9/11 WARS
   At least half a million people have been killed in the post-9/11 wars in Afghanistan, Iraq, and Pakistan, a new study by Brown University researchers finds.

   https://theintercept.com/2018/11/19/...war-on-terror/

  7. #17
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   16.449
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745199

   Standaard Re: het extreme martelnetwerk van het Westen

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten

   (…) het demoniseren van 'het Westen' als één geheel, (...)

   Zelf laat Revisor geen gelegenheid onbenut om het westen als één geheel te beoordelen en grondig af te kraken, inclusief de (witte) autochtone bevolking.
   (...)
   Hij ontkent ook bij hoog en laag dat het hem uitsluitend om het westen als geheel gaat. Maar zijn topictitels spreken voor zich. Nu ook weer over Guantánomo bay.
   (...)
   Voor Revisor is alle kwaad op de wereld terug te brengen tot één oorzaak : het westen. (Dat zegt ie ook letterlijk).

   (...)

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten

   Genocide heeft nooit opgehouden het is gewoon door gegaan. Kijk alleen maar naar de westerse genocides op de derde wereld bevolking na de 2de wereld oorlog en de genocides die nog nu nog steeds doorgaan voor de grondstoffen en macht.

   We zitten er midden in maar het afslachten gaat onverminderd door. Hoe kan het dat we dat niet inzien en/of gewoon toestaan?
   Revisor heeft het inderdaad steeds over ‘het westen’.

   Dat is een algemene aanduiding en een generalisatie, en de vraag is of die terecht is.

   Algemene aanduidingen mogen, volgens mij.

   En een generalisatie van het westen als één misdadig geheel?

   Het westen is niet één geheel, maar het trekt wel samen op. Het westen noemt zich zelf ook zo.

   Westerse landen zijn niet alleen maar misdadig, maar wel al eeuwenlang heel erg misdadig.

   Westerse landen zijn uiteraard niet de enige misdadige landen.
   En bovendien geldt: de grootste misdadiger is degene die de macht heeft om de grootste misdadiger te zijn.

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Voor Revisor is alle kwaad op de wereld terug te brengen tot één oorzaak : het westen.
   Dat is natuurlijk niet terecht. Maar ik betwijfel of Revisor dat denkt. Volgens mij is het een reactie.

   Het westen doet zichzelf voor als heel goed – freedom and democracy, mensenrechten, nobelprijzen voor vrede … En het westen stelt een externe vijand voor als het kwaad en de rest van de wereld als minderwaardig.

   Om daar tegen in te gaan doet Revisor min of meer het tegenovergestelde. En hij is niet tegemoetkomend, omdat het niet aan hem is om tegemoetkomend te zijn. Zo’n reactie kan ik me wel voorstellen.

   (Als ik het goed verklaar tenminste. Zit ik een beetje in de richting, Revisor?)
   En Geld zag, dat het god was.

   Het belangrijkste economische inzicht in onze tijd is dat een kapitalistische economie geen vrije markteconomie is.
   Kapitalisme is economisch inefficiënt, onrechtvaardig, verwoestend en antidemocratisch.
   De paradox van kapitalisme: een kapitalistische economie maakt onnodige productie nodig.

   Kapitalismus macht frei

  8. #18
   antigodin Olive Yao's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2003
   Berichten
   16.449
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   745199

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eke Bekijk Berichten

   Ik ken helemaal geen extreem martelnetwerk van het Westen.
   Ha Eke, Revisor reageert hierop met algemene informatie. Als je even naar deze specifieke zaak van Mohamedou Ould Slahi kijkt, Duitsland was zo te zien nog wel netjes, hij is opgepakt in Canada. En let op wat hij hier zegt:

   18:39 - 18:53
   En Geld zag, dat het god was.

   Het belangrijkste economische inzicht in onze tijd is dat een kapitalistische economie geen vrije markteconomie is.
   Kapitalisme is economisch inefficiënt, onrechtvaardig, verwoestend en antidemocratisch.
   De paradox van kapitalisme: een kapitalistische economie maakt onnodige productie nodig.

   Kapitalismus macht frei

  9. #19
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: The Mauritanian, hoe onschuldige moslim het extreme martelnetwerk van het Westen overwon

   Het ergste van dit martelnetwerk is dat de extreme martelingen uitbesteed worden aan dictatoriale landen.

   West-Europese landen zijn wel sneeky genoeg om hun strafblad zo schoon mogelijk te houden door geen martelingen op hun grondgebied toe te staan.

   Maar als je het martelen nu aan een on-democratisch en/of dictatoriale land wordt uitbesteed, wat voor boodschap geef je dan af aan die dictaturen en de wereldburgers? Ga lekker door met je mensenrechtenschendingen, onderdrukking van het eigen volk en zakkenvullen als je maar het vuile werk voor ons opknapt.
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  10. #20
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.250
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: het extreme martelnetwerk van het Westen

   ...
   There are grave reports of torture documented in Morocco. Detainees described torture over several months. One individual, Binyam Mohamed, was transferred by the CIA to Morocco in July 2002, “where his interrogators broke his bones while beating him, sliced his genitals, poured hot liquid onto his penis while cutting it, and threatened him with rape, electrocution and death.
   ...

   https://www.rt.com/news/countries-he...ia-render-472/
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •