Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame - Pagina 2
 • + Plaats Nieuw Onderwerp
  Pagina 2/2 EersteEerste 12
  Resultaten 11 tot 18 van de 18

  Onderwerp: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

  1. #11
   O'Tmazirt ⵓ'ⵜⵎⴰⵣⵉⵔⵜ Oiseau's Avatar
   Ingeschreven
   Nov 2012
   Berichten
   25.757
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   3614776

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Als je dat vindt dan begrijp ik niet waarom je deze cartoon hebt geplaatst. In andere woorden, je bewering is niet consistent met de door jou geplaatste cartoon...

   Ter verduidelijking: in de cartoon worden huizen voor de Palestijnen door de EU gefinancierd en gebouwd. Die worden vervolgens weer door IsraŽl gesloopt. Wie hebben dus de Palestijnen geholpen? Juist ja! Dus je stelling dat de "Europeanen niet beter zijn dan de zionisten qua mentaliteit" is dus onjuist. Zie de cartoon.
   dan heb jij niet door hoe EU deze wereld manipuleert want EU wil blijven verdienen aan de rest ..
   Een beetje liefdadigheid voor de Palestijnen en tegelijk volledig achter Israel in alle opzichten.

   Als Europa eerlijk is dan zou ze beide partijen aan hun lot overlaten en wedden dat alle zionisten en joden van israel de eerste 20 jaar al lang terug zijn naar hun landen van herkomst .. Nu is het tijd rekken maar voor hoelang?

   Als een Marokkaanse Jood zou zijn dan zou ik mijn toekomst bouwen in Maroc want deze constructie van volkomen onrecht is gedoemd om te mislukken .. Wie weet zijn er nog wijze Joden die hun volk echt willen redden en echte vrede zullen sluiten met de Palestijnen ... ? maar dan de komende jaren want zoveel onzin en onrecht kunnen de muren van AL Quds niet verdragen bij wijze van spreken..

   Europa is zeer teleurstellend en maar verkopen van mensrechten met 1 hand en met andere hand helpen ze schenden .. dan maar beter niets doen en toekijken.
   Laatst gewijzigd door Oiseau; 27-05-21 om 21:27.

  2. #12
   Very Important Prikker Revisor's Avatar
   Ingeschreven
   Dec 2012
   Berichten
   22.370
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   4011799

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Een bezetter heeft gťťn recht op zelfverdediging, een bezet volk wel   Door: Lode Vanoost/Dewereldmorgen Gepubliceerd: 22 mei 2021

   Het steeds weer opgeworpen argument van IsraŽl en zijn apologeten is zijn recht op zelfverdediging tegen Palestijns ‘terrorisme’. Dat klinkt goed, zeker in mainstream media waar elke gewapende actie van IsraŽl wordt vergezeld van de meme ‘als reactie op’ wat in essentie Palestijns verzet is tegen de bezetting. Wie ondertussen dat recht volledig wordt ontzegd zijn de Palestijnen.

   (Door Lode Vanoost, oorspronkelijk verschenen bij DeWereldMorgen, Foto: Een Palestijns gezin kijkt vanuit de ruÔnes van hun huis naar de opkomende zon in de wijk at-Tuffah in Gaza-stad, kort na de bombardementen door het IsraŽlisch leger tijdens Operation Protective Edge in 2014. Foto: Anne Paq/activestills.org)

   Noam Chomsky, bekend politiek criticus van het buitenlands beleid van zijn eigen land, de VS – en daarom persona non grata in alle mainstream media daar – vat het zogenaamd recht op zelfverdediging van IsraŽl gevat samen in een van zijn vele quotes:

   “Wanneer IsraŽli’s in de bezette gebieden claimen dat zij het recht hebben zichzelf te verdedigen, verdedigen zij zichzelf in dezelfde zin als eender welke militaire bezetter die zich moet verdedigen tegen de bevolking die ze aan het verpletteren is… Je kan jezelf niet verdedigen wanneer je iemand anders’ land militair aan het bezetten bent. Dat is geen zelfverdediging. Noem het wat je wil, maar het is gťťn zelfverdediging’.

   Er zijn veel meer gegronde redenen dan de scherpe veroordelingen van Chomsky en anderen om IsraŽl het recht op zelfverdediging te ontzeggen. Bijna alle slachtoffers van IsraŽlische doelwitten zijn burgers. De overgrote meerderheid van de gedode slachtoffers zijn Palestijnen.

   Het enige ‘recht’ dat een bezetter heeft volgens de Conventies van GenŤve over het oorlogsrecht is het garanderen van de bescherming van de bevolking in de grondgebieden die ze bezet.

   Er is naast het principiŽle, morele en juridische argument tegen het ‘recht op zelfverdediging’ van IsraŽl ook het proportionele argument. IsraŽl heeft een van de best met de nieuwste technologieŽn uitgeruste legers ter wereld. Het Palestijns verzet heeft daartegen geen landleger, geen luchtmacht, geen zeemacht, geen drones, geen bommenwerpers en geen kernwapens ter beschikking.

   Oorzaak en gevolg


   De raketten die Hamas vanuit Gaza afvuurt zijn geen oorzaken maar gevolgen van de ultieme oorlogsmisdaad die IsraŽl al jaren begaat door 2 miljoen inwoners van Gaza reeds jarenlang economisch en territoriaal te omsingelen en elke poging tot het herstel van een minimaal functionerende maatschappij te verhinderen.

   Het VN-Handvest staat elk volk dat wordt gekoloniseerd of bezet het recht toe op gewapend verzet. Wat men verder ook mag denken over de conservatieve ideologie van Hamas, het is een verzetsorganisatie. Hamas is volgens de VS en de EU echter een ‘terroristische organisatie’, een kwalificatie die louter politiek en ideologisch is.

   Op de lijst van terroristische organisaties van de EU prijkten ooit het ANC van Nelson Mandela in Zuid-Afrika, de SWAPO van NamibiŽ, het FRELIMO van Mozambique en de PLO van Palestijns leider Yasser Arafat.

   Tot 2016 stonden ook gewapende Oeigoerse strijders in Afghanistan op deze lijst. Sinds de VS en de EU het nut van de Oeigoeren in China ontdekten werden ze daar afgehaald en krijgen ze ruime steun voor acties in China (terwijl ze ondertussen nog steeds onverminderd met de Taliban tegen de VS en hun bondgenoten vechten in Afghanistan).

   Verkiezingen van 2006

   Tot 2006 werd Hamas nog erkend als politieke organisatie die de Palestijnse bevolking vertegenwoordigt naast Fatah, PLO en andere Palestijnse groeperingen. Toen Hamas tot westerse verrassing de enige democratische Palestijnse verkiezingen tot nu won in 2006, werd eerst een poging gedaan tot interne staatsgreep.

   Fatah werd uit Gaza verdreven, Hamas uit de bezette Westelijke Jordaanoever. Sindsdien worden Gaza en de Westelijke Jordaanoever elk afzonderlijk door Hamas en Fatah bestuurd, waarmee deels de doelstelling van IsraŽl werd bereikt om ten allen prijze een gemeenschappelijk front van Palestijnse verzetsorganisaties te voorkomen. Toen Hamas vervolgens weigerde zich neer te leggen bij de eisen van IsraŽl tot volledige overgave en integendeel overging tot gewapend verzet met o.a. raketten werd de organisatie ‘terroristisch’.

   Gatling-gun tegenover pijl en boog


   De veroordeling van de raketaanvallen van Hamas is verder zeer disproportioneel. Deze aanvallen worden veroordeeld omdat ze zonder onderscheid burgerdoelwitten aanvallen. Dit is een zeer gemeen argument omdat het essentiŽle informatie verzwijgt.

   Hoewel hun bereik drastisch is toegenomen blijven deze raketten klein bier op alle vlakken tegenover het wapenarsenaal dat IsraŽl inzet. Het zijn ballistische raketten, wat concreet betekent dat Hamas na het afvuren geen enkele doelgerichte controle meer heeft op het projectiel. Bovendien is de explosieve lading die deze raketten kunnen vervoeren zeer klein. De meeste schade die deze raketten aanrichten zijn een gevolg van impact van het projectiel zelf op gebouwen en personen.

   Daartegenover beschikt IsraŽl over bommenwerpers, drones en tactische radiogeleide raketten die zeer nauwkeurig kunnen worden gericht, na lancering bestuurbaar blijven en zeer krachtige explosieve ladingen hebben.

   Wanneer Hamas raketten afvuurt is de organisatie slechts verzekerd van de algemene richting waarin ze vliegen en kunnen ze hoogstens ruwweg inschatten hoe ver ze zullen inslaan. Er vallen daarbij inderdaad burgerslachtoffers. De overgrote meerderheid van deze projectielen komt – zoals het IsraŽlisch leger zelf bevestigd – terecht in open velden en bossen.

   Symbolisch verzet


   De inzet van raketten door Hamas is dan ook vooral politiek symbolisch bedoeld, eerst en vooral naar de eigen bevolking en in de tweede plaats naar de internationale publieke opinie, om te tonen dat het verzet tegen de blokkade nog altijd niet gebroken is.


   Een IAI/Tadiran Mastiff III drone. Drones zijn en belangrijk exportproduct vvoor IsraŽl, uitgetest in echte gevechtssituaties! Foto: Bukvoed/CC BY-SA 3:0

   Verder maakt Hamas zich bitter weinig illusies over de concrete impact van zijn aanvalswapens. Men kan inderdaad stellen dat Hamas door deze acties oorlogsmisdaden pleegt omdat ze geen onderscheid maken tussen burgers en militairen. Men kan echter evengoed stellen dat dit ‘zelfverdediging’ is tegen het proportioneel veel gewelddadiger gedrag van IsraŽl.

   Wanneer IsraŽl bommenwerpers inzet, drones of geleide raketten afstuurt, zijn die zeer nauwkeurig. Met andere woorden, als deze wapens scholen, hospitalen, communicatiecentra, ambulances raken is dat het gevolg van bewuste en doelgerichte acties. Deze morele en juridische verantwoordelijkheid voor het aanvallen van burgerdoelwitten is met andere woorden veel groter.

   Onderdrukker en onderdrukte zijn niet gelijk


   Richard Falk, voormalig VN-Speciale Rapporteur voor de Mensenrechten in de Palestijnse Gebieden (2008-2014), zegt daarover: “Het is altijd bedrieglijk om de onderdrukker en de onderdrukte te behandelen alsof ze gelijk zouden zijn. De onderdrukker handelt tegen de toepasbare internationale wetten en tegen de elementaire moraal, terwijl de onderdrukte daar alleen zijn recht op verzet en het ontberen van zijn elementaire rechten tegenover kan plaatsen… Natuurlijk moeten de tactieken van verzet worden onderzocht op hun wettelijke en morele begrenzingen, maar zonder de overweldigende structuren van dominantie uit het oog te verliezen en het veel grotere leed dat staatsgeweld aanricht tegenover verzetsgeweld.”

   Er is nog meer mis met de groteske gelijkstelling van Hamas-raketten met de militaire aanvallen van IsraŽl. Die gelijkstelling laat immers het dagelijkse geweld van de bezetting van de Westelijke Jordaanoever en van Oost-Jeruzalem en van de blokkade van Gaza volledig buiten beeld – geweld waarvan de recente huisuitdrijvingen in bezet Oost-Jeruzalem slechts ťťn voorbeeld zijn.

   Oorlogsmisdaden


   IsraŽl weigert elke medewerking met het VN-Internationaal Strafhof naar mogelijke oorlogsmisdaden, ook al wil dat Hof hetzelfde doen met mogelijke Palestijnse oorlogsmisdaden. Deze weigering wordt unilateraal gesteund door de VS waar president Trump heeft beslist elke VN-rechter die een dergelijk onderzoek start de toegang tot de VS (en dus tot het VN-hoofdkwartier in New York City) te verbieden, een beslissing die president Biden niet heeft ingetrokken. (De VS is ook het enige land ter wereld dat zich openlijk het recht toe-eigent elke VS-soldaat of burger die door het VN-Strafhof in Den Haag zou worden berecht militair te ontzetten.)

   Wereldwijd van Noord-Ierland tot Zuid-Afrika, van Sri Lanka tot Guatemala hebben mensen beslist zich gewapend te verzetten tegen onderdrukking, repressie, tirannie. Daarbij werden meermaals de morele grenzen van aanvaardbaar gewapend verzet overschreden.

   De echte daders zijn echter nooit de gewapende verzetsorganisaties, maar de regimes die de mensen onder hun juk bij gebrek aan elk democratisch legitiem ongewapend verzet geen andere keuze laten dan geweld met geweld te beantwoorden. Wat verzetsorganisaties ook doen, het feit dat ze bestaan is de volledige morele en juridische verantwoordelijkheid van het regime waaronder ze ontstaan.

   Wat men ook van de acties van het IRA, de Tamilstrijders, de Colombiaanse FARC, het ANC van Nelson Mandela moge denken, ze hebben allen met elkaar gemeen dat ze bestaan/bestonden omdat een regime hen in hun ogen geen andere keuze liet. Het drama van dergelijke situaties is dat de meest fanatieke verzetsstrijders dikwijls de overhand krijgen. Wanhoop drijft mensen tot wanhopige daden.

   De ultieme verantwoordelijkheid ligt altijd bij deze regimes. Wat Hamas en andere gewapende Palestijnse verzetsorganisaties (in Gaza is Hamas niet de enige gewapende groepering) ook mogen uitrichten, de schuldige is het regime dat dagelijks zijn kolonialisme toepast, zijn apartheid, bezetting, dagelijkse discriminatie, wegblokkades, verbod om zieken en zwangere moeders te vervoeren, aanhouding van kinderen, foltering van gevangenen, huisuitzettingen, vernietiging van olijfboomgaarden.

   Zolang het regime in IsraŽl die praktijken niet stopzet zal het verzet niet ophouden.

   Mensen hebben een natuurlijke ingeboren verlangen naar vrijheid.

   Na 55 jaar is de Palestijnse bevolking nog steeds niet gebroken. Een jonge generatie staat klaar om de fakkel over te nemen (en Hamas noch Fatah moeten bij hen op veel bijval rekenen). Dat is ondanks alles een teken van hoop.


   https://www.globalinfo.nl/Achtergron...bezet-volk-wel
   'One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived'

  3. #13
   Kaaskop Nederlandertje's Avatar
   Ingeschreven
   May 2011
   Locatie
   AMsterdam
   Leeftijd
   42
   Berichten
   13.735
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   846411

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Oiseau Bekijk Berichten
   dan heb jij niet door hoe EU deze wereld manipuleert want EU wil blijven verdienen aan de rest ..
   Een beetje liefdadigheid voor de Palestijnen en tegelijk volledig achter Israel in alle opzichten.

   Als Europa eerlijk is dan zou ze beide partijen aan hun lot verlaten en wedden dat alle zionisten en joden van israel de eerste 20 jaar al lang terug zijn naar hun landen van herkomst .. Nu is het tijd rekken maar voor hoelang?

   Als een Marokkaanse Jood zou zijn dan zou ik mijn toekomst bouwen in Maroc want deze constructie van volkomen onrecht is gedoemd om te mislukken .. Wie weet zijn er nog wijze Joden die hun volk echt willen redden en echte vrede zullen sluiten met de Palestijnen ... ? maar dan de komende jaren want zoveel onzin en onrecht kunnen de muren van AL Quds verdragen bij wijze van spreken..

   Europa is zeer teleurstellend en maar verkopen van mensrechten met 1 hand en met andere hand helpen ze schenden .. dan maar beter niets doen en toekijken.
   En als Europa aan de zijlijn gaat staan en alleen toe kojkt ga je weer zeggen dat Europa IsraŽl steunt door niks te doen.

  4. #14
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.160
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Oiseau Bekijk Berichten
   dan heb jij niet door hoe EU deze wereld manipuleert want EU wil blijven verdienen aan de rest ..
   Een beetje liefdadigheid voor de Palestijnen en tegelijk volledig achter Israel in alle opzichten.

   Als Europa eerlijk is dan zou ze beide partijen aan hun lot verlaten en wedden dat alle zionisten en joden van israel de eerste 20 jaar al lang terug zijn naar hun landen van herkomst .. Nu is het tijd rekken maar voor hoelang?

   Als een Marokkaanse Jood zou zijn dan zou ik mijn toekomst bouwen in Maroc want deze constructie van volkomen onrecht is gedoemd om te mislukken .. Wie weet zijn er nog wijze Joden die hun volk echt willen redden en echte vrede zullen sluiten met de Palestijnen ... ? maar dan de komende jaren want zoveel onzin en onrecht kunnen de muren van AL Quds verdragen bij wijze van spreken..

   Europa is zeer teleurstellend en maar verkopen van mensrechten met 1 hand en met andere hand helpen ze schenden .. dan maar beter niets doen en toekijken.
   Blijkbaar is de schepping toch niet helemaal geslaagd.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat IsraŽl Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook IsraŽl, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het IsraŽlische parlement.)

  5. #15
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.666
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Revisor Bekijk Berichten
   Een bezetter heeft gťťn recht op zelfverdediging, een bezet volk wel

   Dat klopt ja.

   In 638 valt Omar ibn al-Chattab, de tweede kalief, Jeruzalem binnen en wordt het Byzantijnse bestuur beŽindigd. Van 661 tot 750 regeren de Arabische Omajjaden vanuit Damascus. Op de Tempelberg, de plaats waar de joodse tempel stond, wordt de Al-Aqsamoskee gebouwd en in 705 wordt er de Rotskoepel voltooid.

   [...]

   In 1516 wordt Palestina in het Ottomaanse Rijk opgenomen en vanuit Constantinopel bestuurd.
   .
   Het individu moet vrij zijn zolang hij de vrijheid van een ander daar niet mee beperkt.

   John Stuart Mill

  6. #16
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.160
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   In 638 valt Omar ibn al-Chattab, de tweede kalief, Jeruzalem binnen en wordt het Byzantijnse bestuur beŽindigd. Van 661 tot 750 regeren de Arabische Omajjaden vanuit Damascus. Op de Tempelberg, de plaats waar de joodse tempel stond, wordt de Al-Aqsamoskee gebouwd en in 705 wordt er de Rotskoepel voltooid.
   Mwa, bijna goed. Jeruzalem is na een beleg ingenomen. Maar Omar is pas naar Jeruzalem afgereisd toen er overeenstemming was over de overdracht.

   Om het hele proces van onderhandeling te bespoedigen - en zo weinig mogelijk schade aan de voor de moslims even heilige stad, Jeruzalem, te voorkomen, stemde Omar in met de eis van de Byzantijnen om Jeruzalem na overname 'joden rein' te houden. Toen de onderhandelingen waren afgerond, reide Omar zelf af, hoogst uitzonderlijk, naar Jerusalem om persoonlijk zijn handtekening onder het overnamecontract te zetten.

   Jeruzalem was na de laatste opstand van de joden tegen de Romeinen door hen al tot een voor joden verboden gebied verklaard. De Byzantijnen hebben dat verbod gehandhaafd tijdens hun bewind. Omdat Omar Jeruzalem zo snel mogelijk - en liefst zoveel mogelijk onbeschadigd wilde hebben, stemde hij met die speciale clausule in.

   Overigens hebben de Arabieren destijds veel meer steden ingenomen door onderhandelingen dan door oorlog te voeren. Zeker in het Perzische en Byzantijnse rijk. Ze zouden er niet eens genoeg manschappen voor kunnen hebben, ondanks alle overdrijvingen over aantallen van hun krijgers die er bij Arabische chroniqueurs blijkbaar te lezen zijn.

   Beide reiken waren door vele oorlogen met elkaar, gepaard aan diverse destabiliserende paleisrevoluties, zowel politiek, militair en economisch zeer instabiel geworden. Sterker nog, de Arabieren werden zelfs vanwege de stabiliteit die zij met zich meebrachten vaak met open armen ontvangen. In al die gevallen bleef het plaatselijke stadsbestuur op zijn post, maar wel in dienst van het kalifaat.

   Maar uiteindelijk waren zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Arabieren veroverraars van Palestina. Zoals ook anderen voor en na hen.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat IsraŽl Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook IsraŽl, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het IsraŽlische parlement.)

  7. #17
   Eric de Blois
   Ingeschreven
   Jul 2016
   Berichten
   3.666
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   14

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door knuppeltje Bekijk Berichten
   Mwa, bijna goed. Jeruzalem is na een beleg ingenomen. Maar Omar is pas naar Jeruzalem afgereisd toen er overeenstemming was over de overdracht.

   Om het hele proces van onderhandeling te bespoedigen - en zo weinig mogelijk schade aan de voor de moslims even heilige stad, Jeruzalem, te voorkomen, stemde Omar in met de eis van de Byzantijnen om Jeruzalem na overname 'joden rein' te houden. Toen de onderhandelingen waren afgerond, reide Omar zelf af, hoogst uitzonderlijk, naar Jerusalem om persoonlijk zijn handtekening onder het overnamecontract te zetten.

   Jeruzalem was na de laatste opstand van de joden tegen de Romeinen door hen al tot een voor joden verboden gebied verklaard. De Byzantijnen hebben dat verbod gehandhaafd tijdens hun bewind. Omdat Omar Jeruzalem zo snel mogelijk - en liefst zoveel mogelijk onbeschadigd wilde hebben, stemde hij met die speciale clausule in.

   Overigens hebben de Arabieren destijds veel meer steden ingenomen door onderhandelingen dan door oorlog te voeren. Zeker in het Perzische en Byzantijnse rijk. Ze zouden er niet eens genoeg manschappen voor kunnen hebben, ondanks alle overdrijvingen over aantallen van hun krijgers die er bij Arabische chroniqueurs blijkbaar te lezen zijn.

   Beide reiken waren door vele oorlogen met elkaar, gepaard aan diverse destabiliserende paleisrevoluties, zowel politiek, militair en economisch zeer instabiel geworden. Sterker nog, de Arabieren werden zelfs vanwege de stabiliteit die zij met zich meebrachten vaak met open armen ontvangen. In al die gevallen bleef het plaatselijke stadsbestuur op zijn post, maar wel in dienst van het kalifaat.

   Maar uiteindelijk waren zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Arabieren veroverraars van Palestina. Zoals ook anderen voor en na hen.
   Om met de laatste even te beginnen: "Maar uiteindelijk waren zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Arabieren veroverraars van Palestina. Zoals ook anderen voor en na hen." Daarom is ook altijd de vraag hoe ver wil je terug in de geschiedenis om een claim te rechtvaardigen?

   Zelf denk ik dat wat er in 1947 is afgesproken en beslist door de volkenbond en westerse landen heel erg verkeerd en onrechtvaardig was naar de Palestijnse bevolking toe. Een land in tweeŽn delen. Op basis van die resolutie (181) zijn mensen uit hun huizen gezet en van hun grond verdreven. Dat dit in het kader van een resolutie van de volkenbond is geschied is ongekend. Een historisch fout van formaat. De VN is ook afwezig in het naleven van de eigen resoluties waar het de Palestijnen betreft.

   .

  8. #18
   Very Important Prikker
   Ingeschreven
   Dec 2004
   Berichten
   32.160
   Post Thanks / Like
   Reputatie Macht
   110980

   Standaard Re: Rutte op de vingers getikt voor propaganderen westers-zionistische frame

   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rob Gosseling Bekijk Berichten
   Om met de laatste even te beginnen: "Maar uiteindelijk waren zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Arabieren veroverraars van Palestina. Zoals ook anderen voor en na hen." Daarom is ook altijd de vraag hoe ver wil je terug in de geschiedenis om een claim te rechtvaardigen?

   Zelf denk ik dat wat er in 1947 is afgesproken en beslist door de volkenbond en westerse landen heel erg verkeerd en onrechtvaardig was naar de Palestijnse bevolking toe. Een land in tweeŽn delen. Op basis van die resolutie (181) zijn mensen uit hun huizen gezet en van hun grond verdreven. Dat dit in het kader van een resolutie van de volkenbond is geschied is ongekend. Een historisch fout van formaat. De VN is ook afwezig in het naleven van de eigen resoluties waar het de Palestijnen betreft.
   Om met het eerste te beginnen. Het was niet ik die over Omar begon. Omdat je een en ander niet helemaal juist weer gaf, heb ik dat even toegelicht.

   Het verdeelplan dat de Volkerenbond op tafel had gelegd, was ronduit totaal onwerkbaar. De Palestijnen wilden daarom verder onderhandelen om wel tot een werkbare oplossing te komen. Kortom, zij waren niet tegen een twee staten oplossing. Maar als grootste bevolkingsgroep kregen zij veel minder grondgebied toegewezen dan de veel kleinere joodse bevolkingsgroep. Bovendien was het voor de Palestijnen bedoelde deel opgedeeld in vele door joods gebied ingesloten enclaves. Een ronduit krankjorum plan.

   Ben Gurion zag dat wel zitten en wachtte verdere onderhandelingen niet af en riep zo snel mogelijk zelfstandig de staat IsraŽl uit.

   Maar al daarvoor hadden de vele zich als kolonisten gedragende joodse immigranten al heel veel onteigend. Ook in die gebieden die aan de Palestijnse bevolking zouden worden toegewezen. Om dat te stoppen naaste JordaniŽ de Westelijke Jordaanoever.

   Maar meteen vanaf die uitroeping is dat op een ronduit gruwelijk grote schaal gebeurd, werden meer dan 400 Palestijnse dorpen met de grond gelijk gemaakt, met zo'n 10.000 Š 13.000 palestijnse slachtoffer als gevolg. Alle Palestijnen die zich daartegen verzetten werden gewoon vermoord.

   Meteen werd daarbij dan ook nog 20% meer gebied werd veroverd dan was toegewezen.
   In IsraŽl zelf is er geen meter onbebouwde grond al decennia lang nog in handen van Palestijnen. De Palestijnen worden daar allemaal gemarginaliseerd en in alles gediscrimineerd. Dat is dan ook van het begin af aan wat IsraŽl in de bezette gebieden aan het doen is, en wat al heel ver gevorderd is.

   De VN is niets anders dan een overlegorgaan. Daarom is zij totaal machteloos om welk gewapend conflict dan ook op te lossen. Maar als overleg orgaan zou het wel kunnen bijdragen om te helpen daartoe, als niet bepaalde landen een vetorecht zouden hebben. Maar toch zou ik dat kind niet met het badwater weggooien. Het is altijd nog een plaats waar landen toch voor hun klachten gehoor kunnen vinden.
   'Wij zitten niet op de Westelijke Jordaanoever vanwege veiligheid of economische belangen. Wij zitten in Hebron, in Nablus, in alle nederzettingen vanwege een rabijnse messianistische ideologie. Wij willen de wereld graag doen geloven dat IsraŽl Tel Aviv is. Dat klopt niet, oh nee. Hebron met z'n fanatieke religieuze kolonisten, is ook IsraŽl, en hun macht groeit.' (Avraham Burg, voormalig voorzitter van het IsraŽlische parlement.)

  + Plaats Nieuw Onderwerp

  Bladwijzers

  Bladwijzers

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •